Šafářová: Za úspěchem stojí vyrovnanější hra, ale i psychika. Asi už jsem konečně dospěla

28. 2. 2015, 20:43
Aktuality 126
Lucie Šafářová dál posouvá vlastní hranice a doufá, že se ještě může zlepšit. Na začátku letošní sezony si zvedla sebevědomí deblovým triumfem na Australian Open a dnes přidala významný počin i ve dvouhře. V Dauhá poprvé vyhrála turnaj kategorie Premier Tour a ve světovém žebříčku se dostane poprvé o jedno místo za desítku, v pondělí bude jedenáctou hráčkou světa!
Profily hráčů
Lucie Šafářová

"Docela mi trvalo, než jsem se dostala do této fáze, a doufám, že to není konec a pořád se můžu zlepšovat," řekla osmadvacetiletá Šafářová po výhře ve finále nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou na tiskové konferenci a deníku Sport.

Hráčku velkého formátu ukázala Šafářová v koncovce druhého setu. Čistou hrou a třemi esy v řadě zvýšila na 5-3. "Vika výborně returnovala, proto jsem si říkala, že musím podávat skvěle a jít do toho, což jsem udělala," řekla.

Za vzestupem Šafářové je kanadský kouč Rob Steckley, pod jehož vedením zlepšila česká tenistka právě servis, ale také psychiku, díky níž teď zvládá důležité výměny. "Moje hra je ve všech aspektech mnohem vyrovnanější a lepší," řekla brněnská rodačka. "S Robem jsme udělali skvělou práci a taky jsem asi trochu dospěla," konstatovala.

Pro vývoj Šafářové je důležitý i fakt, že je v posledních sezonách bez zdravotních komplikací, které ji dříve trápily. Finále sice hrála s obvázaným stehenním svalem, ale vážnější zranění delší dobu neměla. "I proto si tenis užívám," řekla. "Poslední tři roky trénuju řekněme stejně, ale snažíme se zlepšovat mé slabiny. Tvrdě makám a jak vidíte, tak se to vyplácí."

Před finálovým duelem s Azarenkovou se dvojnásobná fedcupová vítězka cítila silná. "V každém zápase jsem se tady zlepšovala. Moc jsem chtěla vyhrát a využít šanci na velký titul. A ve skvělé atmosféře jsem to dnes dokázala, je to úžasné!"

Už loni prožila Šafářová životní sezonu - dostala se na čtrnácté místo a pro letošek si stanovila další posun. "Chtěla bych do desítky, k čemuž jsem nyní opravdu blízko," řekla k posunu na 11. příčku, která na ni čeká v novém vydání žebříčku WTA. "Jsem od toho jen krok a musím dál tvrdě makat, aby to vyšlo."

Cestu do desítky, kde by mohla doplnit aktuální světovou čtyřku Petru Kvitovou, můžou otevřít dobré výsledky na grandslamech. Tím nejlepším pro Šafářovou je zatím loňské semifinále Wimbledonu. "Chtěla bych uspět na každém z grandslamů. Wimbledon je samozřejmě velmi speciální, ale každý z těchto velkých turnajů má své kouzlo," řekla.

Podle svých slov hraje aktuálně nejlepší tenis kariéry. "Myslím si to," řekla. "Mám dojem, že se pořád pomalinku zlepšuju a jsem v dobré kondici. V této fázi už jsme ale všechny kompletní hráčky a je třeba přidávat tu a tam maličkosti, které pak ve výsledku rozhodují."

Příští týden nehraje žádný turnaj. Z Kataru se přesune do USA, kde 11. března začne Indian Wells. "Odpočinu si a pak začneme s přípravou na další turnaj. Bude to těžké, protože v Indian Wells bude hodně výborných hráček, ale já se znovu pokusím dojít tam co možná nejdál," řekla Šafářová.

Special message from @QatarTennis champ @Lucie.Safarova to her fans :) #WTA #tennis #QatarTennis

Video zveřejněné uživatelem WTA (@wta), Úno 28, 2015 v 11:27 PST

Komentáře

126
Přidat komentář
Frick
Trochu jsem bohužel měl ten závěr finále vlastně pokažený. Asi jako kdybych sledoval přímý přenos s 10 min. opožděním a najednou jsem se mimoděk dozvěděl, že Lucka už vyhrála.

Šlo o ten zdr. problém u Azarenky. Zaregistroval jsem ho až někdy za stavu 4:2 ve druhym setě a v tu chvíli jsem si uvědomil, že (dost možná) soupeřka není schopná Lucii vzdorovat a že Lucka určitě zvítězí. Do té doby jsem se fakt nervoval při každém Lucčině servisu a přemýšlel o tom, že když servis ztratí, tak se to ještě může vše otočit a skončit to špatně. :-( Škoda, že jsem do Lucky nebyl zahleděn ještě více a ty problémy Azarenky jsem nepřehlédl. :-(
Reagovat
rib
možná, žes byl taky schopný vidět to Lucčino bandážované stehno...
Reagovat
Frick
Naštěstí to ale nevypadalo, že by jí to omezovalo. Nekulhala, nedržela se za něj.
Reagovat
tommr
o co ti zase jde? Nechceš doufám znevažovat titul, kterej si Lucka musela těžce vydřít? Lucka musela postupně porazit pět top-hráček (Stosurovou, Makarovovou, Petkovicovou, Suarez Navarrovou a Azarenkovou) což byla možná těžší cesta k titulu než měly mnohý hráčky v minulosti na GS. Ta obtížnost obzvlášt vynikne když si to člověk porovná s tím co potřebovala nedávno k titulu stejný kategorie Petkovicová v Antverpách - tý stačilo porazit jen tři slabší hráčky - Van Uytvanckovou, Cibulkovou a Báru ...
Reagovat
Roger_Federer
Tak urcite to Lucka mela tezsi nez cesta Petry lonskym Wibledonem.
Reagovat
Frick
Nejvíce bych vyzdvihl tu výhru nad Ekaterinou, kterou jsme bohužel mohli sledovat jen na číslech.

Andrea v pohodě nebyla, tam se to asi nedá úplně počítat.

Proti Carle samozřejmě, to mělo svou cenu.

Takže, byly tam dvě cenný výhry nad dvěma vynikajícíma hráčkama, co byly "ve 100% stavu" a pak další dvě výhry nad soupeřkami, který zřejmě 100% fit nebyly.
Reagovat
VlS
A copak bylo s Andreou? Co to tady zas kecáš za nesmysly? Hrála to samý, co v Rotterdamu.
Reagovat
Frick
Já jsem myslel, že jí něco bylo...
Reagovat
Frick
něco s ní bylo. I ten kurz byl velice nízkej, na to, že Lucka hrála vlastně se soupeřkou, co je nad ní. A zas tak špatnou formu Andrea letos nemá, aby byla v zápase se Šafi takovým outsiderem.
Reagovat
VlS
No to je to, že absolutně nechápeš, co je tenis. Statistiku plovoucích 12 měsíců, tedy žebříček, nadřazuješ pitenciálu a formě, nebereš v úvahu povrch ( nejen typ, ale i rychlost ) a další věci. Sázkovky tohle v úvahu berou. Tenis neni mechanika, kouknu na ranking a spičítám, kdo vHraje. Tak to prostě absolutně nefunguje.
Tak co Andree bylo?
Reagovat
Frick
Tak je fakt, že už od začátku roku jsou na Andreu kurzy nějaký vysoký. Např. nebyla favortikou ani v zápase se Sam ve FC. A taky ne v zápase s Bárou v Antverpách. Možná v tomto ohledu "zázrak", že dokázala vyhrát Premier titul.

Někdo tady psal, že během zápasu s Luckou řikala Andrea trenérovi něco o bolesti (Schmerzen).

Ale tak samozřejmě - pokud Andree nic nebylo, tak tím lépe pro Lucku.
Reagovat
Roger_Federer
;).s dostala Lucka min penez a mensi pohar?
Reagovat
Frick
Já jen píšu přesně to, jak jsem to vnímal já v tu chvíli. A prostě jsem to vnímal tak, jakoby bych byl před koncem ochuzen o napětí, které jsem jinak po celý zápas cítil.

Ale snad i třeba jiní tady píšou, že když hráčka naznačuje nějaký zdr. problém, tak to může i soupeřku trochu rozhodit, protože jí může začít hlodat v hlavě, zda jí už výhra nemůže minout, protože protivnice na druhé straně kurtu zkrátka nebude schopna najít cestu k obratu....
Reagovat
VlS
Tak si dej panáka a neotravuj to ostatním. Dělej něco s tou nespavostí, ty příspěvky tvořený ve 3 ráno jsou strašný. Když máš smutek ba duši, kup si medvídka mývala.
Reagovat
janek_da
To je debyl.
Reagovat
Frick
Obsaďme kurty ve Stromovce! Až bude SF, F a nahrne se jim tam 3 500 lidí, z nichž (cca) půlka bude velice naštvaných, protože se již nevešla do hlediště, pak Černoškovic třeba pochopí, že WTA turnaj patří na stadion!
Reagovat
zpilat
no já bych byl vůbec rád, že letos na praze bude vůbec wta turnaj a ne nějaké itf, pokud tam bude dost lidí, tak to určitě příští rok dají někam, kde se vejde víc lidí :-)
Reagovat
blixa
Já si nemyslím, že by to kapacitou nestačilo. Zde stále orodovaná Štvanice by asi poněkud zela prázdnotou. Spíš je problém jistá odlehlost areálu a pro mnohé, zdá se, ne dostatečný komfort přístupu.
Reagovat
Fandina
S tou kapacitou se dá asi souhlasit. Nevím, jestli by se obsadil centr kurt na Štvanici. Poslední turnaje, které se tam hrály byly tribuny prázdné.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že centr na Štvanici, co se týká stavby potřebuje asi nějakou finanční dotaci na opravy.
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že turnaj WTA bude v podstatně stejný, jako ITF, která ve Stromovce Sparta dělala doteď. Organizace stejná, pavouk stejný, rozhodčí atd.., jen jde o to, že to bude turnaj víc bodovaný a finacovaný. Jinak je v podstatě všechno stejné.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, možnost hráček první desítky.
Reagovat
sprchon
Taky se tam ale dělají nějaké úpravy, ne?
Reagovat
Fandina
Oni byly vždycky úpravy proti normálnílnímu provozu, že se dodaly tribuny, přenosné konstrukce pro diváky na kurt těsně u restaurace. A jinak na WTA turnaj by prý měl být udělán kurt pro víc diváků. To je pravda, to by mělo být jiné, jak se psalo.
Reagovat
Fandina
Ony byly ... oprava a úsměv
Reagovat
PetaM
Já bych byl zase pro to, aby se vstup platil ;)
Reagovat
VlS
A ty tam na ten konec světa trefíš? Zatím tady dva měsíce opruzuješ, jak je to tam hrozný a teď budeš organizovat hronadnej náhezd? Co tak se chvíli starat sám o sebe?
Reagovat
mrafe
To už Hujerovi zase mají strach, že nebudou mít místo ve stromovce?
Reagovat
Frick
Takže ty bys chtěl, aby tam nebyl diváckej zájem aspoň tak velkej, jako na průměrnej zápas fotbalový / hokejový ligy?
Reagovat
Frick
Nebo aspoň tolik lidí, kolik přišlo na Kiki a Maki?
Reagovat
VlS
Já bych chtěl, aby ses přestal aspoň na chvíli věnovat kde čemu kolem sebe a zamyslel se nad sebou. Tenisu absolutně nerozumíš, neznáš základní věci, ale budeš tady dělat hodnocení hráček a dávat palce, zpochybňovat výsledky a otravovat vzduch.
Reagovat
Frick
Tak si řikám, zda Troy už neměl zakoupenou zlatěnku, aby v případě prohry zajistil alespoň imitaci trofeje :o)
Reagovat
Fandina
Hezký rozhovor. Od začátku chtěla turnaj vyhrát a dokázala to. No prosím. Tak Lucko, takhle prosím na všech turnajích a je to. A musím konstatovat, že to, co jsem viděla v Doha od Lucky hrát, tak to jen potvrzuje, jela opravdu excelentně. Jinak se to nazvat nedá. Nasazení, přesnost, povzbuzovala se. Všechno super. A ty její rány do růžků na střídačku. To byla lahůdka. Tak jen tak dál Šafi. Pojď!
Reagovat
sprchon
Už se to pomalu blíží FC módu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě věci to vítězství dělají ještě sladčí. Že to Lucka uhrála bez trenéra a že porazila pět kvalitních soupeřek, kdy dokonce dvě z nich jsou v top 10, i když je tak úplně neberu ;)
Reagovat
FulnekUltras
To si snad nepřejte ani vidět, sudruzi !!!

To tady už byly jine připady...nazobane černošky, uřvane marfušky, agenti ze zapadu...všetky pořešene...nepřejte si to ani vidět !!! ;-)))
Reagovat
misa
Taky u ní netrpělivě vyhlížím nějaký mentální posun.
Reagovat
FulnekUltras
Zase deset vyhraných GS za sebou by mě nebavilo... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Já bych to i docela brala. Byla by to příjemná změna. Na ostatních turnajích by mohla hrát tu svojí "klasiku". :DD
Reagovat
PetaM
Hej, tak to je mi úúúúplně jedno :D Když si každý rok až do konce kariéry vyhraje Wimbledon, tak ať si pak celou sezónu hraje co chce :D
Reagovat
lars
V mixu Ti to bude stacit ? :))
Reagovat
Fandina
OT ... finále právě opakují na SuperTennise. Super!
Reagovat
PH94
Musím přiznat, že mi ukápla slza...opravdu klobouk až na zem :)
Reagovat
Empe
Li Na taky dlouho dozrávala, co se týče GS. Počkala si - a dočkala se! :D Akorát bych si tipla, že RG to v Lucčině případě nebude. Spíš bude mít zelenou než červenou... :D
Reagovat
misa
Taková "linizace" Luccčiny kariéry by se mi moc líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
já jí asi budu věřit i na RG, ale kdekoliv by se to povedlo... to by bylo! Když se sejde forma, není to zas taková utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
já jí asi budu věřit i na RG, ale kdekoliv by se to povedlo... to by bylo! Když se sejde forma, není to zas taková utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě se to odešle 2x, asi na tom něco je! :D
Reagovat
Empe
To rozhodně! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když je na turnaji v Praze vstup zdarma (nebo jsem to aspoň někde četl), může mi někdo vysvětlit, jak je to se vstupenkami, případně kde nebo jestli vůbec se dají sehnat?
Reagovat
sprchon
To by mě taky zajímalo... Sehnat se asi nedají, tipuju, že to bude "volně k rozebrání" až na nějakých pár VIP míst.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem tam byl dvakrát na turnaji ITF, tak jsem žádné vstupenky nepotřeboval. Nemyslím si, že by to letos bylo jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
takže tam prostě jdeš a sedneš si kam chceš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Teda tam, kde nikdo nesedí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
díky za info :)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud je volny vstup, je prece takovy postup samozrejmy.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já si to jen neumím představit, když se tam tak nahrne stádo lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho bych se nebál... :D
Reagovat
smazaný uživatel
presne.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
aha, jen dobře :) alespoň k něčemu jsou ti tenisoví barbaři, zbytečně nezabíraj místa.
Reagovat
sprchon
Myslíte, že nebude zájem, jo? Jako nedivil bych se, když to nemá žádnou reklamu a když vidím na ostatních turnajích tolik prázdných míst. Je to škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam na té velké tribuně 1200 míst + ta další malá. To se nezaplní.
Reagovat
smazaný uživatel
celkově 2500 míst
Reagovat
sprchon
To je asi fakt dost. No už se na to těším. :) Snad bude o tenis už brzo větší zájem. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
přesto.... kdyby se hrálo na Štvanici, tak je centrální dvorec mnohem lepší. Toto je opravdu velká chyba, že se tam nehraje. :(
Reagovat
sprchon
Bohužel... Nic víc k tomu neřeknu, už se to tu několikrát řešilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tam byla jednou v roce 2011 na SF. Šli jsme tam hned jak otevřeli, takže jsme si mohli vybrat místo, protože jsme tam byli mezi prvníma. Jsem zvědavá, jak to tam bude letos probíhat. Neumím si třeba představit, že si na chvíli mezi zápasy odskočíš na vedlejší kurt a mezi tím ti někdo zasedne místo na centru. :D
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě to bude vůbec premiéra, takže jsem zvědavej, jak to všechno probíhá :) Hlavně až zjistím, co je to ve skutečnosti tenis.
Reagovat
sprchon
Pro mě taky, já byl akorát v Liberci na Extralize. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to bude čtvrtá zkušenost, pokud teda pojedu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
já už to vidím na výlet pěkně místo školy :) Jen ještě zotročit někoho s sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
poslal jsem ti vzkaz :D
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, já si toho kolikrát všimnu až po x dnech. Díky.
Reagovat
sprchon
Taky asi budu mít problém někoho sehnat. :D Ale s tím už tak nějak počítám... Čtvrtek 30.4. mi zrovna vychází dobře a ve škole končím v 10:20, takže pak můžu rovnou jet. :) Ostatní dny mi moc nevycházejí, možná ještě sobota, pokud se takhle daleko probojuje nějaká moje oblíbenkyně.
Reagovat
smazaný uživatel
já jedu na 100% na finále
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi na SF. :)
Reagovat
sprchon
Uvidím, jak to bude ve škole... Čtvrtek určitě a pak ty SF nebo F podle situace.
Ví se, jestli to bude vysílat ČT?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám do Prahy velmi daleko, takže si nemůžu vymýšlet :D finále mi stačí :) měla by to vysílat čt
Reagovat
sprchon
Zase je pravda, že atmosféra na finále bude pravděpodobně nejlepší. Teda pokud nebude finále typu Bacsinszky - Garcia. :D
Jinak to mám do Prahy hodinu cesty, což je docela dobré... Uvidím po tom čtvrtku. ;)
Pokud to bude opravdu na ČT, tak paráda. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to já školu neřeším, omluvenka Rodinné důvody a jede se :D
Reagovat
sprchon
Na VŠ to funguje trochu jinak. Tam nikoho nezajímá omluvenka, ale odvedená práce... Pokud toho zrovna nebudu mít tolik, že bych se z toho musel po...., tak klidně přijedu na víc dní. Ono se to dá skoro vždycky nějak zařídit. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, to taky jednou přijde. Zlatá SŠ, teprve blízko jejímu konci ji dokážu opravdu ocenit :)
Reagovat
FulnekUltras
Přinejmenším Karličku si nemůžu nechat ujít... ;-)
Reagovat
lars
ta tam nesmi hrat :))
by zase mohla pachat skody
Reagovat
smazaný uživatel
Abych se ještě vrátil k finále Dauhá: Dneska jsem se schválně soustředil na to, o čem jsme se tady včera bavili. Když se Vika dostala k voleji na síti, tak byla většinou přesná. Taky jí tam ale Lucka párkrát prohodila, když si Vika špatně připravila útok... Takže se dá říct, že jsme měli pravdu oba. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem si na tebe taky vzpomnela a jsem pripravena.. :-) Azarenka byla presna pouze pri vyssich micich - kdyz si teda dobre pripravila utok, jak spravne pises, ale nizky kratsi prohoz byl mic Lucy.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když srovnám vítězné voleje Viky a úspěšné prohozy Lucky, tak jsem jich napočítal zhruba stejně. Je fakt, že některé útoky tam byly od Viky opravdu špatně připravené. Tuším, že jeden z nich tam byl při jednom z brejkbolů Viky v šestém gemu 2. setu. Ale řekl bych, že to souviselo s celkovým rozpoložením Viky v dnešním zápase... Já si pořád stojím za tím, že Vika se na síti hodně zlepšila a jediný opravdu zkažený volej v Dauhá jsem od ní viděl proti Elině ve 3. setu. Že na něco nedosáhne (jako dneska s Luckou), to souvisí spíš s tím načasováním přechodu na síť než se samotným úderem...
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se Azarenka na siti zlepsila nebo nezlepsila ale ja vubec nikdy neresila, jde mi pouze o typy uderu, ktere jsou pro ni obtizne a ktere ne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mně o to šlo. :D Podle mě byla v Dauhá při těch volejích daleko jistější než dřív. Jindy jich totiž na své poměry (dříve top hráčka v mixu i deblu) kazila docela dost, ale tady když šla na síť a nebyl to naivní útok, tak to byl prakticky jistý bod.
Reagovat
FulnekUltras
Právě na síti byla dnes Šafi mnohem lepší - podle statistiky tam chybovala jen jednou, zato Vika více než v polovině případů, UE rozhodly zápas i celkově.
Reagovat
janek_da
Vika ale víc riskovala při přechodu na síť. Chodila tam i při relativně nejistých míčích.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě... Přiznám se, že dnešní statistiky jsem neviděl (nebo viděl, ale nestudoval jsem je), ale ve všech předchozích zápasech měla Vika na síti skvělou bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to Vika opravdu neměla moc dobrou bilanci... V ostatních zápasech na tom byla daleko líp. To ale nejenom v bodech na síti...
Reagovat
sprchon
To je pravda, občas tam působila docela nejistě. Snažila se Lucku rozhodit nebo překvapit, ale nevyšlo to, Lucka byla dneska silná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že včera proti Venus to fungovalo daleko líp. Dá se říct, že tím vlastně Vika začala otáčet zápas ve svůj prospěch...
Reagovat
FulnekUltras
Kolikrát třeba stačí jen hrát každý fiftýn sám o sobě, aniž by se člověk zatěžoval těmi předchozími i vývojem skóre a táhl to s sebou jak kouli na noze. Takhle o každý nový míč zvlášť hrála svého času i Petra a bylo by pro ni zřejmě velmi užitečné se k tomu zase vrátit.
Reagovat
sprchon
Jo, přesně takhle se to totiž má dělat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě :) Čím bdělejší je v přítomnosti při dané výměně, tím lépe. Myšlenky zpátky nebo směr budoucnost ji odtud odvádějí a pak se tolik nesoustředí na samotnou hru. A taky je to pak větší radost :)
Reagovat
FulnekUltras
Vrací-li se člověk myslí příliš do minulosti, vede to k depresím, zabývá-li se přehnaně budoucností, způsobuje mu to nervozitu. Soustředí-li se však plně na přítomnost, zůstane obvykle v klidu. To už myslím kdysi někdo řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť je to taky základní pravda. A co na to lidi? Většinu času na přítomnost jebou a myšlenkama jsou tam nebo tam :)
Reagovat
FulnekUltras
Od pondělka do středy mají čtvrtek odpoledne, ve čtvrtek už pátek, v pátek a v sobotu neděli, a v neděli pondělí... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně :) jsme to ale inteligentní bytosti :)
Reagovat
FulnekUltras
A ti nejvšehoschopnější mají už 25 let neděli furt. ;-)
Reagovat
VlS
A ti nejneschopnejší ještě nic jinýho než neděli neměli nikdy.
Reagovat
sprchon
To je dost dobré. :) I já na to občas zapomínám a bdím v minulosti nebo už žiju v budoucnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
někteří lidi na tom staví svou životní filosofii, třeba díky E.Tollemu jsem na to získal úplně jinej náhled, ono kolikrát si myslíš, že seš v přítomnosti a just ne...:D
Reagovat
sprchon
Toho mám připraveného, že si ho přečtu - Moc přítomného okamžiku. Ale už to mám připravené asi rok a furt jsem se k tomu nedostal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem to kdysi rozečetl a nějak jsem se do toho nedostal, tak jsem začal raději s Novou zemí taky od něj a teď jdu právě na tu Moc přítomného okamžiku, ale to mi přijde, že to člověk musí číst postupně a delší dobu, aby to mělo smysl.
Reagovat
sprchon
Tak v tom případě si asi ET ještě nějakou dobu počká. :D Mám na čtení víc pochopitelnějších věcí. ;)
Reagovat
tommr
titul z Doha a 11.místo v žebříčku jsou skvělý úspěchy. Jsem moc rád, že se Lucce podařilo tak brzy zlomit ten špatnej začátek sezóny ... :)
Na další mety by mohla Lucka zaútočit už v Indian Wells. Bude tam hrát nejen o titul, ale i o další posun v singlovým žebříčku (na desátý místo ztrácí už jen 195 bodů) a s Mattek_Sandsovou by se mohla pokusit i o další vylepšení pozice v deblovým žebříčku, aby si zvýšily šance na účast na deblovým TM (momentálně jsou 9. nejlepší pár v deblovým žebříčku) ... :)
Reagovat
misa
Jsou 1. pár. Grandslamy mají obrovské body.
http://www.wtatennis.com/road-doubles-leaderboard
Reagovat
sprchon
V Race jo, to je jasný... Ale v klasickém žebříčku jsou o něco dál. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby hrála finále třeba proti Venus, tak bych jí to přál víc. Ale jak už jsem psal: Zaslouží si to. :)
Reagovat
tommr
měl si holt včera víc tlačit Venus ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už i věčný pesimista si ze mě dělá pr*el. To jsem to dopracoval... :D
Reagovat
Jan
Deblový titul z AO jí pomohl. Ale i to byl výsledek tvrdé práce, kterou nyní odvádí.
Reagovat
misa
Krásné video
Reagovat
blixa
Lucka je boží :D ;-)
Reagovat
misa
Zázrak přírody ;-)
Reagovat
sprchon
To jsme všichni. :) Zase nepřeháněj, už jsi tu dneska jednou zmiňoval Mariana99. :D
Reagovat
misa
Díky za upozornění...
Reagovat
sprchon
Jo, super ;)
Reagovat
smazaný uživatel
mile.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
užasna je :)
" .. so keep following me. See you. Bye."
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist