Siniaková má na Američanky hezké vzpomínky. Rozhodující výhra v roce 2018? Nezapomenutelný zážitek, vzpomíná

10. 11. 2023, 08:55
Rozhovory 18
Kateřina Siniaková (27) má na zápasy s Američankami, s nimiž se české tenistky utkají v pátek o semifinále turnaje o Pohár Billie Jean Kingové, příjemné vzpomínky. Věří, že se výběru kapitána Petra Pály podaří navázat na loňský nebo pět let starý triumf, kde vždy hrála důležitou roli. Novinářům řekla, že právě rozhodující výhra ve finále v roce 2018 nad Sofií Keninovou (24) patří k jejím nejsilnějším vzpomínkám.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Ať už je to proti Americe nebo proti komukoliv jinému, tak tohle je pro mě asi nezapomenutelný zážitek," uvedla Siniaková. "Myslela jsem si tehdy, že jedu jako čtvrtá hráčka a jen do debla. Najednou jsem ale byla první v týmu. Celkově pro mě byl ten týden nezapomenutelný," doplnila rodačka z Hradce Králové, která tehdy nahradila nemocnou Petru Kvitovou nebo zraněnou Karolínu Plíškovou.

Ve finále v Praze zajistila Češkám dva body. Nejprve porazila Alison Riskeovou 6:3, 7:6 a v dramatické bitvě i Keninovou (7:5, 5:7, 7:5). "Byla jsem nervózní, hrozně jsem to chtěla potvrdit. Celý zápas byly emoce nahoru, dolů. Byla jsem blízko, pak najednou zase daleko. Ta trofej pro mě ale hodně znamená. Když jsem byla malá, vždycky jsem holky sledovala a najednou to stálo celé na mně," vzpomínala Siniaková.

Reprezentační bilanci proti Američankám ještě vylepšila loni, když porazila v závěrečném utkání základní skupiny Cori Gauffovou. Druhým bodem tehdy zajistila Češkám postup do semifinále. "Bylo to skvělé zakončení. Myslím, že jsem ani nečekala, že budu hrát singla a nakonec se to krásně sešlo. Na to se mi vzpomíná moc dobře," podotkla sedmadvacetiletá hráčka.

Fakt, že se Češky utkají s týmem USA o semifinále podruhé za sebou, označila za zvláštní. "Bohužel to musíme přijmout tak, jak to je. Říkáme, že je to těžká skupina, ale ony to budou mít stejně. Určitě taky nejsou nadšené, že jsou s námi ve skupině. Dá se to tedy i otočit. I ony chtějí a něco se od nich očekává. Ani pro ně to není nic jednoduchého," řekla Siniaková.

Roli by mohla sehrát i únava. Američanky nastoupí po dnešním duelu se Švýcarkami. "Mohou být, ale kdo nastoupí dnes, nemusí nastoupit v pátek. Nebude to pro ně jednoduché skrz toho, jak jsme s nimi hrály vloni nebo předtím. Mají co dokazovat," uvedla 45. tenistka světa.

Češky naopak dva dny volna po úterní výhře nad Švýcarskem využily k odpočinku. Zregenerovala i Siniaková, která s Barborou Krejčíkovou přiletěla do Sevilly až v pondělí z Turnaje mistryň a druhý den nastoupila do čtyřhry. "Určitě to není jednoduché, ale musím říct, že se cítím dobře. Po zápase jsem byla dost unavená, cítila jsem záda. Ale vyspala jsem se a ráno se už cítila fresh. Nechci nic zakřiknout, ale vše je dobré," dodala Siniaková.

Jak do semifinále? Češkám se rýsuje postupový klíč

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
petrulinka
Napřed promrhá 3 brejkboly, pak sama dostane. Bože, bože. Kateřina to začíná pěkně mastit.
Reagovat
Liverpool22
za stavu 3:3 se to vše zlomilo - Collins, ale na brejky zahrála vždy skvěle. Teď Katka bude muset otáčet smile
Reagovat
Fandina
Kačenka má na zápasy ve FEDu hezké vzpomínky, my také Kačenko, tak moc držím palce, aby to dneska zase vyšlo. smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
annah
A navrch nastoupila se staronovým účesem. Ten drdůlek, co měla nedávno, jí vůbec neslušel, culík je mnohem lepší.
Reagovat
Liverpool22
Teď komentátor na ČT správně zmínil, že defacto jeden z vrcholů BJK Česko:USA je odsunutý do vedlejšího stanu zatímco na centru hrají sice domácí Španělky, ale v jejich zápase jde o hubičky. Prostě organizačně je to ve Španělsku také špatně + komorní atmosféra + špatný výběr města.....
Reagovat
Fandina
Je logické, že domácí tým bude hrát na centru.
Reagovat
Liverpool22
Organizačně to šlo udělat jinak což zmiňoval i komentátor. Celý formát BJK je nešťastný - 3 týmy ve skupině, málo volna pro některé týmy, kdy např. USA pokud postoupí až do finále bude hrát 4 dny po sobě což je záhul smile
Reagovat
Serpens
Nu, nejspíš Pála sází i na asociaci s finále 2018, že to Katku nakopne. Ono je to vlastně jedno, Maruška a Katka jsou srovnatelné formou i stylem hry. Důležité je, že nenasadil nevěřící si Báru ani ne úplně dobře v úterý hrající Lindu.
Reagovat
misa
Katka má v hale větší šanci na výhru než Maruška.
Reagovat
misa
Siniaková - Collins
Vondroušová - Kenin
Pála opět překvapil :) A Sofia má asi ruku OK.
Reagovat
Liverpool22
Tak to je překvápko - jak u našich, tak u USA. Nečekal jsem, že bude hrát Katka a Sofia. Od Pály opět riskantní tah
Reagovat
tommr
Pála zjevně vychází z toho že se Katce v minulosti ve FC dařilo. To ale nemusí platit teď ...
Riskantní je to i v tom že by pak Katce mohly chybět síly v rozhodujícím deblu ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně. Taky si myslím, že tentokrát to nevyjde, ale třeba Katka překvapí.
Reagovat
Fandina
Kačenka vyhrála před dvěma týdny turnaj a týden předtím byla ve finále. Z našich holek je z poslední doby nejúspěšnější. Takže pokud se na to cítí a je zdravá, tak je celkem logické, že nastoupila.
Reagovat
misa
Plačící Sofii pak musela utěšovat celá americká sestava.
Reagovat
Liverpool22
A dneska možná Sofinka bude zase plakat až naše holky postoupí
Reagovat
Liverpool22
Katka smile v tom finále hrála v jakési bublině, dokázala se vyhecovat a nejdřív "sejmula" Riske a pak nečekaně i Kenin. smile Z pohledu Katky životní víkend smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist