Siniaková dohrála v Indian Wells ve 2. kole, se Svitolinovou prohrála i počtvrté a znovu ve třech setech

10. 3., 07:06
Aktuality 16
Kateřina Siniaková (27) ani na čtvrtý pokus nenašla recept na Elinu Svitolinovou (29) a také ve druhém kole v Indian Wells s ní prohrála ve třech setech. Úřadující deblová šampionka padla po dvou hodinách hry 3:6, 6:2, 1:6 a na sedmi z osmi letošních turnajů skončila nejpozději ve druhém kole. Nasazená Ukrajinka bude pokračovat soubojem s domácí Emmou Navarrovou (22).
Siniaková nenašla recept na Svitolinovou ani počtvrté (© AFP)

Svitolinová – Siniaková 6:3, 2:6, 6:1

Kateřina Siniaková sice počtvrté v řadě zvládla na tisícovce v Indian Wells úvodní zápas, nicméně své maximum v kalifornské poušti nevyrovnala. Úřadující deblová šampionka totiž prohrála i čtvrtý vzájemný souboj s Elinou Svitolinovou a stejně jako na US Open 2017, Australian Open 2018 a v Torontu 2019 na ni nestačila ve třech setech.

V utkání s favorizovanou Ukrajinkou spáchala sedm dvojchyb, čelila 11 brejkbolovým hrozbám a čtyřikrát přišla o vlastní servis. Lepší byla pouze ve druhé sadě, ve které odvrátila všechny tři brejkboly a dvakrát prorazila podání soupeřky. Zatímco v úvodním dějství neproměnila ani jeden z pěti brejkbolů, v tom rozhodujícím uhrála na returnu pouze jeden bod.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Siniaková odehrála už osmý letošní turnaj a posedmé skončila nejpozději ve druhém kole. Jedinou výjimkou je únorové vystoupení v Dauhá, kde se i díky skalpu Coco Gauffové probojovala do třetího kola. V Indian Wells startovala podeváté, jejím maximem je třetí kolo z roku 2017.

V kalifornské poušti bude pokračovat ještě v deblové soutěži, kterou loni ovládla po boku krajanky Barbory Krejčíkové. Se Storm Hunterovou je ve druhém kole a vyzve v něm krajanku Marii Bouzkovou a Španělku Saru Sorribesovou.

Mezi nejlepší dvaatřicítku ve dvouhře postoupili z českých tenistů pouze Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Jiří Lehečka. Vondroušová navíc před utkáním třetího kola z turnaje odstoupila, podle agentury Reuters z osobních důvodů. Nosková a Lehečka budou o osmifinále bojovat v rámci nedělního programu.

Svitolinová, jež se před necelým rokem vrátila po mateřské pauze a už je zpátky v TOP 20 světového pořadí, se ve třetím kole utká s domácí Emmou Navarrovou. Rozjeté Američance, která má na dosah debut v elitní dvacítce žebříčku, bude čelit poprvé.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
Jediný pozitivum této porážky je v tom že Katka teď bude míc více času a sil na debla ve kterém obhajuje loňský titul ...
Reagovat
Otmar
Tenhle špíl bych snad ani nekomentoval. Prostě Svitolina je lepší tenistka a jen to dokázala. Nic víc, nic míň!
Reagovat
EllNino
Tak proc ho komentujes :)))
Reagovat
Otmar
Konstatování faktu považujete za komentář tenisového utkání?
Reagovat
Random33
Mame strasne moc zenskych. Cesko je tenisova velmoc, co se tyce zen. I takoveto clanky se vsude mozne vyskytovaly. Skoda jen, ze v soucasne dobe je zazrak mit jedinou zastupkyni v osmifinale treba i petistovky.
Reagovat
EllNino
Aha :)) A proto byly na AO dvě holky ve čtvrtfinále, v Dubaji jedna ve čtvrtfinále, v Doha jedna v semifinále ...:)
Reagovat
makro99
Současná doba je přece tento týden, to je snad jasný, ne...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
victim
Kdybych nevěděl jak se jim to "povedlo" tak bych s tebou i souhlasil.No nevím.Vydávat Krejčíkové čtrvrtfinále na AO (jeden kvalitní set) nebo Markétino v Dubaji za úspěch to chce velkou skromnost.Btw na tu Dubaj bych nejraděj zapomněl úplně.
Karolína v Doha to je u mě úspěch.
Reagovat
EllNino
Čtvrtfinále 1000 a GS je úspěch tak jako tak a historie to zapomene tak jako tak, i kdyby tam porazily nr. 1 :))
Reagovat
victim
S tou historií máš samozřejmě pravdu.U mě je problém v tom,že to ještě historie není.Fakt je ten že ti tvůj pohled na to tak trochu závidím.Co by za to moje oběhová a nervová soustava dala.
Reagovat
EllNino
Opravdu lazaret, Krejču, Mušku a Markétu loňské úspěchy odrovnaly a ostatni hraji průměr nebo podprůměr
Jediná světlá výjimka je Linda Nosková (občas) a Karolína (škoda IW, mohla nahrabat body)

Loni jsme měli v osmifinále IW krásné souboje Muchova-Vondroušová a Kvitová-Pegula, letos tam nebude nikdo, pokud se nestane zázrak :(
Reagovat
makro99
píšou, že Markéta odstoupila z osobních důvodů...
Reagovat
EllNino
No tyjo :/
Reagovat
frenkie57
Frenkie dostala průjem...
Reagovat
com
Siniakovic-Machacovic prece nebude trhat partu s nabijecem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist