Serena nevyužila 16 brejkbolů a končí. Venus bude světovou dvojkou

12. 5. 2010, 23:35
Aktuality 2
WTA MADRID - Světová tenisová jednička Serena Williamsová vypadla na antukovém turnaji v Madridu již ve 3. kole. Ve více než dvouhodinovém utkání byla nad její síly Ruska Naděžda Petrovová, která vyhrála 4-6 6-2 6-3.
Serena Williamsová

Serena Williamsová se po zdravotních problémech vrátila na kurty před týdnem v Římě, kde došla do semifinále. Ve Španělsku na úvod odehrála nejdelší zápas kariéry, když po třech tie-breacích zdolala Duševinovou.

Dnes ji vedle chladného počasí čekala Naďa Petrovová, se kterou se dělila o první příčku v počtu es v této sezoně. A právě podání bylo rozhodujícím faktorem úspěchu ruské hráčky. Ta dala celkem 11 es a Williamsová z velkého množství (šestnácti) brejkbolů proměnila jen dva. Petrovová porazila Williamsovou potřetí z devíti vzájemných zápasů. 

"Tohle není turnaj favoritek, to je jasné," připomněla Serena fakt, že do 3. kola se dostalo jen sedm z 16 nasazených hráček. "Žádná z hráček tu nepředvádí suverénní výkony."

"Chtěla jsem tu uspět a udělat dobrý výsledek. Nepovedlo se, tak snad ve Francii," uvedla světová jednička. "Zítra mě tu čeká ještě utkání čtyřhry, tak snad vyhraju aspoň v něm a v Madridu se ještě zdržím," přeje si Serena.

Více se dařilo starší Venus Williamsové, která i v sedmém vzájemném střetnutí porazila Italku Francesku Schiavoneovou a díky výhře 3-6 6-1 6-2 si zajistila druhé místo světového žebříčku hned za Serenou. 

"Je to báječné. Obě tvrdě pracujeme, Venus dokonce víc než já," chválí Serena svou sestru. "Jsme bojovnice a chceme být tak dobré, jak jen to jde."

Sesterská dvojice opanovala ženský žebříček naposledy před sedmi lety, od té doby vinou častých zranění musely Američanky své výsadní pozice opustit.

"Chceme být jedničkami, ne dvojkou. Ale obě v čele být nemůžeme. Chceme se o to pokusit alespoň ve čtyřhře," prozradila Serena plány sesterské dvojice.

Šílenou podívanou divákům připravily bývalé srbské světové jedničky Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová. První set rozhodl jediné udržené podání, které si pohlídala Ivanovičová. Jenže za celé utkání servis neztratila jen dvakrát, a když se Jankovičová probrala a svou hru zlepšila, ze souboje trápících se tenistek odešla jako vítězka.

"Takové zápasy se prostě stanou. Vypadnete z rytmu a je těžké se do něj dostat během zápasu. Nechtěla jsem prohrát, cítím se teď lépe a začíná se mi dařit. Bohužel to dnes nevyšlo," řekla Ivanovičová.

Jankovičovou čeká v boji o čtvrtfinále domácí Anabel Medinaová.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (12. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (7-Srb.) - Ivanovičová (Srb.) 4-6 6-4 6-1
Parraová (Šp.) - Šuaj Pcheng (Čína) 1-6 7-6(1) 6-3

Dvouhra - 3. kolo:
Petrovová (16-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) 4-6 6-2 6-3
V. Williamsová (4-USA) - Schiavoneová (15-It.) 3-6 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
5zdenek5
Ikdyž Venus postoupila, tak její hra mě vůbec nepřesvědčila. A co se týče její sestry Sereny, tak herně nebyla úplně špatná, až na zbytečné chyby. A není třeba mluvit a připomínat skvělý servis Petrovové....
Reagovat
smazaný uživatel
Co Venus tě nepřesvědčila ? tak to jsi asi čuměl na jiný zápas a ne na Venus , Venus podala proti Schiavone velmi dobrý výkon a jestli si se díval tak Venus ztratila jen jednou svůj servis a to ještě nemluvím jak kvalitně hrála Schiavone .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist