Safin porazil Ciliče a čeká ho Berdych

12. 5. 2008, 21:32
Aktuality 0
ATP HAMBURG - Rus Marat Safin dnes v Hamburgu porazil Chorvata Marina Ciliče 7-5 6-2 a v druhém kole si bude moci zopakovat měsíc starý zápas z Davis Cupu proti Tomáši Berdychovi. V dnešních bojích úvodního kola uspěli také Italové Seppi s Bolellim nebo Francouz Tsonga.
Marat Safin

Prvním soupeřem Tomáše Berdycha, jenž se vrací k tenisu po měsíční pauze způsobené zraněním, bude Rus Marat Safin. Bývalý nejlepší hráč světa je shodou okolností posledním tenistou, s nímž česká jednička odehrála celý zápas. V daviscupovém utkání v Moskvě si Berdych dva dny po porážce se Safinem poranil v zápasu s Nikolajem Davyděnkem vaz v kotníku a spolu se skrečí a prohrou celého utkání následovala měsíční pauza. Berdych měl coby devátý nasazený v prvním kole volno, Safin dnes porazil ve dvou setech Chorvata Marina Čiliče.

Ital Andreas Seppi vstoupil do turnaje v Hamburgu hladkou výhrou 6-3 6-0 nad domácím Michaelem Berrerem. Na sedmém podniku v řadě tak dokázal postoupit z 1. kola. Ani jednou však neuspěl v kole druhém. To se bude snažit přerušit v Německu, ale soupeře jednoduchého nemá - Richard Gasquet ho v jediném vzájemném střetnutí, právě v Hamburgu před třemi lety, porazil hladce 6-1 6-2.

Doslova z mrtvých vstání se dnes povedlo Francouzi Jo-Wilfiedu Tsongovi. Se svým krajanem Nicolasem Mahutem prohrál úvodní sadu hladce 0-6, když dokázal uhrát pouze 12 vítězných výměn. I když finalista letošního Australian Open ani v druhé sadě nepředváděl přesvědčivý výkon, tak hlavně díky zlepšenému servisu si vybojoval tie-break. V něm se na něj usmálo více štěstí a zápas zlomil. V rozhodujícím dějství Mahut čím dál více chyboval a postup do 2. kola nakonec vybojoval Tsonga. V dalším kole narazí na vítěze duelu Andrejev - Söderling a jen těžko může pomýšlet na postup do dalších bojů. Pokud tedy rapidně nezlepší svůj výkon, což pro něj na antuce bude problémem.

Dobrou formu z posledních týdnů i dnes potvrdil dvaadvacetiletý Ital Simone Bolelli. Finalista z Mnichova si ve dvou setech poradil se Španělem Marcelem Granollersem-Pujolem a o postup do 3. kola se utká s Argentincem Juanem Monacem. I když sympatický Ital nebude papírovým favoritem, šanci na úspěch má poměrně velkou.

Zítra se v Hamburgu představí mj. také světová čtyřka Nikolaj Davyděnko proti Ivanu Ljubičičovi nebo finalista z Říma Stanislas Wawrinka - ten narazí na Španěla Alberta Martina.

ATP Masters Series Hamburg - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Minář (ČR) - F. López (Šp.) 6:3, 6:4
Verdasco (Šp.) - Južnyj (10-Rus.) 6:3, 6:2
Monaco (12-Arg.) - Volandri (It.) 6:1, 4:0 skreč V.
Bolelli (It.) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:2
doplněno:
Tsonga (14-Fr.) - Mahut (Fr.) 0:6, 7:6 (7:5), 6:2
A. Murray (15-Brit.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:1
Kiefer (Něm.) - Mathieu (16-Fr.) 6:4, 6:4
Safin (Rus.) - Čilič (Chorv.) 7:5, 6:2
Chela (Arg.) - Sanchez de Luna (Šp.) 6:3, 6:3
O. Rochus (Belg.) - Naso (It.) 7:6 (13:11), 2:6, 6:4
Bolelli (It.) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:2
Llodra (Fr.) - Caňas (Arg.) 7:6 (9:7), 6:2
Montaňés (Šp.) - Fish (USA) 6:1, 6:3
Seppi (It.) - Berrer (Něm.) 6:3, 6:0

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Kerr (ČR/Austr.) - Lindstedt/ Nieminen (Švéd./Fin.) 6:4, 4:6, 12:10
Paes/Robredo (Indie/Šp.) - Berdych/Tursunov (ČR/Rus.) 6:1, 5:7, 10:8.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist