Debut Siniakové na turnaji WTA: postupu byla blízko, padla po boji. Plíšková smetla Hradeckou

20. 3. 2013, 18:18
Aktuality 216
WTA MIAMI - Kateřina Siniaková má za sebou debut na turnaji WTA. Šestnáctiletá Češka v Miami sice do 2. kola postoupit nedokázala, s premiérovým vystoupením se ale loučí se vztyčenou hlavou. Po úspěšně absolvované kvalifikaci totiž potrápila i 73. hráčku světa Garbinu Muguruzaovou, které podlehla až po třísetovém boji.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková je až 821. hráčkou světa, od pořadatelů jednoho z nejprestižnějších turnajů světa v Miami (WTA Mandatory) však dostala divokou kartu a první možnost v kariéře zahrát si v kvalifikaci o účast na turnaji WTA. A pouhá účast šestnáctiletou Češku rozhodně neuspokojila. V dvoukolovém kvalifikačním sítu porazila 97. tenistku světa Mandy Minellaovou i Američanku Alexu Glatchovou a zajistila si tak start v soutěži ve společnosti kompletní světové elity.

Debut v hlavní soutěži si dnes odbyla proti devatenáctileté Garbině Muguruzaové, která je v aktuálním žebříčku na 73. místě. Siniaková zápas se Španělkou, jež obhajuje loňské osmifinále, začala stejně jako oba předchozí duely v Miami brzkou ztrátou servisu. Ale zatímco v kvalifikaci vývoj prvního setu pokaždé otočila, dnes si během něj nevypracovala žádný brejkbol a po dalším ztraceném podání prohrála 2-6. 

Od druhé sady to už byla vyrovnaná bitva. Česká tenistka nejprve v třetím gamu odvrátila brejkbol Španělky a sama pak v šesté hře hned svůj první brejkbol využila. Brejk sice nepotvrdila, vzápětí ale o tři roky starší soupeřce vzala podání podruhé a v dalším gamu proměnila třetí setbol. 

Rozhodující třetí dějství měla Siniaková dobře rozehrané. Od nepříznivého stavu 0-2 získala 14 z 16 fiftýnů a rázem při svém podání vedla 3-2 a 30-0. Jenže nadějný výsledek neudržela, a i když si ještě vypracovala další náskok brejku, ani napodruhé ho nepotvrdila udržením vlastního servisu, prohrála poslední tři hry zápasu a nakonec po 2 hodinách a 2 minutách padla 2-6 6-3 4-6.

"Je možné, že podvědomě jsem byla nervozní, že vítězství je blízko. Ale rozhodně jsem to nějak nepociťovala, ani jsem necítila nějakou velkou únavu," komentovala závěr Siniaková, jež se před posledním gamem nechala ošetřovat.

"Chtěla jsem využít pauzu, jelikož jsem v předešlém gamu běžela na kraťas a zacítila jsem kotník. Ne, že bych si ho podvrtla, ale zabolel. Vyšetření mě ještě čeká, snad to všechno bude v pořádku," doufá.

Rodačka z Hradce Králové si ze svého prvního turnaje WTA odváží šek na 8425 dolarů (zhruba 165 tisíc korun) a 30 bodů do žebříčku WTA. Ty ji katapultují někam k 570. místu.

"Po posledním zápase jsem jsem dost zklamaná, měla jsem na to, ale nezvládla jsem koncovku. Ale rozhodně jsem získala nové zkušenosti, které později využiju," řekla odhodlaná Siniaková.

Tenistka TK Sparta Praha v Miami navázala na svůj premiérový titul z turnaje žen, který slavila 10. března na 'desítce' ve švýcarském Frauenfeldu. Předtím zářila také na juniorských akcích: koncem loňského roku hrála finále na prestižním Orange Bowlu a v lednu pak i na dívčím Australian Open.

Hlaváčková a Hradecká se trápí dál, dál jde jen Plíšková
Naopak na vydařené vystoupení v kvalifikaci, ve které porazila ve dvou setech Gajdošovou i Vandewegheovou, navázala Karolína Plíšková. Vítězka nedávného turnaje v Kuala Lumpuru smetla v českém souboji Lucii Hradeckou 6-2 6-1 a dala si tak dárek k zítřejším 21. narozeninám.

Utkání s Hradeckou zvládla 92. hráčka světa bravurně a slavila postup za 64 minut. O sedm let starší Hradecké, která je v pořadí WTA o 38 míst výš, téměř navlas oplatila dva roky starou porážku 0-6 2-6 ze štvanického Prague Open.

Bývalou vítězku juniorky Australian Open Plíškovou v dalším zápase čeká někdejší první hráčka světa Dánka Caroline Wozniacká.

Sedmadvacetiletá Hradecká tak pokračuje v letošním trápení. Z šesti turnajů se jen jednou dostala do 2. kola, v Sydney vypadla dokonce už v kvalifikaci. 

Ještě horší bilanci má v letošní sezoně Andrea Hlaváčková. V Miami letos skončila už popáté hned v 1. kole, do druhého se dostala pouze jednou. Dvakrát navíc neuspěla v kvalifikaci.

Na Floridě šestadvacetiletá rodačka z Plzně nestačila na domácí sedmnáctiletou Victorii Duvalovou - hráčku až čtvrté světové stovky. Hlaváčková sice celý zápas bojovala, ale neustále jen dotahovala náskok soupeřky. V prvním setu odvrátila dva setboly, celkem pětkrát dohnala manko brejku, pošesté už ale šanci na reparát neměla a prohrála 6-7 4-6.

"Každý zápas, i prohraný, je zkušeností. To bylo naposledy v sezóně, co jsem zápas odehrála se špatnou taktikou. Hrála jsem, abych neprohrála, ale to musím změnit. Teď už mě nebude zajímat, co si kdo o mém výsledku myslí. Budu hrát pro sebe a pro své potěšení. I kdybych měla prohrávat, tak chci předvádět tenis, který mě baví a přinášel mi dosud i výsledky,“ píše odhodlaná Hlaváčková na svém webu.

Společně s Lucií Hradeckou se tak mohou plně soustředit na čtyřhru, ve které se jim letos také nedaří. Byť jsou v Miami nasazenými dvojkami, čeká je velmi nebezpečné rusko-italské duo Světlana Kuzněcovová a Flavia Pennettaová. "Deblový pavouk nám přinesl těžký los, ale půjdeme si zápas užít a uvolnit se, nezávisle na výsledku," dodala Hlaváčková.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
středeční výsledky (20. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (ČR) - Hradecká (ČR) 6-2 6-1 
Muguruzaová (Šp.) - Siniaková (ČR) 6-2 3-6 6-4
Duvalová (USA) - Hlaváčková (ČR) 7-6(4) 6-4
Rybáriková (SR) - Burdetteová (USA) 6-2 6-4

Vögeleová (Švýc.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-3
Hantuchová (SR) - Pironkovová (Bul.) 6-2 6-4
Hamptonová (USA) - Niculescuová (Rum.) 6-4 6-3
Oprandiová (Švýc.) - Rusová (Niz.) 6-4 3-6 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Domínguezová (Šp.) 6-3 6-3
Govorcovová (Běl.) - Czinková (Maď.) 3-6 6-3 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Becková (Něm.) 6-3 6-1
Halepová (Rum.) - Lisická (Něm.) 6-2 3-6 7-5
Robsonová (Brit.) - Giorgiová (It.) 6-2 4-6 6-3
Matteková-Sandsová (USA) - Puigová (Portor.) 6-4 7-5
Schiavoneová (It.) - Čepelová (SR) 5-7 6-4 6-4
McHaleová (USA) - Kontaveitová (Est.) 6-2 6-1
Medinaová Garriguesová (Šp.) - Dulgheruová (Rum.) 5-7 6-4 7-6(3)
Vekičová (Chorv.) - Putincevová (Kaz.) 7-6(4) 6-0
Keysová - Kiicková (obě USA) 6-0 6-0
Jie Zheng (Čína) - Švedovová (Kaz.) 7-5 6-4
Solerová Espinosaová (Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6-0 6-7(2) 6-2
Bouchardová (Kan.) - Peerová (Izr.) 4-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

216
Přidat komentář
Elrondin
Karolína si dala v prvním setu Caroline ;o)
Reagovat
Bob
nic překvapující, Wozniacki může porazit skoro už každý..
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vzdycky vedela, ze nejsem jen tak nejaky kazdy! :-))
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
spaniel
http://m.youtube.com/watch?v=1i-eH1qbXRA&feature=plpp
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím 6:1.. Serena dala během dvou gemu 5 es a bylo to :D
Jinak Flavia měla 7 bp a ani jeden nevyužila-sama odvrátila 8 z 10.. Ten zápas je asi vyrovnanější, než říká skore..
Reagovat
Jabadu
trénink. Od druhého setu jsem cvičil a posiloval. Jestli takhle bude hrát dál, v příštím roce se přihlašuji na Mr. Olympia. Teď jdu do sprchy a pak spát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale proti Flipkens to bude hrozně těžký.
Tak teď Karolína :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, Petro :) čekala jsem na konci větší drama, ale tentokrát to Petra utla, jak nejdřív to šlo.
Reagovat
Titan
Jak nejdřív to šlo? 40:0 je nejdřív, nikoli 0:40 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ok, myslela jsem tím, že ji nenechala srovnat na 5:5 a vydřít to v tie-breaku.. tohle bylo na Petru dost v klidu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petíí gratuluju! Dík za pěkný nervy a příště vyhraj 2x 6:0, díky :-)
Reagovat
Titan
Petra podává na vítězství a prohrává 0:40, pak pár shod a výhra. Nic pro kardiaky :-)
Reagovat
rib
jj, když jsem se vzpamatovala skoro z infarktu, tak to naštěstí Petra dotáhla do vítězství :-))))))))
Reagovat
Titan
No jo, ale těch mrtvých v hledišti si nikdo nevšímá :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
to patří ke správnému trháku :-) kamera krouží nad stadionem plným mrtvých těl, hrdinka unaveně pouští z levačky svou Wilson zbraň kolena jí podklesávají, naštěstí ji zachytí mužný obdivovatel (já) hrdinka v jeho náručí ho obejme kolem krku a odcházejí do sluce západu.
Reagovat
smazaný uživatel
jak dostanes do zaberu ty popadane u PC, ktere rodina tak netecne prekracuje, ha? :-)
Reagovat
Titan
Tady jde o mezinárodně geopolitickou událost, rodina se uklízí až nakonec... :-)))
Reagovat
George_Renel
A dříve tomu tak bylo i u Tomáše.
Jakmile nastoupí Petra do zápasu jako uragán, tak jí jdou obrátky dolů a často to nedokáže dotáhnout do vítězného konce. Pokud vstoupí váhavě a rozjíždí se pomaleji, končí to jako dnes. Ale nervy jsou to vždycky :-).
Reagovat
petrulinka
Nedávno jsem si říkala to stejné. Že Tomáš v Petřině věku na tom byl podobně, až teprve teď má ustálenější výkony. Tak pevně doufám, že Petra k tomu taky dospěje. Ale jsem moc ráda, že to dnes ustála a vyhrála. Dívala jsem se, že na víkend hlásí velice vysokou vlhkost, až 90%. Snad to nevyjde a ta vlhkost nebude tak vysoká.
Reagovat
VlS
90% tam není, ale 70 na sobotu 29 stupňů, ale pustěj větrák na 7 m/s
Reagovat
freeteepek
A teď prosím vyhraj své podání čistou hrou! Předem děkuji.
Reagovat
freeteepek
No vidíš. A je to. Ale, co ty 4 brejkboly při vlastním servisu!!! Bez těch by to opravdu nešlo??
Reagovat
freeteepek
Tak ve třetím setu zatím bez dvojchyb, ale začíná se to zadrhávat...
Reagovat
Titan
Petra tam slušně blokuje zápas Karolíny, snad to Karolajn dostatečně rozhodí :-)
Reagovat
freeteepek
Tak to už by měla zvládnout!
Nevíte, na jakým to tam hrajou povrchu? Název laykold mi nic neříká. Je to rychlejší, než v IW?
Reagovat
Titan
To se musíte zeptat přímo hráček. Třeba IW je rekordně pomalý, ale je jedno, co tam máte za syntetiku. Klíč se v křemenném písku, resp. v jeho množství. V IW ho tam dali hodně a kromě toho se zasychající povrch ještě zasypává dalším pískem. Takže každý povrch je v tomto unikátní. Ve FED Cupu je to i taktika - přidáme více ať to mají soupeřky těžší... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze je pisku v tom plastu, probuh, min nez v IW, kde vsichni zminovali z Kotyzovych rad jen opakovany nadhoz pri podani, ale Kotyza predevsim jasne Petre rikal, ze "jak to tady drhne", ze do toho musi "vic jit", projit uder, rikam ja.. ;-) Peta fakt vzdy stopla pohyb a cekala, az ji mice prijdou. A nechodily.... Miami je urcite rychlejsi. Nebo je poucena. Me to bez obrazu nebavi, komentovat cisilka, pch. Ale super, pojd! :-)
Reagovat
freeteepek
Díky za zasvěcený komentář. Takže to byl v IW vlastně plážový tenis, ne? (když to tak drhlo) A Petru samotnou nenapadlo, že musít proti tomu míči jít? Taková zkušená tenistka...A přitom už za sebou několik zápasů na tom povrchu měla. A jistě i trénink...
Reagovat
smazaný uživatel
vubec Petru nepodcenuju, ale sama pomerne dobre vim, co herne udela navyk, stereotyp a taky trochu strach, pochybnosti, nejistota... o ostatnim ani nevime... A "drhnuti" je Kotyzuv vyraz, najdi si to schvalne, ja jsem lina.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petíí pojď! bojuj lvice česká!
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa to dělá pro diváky prostě :D Chce aby se podívali na pořádně dlouhý zápas plný zvratů no :)
Reagovat
smazaný uživatel
kvůli mně teda nemusí.. mně osobně 2x 6:0 jako nuda nepřipadá.. aspoň jednou za čas..
Reagovat
freeteepek
To byla náhoda:-)
Reagovat
Faddova
...tak snad to dorazí :-)
Reagovat
dadaft
oki, set je tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Peťo pojď!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Problémy s ramenem asi pořád přetrvávají..
https://pbs.twimg.com/media/BF5ZzQKCAAARdCp.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
hezký oblečení :D
Reagovat
Titan
No, problémy... Jestli jste měl/a někdy porouchané rameno, tak možná víte, že to je běh na hodně dlouhou trať, na tyhle neinfekční záněty pomůže jen dlouhý klid (což nepadá v úvahu), nebo injekce. V podstatě je to rameno pořád bolestivé - až do Turnaje Mistryň :-)
Reagovat
Michaelus
že by vzala naše postřehy na barvu oblečení, a vzala si bílou?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
čistě náhodou mám zkušenosti zrovna s ramenem, když sem si ho natáhnul v posilovně. Cca 2 měsíce sem si ani pomalu nemohl opřít hlavu o ruku. Než bolest zmizela, trvalo to víc jak půl roku.
Reagovat
freeteepek
Myslím, že to tady Petra čte a zařizuje se podle toho:-) Celkem jí to sekne. Ale na to slunce by spíš pomohl klobouk. Nike žádný klobouky nevyrábí?...úsměv
Reagovat
Michaelus
Hmm,spíš kšiltovka,ale s tou si ji neumím představit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě sem to rameno celou dobu nezatěžoval.. Petra ho musí trápit každý den. Nj, je to na houby.
Reagovat
Titan
Petru štve i ta čelenka Nike, ale ve smlouvě je, že jí musí mít jen první set, pak si jí může sundat, což pravidelně dělá...
Reagovat
smazaný uživatel
proč to po ní nike chce (to s tou čelenkou), to mají všichni? Vždyť má logo na oblečení, to nestačí?
Reagovat
Michaelus
Aha,už to vypadalo jako by měla nějaký rituál
Reagovat
Fandina
Oblečení je opravdu hezké a praktické. Nevím, jestli to tu Petra čte, ale předpokládám, že ano. Klobouk by asi nebyl praktický. Podle mě je ta čelenka dobrá i kvůli tomu, že když je vedro, na čele se nemusí Petra utírat. Ale teď je nejdůležitější, aby Peťule dala ještě jeden set a bude to.
Peťo pojď!
Reagovat
Titan
Není nad osobní zkušenost ;-) Rameno je prevít už z toho důvodu, že jde těžko vypustit jeho používání. Přece jenom spát ve stoje jako kosmonauti není na zemi moc komfortní...:-)
Reagovat
Titan
Nike to po ní nechce, ale je to součástí reklamního balíčku = budeš mít čelenku alespoň první set, dostaneš víc peněz. Ona to zas není taková práce za ty prachy :-))))
Reagovat
Karl
To bílé oblečení je moc hezké. Myslím si ale, že si jej Petra nevzala na základě našich rad a tipů. Přeci jej, kdyby četla naše příspěvky, asi bychom si moc fandili. úsměv. Spíš jej dostala od sponzora jako oblečení pro nový turnaj, starý outfit už nemá ani Maria. Petra navíc v tom oranžovo-fialovém hrálo již od Australian Open.
Michaelus: jedna fotka Petry s kšiltem ze Sydney 2013 proti Cibulkové. http://g.denik.cz/1/b2/p201301060053801_denik-380.jpg
Reagovat
Karl
oprava: Petra hrála. :)
Reagovat
Fandina
Karl ... nejde o to, jestli si moc fandíme, nebo ne, ale o to, že diskuse se prostě čtou a diskuse o sobě obvzlášť a najít si diskusi o sobě v případě Petry není zase nic tak zvláštního a nelogického. Když Petra prohralušje, že raději nepůjde na internet, aby se nedočetla o sobě hodně kritiky, tak asi ví o čem mluví. Každý si rád o sobě počte, něco se dozví. V nynější době to není taková věda.
Reagovat
freeteepek
Petra vede, to jsem zvědav, jak dlouho jí to vydrží...
Reagovat
smazaný uživatel
zatímco Peng v pohodě podání vyhrává, kromě toho jednoho, Petra všechno dává přes shody...
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že musím něco povzbudivého napsat. Další podání proražerno. Jak to vidíte ve 3. setu?
Reagovat
smazaný uživatel
Na to nemám nervy a radši už na tenhle zápas nesazim.
Reagovat
smazaný uživatel
to koukáte na slovak sport nebo?
Reagovat
freeteepek
První set je v háji. Petra zakončila třetí dvojchybou. Vypadá to s ní bleďě. Vsadím balík, že prohraje:-(
Reagovat
petrulinka
Tak vsaď, třeba to k něčemu bude :-)
Reagovat
freeteepek
Bohužel, došly mi prachy na účtu a nový tam dávat nechci. Vsaď ty, uvidíš, jak to funguje!
Reagovat
Titan
Kdybych měl věštit, tak bych vyměnil prohru Petry za výhru Karolíny... ;-)
Reagovat
freeteepek
Přestože Petře v Miami nevěřím, v prvním zápase jsem si na ni ještě vsadil (naposled). Doufal jsem, že aspoň tu jednu výhru v tom pekle urve. Před chvílí prohrávala už 1:3 v prvním setu, teď je to vyrovnané. Bojím se ale, že jestli ten první set nakonec nedá, tak to má jasný:-(
Reagovat
Titan
Petra ztratila hned své první podání ve velkém stylu - 15:0, 30:0, 40:0BP, 40:15BP. To ale není na Petru nic divného, první zápas na turnaji se zkouší trefit do servisu :-)
Navíc Peng není pro Petru lehká soupeřka...
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim no, vyhrany prvni set by byl lepší :)
Reagovat
petrulinka
No a nejen své první podání, ale bohužel i první set. Já nechápu, že když je schopná vzít si zpět ztracené podání, že není schopná zvládnout celý set. Ale je fakt, že Peng není žádné ořezávátko a je to pro Petru na začátek těžká soupeřka.
Reagovat
petrulinka
Ale kdo má mít na to nervy! Rozčiluje mě, že nevidím, co se na kurtu děje. Tak jdu asi raději žehlit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
co si budem vykládat, pro Petru není žádná soupeřka pro začátek lehká (snad kromě Daniely Hantuchové :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sledujem tie vysledky tak sa len smejem jak Goerges Stephens zahadne prehravaju na zamyslenie to je fakt
Reagovat
smazaný uživatel
:((
Reagovat
Faddova
Ajaj, ta Petra to zas mastí, možná je lepší, že to nemůžeme vidět ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova ma uz tak nevyrovnane vykony jak nasa Cibula aj ked ma lepsie vysledky ale kolisave
Reagovat
smazaný uživatel
Petroooooo, probuď se..
Reagovat
smazaný uživatel
to vypadá, jako kdyby si Petra zapomněla return na pokoji :(
Reagovat
PetaM
Nechci to zakřiknout, ale Peťa se asi zastřílela a zatím to jdee :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten akoze super talent Tomic by kludne mohol byt hracom TOP 15 AZ 10 ALE ten jeho pristup je smiesny
Reagovat
VlS
meteo podmínky zatím téměř ideál , Teplota 23 , vlhkost pod 50%, vítr 3m/s, Petro pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím je nějaký stream na Miami? Na LSH nic zatím není a nova sport vysílá až od zítřka.. Díky za odpověd :)
Reagovat
smazaný uživatel
noo aj ja hladam a nic neviem najst
Reagovat
VlS
Není, až od pátku
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, dík za odpověd.. i když mě nepotěšila.. :(
Reagovat
Fandina
Karolíno a Kristýno k dnešním jednadvacetinám. Štěstí, lásku, tenisové úspěchy. Ať se daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Také se připojuji. Karolína by dnes mohla přidat tu pověstnou třešničku na dort :)
Reagovat
dadaft
Hlava i Hájek v kvaldě v Planici moc dobře...
jen tak dál chlapi.
.................. doufejme, že nás čeká povedený vrchol sezóny. ))
Reagovat
Fandina
Kde to čteš, díky za odkaz!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.google.cz/#q=planica+hajek+hlava+2013&hl=cs&source=lnt&tbs=qdr:d&sa=X&ei=u_1KUa-HEoTNtQaZk4GoDA&ved=0CBsQpwUoAg&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.ZWU&fp=235feff55a4b3358&biw=1680&bih=791
Reagovat
Fandina
janekda díky, moje hlava!
Reagovat
Matti
Tonda Hájek a mamut, to šlo vždycky dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenistka-siniakova-si-zahrala-na-turnaji-v-miami-fu3-/tenis.aspx?c=A130320_204645_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz. Tak snad bude Katky kotník v pořádku... Jo a taky by jí Wilson mohl dát nějaké hezčí šaty. :)
Reagovat
petrulinka
Jako rozhovor je fajn, akorát mě rozčilují, jak všude nezapomenou zdůraznit, že Glatch porazila v roce 2009 Petru. No to je toho, vždyť kde byla Petra v tu dobu v žebříčku a kde je dnes?
Reagovat
smazaný uživatel
To máš blbý, že tě to rozčiluje.
Mladenovič, Martič, Hradecká, McHale, Arvidsson, Dulgheru, Rybarikova to jsou nebezpečné soupeřky pro Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono hlavně ten fedcupový zápas v roce 2009 Petra v podstatě odbelhala potom, co si několik dní zpátky blbě podvrkla kotník při jednom z prvních tréninků s Ivankem, proto tak výrazná porážka.
Reagovat
smazaný uživatel
Co taky můžeš chtít od Kučerové z idnesu. Vždyť ta ani neví, ve kterém roce to bylo... V té otázce tam říká, že to bylo před třemi lety, přitom to bylo před čtyřmi (duben 2009). Anebo je druhá možnost, že neumí počítat. :D
Reagovat
tommr
zatím jsou to ještě pořád tři roky (a něco), čtyři roky to budou až v dubnu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, AŽ v dubnu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
... k tomuto utkání v r.2009 mám jednu vzpomínku. Tenkrát dojel brácha se svou hvězdou (přítelkyní)z Prahy na víkend domů na Moravu a hlásí: "Jedem za pár týdnů do Brna na ten Fed Cup s USA". Já mu na to říkám: "V..e dostanem jasnou pětku, co tam"! Brácha hlásí: "Nepřijedou Williamsky, vidím to na postup". Po sobotě se pak vrátil domů plné optimismu za stavu 1:1, že je rozhodnuto a tak. Já mu spíš z hecu s tatem říkám: "V..e aby to po neděli nebylo 2:3 a nebyly ještě protažený ksichty". Brácha tenkrát říkal, ne ne, to nehrozí! Jak to dopadlo radši nevzpomínat! :)
Ale to v r.2009 naštěstí končilo pro ČR období tenisového temna a začínala tenisová renesance. Tome, Peťo, Katko pojď!!! :)
Reagovat
VlS
Předpověď počasí
Teplota 26, vlhkost 51%, jižní vítr 5m/s (což je už dobrý na pouštění draků, na tenis nic moc)pravděpodobnost deště 20%, rosný bod 16
Tipy výběrově
Stadium
Aga - Su Wei Hsieh - Aga mě poslední dobou nebaví, tipnu Su Wei
Ciquel - Tomič - Tomič
Serena - Flavia - Serena
Nieminen - Nalbandian - Nalbandian
Venus - Kimiko - Venus vyhraje souboj veteránek
Granstand
Bertens - Na-li - to může být zajímavé, těžko soudit, s jakou formou se Na vrací po delší pauze, tipnu Kiki, ale fandím Na
Peng - Petra - Petra to dá
Caro - Karolína Plíšková - Fandím Karolíně, tip spíš Caroline (s těmi jmény by se krásně vyblblo)
Marion - Petko - Marion mě při posledním zápapasu v IW připadala docela zoufalá, ztracená, nejistá, nevím, jestli s tím s Janou něco udělaly, tipnu Petko (a taky jí fandím)
kurt 1 Govortsova - Stephens - Sloane
Mladenovič - Domča Cibulka - asi spíš Kristýna
Andujar - Viktor Troicki - dal bych Viktora, ale nevím nevím
Lucka Šafářová - Romina Oprandi - nemůžu jinak než Lucka
Kurt 6
Goerges Tomljanovič - Julia
Morita - Wickmayer - Ayumi mě překvapila v prvním kole s Heather, zkusím ji i dál
Kurt 7
Dodig - Lacko fandím Lukášovi, ale tipnu Ivana
Kurt 8
Flipkens - Vogele - Kirsten dneska dojde šťáva a Štefka vyhraje :-(
Muguruza - Nasťa - tipnu Nasťu, i když jí moc nevěřím
Rybáriková - Barthel - Mona
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dám reakce na tvoje tipy:

Aga < Su Wei Hsieh - souhlas, navíc kurz 9.8
Ciquel > Tomič - Tomič je náladový, tak zkusím za 5 Giquela
Nieminen > Nalbandian - Asi jsem masochista a dám Nieminena. Pro mě druhý nejhůř tipovatelný tenista po Štěpci.
Venus >> Kimiko - souhlas, Ale Venus je juniorka proti Kimiko
Bertens > Na-li - souhlas s Kikinou
Peng < Petra - souhlas, vzhledem k té nízké vlhkosti :)
Caro > Karolína Plíšková - souhlas
Marion > Petko - Hm myslím, že dál pude Marion. U bab to je jak na houpačce jeden zápas supr a hned další je propadák a za 1.8 Marion je jasné.
Mladenovič > Domča Cibulka - souhlas s odvážným tipem
Andujar > Viktor Troicki - loterie, takže za kurz 3 beru Andujara
Lucka Šafářová - Romina Oprandi - nevím :(
Dodig > Lacko ale Ivan už hodně posílil z 1.81 na 1.47, takže pozor
Flipkens > Vogele - Voegele vypadá podle scoreboardu opravdu dobře
Muguruza > Nasťa - nesouhlas, ale kurz ještě není
Rybáriková = Barthel - Nevím, ale za kurz 1.34 Mona takový favorit není.
Reagovat
VlS
Tak u Lucky nevím ani za stavu 6:0;5:0 servis :-( Ale to není důvod jí nepřát :-D
Reagovat
dadaft
s Li Na rozhodně nesouhlas. AO ukázalo, že je schopna hrát s nejlepšími a Carlos to od té doby do ní pere pod tlakem......
pauza zas tak dlouhá nebyla.......
....... řekl bych set na rozkoukání a pak Kikinu smázne..........
Reagovat
smazaný uživatel
A jó. Li Na je jasná favoritka vo tom žádná. Ale za 4.7 na Kiki? Možná by se hodilo dát Kiki jenom na první set za 3.7, případně ovárek nad 20 gemů za 2.01.
Reagovat
tommr
doufám, že nebude pršet po oba týdny a že program nebude nějak zásadně narušenej ...
Reagovat
smazaný uživatel
V posledních dvou letech snad vůbec nepršelo, co si pamatuju, tak snad se to vyprší teď, když nás to ještě tolik nepálí a bude pokračovat příjemná tradice. :)
Reagovat
Fandina
předpověď počasí Maimi
http://usa.tripzone.cz/miami/pocasi
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/601418_534491636603692_1937103813_n.jpg

Snad neonemocní:-(((:-D
Reagovat
VlS
A s kým si ho užívá?
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Lorenzim to byl dobrý tip, ne? :D
Je to boj. Prohrál první set 0:6
Reagovat
Elrondin
Jenže to bylo jen na oko, po prvním setu se sešli Nikolajovi nejbližší a poslali pořádné sázky na Paola ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že tenhle zápas je celkem čistý. Aspoň co se sázek týče.
Reagovat
Elrondin
U toho kluka si nejsem nikdy jistý, když je v zápase favorizovaný. Jak ho Paolo ve druhém setu hned breaknul, tak jsem si na něj vsadil na vítězství v setu a šlo to jako po másle ;o) A jestli je to čistý, tak Nikolajovi děkuji za jeho pověst ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
a treti pro zmenu 0:6, se z nej picnu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo klasický ding dong :) Taky jsem zachytil ten druhý set, navíc před brejkem. Takže spokojenost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Hlavackova a Hradecka katastrofa aj vo 2-hre aj vo 4.hre
Reagovat
Fandina
Čtyřhru teprve budou hrát a teď ještě může Andy otočit, tak Andrejko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Titan
Na brejky srovnáno, snad se Andrea nedá...
Reagovat
Titan
Další dva breaky na každé straně, volejte psychiatra....
Reagovat
Roger_Federer
Andrea Hlavačkova by se sebou mela začit neco delat..Trapeni z 360 hrackou sveta..
Reagovat
Titan
Teď srovnala na brejky, snad to dopadne dobře...
Reagovat
tommr
a to je ještě tý Duvalový teprve 17 let ...
Reagovat
nouma
Mládí vpřed. A hraje doma. To ze sebe musí vydat maximum.
Reagovat
Bob
Prosím vás, Hlaváčková, Hradecká. To je jendo brko pomalu. V poslední dobou hrajou velký kulový. A holkám se nedaří ani v deblu a to jsou světové dvojky. Už ani nevím, co je pro ně důležitější, jestli sing, nebo debl.
Reagovat
VlS
Bobe, problém nejspíš je, že ony to neví taky. Letos zatím velká bída a ve Fedcupu bych je nepostavil. Nevzím co se stalo, ale Lucka už snad ani nedá eso.
Reagovat
smazaný uživatel
A máš snad nějakou alternativu?
Reagovat
smazaný uživatel
a ty?
Reagovat
VlS
Ano, mám, proč se ptáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne. Proto bych si, na rozdíl od VlSe, nedovolil ten luxus nepostavit je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem s ní!
Reagovat
Fandina
quesh ... nevím, proč se Háčkám teď debl nedaří, ale zase tolikrát spolu nenastoupily letos, tak snad to ještě napraví. Podle mě jsou pořád naše neuspěšnější a do FEDu by měly nastoupit ... úsměv
Reagovat
VlS
Varianta 1) Plíščata - na Sáru s Robertou sice taky nemají ani ve snu, ale z hlediska dlouhodobější perspektivy potenciálně záslužný čin.
Varianta 2) Lucka Šafářová s Klárkou
Varianta 3) Klárka s Bárou, která už bude mít po trstu, debla umí a má extremně dobrej pohyb a šikovnou ruku na saku
Varianta 4) Andrejka s Klárkou
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si totéž.
Reagovat
Fandina
VlS ... ty varianty jsou určitě možné, ale proč by to Pála dělal? V případě, že nebudou tři body se singlů, tak musí dát nějakou jistotu a ne experimenty. Podle mě to pořád jsou Háčka. A Sáru s Robertou už porazily.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, ale všechno to jsou podstatně horší varianty než Háčka. Tou první bys navíc fakticky zúžil tým jen na dvě děvčata.
Reagovat
Fandina
quesh ... koukám, že jsme odpovídali hodně podobně a ve stejnou chvíli ... úsměv
Reagovat
VlS
Rač se podívat na dnešní výsledek Lucky H s Karolínou a schválně, kterou bys měl radši v týmu pro potenciální potřebu na singl? Queshi, já nikoho nezatraćuju na věky a na vždycky, ale Háčka jsou totálně z formy, ať individuálně, nebo v páru, sundej si růžový brejle. Andrejkaž na 6 turnajích odehrála 6 zápasů, vyhrála 1, Lucka Háčko 5turnajů 5 źapasů 1 výhra . V racme deblů je Lucka Šafářová 9, Háčka jsou 16. Je mi to líto. To i Lucka Šafářová, která teď taky nezáří má pomer W/L 5:7.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné růžové brýle, ale realismus. Zkušenosti i kvalita poměrně jasně mluví ve prospěch Háček.
Reagovat
VlS
Čím se měří kvalita? Příliš mnoho prázdných slov.
Reagovat
Fandina
Kvalita H+H může být tituly, GS, stříbro z OH, třeba. A je to jedno slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledky. A ty mají v deblu Háčka ze všech myslitelných českých párů jasně nejlepší.
Reagovat
VlS
Výsledky kdy - historie se studuje, historie nevyhrává, vyhrává aktuální kvalita - tedy schopnost podat výkon a dosáhnout výsledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. A ta je v deblu na straně Háček.
Reagovat
VlS
Tak to jsem si oddechl, že nevyletí v Mia v 1. kole, když jsi si tak jistej :-)
Reagovat
Fandina
Já Háčkám přeji, aby nevypadly a opět vyhrávaly, ale celkem rozumím argumentům, že do FED jsou nejlepší varianta. Do singlu Petra Lucka a ony dvě debl. Jednak se vítězné složení neopakuje a jednak jsou pořád na tom výsledkově v deblu nejlíp z našich holek. I momentálně jsou v deblovém že bříčku 4 a 5. A pokud by měl být debl složený se Šafiny a Klárky, nebo Báry, tak pořád je to všechno na singlistce. Ten debl H+H jako dvě další holky je pořád nejlepší varianta. Háčkám přeji, ať teď vyhrají, i když mají v 1. kole dost silné protihráčky.
Reagovat
Fandina
Oprava ... vítězné složení je dobré neměnit, ne jak jsem napsala neopakuje ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Hewit už při svojem podání neproměnil nejméně 5 MP. Z toho jednou byl dvojitý.
Reagovat
Titan
Se teď dívám, že sestry Plíškovy jsou jedna levačka a druhá pravačka. I vzájemnou bilanci mají vyrovnanou 4-3 pro Ka...
Reagovat
Titan
Píše se o Smitkové, že neobhájila nějaký titul. Podle mě to až tak nevadí. Petra Kvitová (opravte mě), také žádný titul neobhájila. Já v tom vidím výhodu, protože může vyhrát kdekoli a jen se ji v kalendáři plní tituly k různým turnajům, což považuji za obrovskou hráčskou flexibilitu jak klimatickou, povrchovou nebo indoor/exdoor :-)
Reagovat
Titan
Haló... To byl vážně míněný dotaz. Co já vím, tak Petra žádný turnaj neobhájila...
Reagovat
Fandina
Co se týká žebříčku, tak se do něj počítá rok zpět. Takže je to jedno, jestli obhájíš nebo ne. Pořád musíš hrát dobře a vyhrávat, abys žebříčkem stoupal.
Reagovat
Titan
To je mi teď celkem jedno. Ale když si vezmu kalendář, tak je mi sympatické, když nějaká hráčka vyhraje turnaj, který nevyhrála a tak se jí těch X turnajů za kariéru nahromadí skoro tak, že to dá dohromady za ta léta šňůru titulů. Jen stále nevím, jestli Petra náhodou nějaký neobhájila, přece jenom ji sleduji jen od začátku roku 2011...
Reagovat
Fandina
Titan ... tak zkoukni profily Peti a tam to určitě bude například ten tady na TP nebo další odkazy
http://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/
http://www.tenislive.cz/wta/petra-kvitova/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Petra_Kvitov%C3%A1
http://www.wtatennis.com/players/player/13403/title/petra-kvitova
Reagovat
Titan
Fandino neser :-)))) Tyhle weby znám, ale počítám, že je zde někdo, kdo to ví, aniž bych se probíjel desítkami stánek. Zvláště odchod Sony-Ericssonu z WTA udělalo na jejich stránkách pohromu, aktuální bodování turnajů nikde, summary turnajů nikde. Děs běs. A já chtěl jen přátelsky vědět, jestli Petra nějaký turnaj obhájila....
Reagovat
Fandina
Podle mě Petra neobhájila žádný WTA turnaj, ale přesně to nevím, tak proto jsem sem dala ty odkazy.
Reagovat
tommr
Petra ještě nikdy žádnej WTA titul neobhájila a některý dokonce ani nezkoušela obhájit ...
Zatím získala v kariéře 10 titulů: Hobart (2009), Brisbane (2011), Paris (2011), Madrid (2011), Wimbledon (2011), Linz (2011), Istanbul (2011), Montreal (2012), New Haven (2012), Dubai (2013) ...
Reagovat
Titan
Karolína má teď docela nehratelnou soupeřku, škoda... Nebo možná... ?
Reagovat
tommr
Wozniacká bude pro Karolínu asi příliš velký sousto. Aspon potrápit by jí ale mohla. Škoda, že ten zápas nejspíš neuvidíme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro vypráská Karo :D Respektive upinká :)
Jenom tak pro zajímavost, holky Plíškovy zítra slaví narozeniny..
Reagovat
Titan
Ten otazník jsem tam dal proto, že zcela nová hráčka na okruhu dokáže zatopit i těm nejzkušenějším, protože ti vůbec neznají jejich hru. Takže jistá malá šance tam je. Karolajn také v Kuala Lumpuru vypadla s kvalifikantkou... ;-)
Reagovat
Titan
A obě najednou? To měli rodiče docela fofr... :-)))
Reagovat
nouma
Soupeřka je právě až moc hratelná, podle teorie ¨finalistek¨by mohla Caro krásně na raketě Karolíny vylětet. Jasně moje teorie se občas i sekne ale tak nějak má úspěšnost kolem 70 % ale Karolíně budu hodně věřit protože je jen hezká nic víc :D
Reagovat
tommr
já si myslím, že Wozniacká dneska zápas Karolíny určitě pozorně sledovala a bude na ní dobře připravená ... :)
V KL byla trochu jiná situace a ani motivace Wozniacký nebyla úplně stejná jako je tady v Miami ... :)
Reagovat
Titan
Však on Piotr něco vymyslí... :-))
Reagovat
Fandina
Karolíně přeji, aby Caro porazila. Podle mě to není nemožné. Jestli má mít Karolína vítěznou vlnu, tak proč neporazit bývalou jedničku. Kájo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Titan
Karolíně tu vítěznou vlnu překazili ňoumové v IW, a jak to sleduji, tak IW je nejhorší mandatory turnaj na světě. Petkovič jen WC do kvaldy. Dobře dělají sestry Williamsovy, že se ho ignorují, ten turnaj by měl zůstat zapomenut v poušti...
Reagovat
Fandina
Karolína měla vítěznou vlnu i teď v kvalifikaci a předtím jednu v Kuala Lumpuru, tak na obě může navazovat.
Reagovat
Frick
Jak je to vlastně s tou Smítkovou? V říjnu jí bude teprve(?). Dá se ještě mluvit o nějaký naději? Nebo kdyby jí byla, tak už měla bejt jinde než na 284. místě?
Reagovat
rib
bude jí 19 a její výsledky můžeš vidět na tomto webu v Profily hráčů
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tereza Smitková má letos zatím celkem dobrou sezonu, sice neobhájila minulý týden titul, ale jinak neskončila dříve než v QF :-) Až loni vlastně začala hrát výhradně ITF turnaje, takže nato, že ještě v roce 2011 hrála pouze juniorské turnaje, tak to umístění není tak špatný.. :-) Letos bych řekl, že půjde do té TOP 200 :D
Reagovat
nouma
Gratulace, Káťa ukázal že má na to být hráčkou světovou. Uhrát dva vítězné kvalifikační zápasy a v 1 kole narazit na Muguruzu a být ji vyrovnanou soupeřkou, já nemám slov, já smekám. Sice mám co dělat abych tu slzu neuronil bo a to Katka moc dobře ví, ten zápas se dal vyhrát ale nevadí nevadí. Příští rok má co obhajovat a bude zkušenější a bude chtít se dostat do 2 kola. Má potenciál a tuto dívku nespustím z očí, bo nás ještě letos hodněkrát mile překvapí. Katko Go Go Go
Reagovat
dadaft
gtratulace Katce.
že by třeba Tiriac taky pustil divokou kartičku?
Reagovat
tommr
lepší by bylo kdyby Katka tou dobou už žádnou WC nepotřebovala ... :)
Reagovat
dadaft
P.S. samozřejmě gratulace k tomu, jak to celé dopadlo (3 zápasy jsou fakt parádní) - - - dneska bylo ještě nedlouho před koncem vedení...

tommr ........ tož odvážná vize. ))
no snad se někde něco urodí a budou u toho kamery.
Reagovat
Titan
No, já jsem hlavně zvědavý, jak dopadne boj starší a mladší české školy Hradecká-Karolína.
Podle mě by to měla Karolína celkem snadno dát. I vzhledem k formě Hradecké...
Reagovat
tommr
dneska to jednoznačně přeju Karolíně. Pro ní bude mít postup mnohem větší cenu. Lucka si to může vynahradit v deblu na kterej by se už měla stále víc a víc soustředit ... :)
Reagovat
Titan
No ale řekněme si upřímně, že Lucce psychicky moc nepomůže nedávná prohra s šestnáctiletou holkou na IW a ještě teď prohra s mladou krajankou. Ani ta čtyřhra zatím nejede...
Reagovat
PetaM
Já myslím, že kdyby se Háčka začala soustředit jen na debl, tak by vydělaly více peněz, než když jim nejde ani singl, ani debl ... Ale tak, mají svou hlavu .... Třeba to jednou pochopí. Jen aby to nebylo pozdě ... :( :(
Reagovat
Titan
Karolína vypadá dobře. Za 30 minut 5:2 a to měla setpoint na 6:1...;-)
Reagovat
Titan
Tam bude otázka priority. Hlaváčková si myslí, že v deblu ještě může zabrat, Hradecká se trápí...
Reagovat
PetaM
Jo, to vím. Obě dvě pořád tvrdí, že se chtějí soustředit hlavně na singl. Třeba se chytnou, ale debl by jim vydělával více, než prohra v prvním kole singlu i deblu ... :) Ale tak, je zbytečné to tady řešit, to si musí uvědomit holky :)
Reagovat
tommr
přesně tak. Holky by si měly uvědomit, že je lepší bejt první na světě v deblu než slabej průměr v singlu. Na to hrát obojí na vysoký úrovni současně prostě nemají ... :)
Reagovat
Titan
Však uvidíme za chvíli, Hradecká je podle mě venku a Hlaváčková nastupuje za pár minut, i když ta by mohla Duvalovou dát...
Reagovat
Titan
Podle mě tam bude i něco víc. Řekl bych ponorka nebo co. Podle mě si Hradecká uvědomuje, že je tak trochu slabším článkem a chce si dokázat, že není jen do počtu. Hradecká není špatná hráčka, ale má neuvěřitelně velké výkyvy i v jednom zápase...
Reagovat
Fandina
Podle mě Háčka nastupují na singl také kvůli tréninku. Nic za to nedají a když se zadaří, každé vítězství se počítá a finance také. Navíc holky jsou v první stovce, tak proč nehrát singl většinou bez kvalifikace.
Reagovat
tommr
taky už mě to napadlo. Debly jsou bohužel k vidění jen málokdy, ale skoro ve všech jejich zápasech co jsem viděl byla Lucka o poznání slabší a je jasný, že jí to musí štvát. Kdyby ale měly kvůli tomu v deblu skončit tak by to bylo ke škodě obou ... :)
Reagovat
Fandina
Podle mě je Lucka Hradecká pohodářka a hodná holka, možná nejhodnější ze všech na okruhu. Divila bych se, že by jí něco mělo štvát. V deblu co hrají s Andreou je ona spíš tou, která určuje hru. Podle mě není slabší hráčkou. I v singlu je před Andrejkou.
Reagovat
tommr
Lucka je sice papírově lepší hráčka, ale v tom právě může bejt problém - v deblu to na dvorci obvykle vypadá obráceně. Aspon to tak bylo skoro ve všech jejich zápasech co jsem viděl ...
Neříkám, že Lucka není pohodářka nebo že mají nějaký spory, ale je každopádně divný, že spolu letos nehrajou všechny turnaje a že jim to najednou tak nejde. Nebyly by první ani poslední úspěšnej pár, kterej se ze zdánlivě nepochopitelnejch důvodů rozpad. Pro příklady není třeba chodit daleko - Pesckeová už ted nehraje se Srebotnikovou, Petrovová nehraje s Kirilenkovou, Shvedová s Kingovou ...
Reagovat
Fandina
Prosím tě, nestraš. Myslím, že se holky spolu nebudou chtít rozejít, to by byly samy proti sobě a že spolu nehrály posledně debl, tak asi proto, že teď někde dostala WC do singla a Lucka tam nejela, tak to ani nešlo technicky. Jinak holky samy řekly, že i když to tak nevypadá, tak i když to tak nevypadá, víc rozhoduje Lucie. Když jsem byla na FED v Ostravě, tak celý první set Lucka nahlas řídila. Vždycky řekla Andy pojď a ta šla po úderu. Ve druhém už to nedělala vůbec a také to pak bylo hodně vyrovnané. Ten první byl jednoznačnou záležitostí Háček. V televizi tyto věci nevidíš, neslyšíš.
Reagovat
Fandina
dodatek tommr ... vím, že se spoustů debll různě rozchází a schází, ale myslím, že bychom něco takového už věděli. Teď také spolu hrají a jak jsem psala tak Andy někam dostala WC, to mi tam vypadlo ... úsměv

PS HH holky a Šafina v Maimi s delfíny:
http://www.denik.cz/tenis/hradecka-hlavackova-a-safarova-dovadely-v-bazenu-s-delfiny-20130320.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho ještě pánové hodláte ignorovat fakt, že singl je prestižnější a výrazně lépe placený než debl?
Reagovat
pepin
Fandina-Tommr, tak to, že Háčka v singlu asi nikam závratně nepůjdou je asi víc než pravděpodobný. Oba máte pravdu, že by se měly hlavně soustředit na debla. Jak to s nima půjde dál uvidíme v brzké době, myslím tím v deblu, v singlu je to podle mě o ničem. Nevím, mám ale také takový divný pocit co se týče Lucky Saf. i když Fandino naše sázka trvá, ale nějak to s ní k ničemu až tak nespěje. Vždycky jeden výkřik a pak dlouho nic. Tak uvidíme.
Reagovat
pepin
Hele, Fandina snad není chlap ne? Nebo to tady maskuje?
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Háčka jsou ještě mladé na to, aby se soustřeďovaly jen na debl. Nechme to na nich. Samy obě říkaly, že je pro ně singl prioritou a je to logické, všechno je na nich, i za prohry si mohou samy, rozumím tomu, navíc je tu finanční záležitost. A ono být v první stovce, jak jsou ony dvě je úspěch. Není to žádný neúspěch, co by za to jiné holky daly. Takže jim držím palce oběma i Šafině, aby vydržely, hrály pořád lépe a lépe a o nic jiného nejde. Lucka Šafina mohla mít pech na den blbec nebo nahecovanou soupeřku, ale hrát umí, tak uvídíme. Zatím je tuším 16 na světě, takže super ...usměv
Reagovat
Fandina
quesh nepsal o mě. Háčka považují singl za důležitý a já jim rozumím. Také jde o peníze a prestiž. Když Háčka řeknou, že je pro ně důležitější debl, budu to také chápat. Ale zatím říkají, že chtějí úspěch i v singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
To sice není, alespoň co já vím, ale podstatu mého příspěvku to nemění.
Reagovat
pepin
Tak to já také vím, že říkaly, že priorita je singl, to jen, že tady kolem toho tak kecáme a tak jsem napsal svůj názor. Opravdu nejsem přesvědčen, že jedna jak druhá to mohou v singlu dotáhnout někam víš. I když bych jim to pochopitelně přál. Myšleno do prvé 20.
Reagovat
Fandina
Tak ono je logické, že když mohou nastupovat bez kvalifikace na WTA turnaje v singlu, tak by byly samy proti sobě, aby to nedělaly. Také jde o peníze o prestiži nemluvě. A že se do té první stovky také musely nějak dostat to také není jednoduché. Kdekterá by tam chtěla. Všechny nemohou být v 20. Myslím, že Andy říkala, že chce výš, nevím jestli 30 nebo 50, musela abych to zjistit. Každý máme jiné cíle. I 40 pro Andreu může být kýžený cíl a pak zase ty další mety. To samé třeba LUcka. Prostě chtějí hrát a je to jejich volba. Já být na jejich místě, tak také nastupuji pokud to půjde.
Reagovat
tommr
tak cíle si může Andrea dávat jaký chce, ale je otázka jestli na to má. Já si myslím, že do tý první padesátky se v singlu nikdy nedostane. A myslím si, že je mnohem výhodnější - ze sportovního i z finančního hlediska - hrát závěrečný kola v deblu než vypadávat potupně v prvních kolech singlu ... :)
Souhlasím s tebou ale v tom, že pokud je možnost hrát na velkejch turnajích přímo bez kvalifikací tak by to měly zkoušet i v singlu. Výběr menších turnajů by ale měly plně podřídit deblu, aby se pak nestávalo, že každá jede úplně jinam a nemůžou tak spolu hrát ... :)
Reagovat
Fandina
Podle mě si Andrejka dal cíl 50, ale jako vloni, zadařilo se jí na nějakém GS a už by mohla poposkočit, tam je víc bodů. A také holky říkaly, že si přizpůsobují kalendář kvůli deblu a někdy to prostě nevyjde, jako ta WC do Dubaje nebo kam to bylo. Velké turnaje a GS přece vždycky hrají debly spolu, když tam jsou a jsou zdravé. Já bych jim nic nevytýkala. Podle mě to mají dobře promyšlené. Teď ještě aby vyšly výhry a zase byly druhé třetí nebo kolikáté v deblu na světě. To že hrají singla přece na turnaji nevadí, dělají to tak všechny, kromě již starších deblistek a Háčka zase tak stará nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
...to je jak házet hrách na zeď...
Reagovat
Fandina
quesh ... mám dojem, že mě tommr zkouší, jak dlouho vydržím psát pořád jednu a tu samou věc, že Háčka hrají singl, protože chtějí, říkají to, je to pro ně víc než debl a debl hrají vždycky když je to možné spolu, také chtějí uspět a přeji jim aby se jim ttady také dařilo a vyhrávaly ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr je děsně tvrdohlavý a pokud je o něčem přesvědčen, nejede přes to vlak bez ohledu na sebelepší protiargumenty oponenů..
Reagovat
tommr
dnešní zápas byl naprosto vyrovnanej a ve třetím setu Katka soupeřku dokonce dvakrát brejkla. Ty brejky ale bohužel nedokázala potvrdit a starší a zkušenější soupeřka jí nakonec udolala ...
Celkový vystoupení Katky v Miami je třeba hodnotit jako velkej úspěch - získala cenný body a zkušenosti a ukázala, že se už ted může měřit s hráčkama z první stovky což je vzhledem k jejímu věku velkej příslib do budoucna ... :)
Její hru je bez bez možnosti vidět jí aspon na streamech těžký hodnotit, ale podle statistik se zdá, že Katka má velký rezervy hlavně na servisu - úspěšnost prvního servisu měla v Miami pod padesát procent a dělala tu poměrně dost dvojchyb ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Těsná prohra vždycky zamrzí... Bohužel asi rozhodlo, že Katka nepotvrdila ve 3. setu dva brejky za stavu 3:2 a 4:3. Věřím, že kdyby odskočila na rozdíl dvou gemů, tak už by to nějak dotáhla... Taky asi Katce tolik nešlo podání, protože měla 11 dvojchyb (z toho pět ve 3. setu). Za stavu 4:5 ve 3. setu tam byl určitě nějaký MTO, protože livescore stálo nějak moc dlouho. Těžko se k tomu dá něco říkat, když to člověk neviděl... Je to prostě škoda, 2. kolo bylo blízko a Katka by určitě měla šanci i proti Nastě. Přesto Katka rozhodně nemusí být smutná. V Miami dokázala velkou věc, poprvé si zahrála turnaj WTA a hned hlavní soutěž. Dneska to na první pokus nevyšlo, ale jsem naprosto přesvědčený, že to sice byla první, ale zdaleka ne poslední příležitost pro Katku.

Katka v Miami odehrála tři velmi dobré zápasy proti hráčkám, které jsou v žebříčku vysoko nad ní. Jediná škoda je, že to nebylo nikde k vidění. Asi o to víc mrzí ta dnešní prohra, ale možná ani 2. kolo s Nasťou by na streamu nebylo... Každopádně se těším, až Katku poprvé uvidím hrát zápas. Snad se brzy dočkám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Před poslední hrou jste požádala o ošetření. Podepsaly se na prohře i zdravotní problémy?
Ne, ale chtěla jsem využít pauzu, jelikož jsem v předešlém gamu běžela na kraťas a zacítila jsem kotník. Ne, že bych si ho podvrtla, ale zabolel. Vyšetření mě ještě čeká, snad to všechno bude v pořádku.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenistka-siniakova-si-zahrala-na-turnaji-v-miami-fu3-/tenis.aspx?c=A130320_204645_tenis_ma
Reagovat
historik
nemohl jsem sledovat ani průběh skóre, ale dle výsledku to vypadá na velký boj - což je dobrá zpráva, tak přeji vše nej
Reagovat
smazaný uživatel
v 3. setu vedla Katka dvakrat z brejkem, to byla velka skoda. K vyhre chibjelo jen strasne malo.

zajimalo by me jaka hracka jsi vzala medical timeout za stavu 5:4 v poslednim setu
Reagovat
HutaGalung
nevite na ktere misto se posune a jaky ma plan? ITF, challengery, kvaldy WTA??
Reagovat
smazaný uživatel
Katka se posune na misto kolem 540. Jeji dalsi turnaj by mel byt v Osprey(USA) s dotaci 50.000$. Dostala junior entry do hlavni souteze...
Reagovat
smazaný uživatel
Za postup z kvalifikace získala 30bodů tudíž by se mělaposunout zhruba o 300 míst někam do 6té stovky. Nyní se určitě bude snažit prosazovat na turnajích ITF. Dnes chybělo opravdu málo, těšil jsem se, že ji konečně uvidím i jinak než na livesportu. I tak ohromná gratulace, a jen tak dál ;)
Reagovat
Frick
Kdyby vyhrála, tak by se třeba posunula kam?
Reagovat
smazaný uživatel
kolem 380. mista
Reagovat
tommr
zápas byl naprosto vyrovnanej a ve třetím setu Katka soupeřku dokonce dvakrát brejkla. Ty brejky ale bohužel nedokázala potvrdit a starší a zkušenější soupeřka jí nakonec udolala ...
Celkový vystoupení Katky v Miami je třeba hodnotit jako velkej úspěch - získala cenný body a zkušenosti a ukázala, že se už ted může měřit s hráčkama z první stovky což je vzhledem k jejímu věku velkej příslib do budoucna ... :)
Reagovat
gambon
pouze pozitiva, jen tak dále. Zamakat na servisu je třeba ale!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist