Šarapovová na olympiádu do Ria nepoletí, arbitráž rozhodne až v září

11. 7. 2016, 11:15
Aktuality 35
Mezinárodní sportovní arbitrážní soud (CAS) rozhodne o odvolání ruské tenistky Marie Šarapovové proti dvouletému trestu za doping až v září. Bývalá světová jednička tak přijde o účast na olympijských hrách v Riu.
Profily hráčů
Maria Šarapovová (© fedcup.com)

Vítězka pěti grandslamů a bývalá světová jednička měla na letošním Australian Open pozitivní test na meldonium. Dvouletý zákaz činnosti, o němž rozhodla Mezinárodní tenisová federace ITF, platí od 26. ledna.

Šarapovová se v červnu proti trestu odvolala a CAS měl původně vynést verdikt do 18. července. V dnešním prohlášení ale arbitráž uvedla, že si obě strany vyžádaly více času na přípravu, netrvají na zrychleném řízení a dohodly se, že jednání odloží. Rozhodnutí se tedy nově očekává do 19. září.

Devětadvacetiletá ruská tenistka v odvolání napsala, že antidopingová pravidla neporušila vědomě a že tak nespravedlivý a tvrdý trest nemůže přijmout. Žádá proto o zrušení nebo zmírnění postihu.

Šarapovová se v březnu stala první známou sportovní osobností, která oznámila, že měla pozitivní test na meldonium. Později se objevily desítky dalších nálezů, hlavně u sportovců z postsovětských zemí.

Komentáře

35
Přidat komentář
peggy
To jiz tenis nema cenu,nejsem ceska,ale nelibi se mne,ze pro kazdeho neni steny metr.Vase hracka take pouzila zakazanou latku a dosta 1/2roku.Proste Maria je Ruska!
Reagovat
Stan_Borowitz
je hlavně podvodnice.
Reagovat
spaniel
Jednoducho Mária. A jednoduchá peggy.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/752877802979024896

A to samé platí o Aničce, která se dneska vdávala. Hlavně, že je tady článek o každé blbosti kolem Davis Cupu, ale tohle není ani v expreskách...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jo. Ale zase podvod s tím časem (16:57), protože v 17:02 tady ještě rozhodně nic nebylo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Spanilá jízda talentované třináctileté české tenistky Denisy Hindové juniorským turnajem Ex Pilsen Tennis Arena Cup 2016 skončila ve finále na raketě sedmnáctileté Shelly Krolitzké z Izraele. Hráčka I. ČLTK Praha podlehla Izraelce ve dvou setech 2:6 a 2:6.
Malé srovnání: Vítězkou turnaje v roce 2001 byla hvězdná Ruska Maria Šarapovová, které tehdy bylo 14 let. "Slyšela jsem o tom. Je dobré, že se mohu srovnat s top hráčkami. Doufám, že budu hrát jako ona," přála si Denisa, která nedávno vyhrála turnaj v Budapešti."
http://plzensky.denik.cz/ostatni_region/nadejna-juniorka-hindova-padla-az-ve-finale-20160711.html

To zní nadějně. Možná ta budoucnost ženského tenisu nebude až tak špatná... :)
Reagovat
Frick
BTW: Do kdy se lidově řečeno hráčka tak může hrát tenis?

Jen s ohledem na to, koho si může Černošek přivlastňovat jako produkt svojí stáje, aby mohla rozpřáhnout ruce a řikat, že bez něj bychom pomalu neměli nikoho ani v TOP 100 WTA/ATP....

Osobně si myslim, že naše (stále) lichotivá pozice v tenisovém světě je dána kvalitní prací i v malých klubech.

A možná i vhodnym genetickym kódem český populace. Kdo ví...
Reagovat
smazaný uživatel
To se ptáš na špatné adrese... :D
Reagovat
Frick
...nakonec na Slovensku žádnej Černošek neni a s poloviční populací za posledních 15 let "dali světu" dvě hráčky TOP TEN....
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, ani jedna z nich se ale v top 10 moc dlouho neohřála..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesný počet týdnů nevím, ale Daniela tam byla nadvakrát (2002 a 2007).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem Daniele napočítal 78 týdnů v Top 10. To zase není tak málo...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, není. Já myslel, že je to míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude i přes 80, protože během GS nový žebříček nevychází (nevím, jak se to počítá). Počítal jsem to tady, ale je to tam až od roku 2003, takže rok 2002 jsem ještě dopočítával ze žebříčků na TP (ale nejsou tady z každého týdne).
http://www.tenislive.cz/wta/zebricek/CZE/2016-07-11/

Mě to právě zajímalo, protože jsem jí dřív fandil. Daniela bývala skvělá tenistka a já osobně ji rozhodně řadím před Cibuli (přestože Danka nemá finále GS) a snad vždycky budu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejake info nekdo ma, zda je Rafa fit pro Rio prosim?
Reagovat
Roger_Federer
Rafa v Lednu.
Reagovat
adalv87
dořiti!co by tam dělala!!!!prostě dopovala a hotovo,a jedno že je to Ruska!sem ji Putin neprotlačí!pulka světa ho má u řiti
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli přijedou do Ria i ti bílí, čeští, pupkatí, nevkusní fanoušci, tak už Rio nebude nejhezčím městech na světě :-) Jinak v Brazílii žije i početná romská komunita a Romové se tam ani náhodou nesetkávají s rasismem, což je logické, protože v Brazílii už jsou bílí dávno v menšině..., 70 % obyvatel Brazílie tvoří snědí krasavci a brazilské ženy no to je nádhera, my jsme s partou kámošů krátce po střední škole , vyrazili do Kambodže ,průvodci nás tam zavedli i do bordelu a nebylo to špatné, jídlo,pití na celou noc a služby několika pracovnic za 300 korun v přepočtu..., v Kambodži mají krásné ženy.
Reagovat
Michaelus
Ty musíš mít asi nějakou úchylku, že píšeš o svých erotických zkušenostech na tenisové forum :D
Reagovat
misa
Tenisportal přitahuje řadu duševně nemocných. Dvojku asi přidám do ignoru, o tenise stejně nic nepíše.
Reagovat
Michaelus
Dobrý nápad :D Těch individuí nějak nebezpečně přibývá
Reagovat
svetova.dvojka
No o vás už stejně budu psát ve své zprávě jak společnost reaguje na rasismus, národnostní menšiny a mezilidské soužití. Informací už jsem nasbíral dostatek, nehledě na to, že tohle není odborné fórum, ale takového normální klasické.
Reagovat
Hector21
takové normální klasické tenisové forum...
Reagovat
blixa
Chasníčku, pokud jsi tím za koho se vydáváš, pak největší rasista na tomhle foru jsi ty sám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že je to Michal Hrdlička.
Reagovat
Frick
A bylo AIDS v ceně?
Reagovat
svetova.dvojka
krásná žena
Reagovat
peggy
Kdyby byla Maria z jine zeme tak by to slo.Hlavne,ze tam jedou Cesky!Take se jedna potykala nedovolenymi latkami a stacilo je 1/2 roku,proste kdo toje?Takovy je zivot proste je tam nezadana.
Reagovat
smazaný uživatel
i pan Berdych jede do Ria!
Reagovat
A.R.R.
Ano,Bára do Ria letí, aby Mařku z Nýřan vzteky klepla pepka!!!!!
Reagovat
kada.tom
Jenom dobře, ještě by se v CAS zbláznili a Sharapovové účast povolili. Takhle je alespoň jistota, že v Riu a na USO nebude. Ale stejně - snad jí ten trest potvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ale jděte..:-)) tak nespravedlivý a tvrdý trest přece nemohu přijmout" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V Rio už jsem ani nedoufal, ale mrzí mě to. Myslel jsem, že už se rozhodne za týden a teď zase dva měsíce čekat... Už mě to čekání unavuje, ale teď o to asi stojí sama Masha. Tak snad příští rok zase na kurtech...
Reagovat
lars
vlece se to jako smrad :)
Jak velky uplatek za vyznamne zkraceni (zruseni) trestu by byla ochotna Marfusa zaplatit 1,2,5 ..10, .. mil $ ? :)
Klisinovy povolili Rio , Isinbajevovy zatim ne.
https://www.sport.cz/ostatni/atletika/clanek/792207-dalkarka-klisinova-ma-vyjimku-od-iaaf-a-muze-do-ria-isinbajevova-neuspela.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady snad nejde o peníze... Co se týče Darji, tak to už vím od včera. Jsem za to rád a tak nějak jsem s tím počítal. :) Jiné ruské atletce nefandím, ale přál bych účast každému, kdo je v tom nevinně (takže i Jeleně). Tam se to rozhodnutí snad odkládat nebude... Jinak tady je hodně zajímavý rozhovor s doktorem Hnízdilem. To si člověk na isportu nebo idnesu nepřečte...
http://www.dotyk.cz/publicistika/bez-dopingu-se-vrcholovy-sport-neobejde-20160625.html

BTW: Když už jsme u té atletiky, tak je bohužel docela reálné, že budu mít v Riu oblíbených atletek stejně jako tenistek. Darja tam bude, Denča Rosolová tam bude a Brianna Rollins tam taky bude (o víkendu vyhrála náročnou americkou kvalifikaci). Z tenistek mají jistou účast Vika, Ana, Caro a Monča, jenže Vika je od RG zraněná a od té doby nějak nekomunikuje (poslední tweet z 23. května), akorát mezitím odstoupila z Wimbledonu. Mám docela vážné obavy, že po Mashe (obhájkyni stříbra z Londýna) nebude v Riu startovat ani obhájkyně bronzu. :( No a stejně tak není úplně jistá Ana, protože od Mallorky do Wimbledonu se potýkala se zápěstím a pak měla jít na magnetickou rezonanci (výsledek neznámý). Ale zase Ana aspoň postuje nějaké fotky, tak snad to bude v pohodě... Jinak ale bohužel očekávám, že olympiáda v Riu jenom potvrdí, že se tenis u mě stává vedlejším sportem. :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist