Tvrdý trest pro Šarapovovou: Kvůli dopingu si nezahraje dva roky

8. 6. 2016, 17:29
Aktuality 240
Dvouletým zákazem startu potrestala Mezinárodní tenisová federace Marii Šarapovovou za doping. ITF své rozhodnutí zveřejnila dnes na svých stránkách s konstatováním, že distanc platí zpětně od 26. ledna. Šarapovová, která přijde i o účast na olympijských hrách v Riu de Janiero, se proti výši trestu odvolá.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

ITF v prohlášení uvedla, že nezávislá komise nepodezírá Šarapovovou z vědomého podvodu, avšak zároveň podle ní ruská hvězda nese "plnou zodpovědnost za tak závažné pochybení".

Kvůli dvouletému trestu přijde vítězka 35 turnajů o účast na srpnových hrách v Riu de Janiero. Zároveň budou anulovány i všechny její výsledky z letošního Australian Open, kde Šarapovová prohrála ve čtvrtfinále se Serenou Williamsovou. Od té doby nehrála a ve světovém žebříčku klesla na 26. místo.

Devětadvacetiletá tenistka na svém Facebooku oznámila, že se proti rozhodnutí ITF odvolá. "ITF stálo ohromné množství času a energie, když se snažila dokázat, že jsem úmyslně porušila antidopingová pravidla. Tribunál rozhodl, že se tak nestalo. Měli byste vědět, že mě ITF chtěla potrestat na čtyři roky - to je trest za úmyslné porušení pravidel - a tribunál to odmítl," uvedla Ruska v prohlášení.

"Nemůžu proto přijmout tak nepřiměřeně tvrdý trest v podobě dvouletého zákazu. Okamžitě se odvolám proti výši trestu k CAS, Sportovnímu arbitrážnímu soudu."

Šarapovová se v březnu stala první známou sportovní osobností, která oznámila, že měla pozitivní test na meldonium. Později se objevily desítky dalších nálezů, hlavně u sportovců z postsovětských zemí.

Jedna z nejlépe vydělávajících sportovkyň světa se hájila tím, že brala meldonium z lékařských důvodů deset let a nevěděla o tom, že Světová antidopingová agentura WADA lék od začátku letošního roku zařadila na seznam nedovolených prostředků.

Po oznámení pozitivního testu přišla Šarapovová o tři z hlavních sponzorů, spolupráci s ní přerušily americká společnost Nike, švýcarský výrobce hodinek TAG Heuer i německá automobilka Porsche. Právě reklamní smlouvy tvoří tři čtvrtiny jejích příjmů, z roční sumy téměř 30 milionů dolarů je to asi 23 milionů.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

240
Přidat komentář
smazaný uživatel
Abych dokázal, že jsem nespáchal "virtuální harakiri"... S Lunejkou jsem určité neshody řešil přes vzkazy a jak už jsem avizoval, s váma ostatníma se dohadovat nebudu. Je mi jedno, co jste tady o mně napsali a stejně tak je mi jedno nějaká anketa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu nejde len o tennis,ide o cloveka-Mariu.Montyho25 chapem,ma odvahu nebyt "stadovy",ma odvahu hajit svoju oblubenu tennistku.Ja osobne zijem svoj realny zivot,ale nie som taka egoistka bez empatie,aby som redukovala vsetko a marginalzovala vsetko co sa ma ma bytostne netyka.Osobne fandim Garbine Muguruza Blanco,ale nikdy by som sa neznizila k tomu,aby som komukolvek diktovala ako ma so svojim zivotom nalozit,alebo koho ma preferovat,resp.ignorovat.Mariu som videla,nie je to ziadna obluda resp.parvenu,je clovek ako ktokovek z nas.Ma kladne i zaporne stranky,ale svoje"preslapy" si nesie sama,tak ako kazdy iny clovek,pekny den vsetkym bez hnevu a roznych averzii
Reagovat
Lunej..
Já jsem taky Mašenu viděla. Nikdo nepíše, že je obluda, ale že si za to může sama je jasná věc. A navíc když jde o takovou osobnost, jakou je ona, tak je logické, že se to sleduje. A kdyby nebyla potrestána adekvátně, jak by na to pohlíželi ostatní, že se to "vyvoleným" toleruje? Věřím, že se z toho poučila a já osobně jí žádný konec nepředpovídám a ani ho nechci. Ale že tady monty páchá virtuální harakiri kvůli dopující tenistce, promiň, to je opravdu pro mě úsměvné. :)
Reagovat
fera
Absolutní souhlas... kdybychom zcela pominuli všechny vedlejší, ale důležité okolnosti, co tady padly, pořád zůstává faktem, že v době, kdy už bylo "M" zakázáno ho brala a brala vědomě "TEČKA"

Jestli 2 roky nebo 4 roky je věc komise, ale debaty o neprávem, přísně potrestané chudince jsou zcela zcestné...
Reagovat
r176
Těším se zase na klidnější ženský tenis:-))))) Koukal jsem na anketu a už 345 onanistů brečí že ten trest byl vysoký :-))))))))))))))))
Reagovat
Pedronegro
ta anketa je sice asi dost o dojmech a sympatiích od pohledu, ale je dost výmluvná k celé aféře vzhledem k tomu, že ty hlasy proti výši trestu budou převážně od montyho :-), který, když si promítnu v paměti, co všechno tu od začátku nablábolil, mi přijde ve vztahu k umírající jako opravdový maniak, jehož mimoidní zaslepené komenty "proti všem mimo víru" mi tu chybět nebudou, a on se u fotbalu a basketu i trochu uzdraví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlasovat pod 1 jménem můžeš jen jednou
Reagovat
spaniel
Cookies...
Reagovat
smazaný uživatel
za to odvolanie.

Priblblá nána.
Reagovat
Krisboy
Doživotí v těžkém žaláři o chlebu a vodě.
Reagovat
Krisboy
...anebo rovnou utratit.
Reagovat
blixa
Moc milosrdný. Prodat jako otrokyni do afrických diamantových dolů ;-)
Reagovat
sprchon
Tak ji přece jen zavřeli? :)

Nee, dva roky je moc, je to krutý... V půlce trestu by jí snad mohli zbytek prominout.
Chybí a světovému tenisu rozhodně bude chybět. Zrovna když jsem si jí (po tom finále FC) oblíbil. Holt v nejlepším se má asi přestat. :D

Vrať se brzy! :)
Reagovat
Lunej..
Bože, ty taky Brute?:)
Reagovat
Serpens
Co to děláš se svým životem? Vždyť ta Šarapka tě ani nezná, a ty tady vyhlašuješ pomalu státní smutek do konce jejího trestu.
Reagovat
Lunej..
že mám mozek, používám ho, miluju tenis a mám reálný život.. :)
Reagovat
blixa
+1000 ;-)
Reagovat
misa
To je teprve začátek. Až se pořádně rozvine virtuální realita, reálný život zanikne :)
Reagovat
Lunej..
To už budu jen kosterní nález :)
Reagovat
blixa
Nejsi ve Spolku přátel žehu ? :-o
Reagovat
Lunej..
Píšu kosterní nález, ne popelový:) jsem jen ve Spolku tenisových důchodců:D
Reagovat
misa
:)
Reagovat
tmora
Nike super! Nicmene 2 lety trest u Marie je nepomer vs 1 rocni trest u Gasquet za KOKAIN. Nebo Hingis. Doufam, ze to stahne na rok.
Reagovat
darek.vrana
To je pravda. Kokain totiž evidentně nikdo nebere kvůli výkonnosti.
Reagovat
Hook2424
Delas si srandu????? Gasquet pozil 1/10 bezne davky. Mozna to nemusel ani citit, ze se mu neco takoveho dostalo do tela. To....., ze se cucal nekde v Miami na diskotece s nejakou kockou, ktera si asi predtim nekde snupla, nechtel priznat, protoze mel doma snoubenku. Nakonec rekl, seznamovaci polibek.

Tohle se prece s cilevedomym mnohaletym dopingem neda srovnavat!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
7) O užívání věděl její otec a agent Eisenbud. Její lékařské záznamy obsahují název Mildronate, ale to jen mezi roky 2006 ? 2010. Od roku 2010 není nikde tento název zmíněn. Zároveň, během dopingových control v letech 2014 a 2015, Maria ani jednou nenahlásila užívání tohoto léku: ?On the evidence of her manager this use of Mildronate by Ms Sharapova was not known to any of Ms Sharapova?s team, except for her father and, from 2013, Mr. Eisenbud himself. It is remarkable that in the documents disclosed by the player the only documents which refer to Mildronate are documents from Dr. Skalny between 2006 and 2010. There is no document after 2010 in the player?s records which relates to her use of Mildronate. Nor was the use of Mildronate disclosed to the anti-doping authorities on any of the doping control forms which Ms Sharapova signed in 2014 and 2015.?
8) Zajímavé ale je, že jiné léky a vitamíny Maria na seznam užívaných látek napsala. Meldonium tam neuvedla, protože si prý nemyslela, že je to důležité: ?The player admits that she did not disclose her use of Mildronate on any doping control form which she completed between 2014 and 2016. They did disclose some medications and vitamins: ?I did not feel it was a huge responsibility of mine to write all those medications down.?
9) Uvedla, že lék nenakupovala online a zároveň nebyla schopná poskytnout krabičku s balením. ITF se to podařilo se zajímavým zjištěním ? na krabičce stojí velkým písmem název Meldonium: ?The player has not identified the precise source of the medication which her father collected for her in Russia. The ITF has been able to purchase a box of Mildronate which displays the word Meldonium in Russian in large script on the outside.?

Omlouvám se, že je to takto rozděleně, ale nezobrazují se mi komentáře, tudíž na ně nemůžu reagovat.
Reagovat
misa
Máme podobný nick :)

Jinak pěkné shrnutí.
Reagovat
themimone
pěkný souhrn, díky za tu práci. Jestli se ti nezobrazují komentáře, tak zkus deaktivovat filtr
Reagovat
smazaný uživatel
Moc děkuji :)
Reagovat
smazaný uživatel
4) Sama se rozhodla, že bude brát tři léky, které jí doporučil její bývalý doktor v době jejich spolupráce. Avšak s ním toto rozhodnutí nekonzultovala a dokonce ani s žádným jiným doktorem. O svém rozhodnutí neinformovala ani svého odborníka na výživu: ?However Ms Sharapova took her own decision to continue to use 3 of the substances previously recommended by Dr. Skalny, namely Magnerot, Riboxin and Mildronate. That decision to continue to use those 3 substances from Dr. Skalny?s list of 30 was taken without the benefit of any medical advice, either from Dr Skalny or from any other medical practitioner. However her evidence is that she had not discussed specific substances with Dr. Skalny during his treatment and she does not recall having had any discussion with Dr. Skalny about her decision to continue using Mildronat. However she did not inform her nutritionist that she was continuing to take Mildronate 18, or, it seems, Magnerot or Riboxin.?
5) Od roku 2013 žádný doktor nevěděl, že Maria tento lék užívá: ?After Ms Sharapova ceased in early 2013 to be under the care of Dr. Skalny there is no evidence that any medical practitioner was consulted about or prescribed the taking of Mildronate. To none of the medical practitioners or specialists who treated her over 3 years did she disclose the fact that she was taking Mildronate.?
6) Sama se rozhodla změnit užívání. Původně měla užívat lék 30 ? 40 minut před zápasem, ale rozhodla se užívat dvě tablety ráno před každým zápasem: ?However she was not following Dr. Skalny?s advice that Mildronate be taken only 30 or 40 minutes before matches, but instead took two capsules in the morning of match days, because taking pills just before a match did not give her a good feeling.?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou a lépe. Za prvé, to, že tu každý den nepřidávám komentář, neznamená, že jsem se tu najednou vyrojila, abych Marii kritizovala. Za druhé, přikládám několik bodů ? opakuji zajímavých pro mě - pro ty z vás, kteří neumí anglicky/nemají čas/nechce se jim číst oficiální vyjádření ITF a to i s originálem, protože tu včera bylo naznačeno, že jsem si něco snad i vymyslela:
1) Jak Maria uvedla na tiskovce, lék ji byl skutečně doporučen jejím doktorem, avšak doktorem, který není kardiolog a který si nemyslel, že by Maria trpěla srdeční nemocí a tudíž jí ani nedoporučil další testy: ?However it is important to note that Dr. Skalny was not a cardiologist nor did he advise that Ms Sharapova had a cardiac condition which required specialist medical attention. Having reviewed the ECG results Dr. Skalny did not require a treadmill test, or any other standard diagnostic approach, which would have been the next logical step if a significant cardiac condition was suspected.?
3) V roce 2012 Maria ukončila spolupráci se svým doktorem, protože nechtěla dál brat tak velké množství prášků (30 léků). Najala si odborníka na výživu: ?By the end of 2012 Ms Sharapova had decided to follow a different approach to her nutritional intake. She found the taking of lots of pills overwhelming and she thought there was a better way to handle her health than by taking a large number of pills. So she retained a nutritionist, Nick Harris, as part of her team and ceased to follow the regime prescribed by Dr. Skalny.?
Reagovat
misa
Ona brala 30 léků? Vždyť by musela být mrtvá.
Reagovat
lars
vsak je Umirajici :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to přijde moc, ale takhle to stojí v tom vyjádření.
Reagovat
peggy
Maria se musi odvolat,jsou Cesky a take mnely pozitivni test a za 1/2roku pinkala.Maria trpi protoze je Ruska.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nedávno se zjistilo, že je to americká agentka vyslaná do Ruska před mnoha lety s cílem poškodit ruský sport, když to bude nejvíc potřeba. Takových spících agentů tam Američani vyslali stovky a teď, mezi Majdanem a Riem, je postupně probouzejí.

Její pravé jméno je Mary G. Williams. Už ti to do sebe všechno zapadá?
Reagovat
hroutil
Ilumináti
Reagovat
Krisboy
Chudák Monty. Zvládne to?
Reagovat
George_Renel
Vzhledem k tomu, že mu o tenis nikdy nešlo a stačilo mu pozorovat jak jeho oblíbenkyně vrtí zadkem na kurtu se o nic nejedná.
Bude se dále věnovat jeho oblíbeným sociálním sítím a zde bude klidněji.
Reagovat
Stan_Borowitz
... přečti si níže, jakou krutou odvetu naplánoval. Ten nebude jen tiše sedět v koutě a vzlykat. Vyhlásil tvrdý bojkot, kterým zasadil ITF těžkou ránu.

Kdyby náhodou byl svět ženského tenisu schopen snést absenci jeho komentářů k zápasům až do konce roku, což je nepravděpodobné, pohrozil dokonce tím, že na jeho konci nezveřejní žebříček, což by jistě vyvolalo totální chaos. Do toho si nikdo ze zodpovědných činitelů netroufne jít, takže sám předvídá, že na začátku nového roku bude on i Maria Jurjevna v plné síle zpět...
Reagovat
Krisboy
No já ho mám sice v ignoraci, takže mě ty jeho bláboly už neobtěžují, ale stejně jsem zvědavej, jestli splní svůj slib.
Reagovat
a.magerova
Časy se mění.... doby, kdy děti a mladí lidé měli za rodiče ukrutné bezcitné tyrany, kteří čas od času používali ten nejvíc nejhorší trest ze všech nejhorších trestů čili "MÁŠ ZARACHA NA X DNŮ !!!" jsou bohužel pryč.... :-/

Dnes si myslím, že nejhorší trest pro omladinu je "VYPNI POČÍTAČ A BĚŽ VEN !!!"

Přirovnala bych virtuální realitu k ohni: DOBRÝ SLUHA, ALE ZLÝ PÁN."

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/98321/alarmujici-video-matka-zakaze-synovi-pocitac-a-ten-udela-neco-strasneho.html
Reagovat
Frick
Morálně je to pro mne asi akceptovatelnější než amorální daňová optimalizace s fiktivním bydlištěm v daňovém ráji. Tož tak.
Reagovat
George_Renel
Vzhledem k tvému pojetí morálky to nepřekvapuje. Tož tak.
To, že si deset let optimalizovala superpříjmy pomocí chemie je přece o ničem.
Reagovat
vibbi
Smejete se tu Fandine, Iqemu, ale co tu předvádí Monty, vas nedojima? :-D
Rada pro tebe, Monty: opravdu se nebetycne ztrapnujes, mozna by pomohlo, kdybys zvednul zadek, sel se projit a nasel si nejakoz panimamu.
Reagovat
adalv87
výmluvy že o tom nevěděla jsou nesmysl!patří ji to
Reagovat
Frick
Reagovat
brixner
Když tak čtu Tvoje teorie...
Jak se k tomu postavíš? Jaké zaujmeš stanovisko? Co se změní v(Tvém?)životě? Hochu, najdi si konečně nějakou/nějaké jiné favoritky, protože tohle očividně už nezvládáš! Upřímně-i kdyby mi Mašena párkrát podržela, takhle bych to nehrotil...Měl bys podat ostrou protestní nótu k patřičné federaci, víš, nejspíš budeme postupně přicházet o Tvoje fandovství a to se rovná těžké morální újmě...
Aby bylo jasno-neležíš mi v žaludku, Ty ani Masha a ani nikdo jiný. Já to jen prostě nepobírám! Neměj mi to, prosím, za zlé!
Brix
Reagovat
smazaný uživatel
pomenuje svoje cukriky meldoniky,alebo nejako podobne,to bude kseft
Reagovat
smazaný uživatel
promo-s mojimi cukrikmi sa stanete svetovou jednotkou+vyriesi to potiaze so srdcom ak nejake mate
Reagovat
Stan_Borowitz
...ale hlavně když je nemáte!
Reagovat
smazaný uživatel
Titulek je naprosto mimo. Vzhledem k závažnosti provinění jsou dva roky docela málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tribunál prý zvažoval i zastřelení za úsvitu, ale protože se jeho členové nemohli shodnout, kdy přesně je úsvit, tak to nechali takhle.

Buď v klidu, CAS Máše rok ubere, takže s Petrou si ještě zahraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych jí na jejich místě umázl rovnou tři roky, ať si holka jako kompenzaci za ty ústrky zahraje o rod dýl.
Reagovat
Stan_Borowitz
shovívavost ITF si vyložila jako slabost...
Reagovat
misa
Je to Ruska.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor v Dubí je holka co má kapavku napul ciganka tak 155cm vlasy naramena plno stihla jeji fb denisa cornelie surmaiova jde i za 200
Reagovat
Paseka
Ať už jde někam , namyšlená kráva. Dobře jí tak. Není schopna si ani uhlídat co je a není na seznamu. Blbka.
Reagovat
Titan
Proslýchá se, že k výši trestu přispělo výrazně nesportovní chování během zápasů...
No, slečna Šarapová se bude živit prodejem čokoládek...:-.) Rozená cukrářka...
Reagovat
FulnekUltras
obalené do "morálně nezpochybnitelného spravedlivého boje s dopingem" zas jednou dočasně ;) zvítězily nad zdravým rozumem - nezbývá než věřit, že Maria teď má polovinu konečného reálného trestu za sebou a v Dubaji 2017 už trochu ztlumí sirénu... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
A do té doby může jet na dovolenou, třeba dělat animátorku na Donbas. Pokud se do té doby oblíbená dovolenková destinace členů ruských ozbrojených sil nepřesune do Kyjeva nebo třeba ještě dál na západ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem si tři panáky něčeho ostřejšího a trochu jsem si šel vyčistit hlavu...

Když tak čtu všechny možné ohlasy, tak věřím, že CAS ten trest sníží na rok nebo aspoň na rok a půl. Co je tady psáno pode mnou (nicky Misa13, Teo a Drago jsem tady v životě neviděl, ale nevadí), tak k tomu můžu říct asi tolik: Ze strany Mashy tam byly asi dvě chyby. To, že ukončila spolupráci s tím doktorem a to, že ten lék neuvedla. Tu nejzásadnější chybu pak udělal její agent... Že ale Masha brala ten lék dál, na tom nevidím nic zvláštního, pokud jí to ten doktor doporučil v dlouhodobém horizontu. Stejně tak nevidím nic zvláštního na tom, že při náročnějších zápasech měla dávku zvyšovat. Pokud jí to tak předepsal a ten lék podle všeho funguje jako taková ochrana při nadměrné zátěži, tak je to logické. Povolené to bylo, takže o žádném dopingu nemůže být řeč. A taky je třeba říct, že ten lék se jmenuje Mildronate, ne Meldonium. Když si to vygooglujete, tak na všech obalech je napsáno velkými písmeny "Mildronat", zatímco "Meldonium" buď menšími písmeny nebo vůbec...
http://rupharma.com/mildronate/
Reagovat
smazaný uživatel
Co je pro mě podstatné: ITF podle všeho usilovala o trest na 4 roky, tzn. nejvyšší možný trest a zároveň trest za úmyslné porušení antidopingových pravidel. Masha byla proti tomu a úmysl popřela. A teď to důležité: Tribunál dal za pravdu jí! To znamená, že Masha měla argumenty, které byly přijaty. Zároveň to dává i velkou naději pro jednání u CAS... Jinak za tím fakt pořád odmítám vidět nějaké politické spiknutí (ačkoliv by mě hodně zajímalo, jak je to s tou Lepchenko), ale vidím v tom jinou věc a teď ponechám stranou, že WADA dává něco na seznam a podle všeho to nemá pořádně prověřené. ITF a WTA jsou dva různé světy a řekl bych, že se vzájemně nesnáší (viz neustálé řešení bodů za Fed Cup, olympiádu apod.). Pro WTA je Masha obrovským přínosem, zatímco ITF je to úplně jedno. Takže si myslím, že ITF prostě chtěla WTA uštědřit lekci v tom smyslu, že by prakticky ukončila kariéru jedné ze dvou nejlepších hráček poslední dekády. A nebylo by to poprvé (viz Martina Hingis)...
Reagovat
smazaný uživatel
Dost jsem uvažoval nad tím, jak se k tomu všemu postavit a jak dál (ne)sledovat tenis. Bohužel, letos mi to nepřináší prakticky žádnou radost a když už jo (Vika na betonech), tak se to zase podělá zraněním. Bez mých dvou nejlepších favoritek pro mě ty turnaje většinou končí dost brzy, to je prostě realita a lepší už to asi moc nebude. Rozhodně ale budu dál fandit svým favoritkám a sledovat jejich výsledky, ale na přenosy zápasů asi budu koukat dost nepravidelně. Kolikrát jsem sledoval i zápasy jiných hráček (ačkoliv mi tady bylo podsouváno, že sleduju jenom svoje favoritky), které mě zajímaly, ale to momentálně určitě nehrozí. Na jednu stranu mě to mrzí, ale bohužel k tomu teď nemám žádný důvod. Přesto ale kromě svých favoritek budu aspoň ještě sledovat, jak si vedou dvě mladé hráčky (CiCi Bellis a Nasťa Potapova), protože v nich vidím potenciál. :)

Psát sem budu v nejbližší době asi dost nepravidelně, obvyklé komentování zápasů ode mě fakt nečekejte. Stejně tak ode mě nečekejte ten žebříček, co jsem dělal vždycky na konci roku... Ale jinak TP určitě neopustím a když bude příležitost (snad aspoň nějaké úspěchy mých favoritek :)), tak sem něco napíšu. Každopádně budu mnohem aktivnější na Twitteru a eurofotbalu než tady. To asi bude platit do konce roku, dál se uvidí (všichni víte, na čem to závisí)...

Možná jsem ještě na něco zapomněl, ale už jsem toho vyplodil až až. Tak zase někdy...
Reagovat
smazaný uživatel
mě příjde že si vůbec nepochopil o co v tom případu jde...meldoniem byla prosypaná většina sssr sportovců a už to berou sakra dlouho každý ví k čemu je resp. bylo to dobré...každý kdo má iq aspon 75 tak ví co do sebe láduje
Reagovat
Roger_Federer
Kazdy to vedel...., ale jedina VADA to nevedela a musela to testovat a prichatet nato 5 let, nez to zakazaly.:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ten koncoročný rebríček je od teba velká podpásovka!
Reagovat
tmora
No, ja pevne doufam, ze po odvolani se povede stahnout BAN max na 1 rok. Ale je pravda, ze jsem fakt necekal 2 roky (ani náhodou). Evidentni je ze se z toho udelal exemplární trest pro Marii. Ten DICK je fakt nekutecnej DICK!
Reagovat
Stan_Borowitz
Přestaň myslet DICKEM, bo žádný DICk s tím nemá co dělat...
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky to vnímám jako nepřiměřeně tvrdou odvetu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si ještě několik panáků na zdraví Tvé milované Maši a hlavně buď rád, že ještě žije!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt. Nikdo jiný, než ruská žena, komsomolka odkojená Sibiří, by s tak těžce nemocným srdcem deset let ve špičkovém sportu nepřežil...
Reagovat
smazaný uživatel
Boris Polevoj by to asi rozvinul lépe, jedná se o klasický třídní boj!
Reagovat
Stan_Borowitz
S takovým velikánem světové literatury bych si samozřejmě netroufl se poměřovat.

Ale už samotnýfakt, že můj příspěvek je ve stejném vlákně, v němž je zmíněno jeho jméno, mne naplňuje hrdostí až pýchou. Teď můžu jít konečně s klidem spát.
Reagovat
smazaný uživatel
"Že ale Masha brala ten lék dál, na tom nevidím nic zvláštního, pokud jí to ten doktor doporučil v dlouhodobém horizontu." - problém je, že od roku 2013 se sama rozhodla, že lék bude užívat a to bez porady s lékařem. Doktor jí ho nedoporučil.
Reagovat
smazaný uživatel
Hold už Tě Mario na kurtech nechtějí no. Ať si každý říká co chce, protože Ti jí nemají rádi, tak s tímhle trestem budou souhlasit a naopak. Já jí rád a každý musí uznat, že bude na tenisových kurtech chybět, protože je to skvělá hráčka. Trest je fakt přehnaný a vysoký. Myslím si, že by se Ti nahoře měli více zamyslet na tenisovou korupci a špínu některých hráčů než rozdávat tresty za "nechtěné" užívání dopingu nebo vsázení za minimalni vklady na jiné hráče. Ale je asi fakt, že Ti nahoře si asi také vydělávají jako hráči sami na sebe :-S
Reagovat
PetaM
Je načase pomalu vybírat koberec, na kterém budeš oznamovat konec kariéry.
Reagovat
Dobry-den
Doufejme.
Reagovat
horska.kraslice
Mám obavu, že v odvolacím řízení jí sníží trest na půl roku zpětně a pak hurá do Ria.
Reagovat
adalv87
myslíš že rusko nominuje někoho,kdo byl potrestán za doping??jen at si to vylíže,rodí u každého zápasu,aspon bude klid,moc ji přeji ty dva roky!!!pak už může skončit s tenisem,protože každý turnaj hrát kvalifikaci,by mě nebavilo
Reagovat
brixner
Osobně jsem si z toho celou dobu dělal prdel, asi proto, že jsem jí nikdy nemusel a víceméně jsem tenhle trest i očekával...A vůbec si nemyslím, že jde o politickou hru, Lance sejmuli ještě brutálnějším způsobem, i když, jistě, šlo o něco jiného. Ale podvody to prostě jsou/byly. Šarapka nejspíš má posloužit jako odstrašující případ a já říkám - proč ne! Kdyby něco vyštrachali na Steffi, Mary, Justine, Sam...názor bych nezměnil a to tyhle hráčky fakt miluji. Pokud bude trest potvrzen, asi se opravdu jedná o konec kariéry, ne každý jí holt umí ukončit velkolepě, jako Pete...
Po "brixnerovsku" ale dodám: co by se stalo, kdyby si jí najala jako trenérku Serena??
Ahá...?
Monty, drž se, chlape :-)
Reagovat
Jabadu
"A není to málo, Antone Pavloviči? ..."
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, a ani velký Jára Cimrman nepoznal, že Marconi je podvodník. Jak pak mají poznat úředníci z ITF, kdo je podvodnice?
Reagovat
Teo
Jinak to vypadá, že zažíváme Zlatou šnupácí éru ruského sportu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro nikdo z vás asi nečetl vyjádření ITF. Je to škoda, obsahuje zajímavé body:
1) Maria ukončila v roce 2012 spolupráci s doktorem, který ji lék předepsal. Sama se rozhodla, že lék bude používat dál a sama rozhodovala o množství.
2) O tom, že lék užívala se nikdy nepřiznala kontrole, protože nechtěla, aby její seznam byl příliš dlouhý.
3) Její agent o tom věděl, ale na konci roku 2015 nový seznam nezkontroloval, protože nejel na dovolenou do Karibiku, kde jej každý rok kontroloval. To je jeho omluva.
4) Doktor, který Marii lék doporučil uvedl, že při důležitějších zápasech má dávku zvyšovat.
5) Kontrola zjistila, ze krabička s lékem obsahuje na svém obale velký nápis meldonium. Maria uvedla, že ho pod tímto jménem nezná.

O politiku asi nejde.
Reagovat
aligo
Souhlas
Reagovat
janek_da
No, mi zas tak zajímavé ty body nepřipadají. Ale každý to má jinak.

Já bral léky, pravda jenom něco přes půl roku. Nepamatoval jsem si ani jeden. Nebo kdyby řekla, že Meldonium zná, tak by se něco změnilo?
Reagovat
Teo
No tak sis vybral jeden bod a ty ostatní, který jdou stěží obhájit, jaksi pominul. Všichni včetně Sharapovové se na to těžce vykašlali. Rozešla se s doktorem, jela v tom dál, vůbec nepřiznala, že lék užívá, její agent nejel na dovolenou, takže to nemohl zkontrolovat, ba dokonce bylo Marii doporučeno, aby při důležitých zápasech zobala víc... Co k tomu dodat :)
Reagovat
smazaný uživatel
meldonium sem nebrala a to množství taky nesouhlasí :D
Reagovat
Teo
:D :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Nejvýstižnější komentář.
Reagovat
janek_da
Pominul jsem, protože jsou pro mě neutrální. A ten první bod, který je asi celkem závažný jsem vynechal, protože nemám co k tomu říct.

bt to misa13: v originál jsem nenašel právě ten bod 1. Hodinu strávit čtením traktátu se mi nechce. Jediné co jsem našel, že po roce 2012 ukončila s doktorem spolupráci a zredukovala množství léků.

PS: v slušné diskuzi se ještě přidá odkaz na originál
http://www.itftennis.com/media/231178/231178.pdf
Reagovat
Teo
Co je neutrálního na tom, že při důležitých zápasech má dávky léku zvyšovat? Anebo na tom, že za celejch 10 let nepřiznala kontrole, že ten lék vůbec bere?
Reagovat
janek_da
Sory, ale PRO MĚ, to neutrální je. Kdyby to nebylo, tak by snad o tom ani nemluvili. Nebo vyšetřovaný vypovídá kriminalistům "nejsem vrah, ale nůž jsem zakopal na zahradě"?
Reagovat
Teo
Snad kdyby to BYLO neutrální, tak by o tom vůbec nemluvili, ne? Sorry, ale fakt se ztrácím :)
Reagovat
janek_da
No, tak co je nejlepší dělat, když jsi vyslýchaný a víš, že jsi vinen? Nevypovídáš, nebo jenom minimum nedůležitých věcí.

A protože to Marie sama řekla, tak to asi zas tak důležité nebude. Nebo jí snad mučili a vymlátili z ní přiznání? A jako nějaký extra logický chyták, kdy záleží na slovíčcích, mi to zas nepřijde.

To není jak vyšetřovaní vraždy v salonním kupé. "Má les, pane inspektore! Přiznal se!"
Reagovat
blixa
Tykat a těkat ! Víte, koho máte před sebou ? Sprostého vraha ! ;-)
Reagovat
aligo
Škoda že tu nejde dát lajk :D podle mě je to naprosto adekvátní, sama přiznala že to dobrovolně brala pro 1 lednu, tak jaké pak zmírnění... 4 by bylo moc, ale kdyby to dostala nebylo by to neoprávněně... S aktuálním časem jsem spokojen...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím, že trest se pro Márii rovná konec kariéry. Když to dokázal tento geroj se srdeční vadou dotáhnout na 1. místo na světě vyhrát 5x grandslam, tak se určitě vrátí a všem vytře zrak! (pro méně chápavé jeto IRONIE)
Reagovat
smazaný uživatel
Dva roky sú príliš, to može Sharapka de facto ukoncit kariéru, ako sa strápňovať po dvojročnej pauze...

Rok by bol adekvátny s opatovným štartom vo februári 2017..
Reagovat
janek_da
Tak aspoň je Maruška volná pro Gulbisa. Má fůru práce.

09.06.2014 22:01Od: gigin
monty25
Tebe asi trefí cyp... :DDDDDDDDD

Gulbis just interviewed by BBC radio 2 re Mauresmo appointment. Said he's hoping to be coached by Sharapova or Ivanovic, can't decide which
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim;), predpokladam ze je to fraska a arbitrazni ji to zkrati na 8-12 mesicu.
Reagovat
pockerface
Tak to vypadá, že Roger a Radek dnes už hrát nebudou. Jejich zápasy nejsou na live skore. Ach jo, po dlouhé době jsem mohl v klidu domova koukat na tenis a zrovna hned na Rogera a Radka a zase prší.
Reagovat
a.magerova
Jj už jsou přešouplé na zítra... :-/
Reagovat
Andrew89
Trest i zaslouzila...ale 2 roky? To prehnali:(...snad to zkrati:(..achjo
Reagovat
spaniel
Za me spokojenost. Snad trest potvrdi.
Reagovat
Nola
iqe sa iste pripoji....
Reagovat
spaniel
Ale no.
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Toto ju odrovná výkonostne i psychicky. Už nikdy nebude tam, kde bola. Strata 3 sponzorov je riadna rana, luxusné príjmy fuč.
Reagovat
Nola
2 roky, za co vlastne? je nejaky relevantny dokaz, ze zvysuje vykon? zajtra budu na zozname vitaminy, antibiotika, krem na popraskane pery, krem na opalovanie.....
Reagovat
janek_da
a hlavně chleba, Moskvan
Reagovat
Nola
zbytocne kruty trest, ktory bude mat za nasledok ukoncenie kariery, v pripade, ze jej trest neznizia
nedokazem pochopit uzivatelov, ktori su z verdiktu v siedmom nebi, nemusi byt kazdemu sympaticka, ale ona je prave tou osobou, ktora ma asi najvacsiu zasluhu na zvysenej sledovanosti zenskeho tenisu
Reagovat
tommr
některejm lidem stačí jen to, že je to zlá Ruska a nic víc už k tomu aby jí odsoudili nepotřebujou vědět ... :)
Reagovat
spaniel
Vy jste trapni. Ruska-neruska, podvadela. Smitec.
Reagovat
Nola
podvadzala? silne slovo.... nemoralizuj, bol by si aj v inom pripade tak kategorizicky, povedzme, ak by sa jednalo o tvojho oblubenca?
predpokladam, ze napises, ze to sa nikdy nestane, preto pisem, povedzme....
Reagovat
spaniel
Nesnasim doping. A proc by melo byt slovo podvod silne? Je presne. Kdyz uz toto neni podvod, tak nevim. K te druhe casti...Stejne mne neuveris. Takze zbytecna debata. Za me s rozhodnutim spokojenost.
Reagovat
spaniel
Mimochodem, tvá otázka je zvláštní. Nemám problém ukázat, že jsem zásadový ohledně dopingu. Ale ty mně přijdeš alibistická...ve stylu "co kdyby"...
Reagovat
Nola
kazdeho vitaza turnaja automaticky testuju na doping, ci?
co keby? snad nie je blby a neplati svojmu timu poznavacie zajazdy
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja som bez nalady,naviac tu/na TP.cz/ "nie som doma",teda sa tu nemozem rozpisovat .Kazdopadne Maria nie je tym cim je len za pomoci meldonia.Je tym cim je lebo sa taka narodila,drzim jej palce,aby si nasla cestu ako ukazat to NAJlepsie co v nej je!Verim,ze sa Marii podari tento medialny napor zvladnut v plnom zdravi,je to asi ta NAJnarocnejsia vec v jej doterajsom kariernom zivote.
Reagovat
Jabadu
Maďarský kuchař ve slovenské kuchyni a nemůže si vzpomenout na slovo síto:
"Potrebujem také to čudo, kde voda áno a halušky stop!"
(pardon)
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem caju a prazenice s paradajkami nic varit neviem napriek tomu,ze v dnesnej dobe kazdy vari!Ja sa radsej vzdelavam.Momentalne rozcvicujem prave zapastie po uraze,robim to so silne zakusenymi zubami.Ten liecebny telecvik boli a veru hodne boli...je to sice mimo temy len reagujem,dak./P.S.Zivot nie je az taka"samozrejmost"
Reagovat
a.magerova
Ještě do základů nevařičů patří: umění uvařit vajíčka a párky... ;-)

Kdysi jsem se ptala známého jestli umí vařit a on mě pobavil pravdivou a logickou odpovědí: "Umím číst, čímž zákonitě umím i vařit podle kuchařky. Vše ostatní jsou jen výmluvy."

A jiný můj známý vaří podle YouTube a má to chutné velmi.... :-))
např.
https://www.youtube.com/watch?v=AXbzYQZM358
Reagovat
janek_da
Mi osobně hodně pomáhá Gracjan Roztocki

https://www.youtube.com/channel/UCkQchgczfcalUic1uS4an_A
Reagovat
a.magerova
Jaká to nádhera.... zazpívá, zatrsá a uvaří.... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=Fbgfja9q9vs
Reagovat
janek_da
Paráda, to jsem neznal. KAREL a MARTA
Reagovat
a.magerova
Reagovat
George_Renel
Když by s tím zdravím byl problém, může si dát Meldonium. Vždyť ví, že jí pomáhá, a má to na rok a třičtvrtě beze strachu. .-b
Reagovat
kada.tom
Takže 2 roky, přičemž jí reálně hrozily 4 roky, to by byl konec. Takhle je to dále otevřené, osobně si myslím, že jí při odvolání trest potvrdí.

Prostě Sharapova nebo její tým udělal chybu, když to včas nepodchytili a nezjistili si potřebný informace. Sharapova dostala 2 roky, myslím, že to je rozumný kompromis mezi těmi 4 lety a možností, že by byla omilostněna.

Já naprosto souhlasím s verdiktem.
Reagovat
Hector21
i ty 2 roky jsou prakticky konec

přijdou nové hráčky, tenis se promění...navíc dva roky v horizontu zůstat zdravá a motivovaná hrát je spousta času...navíc do budoucna to bude už navždy vrhat stín

pro mě je to konec jedné legendy, která (navzdory všem haterům) se zapsala nesmazatelně do tenisové historie
Reagovat
jackiec
škoda že nevyfasovala 4 roky, i tak bude klid od hekačky, snad není tak hloupá jak vypadá a nebude se pak už vracet, radši ať se chtne klacku a mimina
Reagovat
jranda
To jí dali málo. Brala to 10 let, ještě by měla vrátit všechny vydělané peníze a získané trofeje za tu dobu. Bez toho by byly její úspěchy poloviční. Právě proto, že je Ruska. V Rusku je doping mezi sportovci oblíbeným koníčkem.
Reagovat
TENISservice
Meldonium je zakazane len od 1.1.2016 tak nie je dovod aby je vysledky boli anulovan? za posledných 10 rokov, preto jej anulovaly len stvrťfinále na Australian Open 2016.
Reagovat
tommr
nikdo mi nevymluví, že se jedná o politicky motivovanou kampan, která má posloužit další diskreditaci Ruska v rámci nevyhlášený války Západu proti Rusku ... :(
Pro tenis jako takovej je to velká rána, protože to zničí kariéru jedný z nejlepších tenistek současnosti. Svým způsobem je to něco podobnýho jako byl atentát na Selešovou. I když by se Sharapka po odpykání trestu vrátila tak jí to připraví o dva nejlepší roky a už nikdy nebude hrát jako předtím ... :(
Reagovat
misa
Proč myslíš dva nejlepší roky? Podle mě měla to nejlepší tak jako tak už za sebou.
Reagovat
tommr
Sharapka by ted měla velkou šanci začít porážet stárnoucí Serenu. Až se za dva roky vrátí tak už Serena zřejmě nebude na okruhu ...
Reagovat
spaniel
Lol. Ty jsi zjevna obet teto valky.
Reagovat
tommr
je fajn, že ty sám jsi tomu vymývání mozků zcela evidentně nepodleh ... :)
Reagovat
spaniel
Problem je, ze ty jsi obet valky vedene proruskymi weby. A jak je znamo, jejich ctenari na argumenty nedaji. Dopovala, byla chycena a potrestana. To je vse.
Reagovat
tommr
já žádný proruský weby ani neznám natož abych je čet. Mě stačí k tomu abych si udělal úsudek ta nechutná mediální masáž našich veřejnoprávních médií ... :)
A o žádným dopingu nemůže bejt u Sharapky ani řeč. Vždyt Meldonium bylo deset let legální a ti pitomci z antidopingový brigády dodnes ani pořádně neví jaký má to účinky ... :)
Reagovat
Nola
+ 1
Reagovat
spaniel
Jisteee. Protoze je normalni do sebe prat deset let prasky, ktere se nedaji bezne sehnat.
Reagovat
Tornes
Nedají běžně sehnat? Kde žiješ? To byly normálně dostupný léky který sis mohl koupit v lékárně.
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt nebyly.
Reagovat
spaniel
Žiji v ČR, dík za optání. Pokud vím, vozila si je z východu. Asi jí léky běžně dostupné na Floridě nevyhovovaly.
Reagovat
Stan_Borowitz
O to nešlo, že by nevyhovovaly, ale ještě by jí tam ti zákeřní Amíci mohli něco zakázaného přimíchat. Vždyť víš, Majdan, Rio a tak...
Reagovat
Filippo_Volandri
"While the tribunal concluded correctly that I did not intentionally violate the anti-doping rules, I cannot accept an unfairly harsh two-year suspension."

Neznalost neomlouvá. Navíc pokud vím, tak dřív řekla, že ty maily s aktualizovaným seznamem látek nečetla, což je jen a jen její chyba. Takže s výší trestu souhlas.
Reagovat
janek_da
No potěš koště, snad se na Petru nic nenajde. Ta už taky přiznala, že emaily WADA nečte.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ty máš co říkat, Volandri. Tvl, největší křivák na okruhu a otvírá si tu hubu.
Reagovat
janek_da
pravda :D
Reagovat
Filippo_Volandri
Nečekal bych, že se dá ve slově hvězda udělat šest překlepů.
Reagovat
pockerface
Stejně už to ze sebe nesmyje. Pokud se vrátí nebo pokud jí trest zkrátí a Maria bude prohrávat, bude se říkat:"vidíte, nebere léky a prohrává", bude-li vyhrávat, bude se říkat:"je jistý, že nic nebere? je čistá?. Tak kaňka na ní prostě zůstane a myslím, že ztratila nebo ztratí respekt u některých hráček.
Reagovat
Jabadu
No moment!
Respekt u egoistických slečen, kterým odmalička je vtloukáno, že jsou nejlepší ve vesmíru?
Jo, takhle Petra, Lucinka, Deniska ... ony tam povahově jaksi nepatří, ale ty výsledky! ... ehm, jak kdy, no.
:-)
Reagovat
pockerface
:-), ano ty slečny si vyjmenoval správně.
Reagovat
Jabadu
Ale já to mimořádně myslel vážně!
Sice ani jednu neznám osobně, ale jsou to dívky z normálních rodin, většinou mají normální otce (což je obrovská výhoda), všude si je zvou, jsou z nich paf - protože na západě si to může dovolit pouze bohatý establishment.
Češky ve WTA, díky Petře - Lucce, berou konečně trochu jinak.
Nevnímají je jako sovětské hráčky, ale jako příjemné, normální mladé ženy. i s nimi dělají rozhovory ...
A na to tam nejsou zvyklí!
:-)
Reagovat
EllNino
sledujes Stefana ? :)
Reagovat
a.magerova
Jestli myslíš to co já, tak tam PRŠÍ... :-/
Ale máme našlápnuto... :-))
Reagovat
Fandina
Zřejmě psal o Kozlovi.
Reagovat
a.magerova
Pokud jo, tak ne.
Reagovat
Marduch
Kdyby slíbila, že přestane vřískat, tak bych jí to o půl roku snížil.
Reagovat
janek_da
+ monty by ji dal na 25 na holou
Reagovat
a.magerova
Ale veřejně !!! ;-)
Reagovat
janek_da
jakože?

https://www.youtube.com/watch?v=wtLy0zQqYAY&feature=youtu.be&t=3215

To by si monty neodpustil podle mě
Reagovat
a.magerova
Spíš takhle.... :-))

https://youtu.be/BIY5PvoWKH0?t=1h20m7s
Reagovat
janek_da
Jen jí nalož, a pořádně! :)
Reagovat
Jabadu
Pokud by snad dotyčný nebyl (vzhledem k pochopitelné indispozici) dostatečně připraven, rád ho zastoupím.
:-)
Reagovat
jirkaS
zepředu ;-)
Reagovat
Jabadu
Ale no tak! ... Děti, proč neloupete "perníček"?
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zepředu by víc než pět nevydržel a bylo by hotovo...
Reagovat
janek_da
No nic, když má zakázáno hrát, tak ji pozvu aspoň na náš neregistrovaný turnaj "Veselé dvojičky".
Reagovat
peggy
Mario odvolej se!Ceska take pouzivala zakatanou latku a dostala 1/2 roku a pinka znova,tak vsem stejne a to Maria dava penize na dobrocinne veci.Nu,ale je to Ruska tak proc nebit!!!Maria ma 1/2 roku pryc a tak na OH.Vsem merit stejne i Cesce!!!
Reagovat
Jabadu
Jenže Maria je Ruska!
Reagovat
misa
Ty jsi jaké národnosti, ty hovado?
Reagovat
Jabadu
"Výsosti, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem. ..."
:-)
Reagovat
janek_da
Doktor, vědec. A takhle se ztřískat
Reagovat
Jabadu
Kytičky se musí pěstovat, zalévat, okopávat, ... ne zadupávat.
Čím bychom se jinak bavili?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára to obhájila,že to bylo v doplňku na hubnutí.Půl roku bylo absolutní minimum.
Reagovat
smazaný uživatel
a tribunál,jak Mária píše,uznal ,že to nebrala úmyslně .Jinak by asi flastr byl mnohem větší.
Reagovat
smazaný uživatel
teď jsem zase mluvil o Márii
Reagovat
PetaM
Jenže Bára si nechala vystavit potvrzení od firmy, která to prodává, že tam žádná zakázaná látka není.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem, že se trochu víc rozepíšu, ale jsem teď úplně bez nálady...

Takže stručně a jasně:
https://twitter.com/monty025/status/740561712378728449
https://twitter.com/monty025/status/740567113019101184
https://twitter.com/monty025/status/740567162373439490

Proč věřím, že není všem dnům konec...
https://twitter.com/MariaSharapova/status/740562702892998656

A závěrem:
https://twitter.com/monty025/status/740567900180885504
Reagovat
Jabadu
2 roky je prostě moc. Politika ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale většina si myslí něco jiného
Reagovat
themimone
většina koho? Doufám že ne nějaká anketa na webu :D
Reagovat
smazaný uživatel
www.sport.cz ,po půl hodině 25000 hlasů- to už se moc měnit nebude,jako volby
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ,2500 hlasů, jedna nula mi tam přibyla
Reagovat
themimone
fakt jsem trochu doufal že to bude aspoň nějaká analýza názorů odborníků a ne směšná anketa na webu kam chodí zejména ta nejvíc laická společnost...
Reagovat
smazaný uživatel
volby jsou taky laická anketa?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. Taky podle toho obvykle dopadají.
Reagovat
themimone
volby jsou poněkud něco jiného nemyslíš? Posuzovat nějaký trest podle pár článků na netu, v případě sport.cz valná většina respondentů podle titulku má 0 vypovídající hodnotu
Reagovat
smazaný uživatel
a volíš podle čeho jiného?
Reagovat
themimone
Ty tam fakt ten rozdíl nevidíš? Ve volbách si volíš svého zástupce na základě něčeho, když to vezmeš zodpovědně tak jeho politického programu, minulosti apod., když ne tak si zvolíš třeba blbce protože jenom dobře vypadá nebo ti slíbí koblihu. Tady se jedná o posouzení provinění které ovlivní něčí život, taky máme soudy kde jsou v ideálním případě kvalifikování lidé a nechtěl bych žít někde, kde rozhoduje náhodný kolemjdoucí na ulici....
Reagovat
smazaný uživatel
taky to je jen anketa .Podle ní se nerozhoduje .Je to jen o tom jak si náš názor stojí v názorech oceánu jiných lidí. Je fakt ,že pár lidí do toho vidí víc, ale to je u voleb stejné
Reagovat
themimone
Tak jasně, je to anketa založená na pocitech a sympatiích, ve své podstatě zbytečná.
Reagovat
smazaný uživatel
největší odborníci,kteří se tím živí už rozhodli- 2 roky
Reagovat
janek_da
V posledních měsících se ze slova "odborník" stala nadávka :)
Reagovat
themimone
ano, ale i mezi odborníky může být rozpor, MS se odvolá a CAS definitivně rozhodne
Reagovat
vrabejka
Slušně nedáváš :D Maria dostala velký trest, ale abych kvůli této kauze zanevřel na tenis vůbec!
Reagovat
themimone
Zajímavé že si to vyjádření připravila dopředu, asi trochu počítala s výsledkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se to dozvěděla dřív než veřejnost...
Reagovat
themimone
to je možné, ale poněkud neobvyklé že by se verdikt dozvídaly různé skupiny rozdílně
Reagovat
misa
Starej se raději o morálně kvalitnější tenistky než je Maria. Dnes třeba postoupila Kiki a od tebe nemá žádnou pochvalu :)
Reagovat
a.magerova
Ale důvod k napití je přece vždy !!!

Koukni:
Ve stejnou chvíli, co Marii Sharapovou osvobodili, mi zazvonil telefon, že mě berou do super práce. Asi se půjdu vožrat... :-)))
Reagovat
lars
co je to super prace ?
Reagovat
blixa
Dřív bych řekl "práce, která tě baví". Dneska bych to modifikoval na "práce, která tě vyloženě nesere" ;-)
Reagovat
a.magerova
Člověk se po sojkovsku trochu zasní a hned ho někdo předběhne s odpovědí... :-P
Reagovat
blixa
... kdo chvíli stál ... ;-) :-P
Reagovat
a.magerova
... močí opodál... :-P
Reagovat
a.magerova
Otázka složitá i jednoduchá zároveň.....

SUPER PRÁCE je každá, která člověka udělá opravdu šťastným.
A teď by to asi chtělo definici ŠTĚSTÍ: "Štěstí je vnitřní pocit čili blaženost."
Reagovat
blixa
Safra, a já myslel že "muška jenom zlatá !" ;-)
Reagovat
a.magerova
"Muška jenom zlatá" je to pro teoretiky, pro nás praktiky je to "vnitřní pocit".... ale nedá se TO moc popsat, musí se TO prožit, ale neplést si TO s Motýlky v břiše či orgasmem..... ;-)
Reagovat
EllNino
nevěš hlavu, ono to nějaký bude ... :)
Reagovat
Jabadu
"Jestli jste si nestačila všimnout, dámo, tak právě nám nakopali prdel!"
(sgt. Hicks, Vetřelec 2)
:-)
Reagovat
pockerface
Jen taková věcná: co kdyby jí např. Serena chtěla jako sparingpartnera. To by Maria mohla dělat? Zákaz se týká jen toho, že nemůže hrát jako profesionálka? Nebo, že se vůbec nesmí objevit s raketou na turnajích i když třeba jen jako sparingpartner.
Reagovat
misa
Proč by to proboha dělala? Serenu by nejraději zabila a ne že by jí ještě sloužila.
Reagovat
pockerface
Ty jsi dneska taky hroznej. To byl jen příklad s tou Serenou. Ale pokud by chtěla zůstat trošku v zápasovým rytmu nebo pořádným tréninkovým rytmu, tak by mě zajímalo jestli by mohla dělat na turnajích jiným hráčkám nebo hráčům sparingpartnera. To je jasný, že je to utopii, sci-fi, ale jen tak prostě hypoteticky.
Reagovat
misa
Ne, s nikým by se nesnesla :)
Reagovat
bIbec
Můj tip je, že jí půlku trestu odpustí. Čili po Australian Open už bude moci zvesela zase pinkat :-)
Reagovat
EllNino
A zrovna jsem jí začínal mít docela rád ...:) na finále Fed Cupu si mě docela hodně získala ...a ona tu 2 roky nebude, ať si říká, kdo chce, co chce, tenis přišel (momentálně) o hvězdu a výbornou tenistku, které v době anarchie potřebuje WTA jako sůl
Reagovat
pockerface
Už jenom 1,5 roku. Půl roku už má za sebou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1, souhlas se vším.
Reagovat
misa
Její místo zaujme Muguruza.
Reagovat
janek_da
Taky věřím. Ale ta skvrna už na ní bohužel zůstane.

Řekl bych, že Majka bude hvězdou i bez tenisu, ale WTA ji bude zatraceně potřebovat.
Reagovat
a.magerova
Včera slavila 35 let tato kočka a bez tenisu žije.... ;-)

http://cfile203.uf.daum.net/image/142A84094990CDF73288E0
Reagovat
janek_da
To bylo zákeřné. Na toto v tuto hodinu nejsem připraven.
Reagovat
a.magerova
http://img.blesk.cz/img/2/full/276739_.jpg
Reagovat
janek_da
No, zatím je všechno v pořádku i mě.
Reagovat
smazaný uživatel
jako by tomu ještě v 35 letech nevěřila
Reagovat
smazaný uživatel
to vypadá na Kurnikovovou??
Reagovat
a.magerova
Jj

http://nd01.jxs.cz/977/087/7c9a711280_9098296_o2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
tak tuhle bych doma nechtěl
Reagovat
a.magerova
A tuhle?

http://1gr.cz/fotky/lidovky/09/071/lnorg/ANT2c348d_kurnikovova.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ona není můj typ , ale chodit v tom umí ,to oceňuji
Reagovat
a.magerova
Já bych snesla toho jejího..... :-))))

http://assets1.capitalfm.com/2011/02/enrique-iglesias-1294842682-view-1.jpg
Reagovat
George_Renel
mohou upravovat olympijskou nominaci.
Trest je odpovídající, spousta hráček se musí cítit poškozena tím, že Ruska používala chemickou podporu. Ale cukrovka a ischemická choroba srdeční jsou pro vrcholového sportovce svinstvo, že. Jen je zvláštní, že o těch jejích chorobách věděli asi jen dva lidé. Ona a tajemný ruský rodinný doktor.
Když se bude soudit, bude to trvat déle než uložený distanc. Měla by to s pokorou přijmout a za dva roky to zkusit. Do té doby může vedle bonbonů a čokolády začít třeba se steaky.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
V odvolání to sníží na půl roku
Reagovat
smazaný uživatel
hloupost
Reagovat
smazaný uživatel
když většina 57% ten trest považuje za adekvátní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist