Schiavoneová odmítla divokou kartu na olympiádu

3. 7. 2016, 11:54
Aktuality 3
Francesca Schiavoneová se letních olympijských her počtvrté v kariéře nezúčastní. Zkušená Italka sice dostala divokou kartu, z osobních důvodů ji však odmítla a do Ria de Janeiro neodletí.
Profily hráčů
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová letos v únoru v Riu de Janeiro vyhrála menší antukový turnaj WTA International a získala svůj 7. titul v kariéře. V srpnu se mohla do Brazílie vrátit a účastnit se olympijských her. Aktuálně až 111. hráčka světa nesplnila nominační kritéria, ale jako bývalá grandslamová šampionka dostala divokou kartu.

Vítězka Roland Garros z roku 2010 ji však neakceptovala. Oznámila to krátce po vyřazení z Wimbledonu, kde ve čtvrtek prohrála s Rumunkou Simonou Halepovou.

"Tady ve Wimbledonu mi bylo oznámeno, že mi byla udělena divoká karta na olympijské hry 2016 v Riu. Ta zpráva mi udělala velkou radost. Ovšem rozhodla jsem se, že ji v této fázi života nepřijmu," řekla Schievoneová. "Je to důležité rozhodnutí s ohledem na mou kariéru, potřebuju se teď soustředit na své osobní projekty. To je důvod, proč v Riu hrát nebudu. Jsem hrdá na to, že jsem mohla nosit modrý dres na předchozích třech olympiádách, ale letos v srpnu budu fandit všem Azzurri u televize," dodala někdejší světová čtyřka.

Šestatřicetiletá Italka se zúčastnila třech předchozích her. Nejlepšího výsledku dosáhla hned při svém debutu v roce 2004 v Aténách, kde došla do čtvrtfinále. V Pekingu 2008 vypadla ve 3. kole, v Londýně 2012 skončila na raketě druhé soupeřky.

Pořadatelům olympijských her se tak jedna divoká karta vrátila zpět. Komu ji nabídnou, zatím rozhodnuto není. Kompletní seznam kvalifikaovaných hráček do Ria najdete na webu wtatennis.com.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
MartinPa
Snad proto, že by ráda otěhotněla a nechce mít mikrocefala...
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak
Reagovat
lilly
Proč to odmítla? To si ted kladu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist