Serena se z osobních důvodů odhlásila z Montrealu. Vstřebává nedávný debakl?

4. 8. 2018, 17:27
Aktuality 55
Serena Williamsová, která tento týden v San Jose utrpěla nejhorší debakl kariéry, se z osobních důvodů odhlásila z turnaje v Montrealu. Trojnásobná vítězka Rogers Cupu se v prvním kole měla utkat s Francouzkou Alizé Cornetovou, na kterou už třikrát nestačila, v případném druhém kole se pak mohla utkat s Angelique Kerberovou, se kterou prohrála před třemi týdny ve finále Wimbledonu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová se v březnu vrátila na kurty po 14měsíční pauze, během které se vdala a loni v září porodila dceru. Zatím odehrála pět turnajů a ve Wimbledonu se přes šest papírově slabší soupeřek dostala do finále, v němž nestačila na Angelique Kerberovou.

Na silnější protivnice zatím nestačí. Naposledy se představila tento týden v San Jose a po hodně vlažném výkonu v prvním kole prohrála 1-6 0-6 s Britkou Johannou Kontaovou, která jí připravila nejdrtivější porážku kariéry.

Další zastávkou šestatřicetileté Američanky měl být Montreal, dnes se však ze soutěže odhlásila. Pořadatelům se omluvila z osobních důvodů.

Včerejší los rozhodl o tom, že Serena měla v prvním kole čelit nepříliš oblíbené francouzské sokyni Alizé Cornetové, s níž ve vzájemné bilanci vedla jen 4-3. V případném druhém kole si pak mohla zopakovat wimbledonské finále proti Kerberové.

Bývalá světová jednička a majitelka 23 grandslamových titulů Williamsová je trojnásobnou vítězkou Rogers Cupu. V Montrealu ale nikdy neslavila, triumfů dosáhla v letech 2001, 2011 a 2013 v Torontu. Před US Open, které startuje za tři týdny, je přihlášena ještě do Cincinnati.

Místo Sereny se do hlavní soutěže dostala ještě před zahájením bojů v kvalifikaci Němka Tatjana Mariaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Adufka
A co cakala? :D ze pride po materskej a hned zacne vyhravat kazdy turnaj, na ktorom sa objavi? :D uz nech zmizne z WTA...robi tomu sportu a organizacii len hanbu....
Reagovat
FulnekUltras
tento patologicky ctižádostivý brojler zase prohrávat. Už aby zmizel v nejtemnějších hlubinách Oceánu Zapomnění, kam zmutované přerostlé krakatice odedávna patří. Tuto "legendu" teatrálních psychohrátek a podezřelých bioexperimentů vytěsníme z obecného povědomí s obzvláštní radostí a WTA se konečně zas volně nadechne.
Reagovat
Frick
https://www.tennisforum.com/4096-coupe-banque-nationale/1315925-wta-quebec-entry-list.html#post80631719

Když jsem viděl, že hráčský list do Quebecu už vyšel, tak jsem počítal s tou špatnou variantou. No a hle - nenastala!

Tak snad v dalších postech nebude ve spojitosti s jedním jménem to ošklivé slůvko OUT.
Reagovat
blixa
Slůvko OUT by bylo zářivé a skvělé, kdyby bylo spojeno s tebou a TP ;-)
Reagovat
Frick
Jsi do pr.dele, dědku.
Reagovat
misa
v 1. kole kvalifikace Montrealu vybojovala postup přes nějakou Sebovou, hráčku třetí stovky. Lucie se naposledy objevila v kvalifikaci WTA turnaje před devíti lety, v Torontu 2009.
Reagovat
tommr
nadřela se ale pořádně. V obou setech musela otáčet - v prvním z 1:4 a ve druhým z 2:4 ...
Reagovat
lars
bude z toho zapasu nejake video ?
Reagovat
Frick
"Šafářová"

...takhle stroze?!
Reagovat
lars
Sere s WC "sere " na turnaj :) A kdo bude mit misto ni WC ?
Reagovat
lars
WC asi skonci v hajzlu :)
Reagovat
FulnekUltras
a speciálně na tuhle zdopovanou krakatici většina normálně myslících lidí co nejdříve ráda zapomene. Ať už o tituly po roce 2010 oficiálně přijde nebo ne. Podobně nechutný případ, jako např. v cyklistice Froome.
Reagovat
blixa
Co ty seš za vola ...
Reagovat
Jabadu
Budu upřímný, lorde a Metuzaléme linuxu.
Mám zhruba podobnou muskulaturu jako Serena. Pravda, nejsem černoch. Ale vím, jaký je rozdíl, jak takovou muskulaturu získá muž a jak žena.
Serena nemá sílu muže odpovídající její muskulatuře. Je zhruba poloviční. Muži mají asi dvakrát více svalových vláken, než ženy. Tak to příroda vymyslela.
Nikdy ji nechytili!
To je celý.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Uznávám, že k odebírání titulů v tenisu na nejvyšší úrovni ještě nikdy nedošlo. Všechno je ale jednou poprvé. Letos by mi ovšem úplně stačilo, kdyby Custer na podzim v klidu přešel mezi chlapy a světový rekord na 800 m žen zůstal i nadále té, která si ho opravdu zaslouží.
Reagovat
blixa
Když už tak Caster. A "ta která si ho opravdu zaslouží" si ten rekord pořídila v době, kdy dopoval i okresní přebor v atletice, natož špička. Což nevylučuje možnost, že šlo o stejný případ jako Caster, takže ani steroidy moc nepotřebovala.
Reagovat
FulnekUltras
obvyklé modrobolševické pindy, nic víc - ale chápu, že když poctivě trénující golčůvská selka ze socialistického Československa drží WR déle než Beamon, musí to tuhle sortu lidí srát opravdu strašlivě
Reagovat
blixa
Mě to nesere, mě je to úplně jedno, ale treninkové objemy, které "paní Jarmila" absolvovala jsou zcela nereálné. Takže buď byla nějaký zázračný nadčlověk (genetický mutant budoucnosti, bohužel nevyužitý), nebo ládovala steroidy jako šílená, nebo měla vysokou hladinu testosteronu a ještě k tomu ládovala, což je asi nejpravděpodobnější. Chápu, že ryzí stalinista jako ty těžko uzná, že jeho modla byla poněkud hříčkou hormonů a dopingu, ale bohužel, genetika tak ještě vyspělá nebyla, aby to bylo její dílo.
Reagovat
lars
Lepsi by bylo, kdybys zaridil, aby se Mugu vcas z turnaje v Montrealu odhlasila, aby se mohl predelat pavouk
Reagovat
FulnekUltras
hlavně sportovci nebyli tak shnilí a lehkoživní jako dnes - kdy navíc dopingové kontroly pracují jen podle politického zadání - zvláštní, že Kongova "terapeutická výjimka" vyplavala na veřejnost teprve poté, co se začalo rozmazávat proti steroidům v podstatě acylpirinové meldonium - přitom o výjimkách Venus nebo Petry se vědělo dávno - průhledná herečka SW mě dlouhodobě přesvědčuje o tom, že ve své chorobné ambicióznosti se nezastaví před ničím - zbytek už je na WADA a případ je zjevně těsně před provalením - jasně, že by to byla pro ušáckou elitní image obrovská rána - v každém případě se skoro všichni už opravdu těší, až SW definitivně zmizí v propadlišti dějin - a doufám, že se jí (v nejhorším případě) už aspoň nepodaří přidat byť jeden jediný GS - ostudy se už nadělala i tak dost
Reagovat
FulnekUltras
A už jen pro úplnost: Jarmila aplikovala svůj osvědčený trénink v 90. letech na svěřenkyni Lídu Formanovou - a i "v nových poměrech" z toho byl titul mistryně světa. Pravda, vinou slabší tělesné konstituce to Lídu zdravotně dřív odrovnalo (podobně jako v 80. letech Jarčinu parťačku a za ní těsně druhou na MS 1983 Táňu Kocembovou-Slaninovou), což ale nic nemění na tom, že v současnosti je Jarmila pořád zdatná vysportovaná ženská naprosto v pohodě - a stále trapnější dávno vyčpělé urážky modrobolševických "moralistů", kteří si pro udržení posledních zbytků jakés takés osobní důstojnosti potřebují už prostě programově aspoň jednou denně kopnout do čehokoliv, co souvisí s dobou před rokem 1990, přechází dnes už jen se shovívavým úsměvem.
Reagovat
EllNino
ona se umí smát ? :D Spíš křiví hubu ne ?
Reagovat
FulnekUltras
klasická reakce mlaďocha, která časem zákonitě přejde ;-)))
Reagovat
EllNino
já mám Jarmilu rád, jen mi spojení "ona-úsměv" moc nesedí :D
Reagovat
blixa
Ale kecáš Stalinisto. Formanová o tom celkem podrobně vyprávěla. Paní Jarmila před ní své treninkové deníky pečlivě tajila a Lída pořád nechápala, proč. Pak se k nim v jedné nestřežené chvíli dostala a málem to s ní švihlo, protože objemy treniku měla paní Jarmila úplně v jiné dimenzi. Prostě realita je taková, že buď je genetický nadčlověk, mutant s neskutečnými dispozicemi, nebo žrala steroidy jako šílená, a nebo, a to je nejpravděpodobnější měla jak vysokou hladinu testosteronu, tak to ještě vydatně živila steroidy. Aplikovat její tréninkové zkušenosti na kohokoliv jiného vůbec nejde a paní Jarmila, jak sama přiznala to ani nikdy nezkoušela.
Reagovat
FulnekUltras
Tak samozřejmě, že objemy se na od přírody trochu slabší těla Lídy nebo Táni musely limitovat o něco níž. Jinak ale tradičně vypouštíš pusté antikomunistické pohádky. Naštěstí už se časy mění a místo Jarmily budou kvůli dopingu brzy řešit mj. Šebrleho.
Reagovat
blixa
Jasně, takže to, že paní Jarmila drží světový rekord téměř mimo lidskou dimenzi bylo vlastně způsobeno tím, že byla pilná včelička, kterou při všem lékařském a treninkovém pokroku nejsou dnes schopné porazit ani ženy které jsou poloviční muži, a to ještě z etnik mnohem lépe disponovaných k běhu, než jsou běloši. A teď ještě tu o Karkulce prosím :D :D
Reagovat
FulnekUltras
Jarmila byla prostě dobrá a na absolutním vrcholu (cca 4 roky kolem třicítky) ukázala kromě předpokladú od přírody a ohromné vůle i úžasnou odolnost organismu vůči fyzické zátěži a ochotu (vycházející ze vztahové roviny) podstupovat i takové šílenosti, které po ní požadoval (tenkrát nejen) trenér Kváč. Zvýšenou hladinu testosteronu u ní tehdy v procesu nabírání svalové hmoty samozřejmě nevylučuju - má ji ostatně vyšší celoživotně -, ale proti tomu, co by jí dnes chtělo ukrást WR, je to pořád ještě pořád naprosto v ženské normě. Steroidový doping byl hlavně v silových disciplínách, kde na něj taky dojela diskařka Šilhavá nebo koulař Machura. Jinak úroveň dopingových kontrol byla po cca 15 letech od jejich začátku už vysoká - minimálně na úrovni lékařského zajištění atletiky v NDR. Mítinky a kontroly probíhaly normálně po celém světě - např. Jarmilin WR zaběhnut a ihned kvalitně testován v Mnichově. Podle soudobých zpochybňovačů všeho před rokem 1990 by tehdejší úroveň medicínských technologií na Západě musela dalece zaostávat za vším, co zvládl socialismus. Nebuďte už aspoň tak směšní a stáhněte ty modrofialové ocasy. ;-)))
Reagovat
blixa
To už je na úrovni víry, že báťuška Stalin byl dobrotivý "otec" ruského národa :D :D
Reagovat
Hector21
nemůžete ty WTA turnaje pořádat u nás? ty deště potřebujeme jako sůl
Reagovat
tommr
jj co by tady u nás každej dal za trochu deště a jako naschvál musí pršet zrovna tam kde se hraje tenis ...
Reagovat
Kozoroh
Tak to je fakt k smíchu. Neumí se srovnat s tím, že se jí nedaří. Tím rozumějte, že nevyhrává turnaje.
Reagovat
Jabadu
Já bych si ten Fed Cup v Praze rozmyslel. Obě budou připravené a hladové ...
Budeš se chtít měřit a riskovat své jméno s o generaci mladšími hvězdami?
:-)
Reagovat
Hector21
Světlankaaaa jupí...semifinále

jsem happy jak dva grepy :)
Reagovat
Hector21
a Yulia dnešní čtyřgamovou dohrávkou přišla o místo v kvalifikaci Montrealu, to je taky hodně nefér
Reagovat
Hector21
no, kdyby se odhlásila před losem, tak neřeknu ani popel...

ale takhle je to od té figury do jazzu celkem nefér...
Reagovat
SwissMaestro
Takovej Andy Murray style :)
Reagovat
SwissMaestro
V nedávném článku po jejím debaklu v SJ se psalo, že plánuje však jen Cinci, ne? Nebo si ten Montreal fakt vybrečela a nakonec se odhlásila?
Reagovat
misa
Maria přesunuta do MD, CSN s rankingem 27 musí hrát kvalifikaci. Asi nějaký kanadský žertík.
Reagovat
tommr
údajně se bralo v potaz pořadí v době uzávěrky přihlášek tzn. před 4 týdny ...
Reagovat
Dobry-den
Cornet, Kerber...prostě má bobky.
Reagovat
com
jojo hlavne jak videla Kerber, nechtela ji pápá uz tak brzo :D
Reagovat
tommr
je dvojnásob trapná, protože si nejdřív vybrečí divokou kartu a pak když nemá dobrej los tak se ze strachu z další porážky odhlásí ...
Reagovat
Davor1
Keď niekto ako ty (no name internetový loser, ktorý tenis a šport pozná akurát tak z gauča) ide na základe nejakých svojich fantasmagórii a domnienok posudzovať legendu ako Serena a označovať ju ako trápnu, tak to je už vážne sila. Vieš o jej rozhodnutiach a dôvodoch veľké hnedé h*vno, tak radšej si odpusť tie priblblé komentáre.
Reagovat
Jabadu
"Už si tě někdy spletli s chlapem?"
:-)
Reagovat
Kozoroh
Její rozhodnutí není žádnou tajností - je otřesená z debaklu s Kontaovou a zhnusená tím, že se jí nedaří vyhrávat turnaje. Na tohle nebyla připravená při své sebestřednosti.
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu jí teď není co závidět. Ale jak si kdo ustele... Karma je věčná.
Reagovat
Davor1
To je akurát tvoja domnienka, nič viac.
Reagovat
gigin
Já nechápu Davore, že to popíráš. Za ty roky co tu chodíš, už snad pochop, že tady se prostě ví všechno, kdo jak má hrát, koho si zvolit za trenéra, na které turnaje jezdit, které nehrát, co má jíst, koho píchat, co si píchat...
Reagovat
tommr
proč jsi tak agresivní a sprostej čoboláku? Jsi "no name internetový loser, ktorý tenis a šport pozná akurát tak z gauča" zrovna tak jako já tak tu moc nemachruj a pokud ti horko leze na mozek tak si dej studenou sprchu ...
Reagovat
dunphy
Ty jsi neskutečný kretén.
Reagovat
tommr
a další agresivní hovado pocítilo potřebu vyventilovat svojí zášt ...
Reagovat
dunphy
Jak ironické, že se takto ohání zrovna ta nejagresivnější svině na tomto webu.
Reagovat
FulnekUltras
a tak - vždyť je to celkem pěkné, věřit něčemu až do poslední vteřiny/sekundy... ;-)
Reagovat
blixa
Bobky má každá ... pokud neužívá Guttalax .... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist