Kotník drží, zuby jsou všechny. Serenu v Melbourne nic nerozhodí

17. 1. 2013, 08:53
Aktuality 18
AUSTRALIAN OPEN ženy - Zvrtnutý kotník Serenu Williamsovou z boje o šestý titul z Australian Open nevyřadil. Jednatřicetiletá Američanka stihla bolavou nohu dát během dvou dnů do pořádku a dnes už zase úspěšně zničila svou další soupeřku. Na cestě do 3. kola ji nezastavila ani vlastní sebedestrukce - úder raketou do tváře. Suverénně postoupila také obhájkyně titulu Azarenková.
Serena Williamsová

Serena Williamsová vstupovala do Australian Open jako největší favoritka, vždyť od loňského French Open vyhrála 35 z 36 zápasů. S takovou rolí se jednatřicetiletá Američanka umí ujmout a v Melbourne to znovu dokazuje. Z kolejí na cestě za 16. grandslamovým titulem ji zatím nerozhodily soupeřky, ani zdravotní problémy.

V prvním kole Serena deklasovala 6-0 6-0 Rumunku Gallovitsovou, už v pátém gamu si ale ošklivě podvrtla kotník a její fanoušci dva dny netrpělivě čekali, jak moc bude zranění nasazenou trojku limitovat. Robustní Američanka ale znovu potvrdila, že není z cukru a zápas 2. kola proti Španělce Garbině Muguruzaové i s bolavým kotníkem odehrála.

Serena Williamsová"Kotník je už lepší. Dělala jsem vše proto, abych byla na dnešek připravená," uvedla Williamsová po utkání, které nad o 12 let mladší soupeřkou vyhrála 6-2 6-0. 

Snadný zápas jako v prvním kole to ale nebyl. Devatenáctiletá Španělka se velezkušené soupeřky nezalekla a předváděla hezký tenis. V elektrizující Rod Laver Areně sice hned v prvním gamu ztratila podání, ve výměnách se silově hrající sokyní ale statečně vzdorovala několikrát předvedla i sérii skvělých úderů.

Za stavu 2-3 se Muguruzaová dostala kuriózně k jedinému brejkbolu. Serena se totiž poté, co poslala obraný lob do autu, udeřila raketou do obličeje a chvíli byla otřesená. Po přepočítání zubů ale nezjistila žádnou újmu, brejkbol odvrátila a do konce zápasu už neztratila ani game.



"Jeden den si podvrtnu kotník, dnes se praštím do tváře. Nevím, co se stane v sobotu. Doufám, že už budou k vidění jen nějaké winnery," žertovala po zápas Serena, jež udělala 20 nevynucených chyb, ale trefila také 28 vítězných úderů.

Muguruzaová sice uhrála jen dva gamy, na bývalou světovou jedničku ale udělala dojem. V prvním gamu druhé sady Američanku dokonce trápila dlouhých 18 minut, než přišla o podání. Dalších 19 minut už potom Sereně stačilo k tomu, aby získala zbylých pět her. 

"Myslím, že má před sebou velmi slibnou budnoucnost," řekla Serena na adresu své soupeřky, která je v aktuálním žebříčku na 112. místě. Američanka se o postup do osmifinále utká s Japonkou Ayumi Moritaovou.

Další podrobnosti připravujeme.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky (17. 01. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Daniiliduová (Řec.) 6-1 6-0
S. Williamsová (3-USA) - Muguruzaová (Šp.) 6-2 6-0
Wozniacká (10-Dán.) - Vekičová (Chorv.) 6-1 6-4
Kirilenková (14-Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7-5 6-2
Vinciová (16-It.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-2
Wickmayerová (20-Belg.) - Čepelová (SR) 7-6(8) 7-5
Vesninová (Rus.) - Lepchenková (21-USA) 6-4 6-2
Kuzněcovová (Rus.) - Su-wei Hsieh (26-Tchaj-wan) 6-2 6-1
Dateová-Krummová (Jap.) - Peerová (Izr.) 6-2 7-5
Suarezová (Šp.) - Putincevová (Kaz.) 1-6 7-6(5) 6-2
Curenková (Ukr.) - Gavrilovová (Rus.) 7-5 6-3
Hamptonová (USA) - Kumkhumová (Thaj.) 6-1 6-2
Moritaová (Jap.) - Becková (Něm.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na tom byla? Dělala nějaké bolestivé grimasy nebo tak nějak? :-)
Reagovat
Fandina
Škobrtla a pak jí to zatejpovali. Pokulhávala a asi jí to bolelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkala, že je na tom úžasně a už se nemůže dočkat Máši.;-))

Ne, říkala, že je to už lepší, že se může pohybovat do stran a ani to prý údajně tolik nebolí. Ale několikrát jsem si všiml, že poskočila při dopadu a že se nechce moc hýbat, když nemusí. Odehrála ale i čtyřhru, takže to asi tak vážné nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si tady komentuješ ty svoje zvukově nepřeslechnutelné divoženky pod článkem o Sereně!? Počkej si laskavě na příslušný článek v sekci kvílení, ano? Já si říkám, co se tady nedočtu a dočtu se, komu nepřeješ, aby to vyhrál a ještě to prskneš pod článek o té dotyčné. No fuj, monty, styď se!:D))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak. :) Ten článek je (zatím) jenom o Sereně, ale ve výsledcích jsou i Caro a Vika... Záměrně jsem ten komentář nepsal pod článek o českých tenistkách, protože to bych takových reakcí dostal víc a mám dojem, že by (narozdíl od té tvojí) už byly myšleny vážně. :D A to opravdu nemám zapotřebí... Jinak odkdy Caro kvílí? :)
Reagovat
gigin
Jen mu to tady pěkně švácej!! Aby se nepo!! Oskařisko :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ty královno, včera jsem se dočetl, že byl někde tvůj status jediné a svrchované královny zpochybňován, místy až zesměšňován.... Takže buď upokojen, jediná a oficiální královna jsi navěky ty!!:D))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
No ty by tě tam vedle dneska asi ukamenovali.....

Ještě aby kvílela Caro! Stačí tamty dvě zpěvanky.....Dřív jsem vypínal zvuk jen při Máše a včera jsem to vypl i na Viku. Domluv jí trochu!:))
Reagovat
gigin
:)))))) Vole!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, tvoje nezničitelná Serena si taky někdy zařve. :D Tenis bez zvuku bych vážně sledovat nemohl... Tak si zeslab zvuk do takové míry, aby tě to tolik nerušilo a zároveň abys byl v obraze, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, já jsem v obraze i bez zvuku. Se zvukem právě v obraze moc nejsem, protože se vždycky bojím, že někdo Marušku kuchá....:D))

Já jsem zvyklý se někdy dívat bez zvuku, soustředím se pak jenom na ty údery. Někdy to vypínám i kvůli komentátorům.:-))

Chudák zničená Serena si někdy musí zařvat jako tygřice, musí nějak tu soupeřku zastrašit přece.;-))
Reagovat
gigin
Se zvukem je to v klidu. Stáhneš a jedeš. Ale třeba sojka nemůže Djokoviče ani vidět!! Tak si musí přelepovat páskou obrazovku. A po změně stran ji vždycky musí přelepovat na druhou část tv. To jsou teprve trable!!
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej až přiletí, ti to vysvětlí.....
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem spokojený, mám všechny oblíbené hráčky ve 3. kole. :) Když jsem dneska neviděl zápasy Caro a Viky, tak jsem se aspoň podíval na highlighty...

Caro - Donna: V těch higlightech na stránkách AO má Caro hezké momenty. Jsou tam hlavně její povedená podání, ze kterých Caro získávala snadné body. Bylo by super, kdyby to takhle šlo každý zápas... Jinak se mi líbila fotka na stránkách WTA, jak si Caro a Donna podávají ruku po zápase (viz odkaz). Donna je tam v takové pozici, jako by říkala: "Bylo mi ctí si s vámi zahrát." :D Donna je sympatická holka a velký talent. Líbilo se mi, jak o ní Caro mluvila na tiskovce. A nejvíc mě pobavilo, jak Caro řekla, že se vedle ní cítí stará. :D Přitom je Caro taky pořád mladá a krásná. :) Caroline čeká v dalším kole Lesia Tsurenko, která má v poslední době skvělé výsledky. Semifinále v Brisbane mluví za všechno. Tak uvidíme...
http://www.wtatennis.com/javaImages/22/91/0,,12781~11571490,00.jpg

Vika - Daniilidou: Tipoval jsem, že to tentokrát opravdu bude krátký proces a taky že byl. :) Při vší úctě k Daniilidou, ona opravdu není hráčkou, která by měla trápit favoritky. Pamatuju si, jak s ní loni hrála Caro v 1. kole RG. Daniilidou získala svůj první fiftýn snad až v pátém gemu... Dneska to takový extrém nebyl, ale přesto ten výsledek hovoří jednoznačně. Jsem rád, že se Vika na kurtu nezdržela dlouho. Ve 3. kole ji čeká Jamie Hampton, to už bude určitě těžší soupeřka... Já však věřím, že to pro Viku dobře dopadne. :)

Další zápasy: Zápasy s českým zastoupením okomentuju vedle u příslušného článku... Takže už mi asi zbývá jenom Serena, která opět v pohodě vyhrála. Jsem rád, že i přes určité nepříjemnosti pokračuje v turnaji. Serena je prostě nezničitelná! :D Já jí rozhodně přeju, aby byla zdravá. Zároveň si ale přeju, aby AO nevyhrála... Kterým hráčkám přeju vítězství, to je snad více než jasné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravte si tu hrubku. Správně je fanoušci čekali
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist