Schiavoneová a Scheepersová v Marrákeši bez ztráty setu do semifinále

26. 4. 2013, 21:34
Aktuality 1
WTA MARRÁKEŠ - Na marocké antuce se dnes odehrály všechny čtvrtfinálové duely, z kterých vzešlo kvarteto nejlepších tenistek, jež si v Marrákeši zahrají o finále. První semifinálový souboj obstarají šestá nasazená Italka Francesca Schiavoneová a Jihoafričanka Chanelle Scheepersová, které na turnaji dosud neztratily set. Ve druhém klání se představí Španělka Lourdes Domínguezová-Linová a Lucemburčanka Mandy Minellaové.
Francesca Schiavoneová

V prvním semifinálovém utkání se představí Italka Francesca Schiavoneová, která si v dnešním zápase poradila s Francouzkou Alizé Cornetovou. Dvaatřicetiletá Italka v zápase sice třikrát ztratila vlastní podání, sama ho ale soupeřce vzala celkem pětkrát a po více jak dvou hodinách hry zvítězila dvakrát 6-4. Šamionka z French Open z roku 2010 tak na oblíbeném povrchu bez ztráty setu postoupila po necelém roce do semifinále turnaje WTA. Poslední semifinále hrála Italka minulý rok na antuce ve francouzském Štrasburku, kde také získala svůj pátý titul v kariéře.

Soupeřkou Italky bude rozjetá Chanelle Scheepersová. Jihoafričanka v Maroku porazila hned v úvodním kole druhou nasazenou Rumunku Cirsteaovou, dále si poradila se Španělkou Marií-Terezou Torrovou-Florovou a dnes doslova přejela sedmou nasazenou Francouzku Kristinu Mladenovičovou. Sedmdesátá hráčka světa s Francouzkou ztratila pouze tři hry (z toho dvě prohraným podáním) a po hodině a sedmi minutách hry vyhrála 6-1 6-2.

Druhý semifinálový duel v Marrákeši obstarají Španělka Lourdes Domínguezová-Linová a Lucemburčanka Mandy Minellaová. Domínguezová dnes v poměrně divokém zápase na tři sety porazila turnajovou pětku a obhájkyni titulu Kiki Bertensovou. Španělka v utkání sice celkem devětkrát prohrála vlastní podání, ale i to jí na postup stačilo (její soupeřka o servis přišla jedenáctkrát).

Stejně tak i Lucemburčanka Minellaová musela o vítězství svést třísetovou bitvu. Její soupeřkou byla španělská tenistka Silvia Solerová-Espinosaová, nad níž nakonec Lucemburčanka zvítězila 6-3 3-6 6-3.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (26. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Schiavoneová (6-It.) - Cornetová (3-Fr.) 6:4, 6:4
Domínguezová (Šp.) - Bertensová (5-Niz.) 6:4, 4:6, 6:3
Scheepersová (JAR) - Mladenovicová (7-Fr.) 6:1, 6:2
Minellaová (Luc.) - Solerová (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3.

Semifinálové dvojice:
Domínguezová - Minellaová
Schiavoneová - Scheepersová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist