Schiavoneová v Marrákeši získala bez ztráty setu 6. titul

28. 4. 2013, 19:19
Aktuality 4
WTA MARRÁKEŠ - Italka Francesca Schiavoneová se tento týden bez ztráty setu probojovala do finále antukového turnaje v marockém Marrákeši a ve skvělém výkonu pokračovala i v dnešním finálovém klání. V něm smetla Španělku Lourdes Domínguezovou-Linovou a získala už celkově 6. titul v kariéře.
Francesca Schiavoneová

Bývalá světová čtyřka a šampionka French Open z roku 2010 Francesca Schiavoneová tento týden ukázala, že se s ní i ve dvaatřiceti letech musí počítat. Zkušená Italka se po necelém roce a navíc bez ztráty setu probojovala do finále antukového turnaje v marockém Marrákeši.

V něm dnes nasazené šestka bojovala o titul proti Španělce Lourdes Domínguezové-Linové. Favorizovaná Italka v úvodním dějství ani jednou neztratila podání a sama ho Španělce dvakrát vzala. První sadu, jež trvala 39 minut, tak získala bývalá světová čtyřka jednoznačným poměrem 6-1.

Schiavoneová ve skvělém výkonu pokračovala i na začátku druhého setu. Ve čtvrté hře sice ztratila vlastní podání a umožnila Domínguezové jít do vedení 3-1, ale to bylo to poslední, co Španělce v zápase dovolila. Italka následně vyhrála pět her v řadě a za hodinu a 35 minut hry dovedla duel do vítězného konce 6-1 6-3.

Dvaatřicetiletá Italka tak po jedenácti měsících triumfovala na turnaji WTA a získala tak už celkově 6. titul. Její poslední vítězství sahá do loňského května, kdy na antuce ve francouzském Štrasburku ve finále porazila Francouzku Cornetovou. Od té doby Schiavoneová nedošla dál než do čtvrtfinále.

"Byl to skvělý týden, který přišel po velmi složitém období. Myslím si, že nejtěžší zápasy byly proti Martičové, která je mladá a velmi talentovaná a pak teď ve finále proti Lourdes. Hrála jsem dnes opravdu dobře, ale i tak to nebylo lehké. Vyhrát tady je skvělé. Byl to nejlepší možný start do antukové sezony a bude to motivace dál tvrdě trénovat," komentovala po zápase vítězka.

"Tento turnaj je nový, ale já už se nyní těším na příští rok. Jsem moc spokojená se svým výsledkem tady. Francesce všechna čest," dodala poražená Španělka.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (28. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
Schiavoneová (6-It.) - Domínguezová (Šp.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Babosová/Minellaová (3-Maď./Luc.) - Martičová/Mladenovicová (4-Chorv./Fr.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace!:-)
Reagovat
gigin
Dávali to na Supertennis tv. Tak jsem to přelupával s Barcelonou...
Gesta, grimasy Františky jsou nenapodobitelné :))) Hlavně v posledním gemu, se tam mlely shoda, výhoda, tak to bylo jasně vidět, jak to prožívá... po vítězném míči odhodila svou čapku v dáli a vypukla spontánní radost :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ta její řeč těla je super.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ji vitezstvi preji a moooc jsem se tesila na jeji oslavne reakce, ktere jsou vzdy opravdu jedinecne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist