Šance Italek ve Fed Cupu klesly. Do Ruska neletí Schiavoneová ani Pennettaová

6. 4. 2011, 17:43
Aktuality 5
Hattrick italských tenistek se ve Fed Cupu pořádně komplikuje. V týmu, který příští víkend čeká semifinále v Rusku, totiž poprvé od roku 2007 budou chybět obě nejlepší tenistky; jak světová čtyřka Francesca Schiavoneová, jež se chce soustředit na obhajobu titulu na French Open, tak s bolavým ramenem laborující Flavie Pennettaová.
F. Pennettaová a F. Schiavoneová

Nehrající kapitán Italek Corrado Barazzutti za poslední dva roky nemusel v sestavě řešit jedinou změnu a kvarteto Francesca Schiavoneová, Flavia Pennettaová, Sara Erraniová a Roberta Vinciová si během těchto sezon připsalo dva tituly. Včetně úśpěšné baráže před třemi lety proti Ukrajině a letošního prvního kola v Austrálii vyhrály už osm duelů v řadě.

Za posledních pět let italské tenistky vyhrály Fed Cup celkem třikrát a jen jednou nebyly ve finále. O další budou bojovat příští víkend 16. - 17. dubna v Rusku, ovšem ve velmi oslabené sestavě. V nominaci na semifinálový zápas totiž chybí obě opory: čtvrtá hráčka světa Schiavoneová i týmová dvojka Pennettaová.

Třicetiletá Schiavoneová se v týmu neobjevila poprvé po jedenácti nominacích v řadě, neboť se chce soustředit na antukové turnaje, které vyvrcholí na přelomu května a června na French Open. Rodačka z Milána loni v Paříži překvapivě triumfovala.

O rok mladší Pennettaová v sestavě chyběla naposledy rovněž v roce 2007. Do Ruska nepoletí kvůli problémům s pravým ramenem, které si zranila během turnajů v Miami a Indian Wells.

Bez Schiavoneové i Pennettaové budou hrát Italky poprvé od sezony 2002.

Na rychlém povrchu v moskevské hale se tak o finále budou rvát Sara Erraniová, Roberta Vinciová, Alberta Briantiová a Maria-Elena Camerinová.

Kapitán Rusek nominoval čtveřici Vera Zvonarevová, Světlana Kuzněcovová, Anastasia Pavljučenkovová a Jekatěrina Makarovová.

Světová trojka Zvonarevová se do Fed Cupu vrací poprvé od roku 2008, kdy ve finále pomohla k triumfu proti Španělkám. Loni si zahrála finále ve Wimbledonu i na US Open. Oproti prvnímu kolu naopak chybí Maria Šarapovová, jež proti Francouzkám nestačila na Razzanovou.

Právě proti Francii byla hrdinkou devatenáctiletá Anastasia Pavljučenkovová, když jako náhradnice za stavu 0-2 na zápasy porazila Cornetovou a v rozhodující čtyřhře získala bod společně s Kuzněcovovou. 

Italky se s Ruskami utkají pošesté, dosud vyhrály jen v posledním vzájemném souboji předloni na domácí půdě.

FED CUP: Rusko - Itálie (semifinále, Moskva, hala/tv. povrch)
16. - 17. dubna 2011

Nominace Ruska: Vera Zvonarevová (3. hráčka světa), Světlana Kuzněcovová (14.), Anastasia Pavljučenkovová (21.), Jekatěrina Makarovová (39.). Kapitán Šamil Tarpiščev.

Nominace Itálie: Sara Erraniová (37.), Roberta Vinciová (43.), Alberta Briantiová (95.), Maria-Elena Camerinová (123.). Kapitán Corrado Barazzutti.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ve finále bude pravděpodobně Rusko. Zajímalo by mě, kdyby ty naše holky uspěly v Belgii, kde by se hrálo finále? V Rusku nebo u nás ....nevíte někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Další blbá a úplně nesmyslná výmluva. Zbývá ještě 6 týdnů - jeden týden je pro FC a 5 týdnů se hrajou antukové turnaje, kde se hýkalka může na Paříž připravit víc než dobře. Navíc tu její "obhajobu" chci vidět, ta nevyhraje ani Řím nebo Madrid, natož Paříž. S touhle skvadrou tam Baracuty ani nemusí jezdit.
Reagovat
smazaný uživatel
No Schiavone,keby mi natiahne tak sa asi aj zlozim.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada trosku jako chlap no
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist