Šarapovová: Triumf v Římě mě hodně povzbudil

21. 5. 2015, 17:34
Aktuality 33
Maria Šarapovová si minulý týden zvedla sebevědomí před blížícím se French Open triumfem na prestižním antukovém turnaji v Římě a sama si po příletu do Paříže pochvalovala svou formu. Výhra v Římě mě hodně povzbudila, přiznala na tiskové konferenci Ruska, jež na Roland Garros, které startuje již příští týden, vyhrála 20 z posledních 21 zápasů.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová v posledních sezónách na antuce zářila. Od roku 2011 získala na nejpomalejším povrchu celkem osm titulů a dvakrát dobyla i French Open. Letos však Ruska na antuku nevstoupila příliš přesvědčivě - na turnaji v německém Stuttgartu prohrála již svůj první zápas, o týden později ale její forma stoupala a na prestižním podniku v Madridu došla až do semifinále, v němž nestačila na rozjetou krajanku Kuzněcovovou.

Minulý týden ale Ruska znovu ukázala svou antukovou sílu, když dobyla generálku před blížícím se Roland Garros v Římě. V italské metropoli triumfovala již potřetí a připsala si tak již svůj 35. titul.

"Ve Stuttgartu jsem nezačala dobře, ale i to mi něco dalo. Začala jsem pak víc a víc trénovat, chtěla jsem hrát lépe, což se ukázalo už v Madridu. Řekla bych, že se moje hra opravdu zlepšovala a jsem moc ráda, že jsem před French Open vyhrála turnaj v Římě," konstatovala po příletu do Paříže aktuálně druhá tenistka žebříčku WTA.

"Cítím se velmi dobře fyzicky a titul v Římě mě hodně povzbudil. Odehrála jsem tam náročné zápasy a ve finále jsem pak otočila zápas s Carlou, čehož si moc vážím. Ona je výborná hráčka a na antuce je jako doma, miluje dlouhé výměny a dokáže se skvěle bránit. Jsem moc ráda, že jsem ten zápas zvládla."

"Myslím, že jsem na grandslam dobře připravená. Už se moc těším na začátek turnaje," komentovala Ruska, jež na Roland Garros, které odstartuje již příští týden, vyhrála 20 z posledních 21 zápasů. V roce 2012 a 2014 turnaj vyhrála, jedinou porážku za poslední tři roky utrpěla v roce 2013, kdy ve finále padla se Serenou Williamsovou.

"Mám na tento turnaj z posledních let opravdu krásné vzpomínky. Jsem ráda, že jsem zpět a doufám, že se mi tu bude znovu dařit. Musím se soustředit na sebe a zůstat psychicky silná. Budu se snažit předvést maximum, abych mohla bojovat o podobné výsledky jako v minulých letech. Mám už spoustu zkušeností, které se pokusím uplatnit. Vím ale, že to bude velmi náročné. Grandslamy jsou dost specifické turnaje, na kterých se chce ukázat každý, je tu opravdu silná konkurence."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ať stále vítězí Maria,
esa ať dává, winnery střílí,
ať stále vítězí Maria,
my spolu zas dojdeme k cíli!
:)))

BTW: Většinou si články moc nečtu a jdu rovnou na diskusi. Tentokrát jsem ale v autobuse na cestě z Prahy neměl co dělat, tak jsem si to přečetl... Pobavilo mě, že Masha v semifinále Madridu "nestačila na rozjetou krajanku Kuzněcovovou." Ta byla tak rozjetá, že ji Petra ve finále pořádně rozjela. :D Spíš bych řekl, že Masha hrála v tom zápase strašně...
Reagovat
FulnekUltras
Možná se na ní trochu podepsal i zákulisní tlak...s Kuzněcovem jsou přece jen dost na nože...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom teda nevím. Světlana se jí naopak nedávno zastávala (dával jsem tu odkaz) a během Fed Cupu spolu byly v pohodě. To si asi pleteš s Káťou...
Reagovat
FulnekUltras
Například loni při vzájemném zápase v rámci srpnové severoamerické šňůry se Maša se Světlou doslova trumfovaly v unfair provokacích soupeřky a napětí mezi nimi bylo zřetelné na první pohled. No ale u bab člověk nikdy neví, že jo. ;-) Snad se hlavně všechny tři nesejdou proti nám ve finále FC.
Reagovat
janek_da
Máš pravdu, že Máša hrála strašně, ale vezmi si koho Světla cesto do semifinále porazila.

Makarova
Muguruza
Stosur
Safarova

Ve vsech zápasech byla oustsiderkou. Pro mě Světla rozjetá byla.
Reagovat
smazaný uživatel
keďže po RG budú odhlášky kvôli zraneniam

http://sportky.topky.sk/c/136948/cepelova-si-zahra-na-wimbledone-zmestila-sa-ako-posledna-nad-ciarou
Reagovat
sprchon
Ty dvě místa... To by se mohla dostat, no. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by to fajn.

Keby v treťom kole vykopla sestru :)
Reagovat
sprchon
To by bylo pěkné. :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mášeňko jen nezaváhej,
s odvahou do toho běž,
máš tam samé outsiderky,
ať s přehledem vyhraješ!
Reagovat
FulnekUltras
jak Maša v sf RG 2012 celkem s přehledem vyklepla Petru. Čas ovšem od té doby pokročil a letos může být leccos jinak...
Některými "experty" občas naznačovaný "komplex Sharapova" naše lvice loni v Singapuru rázně uťala - a její poslední výkony na antuce jsou navíc patrně nejlepší za celou kariéru.
Takže doufám, že pokud by náhodou letos v Paříži došlo k odvetě, bude ruskoamerický "kamón" zaznívat z kurtu jen minimálně.
Reagovat
LukasH
Tenkrát to byl Máši turnaj, pamatuju na to. Petře už forma kolísala a těžila hlavně ze slabých soupeřek. Pamatuju, jak měla v osmifinále slaboučkou Lepču a ve čtvrtfinále Jarku, která málem vyhrála, kdyby se ke konci nepo.... Letos bych Petře v semifinále věřil mnohem víc, akorát se do toho semifinále dostat - to už bude horší...:-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, to čf s Jarkou bylo tenkrát docela na krev...podobná dramata se momentálně od Bumbrlíčka dají čekat spíš hned v úvodních kolech... ;-)
Reagovat
lars
tenkrat tam Marfusa malem prohrala s Klarkou :))
Reagovat
FulnekUltras
to byl fantastický zápas, když Mařa dokonce šatičkami opakovaně vytřela pařížskou antuku - a mnozí by si přáli, aby Klárce tehdejší superforma držela dodnes... ;-)
Reagovat
LukasH
To zas ne, ale Klárka s ní snad jako jediná uhrála set.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni tady někteří rádi přehánějí. :D Bylo to přesně tak, jak píšeš. Klára jako jediná na turnaji uhrála proti Mashe set, ale ve třetím vyhrála Masha 6:2. Ovšem pro někoho Klára skoro vyhrála... :D
Reagovat
PetaM
No a jaké jsi měl bobky po prohraném setu s Klárou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš tak dobrou paměť? :D
Reagovat
lars
jasne prehaneji Ti, kdo pisou ve stylu: Masha je jasnou favoritkou ve finale s Carlou Suarez :))
Reagovat
smazaný uživatel
Bookmakeři to viděli úplně stejně jako já (u Tipsportu 1,26 X 4,45)...
Reagovat
Nola
https://twitter.com/milosraonic/status/601448893545451520

I am sad to have to unfortunately withdraw from Roland Garros this year, I tried my best to be back and healthy in time after surgery
Reagovat
PetaM
Miloše je škoda .... Na druhou stranu bude Stan nasazený mezi 8, což z něj dělá o mnohem menšího strašáka, než byl na 9. místě .... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máša má šancu, ešte potiahnuť Dimu a bude fajn. Na jej hékanie som si už zvykla.
Reagovat
Oin
Hek, jek, kvík.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jej dirigentom? fajn dvojka, vo dvojici sa to lepšie ťahá
Reagovat
VlS
A nebude si Dima hledat děvče bez celulitidy?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ju poznáš nejak osobne? Ja som si nevšimla, že ju má. ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
a keby aj, oblečie si legíny a basta. No, a v noci je každá krava čierna, takže je to jedno. :-)))
Reagovat
VlS
http://www.cas.sk/clanok/317655/ruska-sarapovova-vyhrava-ale-tesit-sa-nedokaze-sexi-mariu-trapi-celulitida.html
Reagovat
FulnekUltras
konečně se z ní stává trochu dívatelná samice... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli má Masha celulitidu, tak já mám nadváhu. :D
Reagovat
janek_da
I kdyby měla tak co? Na rozdíl u nadváhy u většiny lidí, celulitida nejde jen tak lehce odstranit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist