Serena smetla Svitolinovou a zahraje si o semifinále

1. 6. 2016, 12:46
Aktuality 3
Obhájkyně titulu Serena Williamsová prošla na Roland Garros suverénně do čtvrtfinále. Ukrajinské tenistce Elině Svitolinové dnes povolila jen dva gamy a může dál snít o 22. grandslamové trofeji, kterou by vyrovnala rekord německé legendy Steffi Grafové.
Serena Williamsová (© FFT)

Serena Williamsová sice na svůj osmifinálový zápas s Elinou Svitolinovou musela čekat dva dny, na rozdíl od dalších favoritek Agnieszky Radwaňské a Simony Halepové ji ale nerozhodilo ani čekání, ani počasí v Paříži.

Úřadující šampionka Roland Garros dnes svou soupeřku od začátku přehrávala a za necelou čtvrthodinu vedla 4-0. Svitolinová ještě snížila, ale další čtyři hry znovu patřily Williamsové. Ta si ve druhém setu pohlídala všechny servisy, Svitolinové třikrát prolomila podání a za pouhých 62 minut zvítězila 6-1 6-1.

"Na tohle počasí jsem připravená, ale člověk musí hrát trpělivě," řekla po svém postupu Američanka, kterou v dalším kole čeká souboj s Julií Putincevovou. Kazašská tenistka si dnes poradila s favorizovanou Carlou Suárezovou a poprvé v kariéře postoupila na grandslamovém turnaji mezi nejlepších osm hráček.

O čtvrtfinále dnes na French Open bojovala i Venus Williamsová, a pokud by postoupila, měla by Paříž šanci vidět další ze soubojů amerických sester. Proti ale byla dnešní soupeřka bývalé světové jedničky Timea Bacsinszká. Švýcarka sice v úvodu přišla o servis, šňůrou osmi získaných gamů v řadě ale otočila první set a získala náskok ve druhém. Venus Williamsová dokázala srovnat na 3-3, vzápětí ale znovu ztratila podání a Bacsinszká už žádné drama nepřipustila.

"Těžko jsem se dostávala do zápasu, i když jsem měla tři dny na to, abych si promyslela taktiku," řekla v rozhovoru na kurtu Bacsinszká, která si o semifinále zahraje s Kiki Bertensovou. Ta v Paříži pokračuje ve své parádní jízdě. Nizozemku, jež si před dvěma týdny došla v Norimberku z kvalifikace až pro titul, nezastavila ani Madison Keysová. Bertensová se proti ní dostala do vedení díky brejku v páté hře, a i když za stavu 5-4 při vlastním podání set neukončila, dlouho toho litovat nemusela, protože sadu získala ve zkrácené hře.

Druhý set rozhodl jediný brejk, tentokrát za stavu 2-1 pro sebevědomě hrající Nizozemku. Ta už poté nezaváhala, zápas ukončila čistou hrou a postupem do čtvrtfinále si znovu vylepšila své grandslamové maximum.

Jak Bertensová řekla po utkání, problémy jí dělaly těžké míče, na které si ale dokázala zvyknout. "Je to velký rozdíl. Dneska už jsem trochu cítila rameno, míče jsou o dost těžší než předtím. Moje údery taky nebyly takové, jako kdyby svítilo slunce. Odvedla jsem ale myslím dobrou práci."

Výsledky - French Open - ženy (antuka):
Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Svitolinová (18-Ukr.) 6:1, 6:1
Bacsinszká (8-Švýc.) - V. Williamsová (9-USA) 6:2, 6:4
Putincevová (Kaz.) - Suárezová (12-Šp.) 7:5, 7:5
Bertensová (Niz.) - Keysová (15-USA) 7:6 (7:4), 6:3
Dvouhra - čtvrtfinále:
Muguruzaová (4-Šp.) - Rogersová (USA) 7:5, 6:3.
Stosurová (21-Austr.) - Pironkovová (Bulh.) 6:4, 7:6 (8:6)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nebolo by od veci ak to cele vyhrala Garbine!Garbine nema chorobny respekt pred Serenou,to je zdrave,len musime Garbine sustredene podporovat!A Ona teda Garbine si musi verit a...dat to vitazne
Reagovat
vrabejka
Nedostane se do finále
Reagovat
adalv87
doufejme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist