Venus má Sjögrenův syndrom, z US Open odstoupila

1. 9. 2011, 06:51
Aktuality 2
Venus Williamsovou postihly další zdravotní problémy. Jednatřicetiletá Američanka na US Open postoupila z prvního kola, do dalšího očekávaného duelu proti Němce Sabině Lisické už ale kvůli nemoci nenastoupila.
Profily hráčů
Venus Williamsová

"Našli mi Sjögrenův syndrom. Je to autoimunitní nemoc, která způsobuje častou únavu a bolesti kloubů," citovala agentura AP prohlášení americké tenistky. "Opravdu mě mrzí, že jsem musela odstoupit, ale jsem ráda, že konečně zjistili, co mě trápí. Můžu se tak soustředit na léčbu a brzký návrat na kurty," dodala. 

Venus Williamsová má zdravotní potíže delší dobu. Před posledním grandslamem sezony se kvůli virovému onemocnění odhlásila ze dvou turnajů. První kolo v New Yorku, ve kterém porazila Rusku Vesnu Doloncovou 6-4 6-3, tak pro ni bylo prvním zápasem po dvouměsíční pauze. 

Dvojnásobná vítězka US Open Williamsová se navíc kvůli problémům s kyčlí za poslední rok odehrála jen čtyři turnaje. Letos se představila jen na Australian Open, v Eastbourne a ve Wimbledonu.

Odstoupení Venus tak bez boje poslalo rozjetou Němku Sabine Lisickou do 3. kola proti Američance Irině Falconiové. V osmifinále vítězka může narazit na světovou dvojku Zvonarevovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
rib
vůbec tomu jejímu prohlášení nerozumím, tento syndrom je sice autoimunitní onemocnění, ale postihuje žlázy všeho druhu, zejména slinné, také slinivku břišní, prostě nemocný má sucho v ústech, vysychají mu oči díky nedostatku slz, má velké zažívací potíže... Únava snad může být následek těchto příznaků, bolest kloubů se však nepopisuje. I tak jek to velmi vzácná choroba a je mi líto, že postihla Venus, tím spíš že další vývoj u autoimunitních onemocnění není moc předvídatelný...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze Venus uz bude pomaly koncit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist