Šarapovová neklopýtla, v semifinále ji čeká americká senzace Riskeová

11. 6. 2010, 15:55
Aktuality 4
WTA BIRMINIGHAM - Maria Šarapovová v Birminghamu potvrzuje roli favoritky. Dvojnásobná vítězka turnaje ve třech zápasech neztratila ani set a postoupila do semifinále. V něm na ni čeká šok tohoto týdne Alison Riskeová z USA.
Maria Šarapovová

Třiadvacetiletá Maria Šarapovová v Birminghamu startuje letos již posedmé a vždy hrála minimálně semifinále. To už letos splnila, do boje o finále navíc postoupila bez ztráty setu.

Travnatý turnaj na britských ostrovech komplikoval déšť a ruská krasavice včera musela odehrát dvě utkání. Zvládla jak dohrávku proti Mattekové-Sandsové, tak duel třetíh kola s krajankou Kudrjavcevovou. Dnes na ni čekala reprezentantka Kazachstánu s bulharskými kořeny Sesil Kratančevová. Na tu Šarapovová umí zahrát, což potvrdila i dnes. Vyhrála 6-2 6-4 a bilanci vzájemných střetnutí upravila na 4-0.

"Konečně můžu říct, že se cítím dobře. Minulý rok, kdy jsem se vrátila po zranění ramene, to pořád nebylo ono. Ale teď je to lepší a lepší," pochvaluje si formu vítězka z let 2004 a 2005.

Semifinálovou soupeřkou Šarapovové bude neznámá Alison Riskeová. Devatenáctiletá Američanka v Birminighamu poprvé v kariéře prošla kvalifikací turnaje WTA a proti Sandře Záhlavové si připsala i premiérové vítězství v hlavní soutěži. Nezastavily ji ale ani další tři soupeřky zvučnějších jmen: Wozniaková, Čakvetadzeová a třetí nasazená Yanina Wickmayerová.

Belgičanku zdolala po dvou hodinách 6-7 6-4 6-3, když ani jednou neztratila své podání.

Ve druhém semifinále na sebe narazí obě papírové favoritky. Číňanka Na Li hrála finále naposledy právě v Birminghamu a nyní ji od něj dělí jediná výhra. Dnes zvládla zápasy proti Němce Kerberové i Estonce Kanepiové a čeká ji duel se čtvrtou nasazenou Aravane Rezaiovou z Francie.

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM (Velká Británie, tráva, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (11. 06. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Li Na (1-Čína) - Kerberová (13-Něm.) 4-6 6-3 7-5
Erraniová (5-It.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-6(5) 6-4
Kanepiová (Est.) - Larcherová de Britová (Portug.) 6-2 6-2

Dvouhra - čtvrtfinále:

Li Na (1-Čína) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-2
Šarapovová (2-Rus.) - Karatančevová (Kaz.) 6-2 6-4
Riskeová (USA) - Wickmayerová (3-Belg.) 6-7(5) 6-4 6-3
Rezaiová (4-Fr.) - Erraniová 7-6(2) 7-5 

Semifinálové dvojice: Šarapovová - Riskeová, Rezaiová - Li Na.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria to tu vyhraje a uvidíme, že by už konečně zahrála něco ve Wimbledonu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vypada že ma formu a hraje v pohodě..
Reagovat
smazaný uživatel
jojo.. formu nabrala.. :-) snad už konečně půjde nahoru!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist