Shapovalov v Montrealu válí dál, v souboji mladíků si se Zverevem zahraje o finále

12. 8. 2017, 09:48
Aktuality 45
ATP MONTREAL - Druhou semifinálovou dvojici na turnaji Masters 1000 v Montrealu vytvořili dva hráči nastupující generace, kteří mají ruské kořeny. Domácí osmnáctiletá naděje Denis Shapovalov, jenž pokračuje v životním turnaji, a dvacetiletý Němec Alexander Zverev. Ten neprohrál už osm zápasů v řadě, což je jeho nové maximum.
Denis Shapovalov

Před čtyřmi lety si fanoušci v Montrealu užívali tažení dvou domácích tenistů. Vasek Pospisil tehdy odehrál životní turnaj, když prohrál až v semifinále s krajanem Milos Raonicem. Ten si tehdy zahrál poprvé v kariéře ve finále turnaje Masters 1000.

A letos se v Montrealu daří jinému Kanaďanovi. Životní turnaj hraje Denis Shapovalov. Osmnáctiletý talent, který před půl rokem v Davis Cupu odpálil ve frustraci míček a rozhodčímu zlomil kost v obličeji, na prestižním Rogers Cupu prošel už čtyřmi koly. Přitom až do tohoto týdne měl na kontě zatím jen dva výhry na okruhu ATP.

V prvním kole Shapovalov odvrátil čtyři mečboly proti Brazilci Rogeriu Dutru Silvovi a po životních skalpech Juana Martína Del Potra a světové dvojky Rafaela Nadala se stal nejmladším čtvrtfinalistou v historii turnajů Masters 1000. A ani tím jeho cesta neskončila. 

I když prý měl po včerejší výhře nad Nadalem problém usnout, našel síly na další obrat. Na divokou kartu startující Shapovalov v pátečním čtvrtfinále zdolal 2-6 6-3 6-4 Francouze Adriana Mannarina a postoupil už mezi kvarteto nejlepších, čímž posunul rekord nejmladšího semifinalisty na turnaji Masters 1000. 



"Nezačal jsem zrovna ideálně, asi jsem byl vyčerpaný z té včerejší bitvy proti Rafovi. Vzal mi hodně sil. Ale Adrian v prvním setu odvedl dobrou práci a mě čekala další těžká cesta. Jsem rád, že jsem to dokázal znovu otočit," komentoal levoruký Shapovalov.

"Tento týden jsem už několikrát stál proti soupeři, který byl jako zeď. Jsem šťastný, že jsem v některých důležitých situacích dokázal hrát svůj nejlepší tenis. Myslím, že je to důkaz mé zlepšené psychiky a toho, že jsem ve správnou chvíli nacházím svou hru," pochvaloval si Shapovalov, který ve světovém žebříčku vyletí ze 143. na 67. místo. A to pro něj turnaj ještě neskončil.

O finále si vítěz wimbledonské juniorky 2016 Shapovalov zahraje s o dva roky starším Němcem Alexanderem Zverevem, který má stejně jako on ruské kořeny. Dvacetiletý Zverev ve čtvrtfinále zdolal 7-5 6-4 Jihoafričana Kevina Andersona a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 4-0.



Osmý hráč světa Zverev, jenž minulý týden triumfoval ve Washingtonu a svou rekordní neporazitelnost prodloužil na osm utkání, bude v sobotu usilovat o již šesté letošní finále. V něm by mohl získat pátý titul v sezoně, čímž by se vyrovnal letos nejlepšímu Rogeru Federerovi.

Právě Federer ale ještě na turnaji pokračuje také. Šestatřicetiletý Švýcar, jenž si ve čtvrtfinále poradil se Španělem Bautistou, bude v prvním semifinále favoritem proti Nizozemci Robinu Haasem.

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4.917.120 dolarů
páteční výsledky (10. 08. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (2-Švýc.) - Bautista (12-Šp.) 6-4 6-4
A. Zverev (4-Něm.) - Anderson (JAR) 7-5 6-4
Haase (Niz.) - Schwartzman (Arg.) 4-6 6-3 6-3
Shapovalov (Kan.) - Mannarino (Fr.) 2-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Tornes
Tak Denisova cesta Montrealem končí v SF. Škoda zejména druhého setu, minimálně do TB ho mohl dostat celkem jednoduše. Ale jinak ho dnes moc neposlouchal FH a Zverev hrál správnou délku úderů, ze které se neútočí příliš dobře. Ovšem i když zahrál kratší, tak se Denis aspoň v polovině případů vyhodil. Naopak se zlepšil na síti a ukázal, že minulé dva zápasy opravdu nebyly jeho obvyklý stav.

Uvidíme, jestli bude hrát ve Vancouveru. Pokud jo, hned první zápas bude další zajímavý test -TH Fritz. Velký nápor na psychiku pro Denise - z obřího stadionu, který mu celý fandí a kdy se od něj zároveň nic moc nečeká, na challanger s pár lidma na zápas, kde bude favorit, ale kde taky Taylor je velmi solidní hráč a Denisův špatný výkon by jistě dokázal potrestat. Celkem bych chtěl, aby tam jel ;) I jinak je to skvěle obsazený turnaj, 7 hráčů první stovky.
Reagovat
Franky
Chcel by som sa 2 veci teba ako statistu opytat: 1: Porazil niekto niekedy niekoho 17:0 ako Roger Davida alebo je to absolutny rekord? (nepocitam 18:1 napr kde je 17 vyher za sebou..musi to byt na nulu) 2: Vyhral Nadal s Berdychom 16 ci 18 v rade? lebo je tam jeden retired a jedno DC...
Reagovat
a.magerova
Vždyť už jste to včera probírali...

http://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/ivan-lendl-vs-tim-mayotte/L018/M041
Reagovat
Franky
diky
Reagovat
a.magerova
Tom vs Rafa... tak si to tu spočítej....

http://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/tomas-berdych-vs-rafael-nadal/BA47/N409
Reagovat
Franky
precitaj si este raz co tam pisem prosimta...je ich tam 18 zaradom...pocitaju sa vsak vsetky?
Reagovat
Kozoroh
Miami 2014 se nepočítá, neboť Berdych odstoupil bez boje. Rafanových výher nad Berďou v letech 2007-2014 je 17 v řadě.
Reagovat
Franky
Kozoroh dik som rad ze ta mame na hostovani :D
Reagovat
a.magerova
No však jo... najedu na odkaz a kouknu... je tam vypsaných 24 zápasů, ale do horní statistiky je dáno jen 4:19 což je dohromady 23 zápasů, takže logicky jeden ve statistice chybí, takže logicky ten který se neuskutečnil... :-P
Reagovat
a.magerova
Jo a ten nehraný je v té řadě 18 výher Rafy, takže se musí odéčíst právě z té řady čili 18-1=17

P.S. Kozoroha si musíme nechat na důležitější věci a né na TO, co si umíme spočítat sami.... ;-)
Reagovat
Franky
noo ako som videl ani ty si to nevedela zratat preto som ho volal slecna Magerova....
Reagovat
a.magerova
Tak snad každý průměrně vzdělaný člověk ví, že pokud se zápas neuskuteční, tak ho nelze brát za vyhraný/prohraný, pane Franky.
Reagovat
Franky
tak...preco v atp na oficialnej stranke potom evidovali 18 prehier?! najprv si pisala zrataj si to ..a ked vyslo 18 zrazu uz priemerny clovek by mal vediet... clovek sa musi o nieco opriet preto som sa pytal profika a nie a.mat(g)erky nvm naco sa do toho pleties...
Reagovat
a.magerova
Ten zápas je nahozen v systému posloupnosti a vyskakuje tam pro info, aby se vědělo, že se měl uskutečnit, ale neuskutečnil se, započítán ve statistice nahoře není, proto nemohlo vyjít 18 proher v řadě.... nebo zjednodušeně graficky, když koukneš na jejich první zápas, který vyhrál Nadal a poslední zápas, který taky vyhrál Nadal, to jsou dva zápasy z celkových 19, takže zbyde už jen 17 nikoli 18 zápasů.... prostě jsem chtěla, aby sis to sám "osahal" a zorientoval se v problematice pro případ, že bys chtěl hledat H2H i jiných hráčů.... ;-)

OK už na tebe reagovat nebudu, slibuju.
Reagovat
Franky
ok sorry.. klidek mozes namna reagovat ale mohla si to napisat hned...nesom tiez vseved a nevedel som co vsetko pocitaju do offic. stats
Reagovat
a.magerova
22:35
Federer v semifinále proti Haasemu nezaváhal
Roger Federer postoupil na šestém z osmi letošních turnajů do finále. V Montrealu se mu to povedlo podruhé a poprvé po deseti letech, když v semifinále zdolal 6-4 7-6 Nizozemce Robina Haaseho. O 92. titul a 27. z turnajů Masters 1000 si 36letý Švýcr zahraje se Němcem Zverevem, nebo domácím Shapovalovem.
Reagovat
Franky
matkozem hned mi to udrelo do oci...jak mozu dat 92titul? ked uz teraz ich ma 93 :D
Reagovat
a.magerova
Tak ještě jeden... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Tak gratulace...
...ale Robin me dnes trosku zklamal. Trosku plasil... no a nektere udery v tajbrejku, toz to jsem nepobiral, jde na sit a asi nevi co chce zahrat a mic jde nekam na lavicku...to by snad nezvladl ani Kvido Pella...
Na finale bych Rogerovi pral toho mladocha Denise...myslim, ze by byla potom paradni atmosfera:)
Reagovat
horska.kraslice
Wow, Chris Harisson porazil Bennetku. Žeby konečně? Druhé kolo kvaldy má o hodně hratelnější. Jenže jak už se mnohokrát ukázalo, šedivá je teorie a zelený je strom života......
Reagovat
a.magerova
Jak je každý rukáv jiný, to by snad nositel ani nemusel fandit Rogerovi... :-)))

http://news.xinhuanet.com/english/2017-08/12/136520541_15025206233041n.jpg

http://images.newindianexpress.com/uploads/user/imagelibrary/2017/7/29/original/RobinHaase.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
sice kvakdy, ale ta je casto v pavouku naslapana pomalu vic nez hlavni turnaj... Giginkovi posilam gratulace, a at sa dari, necht to tam sejme vsechno:)
Reagovat
gigin
Diky! Zítra Albot či Južný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo koukam na cislicka...cekam jestli to ten Albot zvladne nebo ne...
...a jeste kouknu na Robina jestli prekvapi nebo neprekvapi v Montrealu:)
Reagovat
gigin
A fan asked Ernests #Gulbis for a high-five after his win on Grandstand at @CincyTennis. 'The signing will be enough,' he replied.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
fialka
Tak ho riadne tlač, ja tiež pomáham, to jeho aero ma baví. :)
Reagovat
gigin
Už ho nemá, ale tlačím, jas.
Reagovat
gigin
Set.
Reagovat
a.magerova
4:2 ve druhým... tak TO už doufám dáte... ;-)
Reagovat
gigin
Tak jo :)
Reagovat
a.magerova
No proto... a teď koho radši ... Michal nebo Radu?
Reagovat
gigin
To je fuk, meleme vše.
Reagovat
Fandina
nová tenisová jména, Šapovalov, Rublev, Fritz, Kačanov, Šáša Zverev, ten už je ověřený, tak uvidíme, jak bude pokračovat ten nejnovější.
Reagovat
Kozoroh
Dnes uplynulo 10 let, kdy Novak vyhrál poprvé Rogers Cup a zároveň premiérově přemohl úřadující světovou jedničku, kterou byl tehdy Federer. No1eho cesta za titulem byla stylová, krom jedničky Federera vyřadil dvojku Nadala i trojku Roddicka. Pro Djoka to byl druhý triumf na Masters turnajích a šestý na ATP podnicích.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri te prilezitosti by Denis mohl zacit psat take novou kapitolu... Vyhrat tenhle Masters, a zapsat si prvni triumf v Montrealu a premierove porazit Federera, kdyz uz porazila Nadala:) Nebot soucasnou jednicku je velmi tezke porazit, je vlastne v tuto chvili neporazitelna...:)
Reagovat
a.magerova
Hele hele hele.... pro Denise je Roger hrdina, idol, takže prrrrr... bude (pokud Saša a Robin dovolí) vděčný (doufám) za premiérový zápas bez výhry... :-P
Reagovat
Pe3k
Roger Denise škaredě rozdrtil, stejně do finále půjde Zed.
Reagovat
Pe3k
by
Reagovat
a.magerova
Tož gratuluju k výročí.... i když.... no však víš... ;-)
Reagovat
Tornes
Mno... vytáčí mě, že tu Denis nemá žádný koment, tak tu něco taky hodím. Velmi zajímavý pohled do zákulisí - http://www.sportsnet.ca/tennis/inside-post-match-celebration-denis-shapovalov/

Obzvlášť mě pobavily tyhle tři věty/oddíly - ?I?m not going to talk about your volleys,? joked Fuorivia.

?If I?m cramping, can I take the elevator?? he asked.

And then he repeated three times: ?I don?t know how I did it. I don?t know what happened.?
Reagovat
Tornes
A po přečtení článku jako je tenhle si člověk ještě víc uvědomí, jak strašně těžký je navázat na jedno překvapení a vyhrát i další kolo. Obzvlášť po tak náročném zápase. Všechna čest, že to Denis zvládl.
Reagovat
tito
Z toho kluka musí mít radost každý, kdo sleduje ATP, byť porazí jeho favorita. Jsem docela zvědavý, jestli dnes bude schopen podat stejný výkon jako v předchozích zápasech, přeci jen za posledních 24 dní hrál již 13 x. Dnešní konfrontace je velký tahák, Sašovo bekhend pro Denisovo forhendu, bohužel ve velmi krutém čase, což asi nedám. Ale USO zase bude o poznání zajímavější. (předpokládám, že bude horký adept na WC)
Reagovat
smazaný uživatel
+1111:)
Reagovat
janek_da
jasne, 1111 taky, musi potesit kazdeho, i kdyz vyhraje nad jeho favoritem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist