Semifinále v Estorilu si zajistilo kvarteto favoritů v čele s Del Potrem

4. 5. 2012, 23:47
Aktuality 3
ATP ESTORIL - Všichni čtyři nejvýše nasazení hráči antukového turnaje v Estorilu nezaváhali a postoupili do semifinále. Ve skvělé formě se v Portugalsku cítí být obhájce titulu Juan Martín Del Potro.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro letos odehrál na antuce dva zápasy v Davis Cupu a smetl v nich jak Čiliče, tak Karloviče. Suverénně si zatím vede i na svém prvním letošním antukovém turnaji v Estorilu, kde obhajuje loňský titul. Třiadvacetiletý Argentinec po deklasování domácího Ruie Machada neměl problémy ani ve čtvrtfinále, když smetl dvakrát 6-2 vítěze turnaje z let 2009 a 2010 Alberta Montaňése.

"Myslím, že jsem hrál lépe než včera a mé sebevědomí roste. To je důležité nejen pro tento turnaj, ale i pro další týdny. Myslím, že teď hraju ještě lépe než v Davis Cupu. Publikum v Estorilu je skvělé a hodně mi pomáhá," pochvaluje si bývalý vítěz US Open Del Potro.

O finále si Del Potro zahraje se Stanislasem Wawrinkou, se kterým má bilanci 2-2. Naposledy se spolu střetli dvakrát v roce 2009 a oba souboje na antuce vyhrál Argentinec.

Švýcar dnes porazil hladce 6-1 6-4 Nizozemce Robina Haaseho a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný duel.

Po pěti letech by si finále v Estorilu mohl zopakovat Richard Gasquet. Druhý nasazený Francouz si dnes poradil se Danielem Muňozem De La Navou a čeká ho semifinálový duel s dalším Španělem Albertem Ramosem. Ten zastavil poslední domácí naději Joao Sousu.

- ATP 250 ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 398.250 eur)
páteční výsledky (04. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (1-Arg.) - Montaňés (7-Šp.) 6-2 6-2
Gasquet (2-Fr.) - Muňoz (Šp.) 7-6(1) 6-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Haase (6-Niz.) 6-1 6-4
Ramos (4-Šp.) - Sousa (Portug.) 6-2 6-3

Semifinálové dvojice: Gasquet - Ramos, Wawrinka - Del Potro.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vím,že je to hodně OT,ale nikde na netu to nemůžu najít. Nevíte prosím někdo,jaký drží tenhle nepříjemný rekord v počtu porážek v řadě a kolik těch zápasů bylo? Moc děkuji předem...
Reagovat
Heather_Fedex
jssem zvedava, v jakym stavu se objavi v madridu. na jeho smulu, nefiguruje medzi 1. osmi nasazenymi, takze zadny den volna na uvod. titul z estorilu bych mu prala, ale taky bude zatez opet cestovat na jiny turnaj
Reagovat
tommr
přesun z Estorilu do Madridu je možný uskutečnit během pár hodin - v tom určitě problém nebude ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist