Serena další zranění 'nepřežila', ve čtvrtfinále ji vyřadila Stephensová!

23. 1. 2013, 05:51
Aktuality 102
Největší favoritka letošního Australian Open Serena Williamsová končí už ve čtvrtfinále! Pětinásobnou šampionku přibrzdilo další zranění, čehož ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále využila teprve devatenáctiletá Sloane Stephensová. Ta zápas s favorizovanou a zkušenější krajankou otočila a se světovou jedničkou Victorií Azarenkovou si tak zahraje o finále.
Sloane Stephensová

Serena Williamsová vstupovala do Australian Open jako největší favoritka na titul. Pětinásobná vítězka úvodního grandslamu sezony totiž od loňského French Open vyhrála 35 z 36 utkání a v úvodu sezony ovládla generálku v Brisbane. Ale jakoby v Melbourne letos Sereně nebylo přáno. Už v prvním kole si po čtyřech gamech nepříjemně podvrtla kotník, přesto utkání s Rumunkou Gallovitsovou dohrála a neztratila v něm ani set. S napětím se očekávalo, zda nastoupí do 2. kola, ale jednatřicetiletá Američanka potvrdila velkou vůli bojovnice a o odstoupení prý ani nepřemýšlela. V zápase ji pak nezastavil ani úder vlastní raketou do zubů.

Nakonec se ztrátou pouhých osmi gamů ve čtyřech utkáních postoupila do čtvrtfinále, ve kterém byla favoritkou proti o 12 let mladší krajance Sloane Stephensové. Vycházející hvězda světového tenisu už letos slavnější Američanku dokázala potrápit v Brisbane a také dnes byla více než důstojnou soupeřkou.

Stephensová v prvním setu neztratila na podání 12 fiftýnů v řadě, ale ani sama na returnu neměla šanci. Až rozhodl osmý game, ve kterém mladší z amerického dua na podání zaváhala a zkušenější soupeřka brejk potvrdila. Po dalším brejku Serena vedla 6-3 a 2-0 a po pěti získaných gamech v řadě to vypadalo na očekávaný výsledek. Vždyť Serena neprohrála 20 zápasů a 27 setů v řadě. Jenže dravá soupeřka nic nevzdala a navíc do zápasu zasáhlo i zranění.

Sloane Stephensová25. hráčka světa Stephensová se začala prosazovat na returnu, otočila na 3-2 a dokonce měla šanci jít do brejku. Příležitost sice nevyužila, uspěla však o dva gamy později. To už byla sokyně limitovaná zraněním. Serena si totiž v průběhu osmého gamu při dobíhání míčku hnula se zády a viditelně opařená se přestala pouštět do dlouhých výměn. V tu chvíli myslela více na bolest než na své údery a Stephensová tak z ničeho nic podávala za stavu 5-3 na zisk sady. Serena hrála na jeden úder a dva dělové returny se jí povedly dokonale. Přesto se Stephensová dostala k setbolu, jenže zahrála nevynucenou chybu, posléze udělala dvojchybu a game ukončila dalším míčkem poslaným do autu.

Serena se tak na chvíli vyhrabala z nejhoršího a mohla si vyžádat pauzu na ošetření. S fyzioterapeutkou zmizela s bolestivou grimasou v šatně, po návratu však čistou hrou vyrovnala na 5-5 a v tu chvíli měla na kontě už sedm vítězných fiftýnů v řadě. Bylo pro ni důležité utkání ukončit ve dvou setech a při brejkbolu k tomu byla blízko. Jenže Stephensovou předchozí nezvládnutý game na podání nepoložil, brejkbolovou hrozbu odvrátila a další setbol při servisu soupeřky už využila.

Patnáctinásobná grandslamová šampionka Williamsová v utkání pokračovala, zranění ji ale očividně frustrovalo. Po jedné z mnoha zbytečných chyb dokonce rozmlátila raketu. Přesto se dočkala brejku a za stavu 4-3 šla podávat. Ovšem Stephensová, vědoma si soupeřčiny indispozice, to nezabalila, dvakrát favoritce sebrala podání a po 2 hodinách a 20 minutách slavila senzační výhru 3-6 7-5 6-4.



"Můj bože... nevím co říct, můj bože," reagovala rozesmátá Stephensová těsně po utkání na otázku, jak se cítí. "Je to fakt bláznivé," užívala si nadějná tenistka chvíle slávy. Krátce po mečbolu hned hledala v tašce telefon. "Myslela jsem, že mi máma psala zprávu, a jsem si jistá, že prarodiče doma koukali a šílejí," řekla dodala. které v mládí nad postelí visel plakát právě Sereny Williamsové.

"Měla jsem nejdříve pocit, že je konec, protože jsem měla dojem, že toho moc nezmůžu. Nemohla jsem se moc otočit, ale každá z nás má nějakou bolístku, to není žádná omluva. Zkusila jsem to," řekla loňská vítězka Wimbledonu, olympijského turnaje a US Open Williamsová, jež od loňského května utrpěla teprve druhou porážku z 41 utkání. Uplynulých čtrnáct dnů popsala jako nejhorší grandslamový zážitek. "Byly to pro mě opravdu těžké dva týdny, od kotníku po záda. Ale že bych dnes vzdala? O tom jsem přemýšlela jen pár vteřin. Přeci to jen bylo čtvrtfinále grandslamu. Museli by mě odvést na kolečkovém křesle, abych vzdala."

Naopak Stephensová prožívá tenisovou pohádku. Dosud byla na okruhu WTA třikrát v semifinále, do finále se ještě nedostala. Teď si o něj zahraje na grandslamu a čelit bude světové jedničce a obhájkyni titulu Azarenkové. "Půjdu do zápasu s tím, abych hrála svůj nejlepší tenis a uvidíme, co se stane," těší se teenagerka, jež si už zajistila premiérový posun do Top 20. Semifinále by jí mělo zajistit minimálně 17. místo. 

Její příští soupeřka Victoria Azarenková si dnes po setech 7-5 6-1 poradila s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, především zisk prvního setu, který trval 78 minut, se ale nerodil vůbec lehce. Třiadvacetiletá Běloruska v něm po maratónských gamech prohrávala 1-4, pak ale získala 12 ze 14 her a mohla slavit postup do třetího grandslamového semifinále v řadě.

"Světlana začala velmi dobře. Skvěle se pohybovala a výborně podávala. Ona dokáže hrát skvělé údery, má tak trochu mužský styl tenisu," komentovala Azarenková. "Pokud jsem chtěla zápas otočit musela jsem začít hrát více agresivně a mnohem více bojovat," dodala loňská šampionka.



Semifinálové zápasy jsou na programu už ve čtrvtek. V prvním souboji o sobotní finále se utkají zatím suverénní Ruska Maria Šarapovová s Číňankou Na Li, po nich přijdou na řadu Azarenková se Stephensovou.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky (23. 01. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (1-Běl.) - Kuzněcovová (Rus.) 7-5 6-1
Stephensová (29-USA) - S. Williamsová (3-USA) 3-6 7-5 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.) 6-2 6-4

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Matkowski (ČR/Pol.) - Su-Wei Hiseh/Bopanna (Tchaj-wan/Ind.) 6-2 6-3
Švedovová/Istomin (Kaz./Uzb.) - Llagosteraová/Marrero (Šp.) 6-4 7-5

Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Siniaková (2-ČR) - Lekajová (Chorv.) 6-0 6-3
Krejčíková (12-ČR) - Ferrová (Fr.) 6-1 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková/Korašviliová (6-ČR/Ukr.) - Lottnerová/Routliffeová (2-Něm./Kan.) 6-1 6-2
Buayamová/Sun C'-jüe (Thaj./Čína) - Pantůčková/Matteucciová (ČR/It.) 6-0 7-6(4)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

102
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/136909/navratilova-chce-probrat-kvitovou-prislo-mi-ze-se-na-kurtu-stydi.html

Asi si zítra ten Deník Sport koupim :D
Reagovat
Nola
http://sport.sme.sk/c/6676932/navratilova-kvitova-sa-neubera-spravnym-smerom.html

aj tu je časť rozhovoru
Reagovat
Fandina
Dneska toho bylo o Petře a Navrátilové hodně tady další dvě:

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/tenisovou-legendu-navratilovou-trapi-vysledky-kvitove--1165555

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/446690-musim-za-kvitovou-zajit-rekla-tenisova-legenda-navratilova-jez-po-finale-davis-cupu-plakala.html
Reagovat
Heather_Fedex
navratilova se take zminila, ze veri serene letos na zisk kaledarniho gs.
ovsem znovu se prepocitala...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase loni jí vyšel tip na vítězku AO.. Tak doufám, že letos bude její tip znovu správný(tipovala Marii) :-))
Reagovat
spaniel
Jak mohla tipovat ze Serena na kalendarni GS a zaroven Marii na zisk AO? :-O
Reagovat
Heather_Fedex
martina kalendarni gs predpovedela driv, nez serena vypadla z turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
A tím pádem tipovala Marii na zisk titulu na AO po vypadnutí Sereny :D
Reagovat
Bob
Tak jo, upřímně, přiznávám se. Možná jsem zklamaný z toho, že teď ta její hra není úplně ono, líbilo se mi, že porážela Šarapovou. Největší radost jsem měl samozřejmě ze Sereny, ale ta už nehraje, tak bych to přál Vice, ale bojím se, že titul znova nezíská.
Reagovat
Heather_Fedex
takze ty stejne jako broz koukas na tenis proto, abys sledoval porazky svych neoblibenych hracu/hracek? no potes
Reagovat
Bob
Kdepak, ty jseš bláázen :) Když nikomu nefandím, tak se na něj přece nekoukám :) Jejich zápasy mě nijak nevzrušujou, avšak pokud se jedná o GS, tak se koukám vždycky. Mě se líbilo, že Vika uměla na Šarapovou hrát a stále myslím, že umí. Jen si nemyslím, že titul obhájí a získá ho právě Šarapová. A když proti nim hraje Serena, to je potom past na oči. (myslím na tu hru). Navíc Broz nekouká na zápasy Šarapové a Azarenkové.
Reagovat
Heather_Fedex
broz ze nekouka na zapasy azarenky a sharapovy?? myslim ze jo a dokonce je vyhledava....masochista, on je tom jejich revu primo zavisly ;))
Reagovat
Bob
Musíš porazit Viku! Ona teď nehraje úplně nejlépe. Její hra mě dříve hodně bavila a užíval jsem si to, třeba SF Wimbledon 2011, TM finále 2011, i finále USO 2012 stálo za to. Koukal jsme na zápas se Světlanou. To byl tak nudný zápas! (říkám jen svůj názor). Asi mě budete považovat za blázna, ale já si dokážu představit, že jí Sloane porazí a hodně zajímavý by byl zápas mezi ní a třeba Šarapovou. Každopádně bude záležet, jak budou holky spolu hrát.
Reagovat
Heather_Fedex
hmm...a ja te povazovala za 1 z nejvetsich fans vichky tady na tp ;)
Reagovat
Bob
Největší fan Viky je asi Monty. Ale já jí fandím, jen bych to trošku teď trošku víc přál Sloane, bylo by to hezké, kdyby se dostala do finále. Každopádně, kdyby tam nebyla Petra nebo zrovna teď Sloane, přál bych to Vice. A pokud se Vika dostane do finále, tak jí budu fandit, ať porazí finalistku, ať už jím bude kdokoliv. Jinak si mě tím docela překvapila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčši Fanda Vicky som ja!!!!!!!!!!!!!!!!
a uz ked Serena vypadla tak AO je jednoznacne v rukach Azarenkovej!
Reagovat
smazaný uživatel
AO vyhraje Šarapova a stane se světovou jedničkou.
Reagovat
dadaft
skvělý výkon a parádní zápas.
když jsem tady před pár dny psal, že tě už nepovažuji jen za mladou, talentovanou hráčku, ale že tě už teď beru za součást špičky, a že doufám, že má slova do budoucna potvrdíš - opravdu mě nenapadlo, že to vezmeš takhle hopem. ))
Viku bys měla dát...

zvláštní bylo, že zranění Sereny limitovalo jak Serenu, tak Sloane. od okamžiku, kdy přišlo, nebyla Sloane schopna trefit kurt, Serena vyhrála své podání se servisem 120km/hod a málem vzala Sloane druhý set i zápas.
situace se zlepšila až někde ve třetím čtvrtém gemu třetího setu, kdy už na Sereně nebylo nic moc znát - ať už jde o servis, nebo o pohyb ve výměnách.......
a samotný závěr zápasu vypadal opravdu spíše tak, že se Serena vyházela, než že by měla nějaký zdravotní problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to také Sloane přeji a je pravda, že se té situace kolem zranění zalekla i ona a chvíli to vypadalo, že snad druhý set Sereně "daruje", protože se nedokáže vyrovnat se situací a s pomalým podáním.
Doufám v to, že Viku porazí, ale opravdu je doufám. Myslím, že se na ni může projevit i délka čtvrtfinálového zápasu a tlak pod kterým bude, protože se bude hrát o finále.

Za sebe mohu říci, že bohužel očekávám hlučné finále, jako tomu bylo loni. U Li Na čekám problémy s hlavou v důležitých momentech zápasu a Máša si myslím půjde - po nečekaném vypadnutí Sereny - pro titul z AO.

Jo a k tomu tvému poslednímu odstavci - já myslím, že to zranění hendikepovalo Serenu už po celý zápas. Muselo to bolet. Na tiskovce říkala, že jí to také limitovalo a bolelo při vytočení těla a to zejména z bekhendu, ale že se to na sobě pokoušela nedat znát. Že ji nemohli dát ani prášky na bolest, protože už si vzala na kotník a více není dovoleno. Jinak si ale myslím, že zranění samozřejmě nemohlo napomoci její psychické pohodě a ke konci - hlavně ten poslední gem - to bylo i o tom, že to nedala psychicky.

Jsem na jednu stranu rád, že postoupila Sloane. Protože jsem si v průběhu třetího setu říkal, že se hraje semifinále hned ve čtvrtek a záda by ji určitě hendikepovala proti Vice, a nebo by ani nenastoupila.

Takže doufám ve Sloane, ale nevím, nevím....Jinak Kuzňa si myslím, že kdyby včera více zabrala a nedělala tolik chyb......Je vidět, že když má Vika trochu silnější soupeřku, má problém.....
Reagovat
dadaft
určitě ji zranění nelimitovalo po celý zápas - ten moment, kdy si ty záda natáhla (nebo skřípla nebo co) byl jsně vidět, bylo to ve druhém setu na síti tuším za stavu 5:2 pro Sloane...
Reagovat
dadaft
teď se dívám na záznam - třetí set, Serena odpodávala dva gemy svým typickým servisem (cca 170km/hod - 162, 172, 175, 15o, 189, 165), za stavu 3:3 si po nádherných výměnách vypracovává brejkboly a nakonec jde do vedení 4:3 a jde podávat....
- kdyby mi někdo řekl, že je zraněná, nevěřil bych mu - na hře není absolutně nic znát...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem se asi špatně vyjádřil. Samozřejmě, že jí to nelimitovalo celý zápas, ale až od doby, kdy se jí to stalo. Já si myslím, že to bylo za stavu 3:4 z pohledu Sereny ve druhém setu.
A i přesto, že se do toho někdy snažila opřít a dát ránu, jak tady uvádíš ty hodnoty, myslím si, že ji to bolelo a limitovalo. A to jak v pohybu, tak v podání. Není normální, aby dávala podání či údery do půlky sítě, kdyby to dala metr za čáru, tak to je něco jiného. A už jen vědomí té bolesti a překonávání toho, je velmi nepříjemné.
A já jsem na ní stále známky toho, že to není v pořádku, ve třetím setu viděl. Prostě se to snažila nedat najevo a hrát přes bolest i pecky, ale nebylo to tak často, jak by potřebovala.

Jinak jasně, do zápasu vstoupila tak nějak vlažně, nedařil se return, ale pak se do toho dostala, nepálila z první, začala hrát výměny a to zranění ji zabrzdilo.
Reagovat
dadaft
já tím chtěl říct, že to nebude nic, co by Serenu vyřadilo třeba na půl roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nemyslel nijak špatně, že bych se chtěl dohadovat. Ani jsem nechtěl snižovat výkon Sloane, ta hrála opravdu dobře a podala sympatický výkon. Jen jsem chtěl prostě napsat můj pocit a její slova ohledně toho zranění v tom zápase.

Měla prostě na tomhle turnaji pěkný pech na zranění a jako její fanda jí to samozřejmě nepřeji a mrzelo mě to kvůli ní.

Ovšem si zase říkám, že někomu - kdo má rád, když se servisem uvede míček do hry a není hned všemu konec - se může otevřít zajímavá podívaná v možném finále Sloane vs Li Na.;)) To neber špatně, musel jsem si trochu rýpnout, když tě tu mám na drátě.:)) Ale fakt se bojím, že bude finále z loňska....., tam bych přál Máše.
Reagovat
dadaft
mně ti tak napadlo, jestli Serena ten závěr tak trošku nevypustila. ona zná své tělo, možná jí bylo jasné, že se v tak krátkém čase zkrátka nedokáže dát do kupy natolik, aby mohla hrát se zdravou Azarenkovou - - - a nechat se od ní porazit? - to radši pomohla své kamarádce.......
možná to tak není a na každý pád by tohle Serena absolutně popřela.
...... ale trochu mi to hlavou vrtá.
(a i kdyby to byla pravda, tak by to samozřejmě NIJAK nesnižovalo výkon Sloane - ještě před zraněním Sereny vedla ve druhém setu 5:2 a každý, kdo zápas viděl ví, že hrála skvěle)

před sezónou jsem grandslamy tipoval takhle:
AO Li Na, RG Stosur, W Radwanská, USO Kvitová.
ještě pořád jsem ve hře. ))
každopádně se na dnešní SF těším jako malý jarda. ))))))ú)
come on Li Na.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím....., je to přeci jen GS a ona by si postupem do SF zajistila o 400 bodů do žebříčku navíc. A kdyby to celé pak Viktorka vyhrála, stala by se jedničkou Serena. A aby neprohrála v SF, mohla přinejhorším nenastoupit. Taky si říkám, že kdyby to takhle bylo a sama už tušila, že je v turnaji stejně konečná, mohla to vzdát a nepachtit se tam....Mně spíš přišlo, že právě proto, že se jednalo o GS, hrála dál. Fakt to v tom druhém setu vypadalo špatně, a že jí to bolí hodně. A nevím, jestli jsou až takové "kamarádky", aby toto udělala. Kdyby byla na místě Sloane Venus, tak bych tomu věřil víc. Ale k Sereně mi takováto "gesta" moc nesedí. Já myslím, že kdyby vyhrála, tak by do poslední chvíle věřila, že se dá nějak před SF dokupy. Ale nikomu do hlavy nevidíme, možné je všechno, ale moc se mi to nezdá...

Já jsem si ti zase myslel, že jak se Serena vrátila po tom MTO a Sloane hrála tak hrozně najednou, že jí to chce nechat snad zase ona....:))
Ale nestalo se to za stavu 5:2 pro Sloane. Stalo se to za stavu 3:4 z pohledu Sereny, která podávala na vyrovnání v setu. Sloane pak šla právě za stavu 5:3 podávat na vítězství a nedopodávala to.
Jinak Sloane hrála dobře, byly vidět hezké výměny, skvělý pohyb, dobrý forhend, bojovala....Jsem zvědavý u těhle mladých holek, co se začínají prosazovat, jak budou pokračovat a jestli jim to vydrží, ale samozřejmě že nejdůležitější je zdraví. Viz. Jamie, četl jsem, jak jsi někde psal, že říkala, jak laboruje se zády už od FO - to je dlouho, byla by jí škoda.....Já stále vidím, jak měla Viku na lopatě....

Nj, Tvé tipy mohou ještě stále vyjít.:)) Taky se na dnešní zápasy těším, ale nějak si nedělám naděje ani v jednom, ale rád bych se mýlil samozřejmě.
Já budu u Sereny doufat v Paříž, ale tam to bude složité. Když ale bude zdravá, myslím, že alespoň 1 GS letos vyhraje.

Tak uvidíme, jak to dnes dopadne. Za úspěch bych považoval, kdyby alespoň jedno semi nedopadlo podle papírových předpokladů.:))
Reagovat
dadaft
já tipuju finále Stephens - Sharapova. ))
Reagovat
Fandina
čtyři sety napětí, ale pátý přesvědčivě ... gratulace
Reagovat
Malda
Někde jsem tu psal, že se Tsonga možná "pochlapí" a Rogera potrápí. Jsem hodně zvědavý na 5. set. Roger dělá nezvyklé chyby, které u něho nejsou moc k vidění.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Světlana: Nejprve drama, potom skvělý výkon Viky. :) Bylo ohromně důležité, že Vika nezpanikařila ani za toho stavu 1:4 v 1. setu. Ono taky nebylo proč, aspoň na první pohled. Byl v tom jenom jeden brejk a Vika prohrála všechny čtyři gemy přes shody. Ale právě tohle může někdy nahlodat mnohem víc, než gem prohraný čistou hrou. Hlavně v tom čtvrtém gemu to bylo k vzteku. Vika nevyužila deset (!!!) gembolů a Světlana pak získala brejk... Je dobře, že to Viku nezlomilo a dokázala ten set otočit. Světlana hrála v 1. setu opravdu dobře. Hlavně to její zkracování hry a celkově hra na síti byla její velkou předností. Pro Viku bylo důležité, že se po těch smolně prohraných gemech vrátila zpátky do hry o první set. Ještě za stavu 4:5 to byl takový zlomový moment, že si Vika udržela svoje podání a nepustila Světlanu k setbolu. Světlana zůstala dva míčky od zisku 1. setu, ale pak už to byl zápas Viky, která získala rozhodující brejk na 6:5 a vzápětí dopodávala... Druhý set už byl oproti tomu prvnímu skutečně rychlovka. Napoprvé sice ještě Vika nepotvrdila brejk, ale pak už vyhrávala gemy jenom ona. Od stavu 5:5 v 1. setu získala Vika osm gemů z devíti... Mám velkou radost nejenom z výsledku, ale hlavně z výkonu Viky. :) I za nepříznivého stavu zůstala koncentrovaná, dokázala otočit první set a ve druhém už nepřipustila žádné pochybnosti o svém vítězství. V posledních dvou zápasech mi opravdu připomínala tu loňskou Viku. Jenom s tím rozdílem, že už nemá šortky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane - Serena: Po zápase Viky jsem šel spát, protože jsem byl dost unavený. Ráno jsem se probudil s takovým zvláštním pocitem, že se stalo něco nečekaného. Podívám se na teletext a taky že jo... Pustil jsem si takový krátký sestřih toho zápasu. Pro Sloane to je obrovský úspěch a upřímně jí ho přeju, protože z mého pohledu patří mezi sympatické hráčky. Zároveň je třeba dodat, že Serena měla v Melbourne šílenou smůlu. Napřed kotník, potom zuby a nakonec záda. Asi to nechtěla vzdát, ale určitě ji to limitovalo... Sloane tedy patří gratulace k vítězství a Sereně obdiv za to, že i se zraněním bojovala.

Nebudu chodit kolem horké kaše. Když jsem viděl ten výsledek na teletextu, okamžitě jsem si uvědomil, že šance pro moje oblíbené hráčky o hodně procent vzrostly. Stačí se podívat na tu anketu, která tady byla před začátkem turnaje (Serena 64%)... Teď asi každý očekává reprízu loňského finále. Já si to strašně moc přeju, ale ještě není vyhráno a nechci nic zakřiknout. Je třeba respektovat kvality Na Li a Sloane. Ale není pochyb o tom, že svým favoritkám věřím. :)

Jenom mě štve, že se ta semifinále budou hrát v takové šílené časy a já se zrovna na zítra potřebuju vyspat. Zápas Mashy asi vůbec neuvidím, u Viky snad aspoň závěr...
Reagovat
Fandina
monty, přečetla jsem si koment Vika Světlana a díky, chtěla jsem to vidět, ale nestihla jsem to. Tak díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :)
Reagovat
Fandina
a máš pravdu, hodně to vypadá na loňské finále, ale já bych si tipla, že tentokrát pro Márii ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ty časy mě taky štvou! Jsem se těšil, že alespon jeden bude večer a ono prd! :-( Ale hele, tak si jdi lehnout tak okolo 9 a vstaň v tich pul 4 a budeš celkem vyspalej :D Já to takhle dělam celý AO a většinou jsem byl ve škole uplně ready :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale když já zase v devět neusnu. :D Loni se hrálo semifinále v lepší časy, co si pamatuju... Tenkrát jsem vstal na pátou a viděl jsem ještě závěr druhého a celý třetí set úvodního semifinále Vika - Kim. No a pak jsem viděl celý zápas Masha - Petra. :) Letos je to fakt blbě načasované pro fanoušky v Evropě...
Reagovat
smazaný uživatel
klín klínem
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím Vás někoho, kde se dá na netu sledovat zápas Rogera? zkoušel sem to na livescorehunter, ale nějak sem to tam nenašel...
Díky za radu...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.frombar.tv/
Reagovat
Fandina
http://www.frombar.tv/c-4.html
Reagovat
Malda
Tak myslím, že je definitivně postaráno o největší překvapení AO 2013. Nevíte někdo jaký byl na ten zápas kurs?
Reagovat
petrulinka
co jsem našla, tak 1,03:13,18
Reagovat
Malda
Děkuji za info. No tedy, kdo si vsadil, tak byl asi velmi mile překvapen :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejvyssi byl za 23 na marathonbetu
Reagovat
tito
Já si dal ještě před Jovanovski na její CV za luxusní 1:50. Ale pochopitelně ta pravděpodobnost je, byť nyní vyšší, stále mizivá...
Reagovat
gigin
Jak jinak. Všechno valit proti Srbom :DDDD
Reagovat
tito
pobedijo sam opklade :-)))
Reagovat
Fandina
gigin ... tobě z těch Srbů jednou jebne ... ať je cokoli, myslíš na ně. Ale proč ne, když tě to baví ... úsměv
Reagovat
gigin
tito: :))))
Fandina: Myslím furt a už mi jeblo ;)
Reagovat
Fandina
gigin ... vždyť jsem to říkala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kralovna padla, at zije Kralovna...doufam, ze tohle budu moct povedet po sobote...a Sloane prekvapi. Zbytek mne desi jen si predstavit...
Vic bych to ani nekomentoval...
Reagovat
Labi
...pry nechce prozradit co stojí za jeho úžasnou fyzičkou, ale pry je vše "legální" ...jen by mě zajímalo, zda si ho už vzalo do rukou těch par maniku se stříkačkama a udělali testy, navíc se po olympiádě říkal, že v číně už přišli i na nezjistitelný doping...tím nechce říkat, že Djokovic by dopoval jen se chci zeptat jak to je s testy u tenistu? jak často se dělají a jestli vubec?.....ptž mě taky napada že vedení ATP na to kašle třeba i ze strachu aby tenis nedopadnul jak cyklistika
Reagovat
Labi
*říkalo
Reagovat
smazaný uživatel
Robili s ním rozhovor tesne po tom Armstrongovom interview. Novak sa preriekol, že "jeho krv nebola testovaná viac ako pol roka". Jedna vec sú testy moču, ale tie nemusia zistiť úplne všetko, ATP je v tomto 100 rokov pozadu - resp. chce byť 100 rokov pozadu. Murray povedal pred rokom alebo dvomi, že "testovanie je jeden veľký vtip". Rochus povedal, že "je jasné, že hráči berú doping, ATP ho rovno môže urobiť legálnym a prestať so šarádou". Takisto James Blake sa vyjadril, že "doping v tenise je realita, aj na navyšších priečkach".
Tieto veci sa všetky dajú dohľadať na internete, ale nielen v ATP, aj vo WTA. Sú ľudia, čo to vidia, sú takí, čo to nechcú vidieť, nemožno sa im čudovať. Ja sa snažím užívať si tenis a nemyslieť na to ... Väčšinou skončili obvinení len obetní baránkovia (Kendrick, Kutrovsky) a tie najväčšie "ryby" hrajú ďalej.
Reagovat
Labi
taky mi to tak připadá že ATP nemá zájem něco testovat a pak čelit skandálum. Ja bych nikoho přímo nebvinil dokud by se neprokázalo, že skutečně dopoval ale zamšlení se nad tím, že někteří hráči odehraji pětiseťák a pak odpadnou např. Giles Simon a pak tam vidíte Djokovice, který hraje skoro 5 hodin s Wawrinkou, po zápase trhá trička a s úsměvem dodává, že není problém zregenorovat(asi je jediný na okruhu) tak tohle už stoji za povšimnutí. Každopádně ví co dělá at už je za jeho fyzičkou nějaky ten fígl nebo to je doping(o kterém ví že ho ATP nebude testovat). .... Je to skvělý tenista a hraje famózně ale kdyby se mu někdy prokázal doping tak myslím že Tomášovi, Rafovi atd by porážky už nikdo nevrátil....ale co už doufám že ne, a ikdyby jo tak si to ti sportovci dělají sami např. Amstrong z hrdiny je troska
Reagovat
safi1313
U tenisu není doping na fyzickou kondici tak důležitý jako u cyklistiky, proto si myslím, že djokovic ani nikdo jiný ze světové špičky nedopuje (nechci říct že ostatní tenisti ano ale u těch už je nám to jedno)
Reagovat
Labi
v mém příspěvku jsem uvedl příklad Gilese Simona a takových se je spousta, např. Wawrinka taky sotva už chodil...takže říct že fyzička a celkový stav těla není důležitý ...je s promiinutím pěkná kravina
Reagovat
smazaný uživatel
Předevčírem mi kámoš vybíral neskutečný míče. Asi mu odeberu vzorek.

Doping může pomáhat i hlavě. Například u střelců je za doping brán alkohol. S jednou štamprličkou se krásně zklidní ruka.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz kurna a je vsechno jasne.
Ogar Berdychu si vcera nezdrgnul rano jednu slivovicku, zapomnel i po obede, a malu pred zapasem a potom sa nemuze trefit do kurtu, kdyz chce hrat na riziko, a tak potem to musi ogar drtit zapas na dluhe vymeny...
Ja to vzdycky rikal, ze ty jsi ukryty poklad tohoto portalu:)
Diky, ted se mi vyjasnilo, proc to Rebelovi vcera neslo.:)))

P.S. pls. Posli mi do vzkazu, co to byly za mice, tedy jestli jste hrali na antuce, a jestli ne - tak prosim o info na cem ste hrali, predem moc dekuji.
Reagovat
gigin
Labi: Simon i Wavrinka měli zdravotní potíže!
alkohol: některé hokejky si dávají před zápasem štamprlu slivovice, nebo alpu. Lepší se jim dýchá. Vím to 100% ;)
Reagovat
Labi
když Wawrinka s Djokovicem v uvodu zápasu vytíral kurt tak to fakt na zdravotní potíže nevypadalo....alo jo alibi je nutné!!
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka bol v úvode proste lepší. Tam netreba hľadať nič iné.
Reagovat
gigin
Standa měl problémy s třísly. To snad viděl každý. Dokonce to tady jeden z uživatelů označil za další Djokovičovo štěstí. A Simon, když hrál s Gaelem, měl problémy s rukou a navíc i s nohou. To snad viděl taky každý. Proto byl i předem odsouzený k prohře s Andym. Myslím tím k jasné prohře.
Reagovat
gigin
Ale já v tom přece nic nehledám. Stan byl lepší, Djoko byl horší. Tečka.
Reagovat
Labi
však jo byl lepší...ale hledat za tím zdravotní potíže že byl na konci zápasu strhaný?...jde o to že před zápasem nebyl ...mě stačí když na kurtu strávím 2 hodiny a mám dost a to jsem docela sportovně založený......a on tam lítá 5h a pak s nulovou pochybností řekne že zregeneruje v pohodě že to je vlastně normálka...jak říkám možná to je pro něj normálka ale v tom případě to je unikát na okruhu...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. Za smogové situace zvýším konzumaci lihovin, aby se mi líp dýchalo. Nebo to možná budu řešit prevencí.
Reagovat
gigin
Nemáš zač. A ještě takové malé dopilování - prostovlasí si tím i potírají hlavu. Tvoja z tebe bude mít radost :DDD
Reagovat
gigin
Tvoja manželka, né hlava.
Reagovat
Fandina
janekda ... ale při smogu néééééééé, zadusíš se ... doporučuji prevenci, ale ne kvůli dýchání, kvůli zapomenutí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som to písal pre Labiho :)
Reagovat
gigin
Pak mi to secvaklo, prepáč :)))
Reagovat
tito
štamprli, štamprli- minule když jsi u nás na kurtech začal hned dopoledne s dopingem, tak někteří hráči ( ty ne, to bych lhal) byli tak zdopingovaní, že málem ten turnaj nedohráli....je to mor, ten doping. :-)
Reagovat
gigin
:DDD
1 kalíšek!! Slovy jeden :))) Na dýchání a na kuráž. Ale ti tví kumpáni to do sebe začali valit, jak kdyby to mělo být naposled :DDD
Reagovat
tito
No oni fakt nevěděli, jestli znovu přijedeš a přivezeš takový skvost. :-)
Reagovat
Fandina
tito ... záleží na tom, jestli jste se sešli na kurtu ke hře, nebo k dopingu :-)))
Reagovat
tito
- oni jsou skoro abstinenti! To gigin přivezl ten mor, tu zkázu, ten doping!!! Aby vynikl!!! Oni mu jen sedli na lep! :-)))))
Reagovat
gigin
Přijedu. Dovezu.
Reagovat
Fandina
tito ... některá sedání na lep jsou tak lákavá ... doping nedoping ... úsměv
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Alois_Mlok
No jo, Serena je taková ženská verze Nadala, ta když prohraje, tak je za tím vždycky zranění...
Reagovat
Mayo
tak ale ona je pani proste...pri stopercentnom zdraví je Serena valec ... takto majú šancu aspoň teraz iné ... mohla by vyhrať Na Li ten smiešny turnaj :)
Reagovat
VlS
má Serena smůlu. Sloane hrála dobře, věřím, že půjde letos hodně nahoru. Na Marii, Serenu(zdravou) a Viku nejspíš nemá se zbytkem špičky by to mohlo být dost vyrovnané a obranářky bude schopná většinou rozstřílet.
Reagovat
smazaný uživatel
No, rozstřílet. Ona sama není nějaká extra ranařka, proti Lauře nebo Jovanovski hrála spíše chytře a čekala na chyby soupeřek, ke kterým je i nutila dlouhými údery. Ale ranař jako Serena to třeba není.
Reagovat
VlS
Tak ser podívej na rychlosti úderů
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v zápasech, kdy to potřebuje umí útočit a to hodně dobře, jen to prostě není typická hráčka, která by soupeře honila po kurtu ranami jako třeba Maria. Dokáže měnit rytmus, přizpůsobit se soupeřce a čekat třeba na její chybu. Proto v ní vidím větší potenciál než kdyby byla pouhá ranařka.
Reagovat
VlS
Tak to souhlas, když potřebuje, dokáže hru sakra zrychlit.
Reagovat
spaniel
Libi se mne, jak si Stephens obiha backhandy. Moc pekne.
Reagovat
VlS
Mě by se víc líbilo, kdyby je hrála, mohla by ještě víc zrychlit hru a dostávat soupeřku víc pod tlak. Nemyslím si, že obíhání BH je optimální řešení, protože stejně všechny neoběháš.
Reagovat
spaniel
Mel bys to napsat Federerovi, ze to delal roky spatne.
Reagovat
smazaný uživatel
..spíš Rafovi ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Jedno mi je jasne: Od Sereny bych facku dostat skutecne nechtela ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A Maruska zelenou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Doudam ve vítězství Li Na !!
Reagovat
smazaný uživatel
Při skutečnosti, zda-li hráče limituje zdravotní stav jsou nebo nejsou jeho výsledky. I božská Serena se sesype podobně jako naše Petra, když zdraví vypoví službu.
Reagovat
Bob
Konečně nedostane výprask a může si v pohodě dojít pro titul. Osobně Vice moc nevěřím, ale uvidíme. Doufal jsem, že to vyhraje pravá šampionka a né jedna z heken.
Reagovat
smazaný uživatel
V sobotu dopoledne se dospím stejně jako loni, protože na nechutný jekot a řev těch dvou opravdu nejsem zvědavý.
Velká škoda zranění Sereny, obvykle bývá spolehlivou hrází bránící uječeným získat titul. Loni vyletěla předčasně na AO i na French Open a jak to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
A nejvíc se z toho těší Vika :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je skandáál :D Gratuluju :)) přejí jí to :)
Reagovat
freeteepek
Sloan nehrála celý zápas skvěle, ale to se ani nedalo čekat. Už před zraněním Sereny ovšem měla spoustu skvělých momentů a dá se říct, že právě Serenino zranění ji vykolejilo z rozjetého tempa. Naštěstí dotáhla do konce slibně rozjetý druhý set. Ve třetím pak opět střídala světlé momenty s těmi slabšími. Serena se po 15ti minutách ze svého zranění slušně otřepala, přidala na tvrdosti na servisu, ale Stevensovou to kupodivu nepoložilo. Zdálo se, že jí, budoucí Williamsové nástupkyni, naopak rychlejší tempo a tvrdší hra více vyhovují, než pomalý servis a vysoké kopce na zadní lajnu. Hlavně na backhandu s nimi měla problém. Během zápasu podala obdivuhodný výkon především na síti. Také pohyb měla skvěly.
Reagovat
smazaný uživatel
Stephens hrala dle me velmi dobre. Ale nebyt zraneni, tak pochybuju, ze by Serenin natlak a tvrdou hru, jak je zvykla jindy hrat, ustala do konce. Ale i jako fanousek SW ji vyhru dost preju a doufam, ze to dotahne stejne daleko jako ona! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena především netrefovala returny, a v podstatě lehkovážně nechala Sloane dostat se do zápasu. Vybavuji si, že podobně pitomý byl scénář loňské Sereniny účasti na French Open, kde rupla s Razzanovou. Pak to v tom druhém setu bylo od Sereny spíš trápení (herní i zdravotní), nemastné neslané, a naopak Sloane dokázala, že na rozdíl ještě od loňského roku (nejvíc si vybavuji Wimby s Cetkovskou, kde byla netrpělivá až hrůza, a zasloužila tehdy prohrát, i když nakonec vyhrála) je vyhranější, trpělivější, klidnější (když tedy cítí šanci) .. vzpomenu-li na její výkony z poslední doby, které jsem viděl, tak Lauren Davisovou v Hobartu jí to nešlo, a stejně nakonec uhrála vítězství navzdory absenci winnerů, podobně, byť ne tak zjevně to bylo vidět na AO s Mladenovičovou. Ale Sloane dospívá, pohyb po kurtu už začíná být vybroušený, a přidá-li citlivější ruku kolem sítě, může být těžkou soupeřkou pro kohokoli, Viku a Mášu nevyjímaje.
Reagovat
VlS
Takže to tak trochu prošéfovala :-) - Začátek asi jo, ale pak začala hrát svůj standard a zabrzdilo jí až zdraví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist