Šafářová v noční bitvě udolala Dulgheruovou a je ve čtvrtfinále!

13. 5. 2010, 01:53
Aktuality 16
Lucie Šafářová postoupila do třetího antukového čtvrtfinále v řadě. Mezi špičkovou konkurencí v Madridu se mezi nejlepší osmičku dostala díky výhře nad Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou, se kterou bojovalo dlouho do noci.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si během uplynulých 14 dní zahrála čtvrtfinále ve Stuttgartu i v Římě a připsala si skalpy Radwaňské, Pennettaové nebo Wozniacké. Zvedla si sebevědomí a před vstupem do madridského turnaje dotovaného 4,5 miliony dolarů hýřila sebevědomím.

To si ve španělské metropoli zvedla ještě víc úvodní výhrou nad bývalou světovou jedničku Šarapovovou. Ve druhém kole otočila duel s Běloruskou Govorcovovou a o třetí čtvrtfinále během tří týdnů si zahrála s Alexandrou Dulgheruovou.

Středa v Miami:

Serena nevyužila 16 brejkbolů a končí. Venus bude světovou dvojkou


Tenistky si na poslední utkání dne musely počkat až na jedenáctou hodinu večer a pak hrály před takřka prázdným publikem, ve kterém nechyběl Lucčin přítel Tomáš Berdych.

Soupeřky se v úvodu zápasu prezentovaly kvalitními servisy, a když si je dvakrát navzájem prolomily, šlo se do zkrácené hry. V té uspěla trpělivější Dulgheruová a ujala se vedení 1-0. Nicméně druhý set jasně ovládla třiadvacetiletá Šafářová, které se tak rychle podařilo vyrovnat.

Jenže na začátku rozhodujícího dějství si česká tenistka prohrála servis a čekalo ji dotahování nepříjemné ztráty. Sice v každém gamu na returnu měla minimálně jeden brejkbol, využila ale až ten v osmé hře a srovnala na 4-4. Tenistkám začaly hodinu po půlnoci docházet síly a to se odrazilo i na kvalitě podání. O dva roky mladší Rumunka si dvakrát vypracovala přílěžitost podávat na postup, měla dokonce jeden mečbol, o všem však na konec musel rozhodnout druhý tie-break utkání.

V něm se ujala vedení 3-0 Dulgheruová, jež českou hráčku deptala vysokými údery k základní čáře, Šafářové se ale povedlo několik agresivních úderů a za stavu 6-4 měla dva mečboly. Ty ještě nevyužila, ale třetí už poslala přesně na lajnu a mohla se radovat z vydřeného vítězství 6-7 6-1 7-6.

"Bylo to dnes opravdu strašně těžké. Do posledního míče jsem nevěděla, jestli to dopadne tak, nebo tak. Soupeřka dobře běhala, měnila hru a bylo těžké se tomu přizpůsobovat," uznala Šafářová kvality mladší Rumunky.

Ve čtvrtek má brněnská rodačka čas na odpočinek a v pátek se pokusí zaskočit Rusku Naďu Petrovovou, jež vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Svou další soupeřku zatím ani v jednom ze třech předchozích vzájemných duelů neporazila. "Každý zápas je v tenise otevřený. Je to pro mě výzva ji porazit a dostat se zase o kolo dál," dodala. Na další utkání už nemůže počítat s podporou od přítele Berdycha, jenž se kvůli zranění z turnaje odhlásil a dnes by měl odletět domů.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (12. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (7-Srb.) - Ivanovičová (Srb.) 4-6 6-4 6-1
Parraová (Šp.) - Šuaj Pcheng (Čína) 1-6 7-6(1) 6-3

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Dulgheruová (Rum.) 6-7(4) 6-1 7-6(6)
Petrovová (16-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) 4-6 6-2 6-3
V. Williamsová (4-USA) - Schiavoneová (15-It.) 3-6 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím o jakém urážení pořád mluvíte, protože zrovna ten blbeček Brand mě pořád uráží. Mimochodem, Maarte, v tom, že tenisté hrají hrají tento sport i za peníze, máš pravdu. Vem si třeba koňskou hlavu Murrayho, Djokera nebo kolena, speciálně oni hrají ne I za peníze, ale ZEJMÉNA . Djokovič třeba poslední dobou hraje úplný ho.vno, ale jemu to nevadí, protože pro něj jsou nejdůležitější ty dolary, případně eura, který dostane za pouhý START na turnaji.

Avšak Novak zdaleka není jediným tenistou, kterému jde zrovna o to. Na stránkách Tennis.com jsem si jednou přečetl článek o kolenovi (Davyděnkovi), a tam psali, že miluje alkohol a peníze. To mě velmi překvapilo, protože jeho vzhled tomu vůbec neodpovídá, něco takového bych očekával od Safina.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jsi to aspon myslel ze srandy, ale ty to asi opravdu myslíš vážně! Je jasné, že hráči některý turnaj vypustí, je to logické skrz náročnou sezónu, ale obviňovat je z toho, že do toho nedávají 100% výkonu jen kvůli tomu, že mají peníze je tak strašně naivní, jak píše kolega pode mnou, že to ani není možné! Víš co, stačí když mi napíšeš jednu věc - proč Murray, Djoker, Davyděnko se na to nevyserou a nejdou si užívat život? Vždyt peněz mají na celý život, nepotřebují další, tak co by trénovali každý den a jezdili z hotelu na hotel! Nemyslíš, že je to kvůli tomu, že tenis milují a chtějí být nejlepší? Znáš něco jako ztráta formy, zranění, únava, psychika???? Máš nějaký důkaz, že jedou jen pro start? To jsou jen tvoje domněnky(stupidní). Jo a já tady nepřispívám nějak často, takže jestli jsem tě někdy urazil, tak by to byla velká náhoda, ale vlastně zas tak moc bych se nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s Brandem... je úplně normální, že hráčům odejde forma, přichází zranění a další faktory, které ovlivňují hru... zrovna ty, co jsi jmenoval si myslím, že nemají zapotřebí jezdit na turnaj jen kvůli startu... těch peněz mají už tolik, že by si s nima mohli utírat řit....
Reagovat
smazaný uživatel
No to je mi ale stejně zvláštní že když sou tenisté podle tebe taký ubožáci že to vůbec sleduješ?... pro mě si prostě chuj a basta:)... Jinak Luck ami nedala spat a vubec toho nelituju. Byl to supr zápas!!..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš stejný styl jako tvůj předchůdce Petr, předpokládám, že to nebude náhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
zápas jsem neviděl, ale věřím, že Lucka hrála parádně a vítězstvím si postup zasloužila! Lucka nám před RG hezky herně ožívá, snad to vydrží i do RG! držím palce a Petrovovou snad aspoň potrápí... když Petrovová vyrazila Serenu, tak to bude hodně těžké....
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně jí došly prachy, a proto začala hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně budeš blb...
Reagovat
smazaný uživatel
Co mě tady urážíš, ty obludo křížená s vepřovou hlavou, když mám víceméně pravdu! Šafářová hraje pořádně, jenom když jí dojdou prachy, pak po zbytek sezony hraje úplný ho.vno do doby, než vyjde úplně na mizinu. Avšak to ty nikdy nepohopíš, mutante.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi víš částku na jejím kontě, co? Tak mi napiš kolik tam má, prosím! Celkem by mě to zajímalo! Ach jo, to nemá cenu, tobě se nejde ani smát
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Br@ndem. Myslím, že je zbytečné Lucii urážet, protože ona byla za poslední dva roky dost často zraněná. Ono je těžké se pořád léčit a vracet se a kolikrát nejsou sportovci ještě úplně vpořádku a uspěchají návrat, a pak je to ještě horší, není to zkrátka lehké. A lidi, co dělaj tento sport, to všichni dělají i pro peníze, to je normál! Jo a to by bylo fajn jen tak si říci:" Hele, došly mi prachy, tak teď budu vyhrávat!?!" - to je víc než naivní!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně si blb který o tenisu ví velký kulový...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně jí došly prachy, a proto začala hát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedním slovem PARÁDA!! Lucka s Alexou předvedli krásnou bitvu, bylo se po dlouhé době na co u holek dívat. No viděla jsem zápas Ivanovičové a Jankovičové - hrozný zápas, nuda, bez úrovně, mohly by si vzít příklad z Lucky a Alexy. Holky z TOP 20 jsou v pěkný mizérii (až na nějaké vyjímky), co ty holky hrajou, to jen člověk zírá, co je to za hrůzu!!!
Reagovat
dabelsobul
Naprostý souhlas. Včera se vyplatilo ponocovat! Ale na Petrovovou Lucka asi stačit nebude. Ruska skvěle podává a servis si dokaze pohlidat lip, nez Lucka.
Reagovat
Mercury
Souhlasím, fantastický tenis, ppředevším koncovka třetího setu byla neuvěřitelně dramatická. Lucčin tenis se mi posledni dobou hodně libi, od doby, kdy byla Vaidišová schopná jakž takž odehrát celé utkání je to poprvé co mám pocit, že je skutečně naše hráčka schopná porážet nejlepší. Včera byla o fous lepší a výhru si zasloužila. Zapracoval bych ještě na servisu a možná ubral na agresivite v klíčovych momentech, ale je fakt, že spousta vynikajicich forhendu po lajně ji tam včera spadla. Každopádně tleskám a doufám, že i Nadiu dokáže minimálně potrápit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist