Šafářová se Zakopalovou v Tokiu postupují. Zraněná Hlaváčková vzdala a letí se léčit domů

24. 9. 2012, 10:19
Aktuality 114
Dvěma z pětice českých tenistek na turnaji v Tokiu se už podařilo projít do druhého kola. Lucie Šafářová si dnes ve dvou setech poradila s Bulharkou Pironkovovou a Klára Zakopalová udolala v třísetové bitvě, přerušené deštěm, Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Předčasně naopak skončila snaha Andrey Hlaváčkové proti bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové. Stříbrná olympijská medailistka vzdala ve druhém setu kvůli zranění stehenního svalu.
Lucie Šafářová

Nasazená šestnáctka v Tokiu Lucie Šafářová se s Cvetanou Pironkovovou utkala počtvrté v kariéře, ale poprvé po třech letech. V úvodní sadě česká tenistka využila oba brejkboly a set získala pro sebe poměrem 6-4. Ve druhém setu už diváci v japonské metropoli žádný brejk neviděli, přestože Šafářová prohrávala 5-6 a 30:40. Česká reprezentantka setbol odvrátila a v tie-breaku odpor Bulharky zlomila posledními třemi body v řadě.

Ve druhém Šafářová narazí na svou krajanku Kláru Zakopalovou, která dnes zvládla vleklý souboj se Su-Wei Hsieh.

Tchajwanská tenistka nastoupila proti Zakopalové dva dny po svém triumfu na turnaji v Guangzhou a ani s českou soupeřkou si v úvodním minutách nevedla špatně. Přišla sice o podání, Zakopalové ale její servis sebrala dvakrát a vedla 3-1. Zbytek setu už však patřil 29. hráčce světa, která ziskem pěti gamů sadu otočila.

Ve druhé sadě si obě tenistky hlídaly své servisy až do stavu 3-3, kdy Su-Wei Hsieh potřetí sebrala Zakopalové podání. Krátce poté se nad Tokio přihnal déšť, který obě hráčky vyhnal na několik hodin z kurtu. Po návratu nejprve Zakopalová odvrátila setbol a srovnala a po další výměně brejků měla příležitost ukončit zápas v tie-breaku. V něm se dokonce dostala do vedení 6-4 a měla celkem tři mečboly, ani jeden ale neproměnila a zkrácenou hru ztratila poměrem 8-10.

Promarněné příležitosti se však na psychice české hráčky nepodepsaly. V rozhodujícím setu se rychle dostala do vedení 4-0, které už si bezpečně pohlídala, a zvítězila 6-3 6-7 6-1.

Hlaváčkové se obnovilo zranění, vrací se léčit domů
Mimo hru už je po dnešku v Tokiu Andrea Hlaváčková. Česká tenistka do hlavní soutěže postoupila po porážce v kvalifikaci jako lucky loser, příliš štěstí jí to ale nepřineslo. Šestadvacetiletá stříbrná medailistka ze čtyřhry na letošních olympijských hrách v Londýně prohrála se Srbkou Anou Ivanovičovou první set 3-6 a ve druhém se za stavu 0-2 rozhodla utkání skrečovat kvůli obnovenému zranění levého stehenního svalu. Nenaváže tak na úspěšná tažení ve dvouhře na turnaji v Cincinnati, kde po olympijských hrách došla přes kvalifikaci až do třetího kola, a zejména na následujícím grandslamovém US Open, kde si zahrála osmifinále.

"Má natažený zadní stehenní sval. Už to má delší dobu, měla to i na US Open. Vždycky se to na chvilku vylepší, ale při rozehrávce před Ivanovičovou se odrazila špatně u servisu a nešlo to," řekl ČTK Tomáš Petera, trenér Hlaváčkové.

Hlaváčková dnešní porážkou předčasně ukončila cestu po turnajích v Asii - hrát měla ještě na dalším velkém turnaji v Pekingu - a letí zpět do Česka. Chce se dát dohromady na vrcholy sezony - za měsíc začne Turnaj mistryň v Istanbulu a hned po něm by měla být připravena na finále Fed Cupu v Praze proti Srbsku. "Chci, aby byla stoprocentně připravena na Masters a na Fed Cup," řekl Petera, který už také domluvil vyšetření u docenta Pavla Koláře.

Šestadvacetiletá Hlaváčková postoupila na Turnaj mistryň spolu s Lucií Hradeckou, s kterou letos vybojovaly olympijské stříbro, hrály finále Wimbledonu i US Open a v semifinále vypadly na Australian Open a na pařížském Roland Garros. Očekává se, že budou v nominaci Petra Pály na finále Fed Cupu 3. a 4. listopadu.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (16-ČR) - Pironkovová (Bulh.) 6:4, 7:6 (7:3), Zakopalová (ČR) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:3, 6:7 (8:10), 6:1, Ivanovičová (11-Srb.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 2:0 skreč, Bartoliová (9-Fr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:1, 6:4, Wozniacká (10-Dán.) - Jovanovská (Srb.) 6:0, 3:6, 6:4, Kanepiová (15-Est.) - Solerová (Šp.) 6:1, 6:4, Petrovová (17-Rus.) - Peng (Čína) 6:1, 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:4, Halepová (Rum.) - Suárezová (Šp.) 6:2, 6:3, Larssonová (Švéd.) - Oprandiová (Švýc.) 6:3, 3:6, 7:5, Parmentierová - Cornetová (obě Fr.) 6:3, 6:4, Hamptonová (USA) - Garciaová (Fr.) 6:2, 6:2, Paszeková (Rak.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:3, Schiavoneová (It.) - Švedovová (Kaz.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Görgesová (Něm.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:4, 4:6, 7:5, Watsonová (Brit.) - Lisická (Něm.) 6:4, 7:6 (7:3), Zheng (Čína) - Kingová (USA) 6:3, 6:4, Hantuchová (SR) - Makarovová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

114
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
od letos naprosto neškodný Martičový (72. hráčka světovýho žebříčku) ...
Během zápasu přišla celkem pětkrát o svoje podání. Po tom co před turnajem prohlašovala jak s Kotyzou pracovali hlavně na servisu mě to ani moc nepřekvapuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
dadaft
tak Petra prohrála v prvním kole s Martičovou....
:-((
Reagovat
pepin
Taky jsem docela překvapený, asi neměla ani moc šancí podle vývoje setů.
Reagovat
dadaft
no jo no, nedokázala třeba uhrát ani půlku svých prvních servisů...
... taky na returnu byla Martičová lepší......
... DF v rozhodujících chvílích (6:4 1:1 30:40)...
....................
tohle si za rámeček nedá..........
Reagovat
Bob
ale nikdo koho znám nejede :D ani na FC a DC!
Reagovat
Fandina
Tak jeď sám ne?
Reagovat
Bob
jo asi nakonec pojedu. já jsem nejdříve přemlouval přátele, ale všichni jsou nejistí. prdím na ně :P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se rozhoupi rychle, už skoro nejsou lístky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem myslel, že dneska neuvidím vůbec nic, ale nakonec jsem aspoň viděl prvních šest gemů třetího setu zápasu Caro - Bojana. Myslím, že to byl velmi kvalitní tenis (aspoň z toho, co jsem viděl). Když jsem viděl, jak dobře hraje Bojana, tak jsem nechápal, jak mohla prohrát první set 6:0. Na začátku toho třetího setu mi přišlo, že o podání Caroline se bojuje víc než o servis Bojany. Měl jsem trochu obavy, protože jak říkám, Bojana hrála opravdu dobře. Jsem rád, že to Caro zvládla. Asi nebylo jednoduché hrát během 30 hodin dva zápasy, přičemž se musela přesunout ze Soulu do Tokia. Možná se to na jejím výkonu trochu podepsalo, to nedokážu úplně posoudit. Důležité je, že vyhrála a snad teď dobře zregeneruje do dalšího zápasu. :)

Jinak mám taky radost z postupu Any, ale mrzí mě, že to bylo po skreči Andrejky. Přeju Andrejce brzké uzdravení! :)

A ještě kontrolní otázka: Kdo z vás už má vstupenku na exhibici Masha - Petra? Já jo. V 8:00 začal předprodej na netu, v 8:15 jsem měl hotovou rezervaci a v 9:00 jsem už to držel v ruce. :) Jenom jsem čekal, že mi dá ta mladá paní ze Sazky trochu jinou vstupenku. Dostal jsem takový oranžový papír, jako kdybych si vsadil Sportku... Ale je tam napsáno "Vstupenka", tak snad. :D
Reagovat
Fandina
Tak zatím mám rezervaci, ale určitě mi to netrvalo patnáct minut, nevím kolik ale bylo to hned tak minuta dvě tři ... úsměv
Reagovat
Andrew89
k zápasu s Caro. To ti musím oponovat..kvalitní tenis vypadá jinak. Kdyby si napsal kvalitní obrana tak ano. Bojana do toho bušila a rozhodovaly jen její chyby. Každopádně Caro mi přišla jak za starých nudných časů..pink, pink, pink, a tak..nuda

K exibici..no já to nepodcenil:D :D a lístek mám od čtvrt na dvě ráno:D:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tobě se tenis Caroline nikdy nelíbil, takže mě to nepřekvapuje. :D Jak říkám, viděl jsem jenom šest gemů. Bojana byla hodně aktivní a nepřišlo mi, že by dělala nějak moc chyb (aspoň v té pasáži, kterou jsem viděl). Caro taky dala nějaké winnery. Viděl jsem dvě její esa, podařené voleje na síti a myslím, že tam bylo i něco od základní čáry... Víc už jsem napsal níž. :)

Fandina: Mně šel net asi trochu pomaleji, tak mi to trochu trvalo. Navíc mi kiksla myš, takže jsem teď odkázaný na touchpad a to je za trest! :D
Reagovat
tommr
v prvním setu se Bojana teprve zastřelovala a nebyla schopná trefit kurt. Vyrovnanej zápas se začal hrát až od druhýho setu a kdyby Bojana nedělala tolik zbytečnejch chyb tak by asi Caro nevyhrála ...
Na únavu ze Soulu se výkon Caro svádět nedá - nějaká menší únava tam sice mohla bejt, ale zase se to vykompenzovalo větší rozehraností a psychickým dopingem po zisku titulu. Navíc jí hodně pomohla ta deštová pauza, která přišla právě v okamžiku kdy by se ta únava mohla začít projevovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak díky za info. Já bych tu únavu nepodceňoval. Podívej se dneska na Hsieh... A kdy přišla ta dešťová přestávka? :)
Reagovat
tommr
přerušilo se to za stavu 3:3 a 15:30 při podání Caro. Bojana v tu chvíli vypadala o dost lepší a Caro naopak působila dost nejistým dojmem. Po tý pauze sice Caro ztratila podání, ale bylo jasně vidět, že jí ta pauza hodně pomohla - odpočinula si, uklidnila se a ve zbytku zápasu už neudělal skoro žádnou chybu ...
Reagovat
pepin
Souhlas a navíc kolik odehrála těžkých zápasů v Soulu? Spíš se mohla dobře rozehrát.

Andrew89 - máš pravdu, pod pojmem kvalitní tenis si asi představujeme něco jiného, např. Vika - Serena nebo Vika - marfuša a ne tyhle nekonečné výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jsem od toho odešel, odehrály se tři fiftýny a začalo pršet... To je dobré. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píše Andrew89,Caro mi přišla jak za starých nudných časů..pink, pink, pink, a tak..nuda. To je dle mého názoru přesné vzjádření průběhu zápasu. Ještě bych dodal, že její dobrá obrana je dána vysokou pohyblivostí oproti jiným tenistkám. Vyběhá neuvěřitelné míče, ale postupem času, když se člověk na její projev dívá, je to fakt nuda. Oslavné ódy na ni jsou pro mne jak z jiného zápasu. Tím nepopírám, že někomu se toto naopak může líbit.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, mě těch šest gemů rozhodně nenudilo a líbilo se mi to z obou stran, od Caro i Bojany. Asi mám jiné nároky na dobrý tenis... Už jsem se podíval i na highlighty a tam jsou momenty, kdy to Caro vyběhala. Ale je tam i nějaké eso a v tom zápase by se našly určitě i vítězné údery nebo aspoň momenty, kdy Caro donutila Bojanu k chybě. Takže kvalitní obrana určitě jo, ale nebyla to jenom obrana... A pokud se nepletu, tak ani tobě se Caro nikdy moc nelíbila, tudíž mě tvoje hodnocení nepřekvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
nevyužila dva MP a druhý set ztratila 10:8 v tb..
Reagovat
EllNino
3 mela :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj,3(64,76):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale teď se asi naštvala. Stream asi není, co?
Reagovat
dadaft
3:0 ve třetím vedla i Laura...
Reagovat
smazaný uživatel
pardoon
ale druhy ve třetim setu už využila:) (nebo mi zase nějaky utekl?:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nevíte jestli bude k vidění Petra?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pobavil tenisportal. Podíval jsem se z boční lišty na zranění u Andrey a její profil. "Pohlaví: žena" a dole má seznam zranění "skreč" nebo "nenastoupila".
Reagovat
smazaný uživatel
mě nadchly tato otočení zápasů, setů:
1.Caro-Bojana v 2.setu zpočátku byla Bojana na ručník a vyhrála set
2.Yani-Baker: prohrával 2:5(1 brejk), odvrátil 3SP a v tajbrejku vyhrál. Bohužel Bryan se ke konci TB zranil, snad nic vážného.
3. Danka z 3:3 a 0:40 při svojem podání to dala na 6:3
Reagovat
Heather_Fedex
danka me dneska mile prekvapila
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine OMG. Mohla by ses už probrat? :(
Reagovat
VlS
Mohla, ale nechce :-)
Reagovat
Heather_Fedex
nevite jak se jmenuje chlapek, co komentuje tenhle zapas?
Reagovat
Heather_Fedex
vs hantuchova
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Danko za stavu 3:3 ve 3. setu odvrátit 3 BP v řadě vítěznými míči. Super
Reagovat
smazaný uživatel
a "Ekatěrina" začíná chybovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jó, hned první BP, Jekatěrina proměnila.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry za interpunkci
Reagovat
smazaný uživatel
Konec. Trochu mi to Jekatěrina pokazila slzičkami.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra zítra zahajuje program na centrálním kurtu. Dá se někde na ty první zápasy koukat? Nějaký stream nebo tak něco? Jestli si mám točit budíka nebo ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že to dávaj i v televizi jinak : atdhe.net www.fromsport.com
Reagovat
tommr
pokud Petra bude hrát na centrkurtu tak by snad nějakej stream měl bejt k dispozici. Jenže od 4 hodin ráno to je jen pro ty nejotrlejší z nás ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky :) Ve 4 ráno je to ještě dobré. Horší, když člověk musí kvůli Petře vstávat ve jednu nebo ve dvě v noci :D
Reagovat
tommr
herně mě ale moc nepřesvědčila - žádnej pokrok v její hře nevidím - Bojana předváděla atraktivnější tenis, ale dojela na spoustu zbytečnejch chyb - a nebejt tý neštastný deštový pauzy tak to mohlo dopadnout obráceně ...
Reagovat
pepin
Bereš mi to z pera, žádný pokrok ve hře Caro není vidět a to že vyhrála minulý turnaj svědčí o jeho obsazení. Nudná podívaná, žádná snaha o vítězný úder, jen čekání kdo to dříve zkazí. Nevidíš ji, že by v podstatě udělala krok na sít se snahou o rychlejší zakončení. Tuhle se tady někdo unášel, že se vrací, ale já nevím tedy kam. No ukáží to další zápasy až narazí na jinou hráčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys chtěl? Včera hrála finále v Soulu. Já si myslím, že by měla být spokojená.
Reagovat
smazaný uživatel
má za sebou vyhraný turnaj, tiskovku, balení věcí a rychlý přesun letadlem asi 1200 km, k tomu časový posun. To jsou všechno věci, které nikomu nepřidají.
Reagovat
pepin
A Ty myslíš, že kdyby si nebalila věci tak ten tenis bude vypadat jinak? Já si myslím, že na ni mohla a možná dopadla nějaká únava, ale to nemá s předváděným stylem tenisu nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje jsou ve stejném pásmu, ale i tak to může rozhodit. Unavená asi zas tak moc nebyla, i když jí ani ty dva krátké sety nepřidaly. Podle mého ale hlavně nemohla dostatečně potrénovat na jiném povrchu.
Jsem zvědav, jak si povede v dalším kole. Jestli si povrch ošahá a začne hrát tak jako v Soulu. Tam se mi líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pak ti teda doporučuju výkony Azarenky v prvních zápasech v Miami. Ženská, která předtím likvidovala soupeřky jak na běžícím páse jen přehazovala míčky přes síť a absolutně nebyla schopná zaútočit. A ve Stuttgartu to bylo ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak to s tím časem je moje chyba, to se omlouvám.
Reagovat
pepin
No a v tom je ten rozdíl mezi Vikou a Caro. Na viku to pravděpodobně mělo velký dopad, protože nehrála tenis, který normálně hraje, ale svádět předváděný styl u Caro na spoustu jiných aspektů tak to si myslím není to pravé ořechové. Počkejme a nechci se mýlit, ale tu její nudnou hru bude praktikovat i v dalších kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovol, abych ti připomněl, že já jsem nebyl ten, kdo hru Wozniacké hodnotil podle zápasu, kdy byla fyzicky i psychicky dost vyšťavená.
Reagovat
pepin
Nevím podle čeho usuzuješ, že byla psychicky a fyzicky vyštavená, já tyhle podrobné informace nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi ve zvěrokruhu Beran, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To už jsem tady psal ve 14:11...
Reagovat
pepin
To je v podstatě Tvůj úsudek a jen domněnka ve 14.11.

Janekda - nevím z čeho tak usuzuješ, ale zamet si před vlastním prahem.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, co píšou janekda a korek. Sám jsem si říkal, že to asi bude těžké, když včera hrála Caro v Soulu a dneska hraje v Tokiu... Viděl jsem jen malou část zápasu, takže nemůžu posoudit, do jaké míry to ovlivnilo výkon Caroline. Z těch šesti gemů mi to přišlo jako kvalitní tenis z obou stran. Holky se tahaly o každý bod. Bojana byla aktivní, ale uměla se i výborně bránit (první fiftýn v pátém gemu 3. setu, tam to zahrála úžasně). Caro něco vyběhala, dala i nějaký winner a viděl jsem dvě esa. Taky pozoruju, že Caro si teď víc chodí pro voleje na síť, když je ta možnost. To jí dneska taky docela vycházelo... No prostě mi to přišlo jako výborný zápas a jsem rád, že ho Caro dotáhla do vítězného konce. :)

Jinak co se týče toho srovnávání stylů: Tenisový zápas se dá vyhrát různým způsobem a nemusí to být jenom díky winnerům. Spoustě lidí se tady nelíbí tenis, který hraje Caro a naopak třeba uznávají Viku. Já mám rád obě (jako osobnosti), takže žádné z nich nenadržuju. :) Třeba Vika taky ve všech zápasech nemá mraky winnerů. Má určitě útočnější pojetí než Caro, ale spíš bych ji zařadil někam vedle Angelique Kerber. Řekl bych, že tenis Viky je hodně vyvážený a vždycky se snaží hrát to, co je potřeba. Kdybych si měl vybrat jednu hráčku z celého okruhu jenom kvůli stylu hry, tak zvolím právě Viku. :) Tady se nejvíc fandí útočnicím, ale Vika určitě nepatří do skupiny hráček, které chtějí za každou cenu ukončit výměnu. Přesto se tady její tenis uznává... Já osobně uznávám každý styl, protože k vítězství můžou vést různé cesty. A není důležité jak, ale jestli. :)
Reagovat
Heather_Fedex
jednicka s hvezdou ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako za ten můj příspěvek? Tak díky. :)
Reagovat
dadaft
je to jak říkal Libor Basík v průběhu přenosu - Caro chybí snadnější body z forhendové strany. mít tak forhend Any Ivanovičové, který by navázala na svůj velmi slušný bekhend, deset patnáct fiftýnů za zápas by získala snadněji a navíc. dokázala by soupeřku hodně skřípnout. takhle se s tím musí prát, jak se dá.
a nahrazovat slabiny svými silnějšími stránkami.
Caroline se ve třetím setu nikdy nesesype. má výdrž. atd.
jinak se mi taky zdálo, že to dneska sehrála dobře. servis ušel. i jinak, jak říkáš, to nebylo špatné.
ve chvílích, kdy to Bojaně šlapalo, se sice dostala pod tlak, ale je fakt, že v Soulu hrála přece jen o trochu líp než dnes. čekat, že se v příštích zápasech ještě zlepší, není úplně mimo, bych řekl.
P.S. zítra už husté zápasy. docela se těším na Agu s Jelenou. na USO to byl moc pěkný mač. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. Ana má forehand, ale zase nemá takový bekhend jako Caro. Každý má něco... Jinak máš pravdu, že se Caro ve 3. setu nikdy nesesype, ale podobných zápasů už letos prohrála docela dost. Od olympiády se však její bilance zlepšila... Nebylo by špatné, kdyby Caro proti Dance zopakovala svůj výkon ze vzájemného zápasu na OH. :)
Reagovat
dadaft
co říkáš na ten širší postoj Caro při servisu???
už to není tak elegantní, ale když se servis zlepší, proč ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to zajímavé. Myslím, že to začala dělat někdy od Eastbourne... Souhlasím s tebou. Nejde o eleganci, ale o kvalitu servisu. Mimochodem, znám i mnohem méně elegantní postoje při podání. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá, že si to vybojovala Bojana sama. Být Caroline, tak se teď bojím.
Reagovat
smazaný uživatel
Škrtám předešlý příspěvek :-D
Reagovat
dadaft
podle mě je centrkurt v japonsku jeden z nejkrásnějších kurtů světa. dokonale symetrický, diváci sedí hustě až do bezprostřední blízkosti hrací plochy... - když se všechno sejde, je atmosféra magická...
Reagovat
Bob
japonsko..
Reagovat
tommr
a od 13:00 by se mělo zase hrát ... :)
Jsem jen zvědavej, jestli se pod střechou bude dohrávat i zápas Kláry?
Reagovat
tommr
snad zatáhnou střechu a bude se hned pokračovat ...
Pro Caro je to jako na zavolanou - už to s ní vypadalo hodně zle. Ted jí nejspíš tatka poradí jak na to a ona to už nějak dotáhne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu. Ale hra byla pro Caro přerušena ve špatný okamžik. Má servis a ještě k tomu prohrává 15:30.
Reagovat
tommr
na tom jakej je stav až tak nezáleží. Podstatný je, že Bojana se vždycky dlouho rozehrává a tak nejspíš prohraje ještě dřív než se stačí po tý pauze pořádně rozkoukat ...
Reagovat
dadaft
budou zatahovat střechu? nebo co bude?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to může být takhle: Caro nevyjde první servis, druhý Bojana vyhraje. Potom už 1 ze dvou míčků dá.
Reagovat
tommr
no dejmetomu, že tu hru Bojana vyhraje, ale co pak? Viděl si jak hrála Bojana v prvním setu? Ta než se zastřílí do kurtu to trvá hodně dlouho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten porvní vyhraný gem by jí dal "polštář" na další 2 hry. A s tím by se už snad vyrovnala.
Jinak jasně, že Caro je favoritka a asi vyhraje i ten rozehraný gem. Skoro bych řekl, že pro Bojanu bude důležité, aby první servis po přestávce byl až druhý ;-)
Reagovat
dadaft
a je to tady. 2:4.
tak Caro, je třeba něco ukázat...
Reagovat
tommr
tak zatím ta předpověd vychází spíš tobě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím gemem jo. Ale pořád je to otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý úvod Šafářové. Pironková není do prvního kola žádné terno, proto je dobře, že to Lucka zvládla ve dvou setech.
Reagovat
dadaft
má problémy................................
Reagovat
tommr
s porážkou od Ivanovičový se muselo počítat, ale to zranění je velice nepříjemná věc. Andrea zřejmě ten svůj návrat na kurty uspěchala. Snad se dá do kupy ještě před TM ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně mluvila po US open o pauze, že je unavená, že je lehce zraněná. Jestli se nepletu, od finále deblu na US open po první zápas v kvalifikaci Tokia uběhlo asi 12 dní. Včetně přeletů a podobně. Tak si teda nepředstavuji pauzu. To si fakt koleduje o větší zranění.
Reagovat
tommr
no právě - USO už Andrea dohrávala se zraněním stehna a jestli si to zranění ted obnovila tak to je dodně špatný s ohledem na závěr sezony. To si měla radši dát pořádnou pauzu - zvlášt když v Asii nehraje ani Lucka Hradecká a nemůžou tak spolu hrát debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
o tom právě mluvím - kdy proběhla ta pauza, o které Andrea mluvila. V letadle při přeletu?
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalka a její servis. Dvě hry na podání, celkem 16 pokusů, jen 5 prvních servisů do kurtu. Samozřejmě dvakrát ztracené podání.
Reagovat
smazaný uživatel
posun na servisu na 13 ze 30 prvních podání do kurtu, tedy 8 z následujících 14 a dvakrát uhájený servis, otočka z 1:3 na 5:3.
Reagovat
gigin
Bojana si na podání bouchá jako Djoko. Teď to bylo 11x :DD
Reagovat
tommr
jen at si bouchá - na rozdíl od Djokovice je na ní moc hezkej pohled ... :)
Reagovat
gigin
No, tady ti jako chlap nemůžu oponovat :DDD Počkej na Sonju, ta ti to osvětlí líp :DDDD
Reagovat
Sonja
Na Noleho je krásnej pohled:-)))...ale uznávám, že Bojana je hezká holka a chápu vás:-)))
Reagovat
tommr
no já to napsal z mýho pohledu - je jasný, že pro dámy může bejt Djokovic velice atraktivní ... :)
Jinak Bojana je opravdu kus - řek bych, že je ještě hezčí než tolik opěvovaná Ivanovicová. A navíc hraje i pěknej tenis. Škoda jen, že dělá tolik nevynucenejch chyb ... :)
Reagovat
gigin
Tvl!! Na Aničku, co se týče designu se nechytá!! :)))
Jinak jsi tu její hru vystihl přesně!!
Reagovat
smazaný uživatel
zase po nějaké době názor, kdy s tebou můžu bez výhrad souhlasit. Ale moc si na to nezvykej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já upřednostňuju Aničku a v tom dnešním zápase jsem upřednostňoval Caro. :) Ovšem musím říct, že Bojana je opravdu velmi krásná. Dneska jsem sledoval kousek toho zápasu s nezaujatým pozorovatelem a tomu se taky moc líbila. Až se tady zase někdy budeme hádat o to, která tenistka má nejkrásnější nohy, tak musím Bojanu zařadit hodně vysoko. :D

Slibuju vám, že na konci sezony udělám hodnocení u všech mých favoritek a ještě k tomu sestavím žebříček tenisových krásek pro letošní rok (Top 20, možná Top 30). :)
Reagovat
gigin
Tak na ten žebř jsem zvědavej, co z tebe vyleze :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první čtyři místa jsou jasná a dál to bude tvrdý boj. :D Jinak samozřejmě počítám s tím, že si to přečteš, takže se tě pokusím nezklamat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
upřímnou soustrast PEtkovičové. V Pekingu obhajuje 700 bodů za loňské finále. Když se jí tyto body odečtou, poletí až na konec druhé stovky a nevím, jestli má nárok na zdravotní výjimku pro turnaje. Podle mě ne a bude se muset nahoru škrábat přes turnaje ITF, případně doufat v divoké karty.
Reagovat
dadaft
jj, tajně jsem doufal, že se Petkovičová vrátí a všechno bude, jako by se nic nestalo... - jenže nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
když se zraníš, nehraješ 3 měsíce, odehraješ jeden a půl zápasu, zase se zraníš a nehraješ 4 měsíce, nedá se očekávat, že se hned chytneš. Ale když prohraje i s Martičovou, která měla v poslední době opravdu mizerné výsledky, navíc když první set vyhrála Petkovičová s nulou, je něco špatně. Asi si nevěří, nebo nevím. Ani bych se nedivil, kdyby brzo zabalila sezónu. Zkusila ještě ten Peking a pak konec. Zatím je přihlášená snad jen do Lucemburku.
Reagovat
tommr
letos už se toho stejně moc nehraje - po Pekingu už zbývají jen 2 týdny se 4 menšími turnaji, pak příjdou na řadu TM a finále FC což se Petkovicový netýká a pak už je definitivní konec letošní sezony ...
Reagovat
smazaný uživatel
pro někoho, komu klesne stav "konta" na nějakých 300 bodů, je důležitý každý turnaj.Ono i jedno kolo v Lucemburku je za 30 bodů, což v jejím případě nějakých 10 míst a hlavně se na takový turnaj nemusí třeba půl roku vůbec dostat. Třeba do Lucemburku je poslední přímo v hlavní soutěži Bára Strýcová jako v té době 85.hráčka světa s bodovým ziskem okolo 800 bodů. Petkovičové jich po Pekingu jen 300. S tím se dostane přímo snad jen na nějaké padesátitisícové turnaje.
Reagovat
tommr
no rozhodně není petko v lehký situaci. Letos už toho moc nestihne a příští rok bude záležet hlavně na zdraví. Pokud jí vydrží tak by se měla zase brzy vrátit mezi špičku - v ženách je to přece jen o něco lehčí než mezi muži. Pokud jí ale zdraví zase zradí tak by to moh bejt i její konec - aspon co se týče návratu mezi elitu ...
Reagovat
smazaný uživatel
v ženách to je určitě jednodušší než v mužích, ale i tak to nebuide pro ni žádný med. Na postup kupředu bude totiž muset začít vyhrávat pravidelně. Nehledě na to, že hned v lednu obhajuje 120 bodů v Brisbane a 60 bodů v Sydney. Na žádný z těch turnajů se ani nedostane a může se propadnout někam do čtvrté stovky žebříčku. Stačí se podívat, jak pomalu se nahoru škrábe rumunsko-maďarská Švýcarka Timea Bacsinszky po 10 měsících bez tenisu (což je podle mě hlavně na psychiku lepší než dvě zranění po sobě jako u Petkovičové) nebo ještě lépe dlouhodobé trápení bývalé světové pětky Anny Čakvetadze
Reagovat
smazaný uživatel
Ukaž mi ženu, která vylétla jako B.Baker z 0 na 60 místo.

Ne jasně, ten je přírodní úkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě kromě Sester.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaroslava Švedova loni v říjnu 257, letos v únoru 208, teď 35. Su-wei Hsieh loni v srpnu 343, teď 39. Pak je tu třeba návrat Kim Clijsters z nula do světové dvacítky za tři turnaje ;-)
Reagovat
tommr
Chakvetadze je trochu zvláštní případ - ta zřejmě prodělala nějaký těžký psychický trauma ...
Jinak je ale spousta příkladů špičkovejch hráček, který se po těžkým zranění už nikdy nedokázaly vrátit na dřívější pozice. Petko by určitě nebyla první ani poslední ...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Ono těch případů je asi víc i u chlapů - Caňas.
Reagovat
smazaný uživatel
Čakvetadze měla nejprve velké problémy s kotníky, loni pak kdesi zkolabovala, snad v Dubaji, kvůli nějaké virové infekci, testovali ji po nemocnicích. Nevím, jak to dopadlo, údajně mělo jít o nějaký celkový kolaps organismu, přetížení po prodělané nemoci a uspěchaném návratu. Loni kvůli toho vzdala 3 nebo 4 turnaje. Ale možná kafrám kraviny či to podávám nepřesně, nechce se mi to hledat.
Reagovat
smazaný uživatel
Anna měla problémy od té doby, co ji tenkrát přepadli v bytě... Dost mě to mrzí. :(
Reagovat
tommr
jenže všechny tyhle zdravotní trable přišly až poté co se Chakvetadze pokoušela vrátit na okruh. A z okruhu odstoupila pokud vím protože se stala obětí loupežnýho přepadení - bůhví co se při tom přepadení jejich domu všechno stalo. Prvotní problém je u ní hlavně to psychický postižení. Je to smutná historie ...
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, jak lidské tělo funguje, je možné (nebo spíš pravděpodobné), že právě ty psychické problémy byly hlavní příčinou toho kolapsu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist