Šafářová po boji udolala šestnáctiletou Keysovou, zahraje si o osmifinále

31. 8. 2011, 19:39
Aktuality 35
US OPEN ženy - Lucie Šafářová na US Open vyrovnala postupem do 3. kola své místní maximum. Místo boje o osmifinále si ale málem balil kufry, neboť s šestnáctiletou Američankou Madison Keysovou už prohrávala 3-6 a 0-2.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v New Yorku otočila už druhé utkání. Po duelu se Slovenkou Rybárikovou si po boji poradila i s teprve šestnáctiletou Madison Keysovou.

"Nakonec jsem to ubojovala," oddechla si Šafářová po utkání. "Poslední tři roky jsem tady prohrála v prvním kole a teď jsem zopakovala svůj nejlepší výsledek," radovala se. Do třetího kola US Open se dostala při svém sedmém startu ve Flushing Meadows podruhé. Poprvé to dokázala před čtyřmi lety, ale dál nedošla.

Levou rukou hrající Češka se nestačila rozkoukat a s Keysovou, až 455. hráčkou žebříčku WTA, prohrávala za sedmnáct minut 0-5 a čelila dvěma setbolům. "Překvapila mě kvalitním tenisem i přesností a razancí úderu," řekla Šafářová. Dokázala sice snížit na 3-5, ale mladá Američanka za podpory publika na dvorci Louise Armstronga set získala.

Na začátku druhé sady pak Šafářová prohrávala 0-2, ale srovnala krok a v koncovce dokázala posunout duel do rozhodujícího dějství. V něm dvakrát přišla o servis, ale vždy si hned vzala podání zpět. Keysovou, která si účast US Open vybojovala v americké kvalifikaci o divoké karty, porazila skoro za dvě a půl hodiny. Hned první mečbol proměnila ostrým forhendovým úderem ven z kurtu a zaťala vítězně pěst.   

"Hrála výborně. Skvěle podávala a má opravdu dobrý forhend, z kterého mě tlačila. Dělala ale lehké chyby z bekhendu, do kterého jsem se jí snažila hrát," řekla Šafářová po utkání. "Musela jsem hodně bojovat, bylo to těžké utkání. Může to dotáhnout daleko," řekla Šafářová o Keysové, která od devíti let trénuje v Akademii Chris Evertové a předloni porazila v americké lize Serenu Williamsovou.  V New Yorku si připsala premiérovou grandslamovou výhru po skalpu o 21 let starší krajanky Craybasové.

Šafářová si o postup už mezi nejlepších 16 hráček turnaje zahraje s Rumunkou Monikou Niculescuovou. Ta smetla krajanku a přemožitelku Petry Kvitové Alexanderu Dulgheruovou.  "S Petrou jsme se ještě nepotkaly, bylo by to zajímavé," litovala Šafářová, že si nezahraje s wimbledonskou vítězkou. "S Niculescuovou jsem nehrála. Chci proti ní uplatnit svoji typickou hru. Jinak se vždy soustředím na nejbližší zápas," dodala Šafářová.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna má navíc reálnou šanci postoupit do čtvrtfinále, neboť na cestě do něj nehrozí žádný souboj s nasazenou soupeřkou. Pokud postoupí přes Rumunku Niculescuovou, utká se v osmifinále s Angelique Kerberovou, nebo Aljou Kudrjavcevovou. Němka totiž vyřadila ve třech setech Polku Agnieszku Radwaňskou a Rusce za stavu 1-6 a 0-3 vzdala kvůli zranění Belgičanka Yanina Wickmayerová.

V případném čtvrtfinále by česká tenistka mohla narazit už na Marii Šarapovovou. Třetí nasazená Ruska po vydřeném postupu z prvního kola zvládla druhý zápas bravurně, když Bělorusku Anastasii Jakimovovou smetla dvakrát 6-1. Ve třetím kole se bývalá světová jednička utká s Italkou Flavií Pennettaovou.

Šarapovovou, jež US Open před pěti lety vyhrála, nerozhodil ani pozdní začátek zápasu, který navzdory rychlému průběhu skončil až po půlnoci místního času. "Normálně jsem o půl jedenácté pod peřinou a v jedenáct už spím. Nemyslím, že bych se někdy na něco dívala o půlnoci," vysvětlovala Šarapovová na tiskové konferenci novinářům, proč vypadá ospale.

Větší potíže řešila světová dvojka Věra Zvonarevová, jež se přes Katerynu Bondarenkovou z Ukrajiny dostala až po třísetové bitvě. 

Nyní na ruskou favoritku čeká Španělka Medinaová, a pokud postoupí, v osmifinále se může potkat s rozjetou Sabine Lisickou. Německá tenistka ve druhém kole ušetřila síly, neboť Venus Williamsová kvůli nemoci odstoupila.

Jednadvacetiletá Lisická se ve 3. kole utká s domácí Irinou Falconiovou, jež se postarala o vyřazení poslední Slovenky v soutěži, když zdolala 2-6 6-3 7-5 Dominiku Cibulkovou. Už v prvním kole dohráli Hantuchová, Rybáriková, Lacko a Beck.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
středeční výsledky (31. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (27-ČR) - Keysová (USA) 3-6 7-5 6-4
Zvonarevová (2-Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-5 3-6 6-3
Šarapovová (3-Rus.) - Jakimovová (Běl.) 6-1 6-1
McHaleová (USA) - Bartoliová (8-Fr.) 7-6(2) 6-2
Stosurová (9-Austr.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-4
Kerberová (Něm.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6-3 4-6 6-3
Shuai Peng (13-Čína) - Pironkovová (Bul.) 6-2 6-4
Falconiová (USA) - Cibulková (14-SR) 2-6 6-3 7-5
Görgesová (19-Něm.) - Pousová (Šp.) 6-3 6-1
Kudrjavcevová (Rus.) - Wickmayerová (20-Belg.) 6-1 3-0 skreč W.
Lisická (22-Něm.) - V. Williamsová (USA) bez boje
Petrovová (24-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-4
Kirilenková (25-Rus.) - Duševinová (Rus.) 6-1 6-2
Pennettaová (26-It.) - Oprandiová (It.) 6-0 6-3
Medinaová (30-Šp.) - Robsonová (Brit.) 6-2 6-3
Niculescuová - Dulgheruová (obě Rum.) 6-3 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (8-ČR) - Jovanovská/Lepchenková (Srb./USA) 6-0 7-5
Benešová/Záhlavová-Strýcová (9-ČR) - Niculescuová/Peerová (Rum./Izr.) 5-7 6-4 7-5
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Cetkovská/Voráčová (ČR) 6-1 6-2
Beguová/Halepová (Rum.) - Birnerová/Zakopalová (ČR) 7-6(5) 6-3

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Gajdošová/Soares (Austr./Braz.) - Peschkeová/Kúreší (4-ČR/Pák.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Trocha statistik atd. k tomu včerejšímu zápasu mezi Luckou a Madison Keys + stručně i o zápasu Kerber vs. Radwanska:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/09/us-open-lucie-safarova-vs-madison-keys.html
Reagovat
smazaný uživatel
Isner je prostě neskutečnej hráč, nedokázal bych mu nefandit, ať by proti němu nastoupil kdokoliv. Baghdatis si prakticky neškrt, akorát třetí set Izzy prostě zabalil, když do něj špatně vstoupil. Snad ho potká nějakej maratonovej zápas za co nejdelší dobu, pak klasicky odpadne kvůli příšerný kondici.
Reagovat
skott
Nepsal jsi to nahodou napul ve spanku, Chazy?Baghdatis si teda rozhodne skrtl a vic nez to, vyjma ctvrteho setu, kdy ho potopil 1.servis byl lepsim hracem.V druhem tie-breaku mel dokonce tri setboly, ktere Isner odvratil vsechny pres druhy serv, treti set jasne v jeho rezii, ikdyz pravda Isner kdyz videl, ze pokazde kdyz nema sanci na returnu gem ziskat, hru vzdy zabalil...Ja si to uzil pri cekani na Marii, presne jak ma zapas ¨night session¨ vypadat - domaci favorit, proti milacek davu Baghdatis a super tenis.
Jinak Amici muzou byt letos nadmiru spokojeni po lonskem fiasku, nejen mezi holkama se jim dari, ale i kluci jdou vyborne.Krome A-Roda vcera i Robby, vitez junioru z Kalamazoo Jack Sock, Bogomolov ma prakticky jiste 3.kolo (vyborne proti nemu zahral i univerzitni mistr Johnson) je tam porad jeste Young, Blake a samozrejme Mardy Fish...maji to dobre rozjete.
Reagovat
VlS
Cibulka vypadla s Irinou Falconi. Hrála špatně.
Reagovat
skott
Oudin, Capra, Falconi.Zajimave ze pokazde zazari ty nejnudnejsi z Americanek.
Reagovat
VlS
Ale dál už myslím nepůjde, vyhrála, protože se Dominika vyházela, ale zase nijak špatně Falconi nehrála, byla to taková přetlačovaná, kdo udělá dřív chybu.
Reagovat
skott
to asi ne, Lisicki holt zas musi zastavit Vera:) Skoda toho odostoupeni Venus, mohly si dat nejaky vycerpavajici trisetak.
Reagovat
skott
Wickmayer slusne mimo, 20 minut a Alla 6:1...
Reagovat
skott
tak skrec za stavu 0:3, ale arogantnejsi tenistku nez Wickamyer aby clovek pohledal..:)
Reagovat
VlS
Co vyvedla? Já jsem to neviděl
Reagovat
skott
Nic moc neobvykleho u ni.Nejdriv brecela jak mala, kdyz si volala fyzioterapeutku a kdyz to gem pozdeji neslo, tak tim svym prehlizejicim zpusobem, pleskla Allu pres ruku.Clovek by si rekl, ze aspon v takovou chvili odhodi zapasovou zarputilost stranou, ale ona nikdy.Vyhraje, prohraje, skrecuje pokazde stejna kravka.
Reagovat
smazaný uživatel
to je srandovní, "Live" Eurosport přenos Samantha - Coco má 5-7 úderů zpoždění za oficiélními "Live Scores" z webu
Reagovat
smazaný uživatel
Potřeboval bych info...Teda když Venus odstoupila tak se program posune nebo Andy Roddick bude hrat až v 01:00??
Reagovat
smazaný uživatel
tak už to info nepotřebuju :-) Na ARTUR ASHE STADIUM bude hrat za par minut Cibulková vs. Falconi :-)
Reagovat
VlS
Venus nenastoupila proti Sabině, ta jde do 3. kola bez boje. To je pro Venus docela malér, odepíše 800 bodů a vypadne ze stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
NÉÉÉ!! já se na ten zapas těšil jak malej, a ví se už proč??Se divim že se nato ta Venus nevysere...
Reagovat
smazaný uživatel
Venus mohla po letošním Wimbledonském pokusu udělat jedinou rozumnou věc : ukončit kariéru.
Reagovat
skott
To jsou hrozny kecy tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
To je realita. :)
Ale vážně, fakt si myslím, že už nemá šanci cokoli pořádného vyhrát. Serena je na tom úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
S M. Bartoli to teď vypadá jako s Petrou Kvítovou v pondělí
Reagovat
VlS
Tak už to dopadlo. Marion ale nehrála špatně, hrála svůj tenis s výborným pohybem, ale občas se prostě vyhodila a Cristina hrála úžasně chytře a dobře. Je šikovná a taky půjde nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka vypadala, že si až za stavu 4:4 ve 3. setu uvědomila, že nejde o trénink dlouhých či tvrdých náročných úderů k postranním čarám a zjednodušila, na rozdíl od pondělní Petry K., svou hru na minimum, s čímž se soupeřka nějak nedokázala srovnat.
Reagovat
rib
a já si naopak myslím, že Lucie dnes bojovala co to šlo. V důležitých chvílích běhala jako divá a taky se nebála občas riskovat. Líbí se mi, že umí otočit utkání, a tak jí přeju, aby se opřela i do té Rumunky, co ji čeká.
Reagovat
VlS
Tak koukám že Zajíček Duracel má starosti s McHale
Reagovat
VlS
Lucka střídala momenty zoufalé se slušnými, ale celkově se nedá říci, že hrála dobře. Nehrála dobře, nepřipadala mi soustředěná a nakonec asi rozhodla fyzická únava soupeřky.
Mám takový pocit, že se Lucka nedívá co dělá soupeřka a hraje míč bez ohledu na to a prohrává tím spoustu míčů zbytečně. No, zaplať Pánbů, je ve třetím kole a třeba začne hrát svůj dobrý tenis. Moc bych jí to přál, cesta do QF není nereálná, ale pokud zůstane u dnešního výkonu, tak bych na to nevsadil.
Reagovat
smazaný uživatel
přesný komentář
Reagovat
frufru77
Bravo ??? Porazí 16letou holku s odřenýma ušima a potlesk ??? Nadávejte mi, jak chcete, ve 3. kole končí... (viděl jsem 2. i 3. set a NEZASLOUŽILA si vyhrát).
Reagovat
VlS
Není tak velká vzácnost , nebo aspoň nebyla, že 16 letá slečna vyhrávala turnaje. Má výtečný první servis a pokud se něco nepokazí, tak půjde nahoru asi dost rychle, ale uvidíme. Před dvěma lety se na USO výrazně prosadila 17 letá Melanie Oudin a dneska z ní není skoro nic a vypadává v kvaldě nebo v prvních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně 16 letá holka žebříček 455 ale já koukal celý zápas a ta mladice hrála fantasticky, v prvním setu vypadala jako rozjetý parní válec, ale čím více se blížil konec tak Lucka ukázala jaký je rozdíl ve zkušenosti a vyhrála. Já říkám bravo....protože Lucka musela bojovat. Skvělý tenisový zážitek, naopak si dovolím tvrdit, že Lucka s tímhle výkonem půjde dál než do 3 kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale ta 16letá holka hrala neuvěřitelně...jak napsal VIS tak asi rozdola fyzička. A na 16 letou holku má ta holka dobrý backhand a forhand. Ta holka pude nahoru.
Reagovat
VlS
No už teď jde do třístovky, posun o cca 150 míst, ale to je normální, v té čvrté, páté stovce jsou holky, které mají řádově desítky bodů a 100 bodů za druhé kolo je vystřelí výrazně nahoru. Dvoustá hráčka má 284 bodů a 101. 695, teprve ve stovce to trochu houstne, takže pod stovkou každý slušný výsledek na turnaji WTA nebo GS znamená výrazný posun. Ale hrála hodně dobře a myslím si, že se Lucka chvílemi bála.
Reagovat
skott
no jo vidim, ze Lucinka ¨zkusene¨ vyuziva losu po vypadnuti Kvitove...tak zdravicko, stesticko, palecky atd.:-)
Reagovat
zde73
byl to boj s uspesnym koncem!
Reagovat
zde73
BRAVO!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist