Šafářová zničila Pennettaovou, Kvitová padla. Výhrou se vrátila Serena

4. 5. 2010, 18:00
Aktuality 24
WTA ŘÍM - Lucie Šafářová v Římě zametla s Flavií Pennettaovou. Česká tenistka agresivní hrou nedala unavené Italce šanci a ztratila pouhé dva gamy. Naopak dva dny poté, co v Římě smetla Věru Zvonarevovou, se s dvoumilionovým turnajem rozloučila Petra Kvitová. Ve druhém kole podlehla Němce Andree Petkovicové 3-6 4-6.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Římě deklasovala 6-1 6-2 domácí Flavii Pennettaovou, jež právě v areálu Foro Italico předminulý víkend pomohla dvěma body k výhře Italek nad Češkami v semifinále Fed Cupu. 

Třiadvacetiletá Šafářová, jež se s Pennettaovou ve Fed Cupu neutkala, vyhrála nad dvanáctou nasazenou za 64 minut. Potvrdila tak, že se jí proti této soupeřce daří, neboť ji porazila i ve třetím vzájemném duelu, ovšem poprvé na antuce.

Brněnská rodačka Šafářová vzala favorizované Italce šestkrát servis, sama přišla o své podání jen jednou při vedení 4-0 ve druhém setu. Na Pennettaové se projevila únava, neboť v neděli slavila deblový titul ve Stuttgartu a včera už absolvovala první kolo v Itálii.

O postup do čtvrtfinále na turnaji s dotací dva miliony dolarů se česká jednička utká s osmou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

To Petra Kvitová překvapila už v úvodu turnaje postupem přes patnáctou nasazenou Věru Zvonarevovou z Ruska, kterou porazila 6-4 6-0. Na svůj vynikající výsledek ale nedokázala navázat. Znovu nepřešla přes druhé kolo, což se jí letos podařilo pouze v únoru v Memphisu, kde hrála semifinále.

Z turnaje ji vyřadila Andrea Petkovicová, kterou rodačka z Bílovce v předešlých dvou zápasech porazila bez ztráty setu. Jejich první setkání na antuce ale lépe vyznělo pro Němku. Ta v úvodním setu využila svůj jediný brejkbol a získala ho v poměru 6-4, a když ve druhé sadě vedla 5-2, zdálo se být rozhodnuto. Kvitová ještě snížila na 4-5 a měla další šanci vzít Petkovicové podání, Němka se ale nenechala rozhodit a po 79 minutách zápas ukončila.

Největší atrakcí dnešního programu byl návrat světové jedničky Sereny Williamsové. Američanka nehrála od Australian Open kvůli zraněnému koleni, které ji vyřadilo na čtvrt roku ze hry. Nerozehranosti Williamsové dnes mohla její soupeřka Timea Bacsinszká ze Švýcarska využít. V první sadě sebrala nejlepší hráčce světa dvakrát podání a za stavu 5-4 měla několik setbolů. Ty ale nevyužila, což se jí vymstilo. Willamsová dotáhla set do tie-breaku, ve kterém už nedala Bacsinszké šanci, a ve druhé sadě už ovládla kurt. Švýcarku nechala uhrát jediný game a po více než hodině a půl postoupila do třetího kola.

V něm už v té době byla i její sestra Venus, která měla výrazně méně práce s krajankou Bacsinszké Patty Schnyderovou. Světová čtyřka sebrala švýcarské veteránce  v obou setech třikrát servis a zvítězila 6-2 6-2.

V italské metropoli dnes pokračovalo trápení bývalé světové jedničky Dinary Safinové, která v roli obhájkyně titulu prohrála hned svůj první zápas. Ruská tenistka vypadla v druhém kole s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou po setech 4-6 7-6 a 1-6. Třetí nasazená Safinová tak dopadla ještě hůře než minulý týden ve Stuttgartu, což byl její první turnaj od Australian Open. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy, která má problémy se zády, v Německu vypadla ve čtvrtfinále.

Výsledek - Řím (antuka, dotace 2.000.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Pennettaová (12-It.) 6:1, 6:2, Petkovicová (Něm.) - Kvitová (ČR) 6:3, 6:4, S. Williamsová (1-USA) - Bacsinszká (Švýc.) 7:6(7:2), 6:1, Dulgheruová (Rum.) - Safinová (3-Rus.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1, V. Williamsová (4-USA) - Schnyderová (Švýc.) 6:2, 6:2, Dementěvová (6-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 7:5, Jankovičová (7-Srb.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:3, 3:6, 6:1, A. Radwaňská (8-Pol.) - Vinciová (It.) 6:1, 6:0, Wickmayerová (11-Belg.) - Rezaiová (Fr.) 6:3, 6:7 (2:7), 7:5, Petrovová (14-Rus.) - Srebotniková (Slovin.) 6:4, 6:4, Peerová (16-Izr.) - Hercogová (Slovin.) 2:6, 7:5, 6:3, Martínezová (Šp.) - Schiavoneová (13-It.) 6:2, 6:2. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (7-ČR/Slovin.) - Dulgheruová/Marosiová (Rum./Maď.) 6:2, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
safarova tvle bacha na lapuschenko DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ubohá siréna Azarenka je skutečně extra psychouš. Taliáni to teď dávali ze záznamu, tak jsem se na 2. set podíval. Místo toho, aby při obratu vývoje setu bojovala do posledního míče, brečí na kurtu jak desetiletej fracek a podělá to tím spíš. Kolik ta už projela dobře rozehraných utkání nebo setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsia typicka hracka ktora ma problem so psychikou alebo koncentrovanostou. Mne sa Azarenka velice lubila pred rokom ked vyhrala Miami. Som si myslel ze bude nasledovat rychly vzostup a bude patrit medzi favoritky aj na GS. Namiesto toho nedosiahla na GS absolutne nic a drzi sa na konci top 10 uz dlho a ziadny postup, co je skoda lebo ked Wozniacka moze byt 2ka tak Azarenka si myslim moze byt tiez podstatne vyssie.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, jednu dobu to vypadalo na její prudký útok na špičku a kde je hysterická ubožačka teď? Léčit by se měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Lucko! Jsem moc ráda, že se Lucii daří a přeju jí, ať vyhraje nějakej velkej turnaj a hlavně ať drží zdravíčko. Vždy když se dostává nahoru, přijde zranění, tak jí moc moc přeju hodně úspěchů a tu dvacku, do které patří!!
Reagovat
skott
Tak pocitam, ze az se Karolinka podiva na stredecni ¨schedule¨ tak ji pekne ztuhne usmev na tvari.Zitra konecna pro slecnu Wozniacki:))
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zase radosti u Koťáků. Dočkáme se tvé stupidní hlášky bye Caro? Koho tak neřešitelného v cestě má? Agu snad ještě ne.
Reagovat
smazaný uživatel
má Pepu Martinezovou Sanchezovou, nevim, jestli to bude zas taková překážka...
docela mě tu dostává, jak každej má někoho koho nesnese, to se tu fakt skvěle bavim....
Reagovat
smazaný uživatel
Coooooooooooooooo? bojovnost proti Szavay ?vždit ta Ruská Nataša hrála ještě hůř jak Szavay , kdyby Szavay chtěla vyhrát tak ji smete dva nula na sety . Ty Ruské larvy to je všechno jedna banda jestli vezmu Zvoanrevu co včera prováděla nebo Kuzněcovou tu ježibabu . Kuzněcová má prdel jak valach a nikoho to nezajímá a pak se div světe že ani neuběhne k síti div ji tam šlak netrefí z toho jaký zápřah dostala .Řekni mi jednu věc Kuzněcová hrála v Miami a pak měsíc nehrála co ona dělala celý ten měsíc ? velmi silně pochybuji že tvrdě trénovala , ona trénovala ale že ji prdel vyrostla za ten měsíc o 10set centimetrů to nikoho nezajímá , ona trénuje tak spíš do šířky . Kuzněcová trénovat nepotřebuje ona stejně dostane pořádnou vatu i když vypadne však ona je pátá hráčka světa tak proč si potit prdel na kurtu při trénování , sem tam zobnu náký ten hamburger at mám prdel ještě větší a pak jde na zápas odehraje dvě výměny a jazyk až na kolena .BANDA RUSKÁ NA SIBIŘ snímá !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě už pár měsíců nemá formu, ty jeden mamlasi, její prohry teď nikoho moc nepřekvapí. Ještě na podzim Kuzna vyhrála Peking, jeden z nejdůležitějších turnajů WTA. Odkdy se slovo ruská píše s velkým R, negramoto?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Brožiku za ty prachy co Kuzněcová vydělá za jeden posraný zápas to nevyděláš za rok a že nemá formu je taky blbost když nechce trénovat tak jí mít ani nebude . Měsíc seděla na řiti a hodně by mě zajímal její program ,( ta podle mě raketu neviděla měsíc v ruce ) hrabat prachy umí ale to je tak všechno co dokáže .
Reagovat
skott
kluku ty ses pripad:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritky sa trapia alebo vypadavaju, chyba mi tu Kim, Justine a Stosur. Keby hrali tieto hracky mal by Rim ovela vacsi naboj takto skoncime u toho ze to vyhra Williamska lebo ostatne to psych. nezvladnu..
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že Serena všechny tyhle "nezajímavé" turnaje psychicky zvládá, odborníku! Kdy naposled mimo GS a Doha něco vyhrála? Víš to?
Reagovat
smazaný uživatel
nezaujimavy som napisal ako suvislost s tym ze typicky zensky- ze zase vykyvy dobrych hraciek a caste otocenia samotnych zapasov. Viem ze S. Williams kasle na turnaje mimo GS, daco podobne ako Federer co sa tyka pristupu- lenze z tych hracok ktore tu hraju si myslm ze jedna z Williamsiek tento turnaj vyhraje. lebo ostatne zase vybuchnu, vyhoria. Preto som pisal ze mi tu chybaju Stosur, Clijsters a Henin. Z tych lepsich hracok ostali uz len Dementieva, Wozniacka a Jankovic a Williamsky a preto si myslim ze titul bude mat jedna z Williamsiek.
Reagovat
darek.vrana
Mně teda přijde zajímavější, když favoritky nepostupují přesně podle očekávání a turnaj není od začátku nalajnovanej.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Dinára, dneska si zahekala, občas zařvala, ale k ničemu to nebylo. Pálit míče skoro pořád metr za čáru nebyl žádný problém.
Určitě by bylo lepší, kdyby prohrála 2. set a k 3. setu (trapných 23 minut) vůbec nedošlo.
Předpokládám, že v Madridu to nebude o moc lepší a že Top 10 brzo opustí.
Reagovat
skott
Alex Dulgheru je presne typem tenistky, ktera bude Dinare delat vzdycky velke problemy.Dostane zpatky do hry strasnou spoustu balonu, co by proti vetsine jinych souperek byli vitezne a zvlast pro soucasnou Dinu je tezke to ubehat, jelikoz je jasne videt, ze nema idealne natrenovano.Predevsim pak rychlostne nestiha, to bylo videt uz ve Stuttgartu.Samozrejme tezke ji zazlivat, ze se chtela rychle vratit, kdyz ma tolik bodu k obhajovani, ale bylo lepsi pockat aspon do Madridu.Muzu rict, ze tu radost o ktere sama mluvi z jejich zapasu moc necitim, snad jen s vyjimkou zaveru proti Szavay.Bojovnost sice nechybi, i dneska se vracela ve druhem setu z 0-4, ale je to zatim malo.
Naproti tomu k Alex mam jen slova chvaly.Od lonske Varsavy usla obrovsky kus cesty a nebal bych se jit oznacit za jednu z nejrychleji se zlepsujich hracek.Tezko bych hledal nebezpecnejsi tenistku pro nasazene na French Open nez je ona.Fantasticka na returnu, schopna kdykoliv brejknout, k neutahani ani po nekolika trihodinovejsch maratonech...ani trosku bych se nedivil, kdyby prosla na FO aspon do osmifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Dulgheru má zvláštní styl, skáče jak koza, nevím jestli u ženských bekhend z výskoku má nějaký smysl, ale kouká se na to dobře. Na AO mě ale kvůli prohranému třetímu setu 8-10 proti hekně Vikmájer naštvala pořádně. Snad se jí začne konečně dařit.
Reagovat
smazaný uživatel
hodně zajímavý je letošní Řím... Kuzněcovová včera dostala náklep od Marii Kirilenko.. Safinová dneska taky parádně vypadla, určitě to ještě nebude ono po tom těžkým zranění, to samé Serena.... ta byla ráda, že Bacsinszká ke konci setu dost znervózněla, dělala chyby a nechala Serenu hrát.... možná zkušenější hráčka by ten první set dovedla do vítězného konce... každopádně Serena se dost trápila, to zranění na ní bylo hodně znát a také samozřejmě herní praxe, která jí dost chyběla.. Peerova to měla také dost nahnuté, nakonec to zvládla... škoda, že Kvitová nevyhrála, ale to je prostě to, kde je... vyrazí stylově Zvonarevovou, ale pak nestačí na Petkovicovou... ale je jí teprve 20 let, snad se ty výkony ustálí... Lucka Šafářová to až nečekaně hladce zvládla... jsem zvědavej, jak dopadnou kamarádky Azarenka a Wozniacki... zítrejší osmifinále bude zajímavé...
Reagovat
Vojtaakk
Já osobně se velmi těším na zítřejší duel Dementieva vs. Ivanovic! I kdyby tenis stál za prd, tak to bude fajn podívaná :-)...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to souhlasím:-) když už nic, tak bude aspon na co se dívat:-D
Reagovat
smazaný uživatel
admin co s tim ?????????????????,
Reagovat
smazaný uživatel
tu to ide pisat a na diskusiu nie mna asi dr...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist