Shapovalov prohrál potřetí v řadě, v Delray Beach podlehl Mmohovi

16. 2. 2023, 11:06
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - 27. hráč světa Denis Shapovalov z Kanady znovu po týdnu nezvládl vstup do turnaje. V Delray Beach třetí nasazený Kanaďan podlehl ve třech setech domácímu Michaelu Mmohovi, který postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.
Michael Mmoh (© Profimedia)

Denis Shapovalov už měsíc a tři zápasy po sobě nevyhrál. Na Australian Open prohrál ve 3. kole pětisetovou bitvu s Hubertem Hurkaczem, minulý týden v Dallasu hned na úvod nestačil na pozdějšího šampiona Yibinga Wua a včera v Delray Beach nestačil na Michaela Mmoha.

27. hráč světa Shapovalov podlehl 87. muži světového pořadí 5-7 6-3 3-6 a prohrál i druhý vzájemnou souboj. V prvním setu neudržel vedení 4-1, ve třetím pak za stavu 2-2 a 40-0 nevyužil tři brejkboly v řadě. Mmoh tak v Delray Beach zdolal i svého druhého soupeře ve třech setech a připsal si sedmou výhru v sezoně.

"Po špatném začátku jsem se jen snažil dát do zápasu víc energie, která mi chyběla. Ve druhém setu jsem ji zase ztratil, ale pak ji zase našel a to byl jeden z důvodů, že jsem vyhrál," komentoval Mmoh, který se mohl opřít o podporu z publika.

"Je to úžasné. Posledních deset let žiju na Floridě, nazývám ji svým domovským státem. Mít v zádech podporu publika jako dnes, je vážné skvělé. Dnes vás přišlo ještě víc, než v pondělí, děkuju vám," pochvaloval si 25letý rodák ze Saúdské Arábie, který má americké i australské občanství.

Mmoh si na letošním Australian Open z pozice lucky losera vyšlápl na Alexandera Zvereva a poprvé se dostal do čtvrtfinále grandslamu. A nyní postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na turnaji ATP.


O premiérové semifinále si Mmoh zahraje s krajanem Mackenziem McDonaldem (h2h 2-1), s nímž se utká po dlouhých šesti letech. McDonald ve druhém kole zdolal 6-3 3-6 6-2 bývalého japonského finalistu Jošihita Nišioku a oplatil mu letošní porážky z Adelaide a Australian Open. V celkově sedmém vzájemném duelu uspěl teprve podruhé.

Matija Pecotič skončil při svém debutu na turnaji ATP ve druhém kole. 33letý Chorvat, který se tenisem neživí a kvůli startu si musel vzít volno v práci, prohrál 3-6 3-6 s domácím Marcosem Gironem a nenavázal na skalp Jacka Socka.

Pecotičův příběh vzbudil takový ohlas, že na jeho druhý kariérní zápas v hlavní soutěži turnaje ATP Tour přišla spousta fanoušků. Už ve středu jeho vítězný debut proti Sockovi sledoval i šéf jeho firmy. O další volno v práci ale Pecotič žádat nebude muset.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 718.245 dolarů
středeční výsledky (15. 02. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mmoh (USA) - Shapovalov (3-Kan.) 7-5 3-6 6-3
Kecmanovič (4-Srb.) - Borges (Portug.) 6-3 7-5
McDonald (USA) - Nišioka (5-Jap.) 6-3 3-6 6-2
Giron (USA) - Pecotič (Chorv.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tak Matojovi asi šéf neprodloužil do pátku dovolenou... nedá se nic dělat, práce vola...:)

Nišioka rozhodně nezahrozí Denisovi, ale ani Denis nezahrozí už sám sobě, neboť americký odvárek Monfilse se přes Denise nakonec dostal.

Každopádně jsme tak přišli o SF Vlk vs. Denis a pokud je nenalosují do 1. kola, tak si bude těžké v tuto chvíli se duelu dočkat.

Vlka čeká oblíbená Mandarinka, jenže... ne všechny mandarinka chutnají na celém světě stejně a mezi Novo Zélendskou a Americkou asi rozdíl bude:)

Takže kdo ví jestli se i ten Vlk do toho SF dohrabe...
Reagovat
EllNino
Denis zase v lese, a to to vypadalo už slibně :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist