Serena odvrátila mečbol a postoupila. Po třech a půl hodinách

10. 5. 2010, 16:29
Aktuality 0
Den poté, co v Madridu dohrály Justine Heninová a Maria Šarapovová, mohla ve španělské metropoli skončit i světová jednička Serena Williamsová. Američanka v souboji s nenasazenou Ruskou Duševinovou dokonce odvracela mečbol a až po vyčerpávajícím, téměř tři a půl hodiny trvajícím boji zvítězila 6-7 7-6 a 7-6.
Serena Williamsová

Madridský turnaj je teprve druhým od Australian Open, na němž se Serena Williamsová objevila. Před týdnem se světová jednička, která byla kvůli zraněnému koleni tři měsíce mimo hru, rozloučila s Římem v semifinále a tentokrát si mohla balit věci už ve druhém kole.

Proti nenasazené Rusce Věře Duševinové vyrukovala podle očekávání s tradičně agresivní hrou, kterou ale provázely desítky nevynucených chyb. Už v prvním setu měla Williamsová se svou soupeřkou velké problémy a když proměnila jediný ze šesti brejkbolů, dočkali se diváci v Madridu první zkrácené hry.

V ní se radovala Duševinová, která tak nakročila k velkému překvapení. Ještě víc se mu přiblížila, když dokázala Američance dvakrát sebrat zpátky podání, o která předtím přišla, a za stavu 5-4 měla při servisu Williamsové dokonce mečbol. Ten ale světová jednička odvrátila a v dalším tie-breaku si vynutila třetí set.

Ani neproměněný mečbol a ztráta dalšího podání na začátku třetího dějství ale Duševinovou nesrazily na kolena. Ruska se znovu dokázala vrátit do zápasu a srovnala na 2-2. O game později Williamsová opustila kurt, aby si nechala ošetřit pravou nohu, Duševinová ovšem její menší indispozice nedokázala využít. Ihned znovu přišla o podání a za stavu 5-4 podávala Serena Williamsová po třech hodinách na vítězství v utkání.

Konec dramatu to ale neznamenalo. Američanka přišla čistou hrou celkově už popáté v utkání o servis a znovu se tak ke slovu dostal tie-break. V něm se Duševinová dokonce ujala vedení 4-0, ale na jedno z největších vítězství ve své kariéře nedosáhla. Williamsová získala šest bodů v řadě a přestože první mečbol trestuhodně zahodila, další možnost už si ujít nenechala.

Vítězství 6-7 7-6 7-6, na které dosáhla za téměř tři a půl hodiny, pro ni znamená, že si i po Madridu může udržet vynikající bilanci v letošním roce. Williamsová totiž zatím startovala na třech turnajích a na každém se dostala minimálně do semifinále.

"Cítím se, jak bych dnes odehrála sedm zápasů," uvedla Serena, pro kterou byl 206 minut trvající boj nejdelším zápasem v kariéře. "Nehrála jsem dobře, ale po tak dlouhém trápení jsem prostě nechtěla prohrát."

V dalším kole už je také 15. nasazená Francesca Schiavoneová, která měla výrazně méně práce se Sybille Bammerovou. Rakušanka vzdorovala své italské soupeřce pouhých 67 minut, po kterých prohrála 2-6 1-6.

S turnajem už se naopak rozloučila desátá nasazená Viktoria Azarenková. Ta už potřetí od začátku dubna nedohrála svůj zápas, Číňance Shuai Peng vzdala za stavu 0-3 v prvním setu. Skrečí se s Madridem rozloučila i 33. hráčka světa Agnes Szavayová, která odstoupila za stavu 5-2 pro Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3.500.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Safinová (3-Rus.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:3), Wozniacká (2-Dán.) - Kvitová (ČR) 6:4, 6:2, Peng (Čína) - Azarenková (10-Běl.) 3:0 skreč, Li Na (13-Čína) - Vidaganyová (Šp.) 6:0, 6:2, Pennettaová (14-It.) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 1:6, 6:1, Petrovová (16-Rus.) - Vesninová (Rus.) 4:6, 6:2, 6:3, Klejbanovová (Rus.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:2, Medinaová (Šp.) - Zheng (Čína) 3:6, 6:3, 6:2, Schnyderová (Švýc.) - Szavayová (Maď.) 5:2 skreč, Parraová - Ruanová (obě Šp.) 6:3, 6:2.  Stosurová (8-Austr.) - Dulková (Arg.) 7:6 (7:3), 7:5. 

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Duševinová (Rus.) 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), V. Williamsová (4-USA) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:3, Schiavoneová (15-It.) - Bammerová (Rak.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Matteková-Sandsová/Yan (7-USA/Čína) - Benešová/Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:7 (6:8), 6:2, 10:1.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist