Šafářová si v Moskvě zahraje o finále proti Kanepiové

21. 10. 2011, 20:44
Aktuality 27
Lucie Šafářová si podruhé během 14 dní zahraje v semifinále. V Moskvě, kde ji už za za dva týdny čeká finále Fed Cupu, porazila v dnešním čtvrtfinále domácí Věru Duševinovou. O třetí letošní finále se utká s Kanepiovou, jež nečekaně smetla Rusku Kuzněcovovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si zahraje po týdnu opět semifinále turnaje WTA. Poté, co postoupila mezi nejlepší čtyři v Linci, bude čtyřiadvacetiletá Češka usilovat o finále na turnaji v Moskvě. V hale, v níž bude za dva týdny bojovat ve finále Fed Cupu proti Rusku, porazila Šafářová v dnešním čtvrtfinále 6-4 6-4 domácí hráčku Věru Duševinovou.

Sedmadvacátá hráčka světa Šafářová splnila proti soupeřce ze 78. místa žebříčku úlohu favoritky a vyhrála za 95 minut. 

"Byl to dobrý zápas, i když musím říci, že jsem se dnes na kurtu cítila trošičku hůř. Měla jsem méně síly. Soupeřka měla podporu publika, nic mi nedala zadarmo, všechno vracela, docela dobře podávala, a tak jsem si to musela uhrát sama. Ale bojovala jsem, hrála agresivně a nakonec celkem jednoznačně vyhrála," řekla ČTK Šafářová. 

V semifinále se utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou, kterou v posledních čtyřech vzájemných duelech porazila. Kanepiová dnes deklasovala 6-1 6-2 Rusku Světlanu Kuzněcovovou. "S Kanepiovou to určitě nebude jednoduchý zápas. Hraje tu výborně, skvěle servíruje a hraje rychle, takže se budu snažit svou hrou zastavit tu její hru."  

Před týdnem v Linci prohrála Šafářová v semifinále se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, které se daří i na Kremlin Cupu. Do semifinále se dostala díky třísetové výhře nad ruskou jedničkou Věrou Zvonarevovou, jež je hlavní tahounkou ruského fedcupového týmu.

Světová pětka si po zápase stěžovala na bolavé rameno. "Ve druhém setu jsem to začala cítit. Musela jsem na to pořád myslet a bála jsem se, že se to bude zhoršovat. Snažila jsem se bojovat přes bolest, ale nešlo to. Raději jsem to měla vzdát," řekla Zvonarevová, kterou ještě před Fed Cupem čeká stejně jako českou jedničku Petru Kvitovou Turnaj mistryň v Istanbulu. 

Ruští fanoušci mohli doufat v kompletní ruské semifinále, místo toho je poslední zástupkyní domácího tenisu Jelena Vesninová, jež postoupila bez boje přes nemocnou Marion Bartoliovou.

Vyřazení Zvonarevové a Kuzněcovové z moskevského turnaje, který braly jako přípravu na Fed Cup, podle Šafářové o výkonnosti příštích soupeřek moc nevypovídá. "Fed Cup je něco jiného. Hraje se v týmu, před plnými tribunami, které jim určitě zajistí velkou podporu. Ale i my máme dobrý tým, a tak věřím, že to bude dobrý zápas s dobrým koncem pro nás," dodala.

Výsledky - Moskva - ženy (tvrdý povrch, dotace 721.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Duševinová (Rus.) 6:4, 6:4, Vesninová (Rus.) - Bartoliová (3-Fr.) bez boje, Cibulková (8-Slov.) - Zvonarevová (1-Rus.) 4:6, 6:4, 6:4, Kanepiová (Est.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6:1, 6:2. 

Semifinálové dvojice: Šafářová - Kanepiová, Cibulková - Vesninová.

Čtyřhra - semifinále:
Kingová, Švedovová (2-USA/Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (3-JAR/ČR) 6:4, 2:6, 10:8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nakonec ten 1.set s Kanepi Lucka urvala v tiebreaku, ale škoda že si to tak zkomplikovala, když při 5:4 šla servírovat. Ale hraje Lucie dobře, snad to vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka prohrává 3:2 a Kanepi jde podávat...Lucko, BOJŮJ!! Doufam že stim stehnem které má obvázené nic vážného neni, aby byla fit na Fed Cup...
Reagovat
kohlik
Bohužel konec byl docela bez šance sama se vyházela
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance to určitě nebylo. Byl to po většinu času neuvěřitelně vyrovnaný zápas, ale Lucka povolila o něco dříve a v tom 3.setu se jí ta hra trochu rozhoupala.
Ale i tak obě předvedly výborný tenis.
Škoda, moc jsem Lucce držel palce, ale dvě semifinále po sobě jsou taky pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka, Julia, James, Milos, Nikolaj a Jeremy oléééé :-))
Reagovat
VlS
Kde si co očuchával? Pískám tady na tebe už tři dni, a ty se někde touláš! WooDoo, WooDoo ................
Reagovat
smazaný uživatel
Za fenkama nelítám! :-)) Pořád samej cvičák, pak praxe na myslivně..:-/, na magii nezbyla síla. Snad teda dnes :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-( nikdo, komu jsem přál, to dneska nezvládl.. A Nikolaj tomu nasadil korunu tím zpackaným druhým setem.
Reagovat
smazaný uživatel
zapasy jsem nijak nesledovala, ale uprimne, prekvapil me po shlednuti vysledku vlastne jen Milos, nejak bych cekala, ze Gumaka prehraje. Lucce jsem prala moc, ale Kaia je zvlastni a docela silna. Vetsi prekvapeni je pro me Querrey s Hajkem...... A myslivna pry, no toto!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo, myslivna..možná se dostanu na stáž i do Krakonošovo :-)).

Každopádně v Moskvě nám vykrystalizovalo opravdu "pamlskové" fínále :-/. A Gumák? Vzhledem k jeho finálové bilanci, má Jarkko slušné šance..a moji podporu taky! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zadrz, Krakonosovo souzi psimi kusy Trautenberk - a kdo to pak ma ulitat!? A to tvoje pamlskove fi? Nebrus ani noze, Cibulu pokraji Kaia. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zadrz, Krakonosovo souzi psimi kusy Trautenberk - a kdo to pak ma ulitat!? A to tvoje pamlskove fi? Nebrus ani noze, Cibulu pokraji Kaia. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si budeš muset najít nějakou sojčí brigádnici na výpomoc :-). Počkej až najdu tvou strážnou větev, pořádně na tebe zablafu ;-)).

A sice jsme pod článkem o holkách, ale tím pamlskem jsem myslel srbskou skvadru..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
a do cepice hajnyho, byvam bystrejsi, ale v reviru tak hekticno, ze inscipient by se hodil z fleku ..... ;-)
Jinak - fi pamlsek srbske vyroby je i pro nektere pevce nepozivatelny :-(
Reagovat
smazaný uživatel
5:34 v neděli..no toto! V tuhle hříšnou hodinu slušná zvířátka ještě spí a nevykukují z hnízda! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
.... necmuchej! :-) A nevis? "Ranni ptace, dal doskace!"
Reagovat
smazaný uživatel
Já čmuchat musím, káže mi to čínský horoskop a ten má VŽDY pravdu! :-)
A vůbec, našel jsem ti výpomoc v sojčí mateřské..od pohledu zvědavá bonzačka :-))
http://www.flickr.com/photos/simplygeeky/687041382/
Reagovat
smazaný uživatel
v parku ale veeeeeelmi opatrne! ;-)
http://brno.idnes.cz/sojka-utoci-na-psy-v-parku-a-krici-na-kocky-brani-si-hnizdo-pmz-/brno-zpravy.aspx?c=A110721_1621783_brno-zpravy_kol
Reagovat
smazaný uživatel
..štěstí, že jsi umírněná zprávařka s vroucím vztahem ke psům :-)). Kolegyně ranařka z Brna je naštěstí mimo mé teritorium :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, tohle nevypadá špatně, tak nějak cítím, že by to mohla Lucka celé vyhrát.
Kanepi sice smetla Kuznetsovou, ale to je už opravdu jenom bývalá GS šampionka. A pokud se to Lucce podaří do finále, přece nemůže s Cibulí pořád jenom prohrávat.
Reagovat
freeteepek
Jak se tam Cibule se Zvonarevou nechaly obě uprostřed hry ošetřovat, tak ten rozhodčí jenom kroutil hlavou. Pokud jde o Dominiku doufám, že to nic vážného není a že Vesninu zítra spláchne z kurtu. Pokud jde o Zvonarevu, tak ta to měla vzdát hned, protože takle je v ohrožení jak její výkon na Turnaji mistriň, tak později na FED cupu. Což by nám ovšem nevadilo:-)
Reagovat
Fandina
by měla Kanepi dát. Bilance je 4:1 a tak držím palce. Pokud bude finále Domča Lucka tak sice Dominika by měla první titul, ale Lucka má motivaci vrátit Cibuli semifinálovou prohru z Lince.
Reagovat
smazaný uživatel
tě péro Kanepi dala Zvonarevu jo? hmm. asi to vypustila ruska čeká ji náročný program.
Reagovat
VlS
A teď se Lopata probral z rauše.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to nějaké popletené... Radši se na ty výsledky podívej ještě jednou. :D

Jinak bych vítězství v Moskvě docela přál Kaie. Když jsem ji nedávno viděl po dlouhé době v přímém přenosu, tak jsem ji skoro nemohl poznat. Je vidět, že na sobě hodně zapracovala a teď vypadá úžasně. :)
Reagovat
VlS
Kaia hodně shodila a sluší jí to, ale mé pořadí je 1. Lucka, kdyby ne Lucka, tak Cibule a pak mi to už je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
jo sakra kuznetcova hmm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist