Siniaková: S juniorkou se chci rozloučit grandslamovými tituly

16. 5. 2013, 17:11
Aktuality 9
Není to ani rok, co se poprvé objevila na "dospělém" turnaji, ale i za tak krátkou dobu už Kateřina Siniaková stihla dát o sobě vědět. Letos naposledy si ještě na Roland Garros a ve Wimbledonu zahraje juniorku. Budu tam chtít ukázat, že patřím k nejlepším, říká česká naděje.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková sice tento týden na pražské Spartě vypadla z turnaje ITF hned v prvním kole, ale jinak zvládá přechod z juniorek mezi ženy na výbornou. V žebříčku za čtyři a půl měsíce letošního roku vyletěla z 1068. až na 350. místo dvouhry WTA.

"Myslím, že se mi přechod mezi ženy docela daří. Rychle jsem se do toho dostala a doufám, že to půjde nahoru. Jsem spokojená," řekla Siniaková novinářům.

Hráčka z Hradce Králové, které v žilách koluje po otci Dimitrijovi ruská krev, začala rok finálovou účastí v juniorce na Australian Open. Pak se vrhla do turnajů žen a prožila báječný březen. "To byl krásný, až neskutečný měsíc," usmála se tenistka.

V březnu Siniaková nejdříve vyhrála turnaj kategorie ITF ve Švýcarsku a slavila první titul mezi dospělými. Pak okusila svět velkého tenisu - využila volnou kartu a v Miami prošla kvalifikací do hlavní soutěže, dotované více než čtyřmi miliony dolarů.

"To byl neskutečný zážitek. Měla jsem výborný pocit, když jsem se viděla v pavouku s hvězdami. Bylo to úžasné a doufám, že to tak bude dál," řekla Siniaková.

Třetí měsíc v roce uzavřela postupem do semifinále dalšího turnaje ITF v Osprey. Doma na Spartě teď hrála díky divoké kartě, ale slibně rozehraný zápas s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu prohrála. "Mrzí mě to," litovala.

Cíl? Top 200 do konce roku
Fanouškům, zvědavým na českou naději, předvedla čerstvě sedmnáctiletá tenistka ve Stromovce všechny své tváře. Ukázala výborný pohyb, který se učí i při boxerském tréninku, protože její táta v mládí boxoval. "Zezadu to zvládám a nedám míč zadarmo, ale musím vylepšit, když si získám tlak, abych to uměla dohrát," řekla Siniaková.

Na Sparta také bojovala se servisem, po zkažených míčích diváci viděli i vztekání a házení raketou. "Jsou tam chvíle, kdy vybuchuju, a někdy je tam malá holka," klopila oči Siniaková, která na zklidnění a soustředění pracuje. "Doufám, že to tam brzy nebude."

Siniaková se mezi ženami učí, že tenis není jenom o ráně, ale hrají v něm roli zkušenosti a trpělivost. Spěchat se tolik nevyplatí. "Když jde do tuhého, tak to ženy umějí podržet a počkají si na šanci, zatímco juniorky to vystřelí," porovnávala. "Snažím se to učit, vylepšila jsem to, ale je potřeba zapracovat na stabilnosti hry," dodala.

V žebříčku měla původně plán dostat se do čtyřstovky. Ten už ale splnila, a tak má nový. "Podle toho, jak teď hraju, tak bych chtěla do konce roku do Top 200. Miami mi nahodilo hodně sebevědomí, takže si věřím, že to jde," řekla odhodlaně.

Studentka soukromého jazykového gymnázia se ale ještě chce vítězně rozloučit s juniorskou kategorií. Bude hrát letos juniorské soutěže v Paříži na Roland Garros a ve Wimbledonu. "Vyhrát juniorský grandslam není špatné. Budu chtít dokázat, že patřím v juniorkách k nejlepším, a nejlépe chci vyhrát oboje," prohlásila.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
ptpc
Tiež sa mi páči, že Katka nemá menší cieľ ako vyhrať GS v Paríži aj Londýne. Dôležité je aj to, že na to má. A má aj na to aby bola na konci roka nie len v TOP 200 ale aj v TOP 100. Každopádne do konca roka je ešte pomerne dosť času, takže uvidíme. Zataiľ je jej výhodou, že nie je pod tlakom...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než říct, že to Katce moc přeju! :) Jsem moc rád, že jsem ji mohl vidět v Praze a není třeba z té prohry dělat nějakou tragédii. Bylo vidět, že Katka na domácím turnaji moc chce a prostě to bohužel nevyšlo... Snad bych jenom chtěl říct, ať se Katka netrápí, když se někdy nedaří. Nemusí se ani omlouvat za svoje emoce. Někdy to k tomu prostě patří a všichni aspoň vidí, že jí to není jedno. Přesto oceňuju, že se Katka chce v tomto ohledu zklidnit. Je super, že už v tak mladém věku dokáže přesně pojmenovat všechny svoje silnější i slabší stránky. V tom se mi Katka moc líbí... No, mně se prostě líbí celá. :)

Tady jsem ještě napsal nějaké pozdní reakce v předchozí diskusi, tak se kdyžtak mrkněte. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/safarova-v-praze-vykrocila-za-obhajobou-zakopalova-dohrala-12208/
Reagovat
smazaný uživatel
+
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že se ti můj komentář líbí? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak díky. :)
Reagovat
Fandina
Přeji úspěch na juniorce v RG i Wimblu i dál. Včera jsem tě viděla ve Stromovce a nebyla to špatná hra. Tak držím palce a jen tak dál. Katko ... pojď pojď pojď
Reagovat
Chrenda
Jo bezpochyby máme novou mladou naději. Je zdravě sebevědomá a zarytá, myslím, že by to mohla dotáhnout daleko! Každopádně jí držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se, také držím palce, ať to holce šlape. To sebevědomí se mi na ní líbí, dává to předpoklad, že bude správně zarputilá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist