Na Turnaj mistryň letí Radwaňská. Souboj o Istanbul ukončila nemoc Bartoliové

21. 10. 2011, 12:53
Aktuality 12
V Moskvě se dnes rozhodlo o tom, která tenistka získá poslední volnou stupenku na Turnaj mistryň. Sedmičku jistých účastnic dnes doplnila Polka Agnieszka Radwaňská poté, co se kvůli viróze odhlásila ze čtvrtfinále turnaje v Moskvě její jediná rivalka Marion Bartoliová.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská vypadla na Kremlin Cupu ve druhém kole po prohře s Lucií Šafářovou a musela čekat, jak si povede Marion Bartoliová. Francouzka potřebovala k postupu do Istanbulu turnaj v ruské metropoli vyhrát. Její úsilí ale zhatila nemoc, která jí dnes nedovolila nastoupit proti domácí Jeleně Vesninové.

"Mé tělo potřebuje pauzu. Zkoušela jsem bojovat do úplného konce, ale... Už během včerejšího zápasu jsem se necítila moc dobře, ale pořád jsem měla trochu energie. Dneska ráno mě bolelo celé tělo, nemohla jsem se ani rozehrát, takže jsem věděla, že by to bylo hodně těžké. Byla to dlouhá sezona a moc jsem chtěla hrát, ale tímhle to pro mě skončilo," řekla Bartoliová, která v neděli získala trofej v Ósace a v šesti vyhraných zápasech v řadě neztratila jediný set. K účasti v Turnaji mistryň potřebovala ještě tři další vítězství.

Díky odstoupení francouzské tenistky se Agnieszka Radwaňská kvalifikuje na Turnaji mistryň poprvé v kariéře přímo. Osmá tenistka světa bojovala o cennou trofej už v letech 2008 a 2009, pokaždé ale jako náhradnice.

"Před pár týdny jsem ani nedoufala, že mám ještě šanci, a teď zakončím rok v Istanbulu. To je fantastické," řekla letošní vítězka turnajů v Carslbadu, Tokiu a Pekingu.

V Istanbulu se představí dále světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Maria Šarapovová, Běloruska Viktoria Azarenková, wimbledonská vítězka Kvitová, královna Roland Garros Li Na z Číny, Ruska Věra Zvonarevová a Australanka Samantha Stosurová, která letos ovládla US Open.

Turnaj mistryň se uskuteční 25. až 30. října, losování skupin je v neděli.

Výsledky - Moskva - ženy (tvrdý povrch, dotace 721.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vesninová (Rus.) - Bartoliová (3-Fr.) bez boje, Cibulková (8-Slov.) - Zvonarevová (1-Rus.) 4:6, 6:4, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanskou by měli kopnou doprdele i z Azarenkovou a doživotní distanc a všechny prachy vrátit asociaci co si za tu dobu nahrabali , ne oni je ještě pustí na turnaj mistrů . Tak jak to říkal Federer tvrdé tresty Cibulková Rdwanská Azarenka Schiavone a dál bych tam i Zvonarevu ta taky moc svatá nebude . U bab můžeš věřit jen sestrám Williamsovým Sharapové Clijester zbytek je žumpa a podvádí jen když se naskytne příležitost .
Reagovat
hatatytla
No je jestli je Azaranka čistá? To je vtip, její směšné kolapsy ve druhém gamu jsou něco co devalvuje ženskej tenis. U Azarenky to nejsou jenom skreče, ale i další velmi podezřelé výsledky. Všeobecně ten seznam je velmi přesnej. U mužu dominuje italská parta, kteří se v tom přímo vyžívají. Scénař je vždy stejný, přes den prudký pokles kurzů, potom v pohodě vyhraný první set a náhlá skreč. Někdy je to až do očí bijící. Atp by stím měla dělat něco víc, než jen zřídit směšnou horkou linku.
Reagovat
VlS
Nevím, podezření je to možná vážné, vyslovit je je ještě vážnější. Vůči Američanům by si to asi těžko někdo dovolil, protože by měl v tu ránu na krku Fagana a spol a žalobu o 100 mega USD. Až to někdo prokáže, ať provinilce klidně zastřelí, ale hnudit někomu jméno na základě jakéhosi podezření? Umím si představit třeba u Viky i jiný scénář. To že se poměrně často zraní a skrečne zápas (nebo ji dojdou psychické síly a skrečne zápas) na to se dá taky spekulovat. Myslím si, že i zde by mělo být normální, že není-li prokázána vina, je člověk nevinný. Vůči sobě bychom to všichni tvrdě vyžadovali, poskytneme to i druhým?
Reagovat
hatatytla
U tý Azarenky to beru, tam je to spíš psychcická labilita, v tom máš asi pravdu. Ale ty Italové, tam si stačí dát dohromady dvě a dvě. A sílu Američanů bych zas tak nepřecenoval, Davyděnko měl jistě také peníze na elitní právníky a tam se jednalo o konkrétní nařčení, je jako tady silné podezřeni. Rozdíl je prostě v tom, že Američané se chovají korektně, anad kromě Odesnika, kterého taky ostatní tvrdě odsoudili.
Reagovat
VlS
Ale já nevím jestli mám pravdu, je to úplně stejná spekulace, jako podezření, že výsledky prodává. A to je to, co je špatně. Nikdo by si neměl dovolit dávat všanc něčí jméno na základě spekulací. Víš kolik peněz to nařčeného může stát na reklamách a sponzoringu? S těmi Amíky - to není o penězích na právníky - když ucítí šanci vytlouct tučné odškodnění, tak na to prachy nepotřebuješ. To je o kultuře, kdy Amíci jsou zvyklí se soudit o cokoliv a s kýmkoliv, Západoevropani míň a Jiho a Východoevropani skoro vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/ct4/tenis/140286-tenisu-hrozi-nevidany-skandal-cechum-se-zatim-vyhnul/
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem četl něco podobného... Jsem přesvědčený o tom, že Vika je čistá a všechny ostatní holky taky. Víc k tomu nemám, co dodat. Mužský tenis nesleduju, ale nevěřím tomu, že by např. Kohli nebo Janko měli něco takového zapotřebí. O Davyděnkovi se spekulovalo už dřív, ale pokud vím, tak mu nic neprokázali. Nedávno za to potrestali blázna Koellerera, ale to už byla dlouho známá firma díky svému chování na kurtu...
Reagovat
BooOoo
je zajímavé, že jsou tam všichni Italové a Italky .. to už něco znamená
Reagovat
smazaný uživatel
monty: Ty hraci se tam nedostali jen tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já svůj názor nezměním. Dokud se nic neprokáže, tak se není o čem bavit... Nějakýmu borci z tipáče se holt nelíbí, že přichází o prachy. Ale to pro mě není žádný důvod k tomu, abych někoho podezříval.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.denik.cz/tenis/tenisovy-skandal-na-grandslamech-se-pry-podvadelo.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist