Serena si "zatrénovala" a je v semifinále

13. 1. 2010, 11:56
Aktuality 8
Světová jednička Serena Williamsová si na turnaji v Sydney zahraje o finále. V přípravě na Australian Open jí ani dnes soupeřka nedělala problémy, Rusku Duševinovou smetla na hodinu 6-2 6-2. Do semifinále postoupila i obhájkyně titulu Jelena Dementěvová, která vyřadila světovou dvojku Dinaru Safinovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová si jako jedinou přípravu na Australian Open vybrala právě Sydney a tam dokazuje, že zimní přestávka jí na formě neubrala.

Po včerejším hladkém vítězství nad Španělkou Martinezovou-Sanchezovou se na kurtu příliš nezdržela ani dnes v souboji s Věrou Duševinovou z Ruska. V jejím druhém utkání během 24 hodin s ní držela soupeřka krok jen v prvních čtyřech gamech. Od stavu 2-2 vyhrála světová jednička sedm her v řadě a po hodině a minutě si došla pro pohodlné vítězství 6-2 6-2.

"Hrát ve vedru mě baví," komentovala podmínky Američanka. "Žiju na Floridě a tam jiné počasí není. Možná proto se mi tu tak daří. Když jsem v minulosti vyhrávala, bylo hodně velké vedro, takže jsem takové teploty očekávala," dodala.

V semifinále narazí na Francouzku Rezaiovou, která měla překvapivě podobně málo práce s favorizovanou Flavií Pennettaovou. Dvanáctá hráčka světa, který se minulý týden dostala v Aucklandu do finále, dnes dokonce ve druhém setu neuhrála ani game a po rovné hodině se s turnajem rozloučila porážkou 3-6 0-6.

Ve hře o titul zůstává v Sydney také loňská vítězka turnaje Jelena Dementěvová. Ruská tenistka se mezi nejlepší čtyři probojovala díky vítězství nad svou krajankou a světovou dvojkou Dinarou Safinovou.
 
Večerní zápas, který přerušil déšť, zastihl Dementěvovou ve výborné formě a světová pětka v něm znovu ukázala, že se jí proti Safinové daří. Bývalou nejlepší tenistku světa porazila v posledních třech utkáních, naposledy právě v Sydney v loňském finále, a dnes přidala přesvědčivé vítězství 6-2 6-3.

"Dinara dnes začala pomalu, ale já byla připravená bojovat," řekla po zápase Dementěvová. "Je to velká holka, která umí rozdávat rány. Musíte být připraveni na to, že bude hodně agresivní. Někdy musíte hrát defenzivně. Nikdy se nevzdává a ve druhém setu hodně kousala, i když ten první prohrála hladce."

Její semifinálovou soupeřkou je Běloruska Victoria Azarenková. Ta svedla těžkou bitvu o místo mezi nejlepšími čtyřmi s Dominikou Cibulkovou.

Slovenka, která v minulém kole vyřadila světovou trojku Kuzněcovovou, odstartovala lépe a díky třema proměněným brejkbolům vyhrála úvodní set 6-2. Azarenková ale zpřesnila servis a vynutila si třetí set. V něm viděli diváci, jak si obě hráčky sedmkrát prorazily podání, přičemž Azarenková byla tou úspěšnější a zvítězila 6-2 2-6 a 7-5.

 

Výsledky - Sydney - ženy (dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Duševinová (Rus.) 6:2, 6:2, Azarenková (6-Běl.) - Cibulková (SR) 2:6, 6:2, 7:5, Rezaiová (Fr.) - Pennettaová (It.) 6:3, 6:0.

 

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://slego.blog.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to na jasný propadák na AO, a to ani nemusí v prvních kolech potkat Enánovou. Současnou Dináru by z nasazených přejela každá druhá. Po úspěšném Wimbledonu na žádném dalším turnaji (nebo žádný měsíc počínaje červencem 09) neobhájila body z předchozího roku a ani AO nedopadne jinak. Ale hekat se za poslední rok naučila výborně.
Divím se, že odmítá Fed Cup. 1. místo je v jejím případě letos nedosažitelné, spíš to vypadá na pořádný sešup až ztratí body za AO a za loňskou antukovou sezonu.
Reagovat
carolyn
Broži co to vidím, takhle mluvit o své milé Dinárce?
Reagovat
smazaný uživatel
Co se dá dělat, nejsem ale zaslepený fanda. Jiná ta milá mě pěkně naštvala, když několik měsíců veřejnosti lhala. Zdůvodnění špatných výkonů bolavými zády z ní vypadlo až po tom desetiminutovém fiasku v Doha. Kdyby tam nejezdila, udělala líp. Takhle jenom přihrála Jankovič první místo ve skupině, fuj!
Reagovat
skott
Tak bohuzel odveta se za lonske finale nekonala, Dinara na hardech na Lenu proste nema, po dnesku uz je to 0-5 a musim rict zaslouzene.Oproti predchozim utkanim na turnaji, Lena vyborne drzela servis a prakticky vubec nekazila.Spousta krasnych vymen a drtivych winneru (prevazne ve druhem setu) od obou hracek, ale v rozhodujicich chvilich to obvykle nezvladla Dinara.Presto hrala o 100% lip nez proti Agnieszce, jen skoda, ze ji opet utekl zacatek a konec vyrazne ovlivily prestavky kvuli desti.
Lena je pro me zustava favoritkou na vitezstvi, Azarenka ma za sebou pres 8 hodin na kurtu a mela by byt, pri jeji forme snadnym soustem.
Reagovat
carolyn
Jeden čas jsem Dině dost věřila, že překoná sama sebe. Ale jak je známo i kdyby hrála úplně výborně nakonec se složí a klidně svůj téměř vyhraný zápas otočí ve prospěch soupeřky.
I když vím, že Dina je tvá řekla bych nej oblíbenkyně, tak prostě mě už asi nepřesvědčí.
Reagovat
skott
Dinara zapasy neztraci, naopak jestli je necim znama, tak tim, ze je otaci.I kdyz prohraje, tak si muzes byt jista, ze to nikdy neodchodi a necha na kurtu dusi.Problem ji dela, byt v utkani vysokou favoritkou a plnit ocekavani snadne vyhry.
Reagovat
carolyn
neodchodí to ne, to jsem ani nemyslela, naopak dře. Ale problém má jinde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist