Serena v depresích. Cítím, že nejsem dost dobrá máma, trápí se Američanka

7. 8. 2018, 10:37
Aktuality 46
Serenu Williamsovou pronásledovaly v uplynulých týdnech panické pocity, že kvůli tenisovému programu nezvládá svou mateřskou roli a péči o jedenáctiměsíční dceru. Bývalá světová jednička na sociálních sítích přiznala, že ji trápily deprese. I to byl jeden z důvodů, proč se rozhodla odhlásit z turnaje v Montrealu.
Profily hráčů
Serena Williamsová s dcerou Alexis

"Minulý týden pro mne nebyl snadný. Musela jsem se vyrovnat se složitými osobními věcmi, byla jsem v depresi," napsala na instagramu. "Měla jsem pocit, že nejsem dost dobrá máma," dodala.

Své problémy probrala s rodinou a kamarády, aby se ujistila, že je vše v pořádku. "Četla jsem několik článků, podle nichž mohou poporodní deprese trvat až tři roky, pokud se s tím nic nedělá. Mně nejvíc vyhovuje komunikace," uvedla a vyzvala čerstvé matky, aby se o svých pocitech nebály mluvit.

"Je naprosto normální, když máte pocit, že neděláte pro své dítě maximum. Ať už jste doma, nebo v práci, najít rovnováhu v péči o dítě je opravdové umění," dodala.

Šestatřicetiletá Američanka se z Montrealu odhlásila poté, co na turnaji v San Jose utrpěla v 1. kole od Britky Johanny Kontaové nejtěžší porážku v kariéře 1-6 0-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
Rogers
Tak můžeš být alespoň dobrý táta.
Reagovat
FulnekUltras
aby to - asi nejlépe v některé z pražských náleven - daly dohromady se starou Sommerovou... ;-)))

https://revue.idnes.cz/serena-williamsova-dcera-alexis-olympia-domaci-nasili-kampan-p57-/lidicky.aspx?c=A180806_100652_lidicky_zar
Reagovat
janek_da
to bude chtít na ty deprese nějaké léky
Reagovat
FulnekUltras
...a po vypumpování žaludku dostanete ještě nějaké prášky...

CKMUDr. Grünstein
Reagovat
FulnekUltras
Štvanický centr, čtyřicet stupňů ve stínu. Na jedné straně kurtu Sterena Kong, na druhé Kaster fon Chám. Vítězka si bude moci ponechat konečných 24 GS titulů bez dalšího otravování antidopingovými bachařkami - anebo druhý nejlepší čas na 800 m v dějinách. Hraje se bez diváků i trenérů v uzavřené společnosti, pod dohledem goril z FBI, které zajišťují také sběr a detekci odlétnuvších balonů. Na empajru Marta Mrozinski, supervisorem na obláčku Tonda Bubeník. Do hlediště byl kromě dvojice elitních fotoreportérů z USA a JAR agenty na poslední chvíli vpuštěn ještě Frick s kompletním nádobíčkem včetně laserového zaměřovače průsaků na kalhotkách. Sterena i ve zbrusu novém blankytně modrém neoprénu podezřele nervózní, při losu s hluboko svěšenou hlavou i pálkou. Chám ji s přejícím úšklebkem nechává stranu i servis. Po úvodní DF drtivý return ze strany nesestouplých varlat - 0:30. Sterena zkouší podběr spodem, ale zpátky přiletí poťouchle prasečí padáček přesně na pásku a SW-půlku - 0:40. Po druhé dvojchybě se Kong už jen zoufale plouží obvyklým směrem po opačné straně hřiště. Tohle už Tonda shůry jako "stará škola" tolerovat nemůže a za porušení řádu výstražně zahouká jako posunovaný vlak od Libně do Holešovic. Sterena u sloupku definitivně kolabuje, naditý neoprén na zádi nezadržitelně praská a dusivým oparem přízemního smogu proletí krátký a nelítostně přesný záblesk laserového zaměřovače...
Bezděčně si uvědomuju, že Stereně začínám fandit. Zpocený hrůzou se probouzím s poněkud otlačenými zády. Veřejná pláž je tady bohužel dost kamenitá, ale sluníčko nám jinak pořád zadarmo svítí, moře si klidně šplouchá a s úlevou vidím, že není ani tak černé, jak by naznačoval jeho oficiálně korektní název. Horní díly dámských plavek v okruhu 24 metrů navíc všechny na svých místech, do Turecka blízko a na místní Trump Tower pořád nejsou peníze. Tady je svět ještě v pořádku... ;-)))
Reagovat
Krisboy
Kdepak J1rka, to je válec!!!
Reagovat
blixa
Tak už se mu nesmějte. Každej je nějakej :D
Reagovat
Krisboy
Já se mu nesmějí.
Reagovat
Andrew89
takových bezmozků v komentářích jsem tu teda dlouho neviděl. To nemá s normálním komentování nic společného. Zášť vůči jedné z nejlepších tenistek vůbec je nekonečná. Hnus tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak! Je to hnus.
Reagovat
hippos
to neni tenistka ale ten tenista
Reagovat
Krisboy
Máš pravdu. Spojovat nesympatie s inteligencí vyžaduje velkou dávku hlouposti. Nedivím se, že se jí zastáváš. Vrána k vráně sedá.
Reagovat
Fandina
Jenže všechno souvisí se vším, sympatie s inteligencí nevyjímaje.
Reagovat
Krisboy
Tys tu chyběla. Každopádně napsat, že nemít rád Serenu = nemít mozek, ukazuje více o inteligenci pisatele, než o těch, o kterých to bylo.
Stejně tak nevím, proč by ji museli mít všichni bezmezně rádi jenom proto, že je jedna z nejlepších?
Reagovat
blixa
Serenu taky moc nemusím, ale je tu jeden podstatný rozdíl. Nemít rád Serenu, proč ne, ale hejtovat Serenu = být dement.
Reagovat
Krisboy
Howgh.
Reagovat
Fandina
Všechno co se tu píše vypovídá o inteligenci pisatelů, tebe nevyjímaje.
Reagovat
misa
Ještě by mohla kandidovat na americkou prezidentku.
Reagovat
blax
Serena prostě potřebuje, aby se o ní mluvilo. Už to dokazoval ten outfit na French open.
Reagovat
a.magerova
V depresi z toho, jestli je dobrá máma, bude celý život... když jí z dítěte vyroste hajzlík, tak bude hledat, kde udělala chybu... a když jí z dítěte vyroste génius, tak zas bude hledat, jestli ho něčím nezbrzdila... vždy se najde nějaký důvod k pochybnostem... ;-)
Reagovat
VlS
bylo jen její rozhodnutí mít dítě a jen její rozhodnutí, jak se mu bude věnovat. Že nejde být světová No 1 a máma roku naráz ví i duchem slabý.
Reagovat
Krisboy
V první řadě nejsi dost dobrý člověk, Prasereno.
Reagovat
PetaM
Měla jsi mít buď dítě, nebo být světovou jedničkou. Nemůžeš mít všechno ... Navíc v tolika letech ...
Reagovat
EllNino
Nepamatuju si, že by třeba Kim Clijsters dělala okolo tohoto tématu takové cavyky ...
Reagovat
blixa
Tak nemůžeš srovnávat Kim se Serenou. Kim je pohodářka kdežto Serena byla vždy poněkud hysterická.
Reagovat
ttopi
To ovšem neznamená, že starosti neměla.

Já si naopak vážím toho, že to Serena říká otevřeně. V plné nahotě se totiž ukazuje, že být úspěšnou sportovkyní, myšleno být na špici, a zároveň stíhat být dobrou matkou asi nelze. Už jen proto, že konkrétně v tenise jste každý týden jinde. V jiném státě, na jiném světadílu... A když jste doma, tak musíte trénovat.

Ona už nemusí nikomu nic dokazovat. Mohla by se na tenis prostě vykašlat a dělat mámu. Ale má ten tenis tak ráda, že to lusknutím prstu nedokáže. A proto se tím tak trápí.
Reagovat
EllNino
ale každej druhej článek je tu pomalu Serena a dítě, Serena a deprese, Serena jak málem umřela ... jako tenistka je úplná špica, nejlepší ze všech, ale tohle už je prostě trochu moc
Reagovat
ttopi
Dobře, ale ona za to nemůže, že si tenisportal vybírá články zrovna o ní. Věř, že bys na webu našel stejné množství článků třeba o Azarenkové, která bojuje o své dítě s bývalým partnerem. Ale tenisportál je všechny nevydá.

Může za to Serena teda? To je stejný, jako když někdo nadává na Jágra, že je o něm hodně článků. Přitom on nikomu neříká, ať o něm píšou, ale všichni za ním chodí sami.
Reagovat
EllNino
Já tím chci jen říct, že to hrozně zprofanovali ...
Reagovat
PetaM
Tak buďme rádi, že je Serča jediná matka na světě, která musí pracovat. Ostatní matky jen sedí doma a starají se o děti. To mají ale život.
Reagovat
Fandina
Přesně ... úsměv
Reagovat
Mayo
Podľa mna je super mamou.
Reagovat
SwissMaestro
Panebože ta ze všeho nadělá, všechno nafukuje. Navíc její zápasový program je letos neskutečně nabitej...
Reagovat
SwissMaestro
Nehledě na tu její neustálou snahu edukovat ostatní maminky. Sereno, nejsi první co má dítě :D
Reagovat
lexikon
Její starosti bych chtěl mít. Nevděčnej negr
Reagovat
smazaný uživatel
A ty ubohej rasista
Reagovat
hippos
rasismus a xenofobii je prirozena a spravna vec, vychodisko jak ochranit sve teritorium a zdroje, ty nano pitoma
Reagovat
blixa
Přirozená jistě, správná těžko. Seš vylízaný pako.
Reagovat
hippos
vubec nevim co je na tom spatneho, stejne ani ty nevis co je na tom správného
Reagovat
hippos
btw co je prirozene, to je dobre
logika!!!
Reagovat
blixa
Přirozené je to, co máme v genomu. Jenže ten je hodně starý a dávno neodpovídá dnešnímu způsobu života. Proto si po celý život vytváříme přes naše genetické základy kulturní vrstvy, které nám umožňují se vyrovnávat se změnami, které nastaly. Člověk je geneticky definován pro život v malé tlupě. Současný způsob života k tomu má však nekonečně daleko. Samozřejmě, i v dnešní společnosti se vyskytují primitivové (a není jich málo), kteří si kuturní vrstvy nevytvářejí, nebo jen velmi slabé. Ti se pak jen obtížně vyrovnávají s realitou a většinou končí ve vězení nebo v psychiatrické léčebně. Jak seš na tom ty ?
Reagovat
hippos
boze to jsou takove neoliberalni levicove chcance na principu osliho mustku
Reagovat
hippos
rodina, prace, nejblizsi pratele
mala tlupa okolo dvaceti triceti jedincu, ty vrstvo
Reagovat
blixa
No, to právě že vůbec ne. Takhle už to nefunguje, alespoň v drtivé většině zemí. Malá tlupa znamenala malou tlupu prakticky jen s minimálními kontaky s "cizím" okolím. Opravdu žiješ v malé tlupě ? Nemáš TV, internet, žiješ na samotě jen se svými příbuznými, ev. přáteli ?
Reagovat
hippos
nemam tv ani internet, a ano bydlim na samote

samozrejme mam, ale ta interakce je tam nahodna stejne jako ted s blixou..muj zivot je jinak moje tlupa, blixu mam u picze
Reagovat
hippos
troll zas vyhral :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist