Siniaková v Moskvě prolétla do druhého kola. S Vekičovou ztratila jen dva gamy

16. 10. 2017, 12:24
Aktuality 27
WTA MOSKVA - Kateřina Siniaková zahájila halový podnik WTA Premier v ruské Moskvě ve velkém stylu. Jednadvacetiletá Češka s ruskými kořeny v prvním kole nedala šanci chorvatské tenistce Donně Vekičové, s níž za 50 minut hry ztratila pouhé dva gamy. Ve druhém kole bude její soupeřkou vítězka domácího derby mezi Darjou Kasatkinovou a Anastasií Pavljučenkovovou.
Kateřina Siniaková (© fedcup.com)

Kateřina Siniaková sice letos získala své první dva tituly na okruhu WTA, když triumfovala hned zkraje roku v Shenzhenu a poté na konci července na antuce v Bastadu, nicméně na ostatních akcích se české naději vůbec nedařilo. Dva zápasy v řadě dokázala vyhrát už jen v Indian Wells a v pražské Stromovce.

Na další sérii dvou výher na jednom turnaji útočí na oblíbeném halovém turnaji v Moskvě, kde své letošní vystoupení odstartovala drtivým vítězstvím 6-0 6-2 nad Donnou Vekičovou a chorvatskou tenistku stejně jako loni na trávě v Birminghamu deklasovala. Dnešním vítězstvím přerušila sérii tří porážek.

Siniaková zahájila duel prvního kola rychlým brejkem, který i přes brejkbol v následující hře potvrdila, a začala na kurtu dominovat. V dalším průběhu úvodní sady ztratila jen čtyři fiftýny a soupeřce nadělila "kanára".

Ve výborném výkonu pokračovala i ve druhém setu, v němž si vypracovala rychlé vedení 4-0 a neměla daleko k tomu, aby Vekičové nepovolila jediný game. Chorvatka však oba brejkboly za stavu 0-4 odvrátila a nakonec uhrála dvě hry. Ke zdramatizování utkání se ale ani trochu nepřiblížila.

O čtvrtfinále se jednadvacetiletá Siniaková utká s loňskou čtvrtfinalistkou Darjou Kasatkinovou, nebo vítězkou turnaje z roku 2014 Anastasií Pavljučenkovovou.

Rodačce z Hradce Králové se v ruském hlavním městě nejvíce dařilo při její premiéře v roce 2014, kdy z kvalifikace došla až do semifinále. V následujících dvou letech ovšem prohrála již v prvním kole.

V ruské metropoli bude z českých tenistek startovat ještě Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z dvojčat Plíškových by měla v rámci zítřejšího programu nastoupit proti loňské finalistce Darje Gavrilovové, která včera večer prohrála finálovou bitvu v Hongkongu.

Nasazenou jedničkou Kremlin Cupu je Francouzka Kristina Mladenovicová, jež nevyhrála už 18 setů v řadě. Šlágrem úvodního kola bude souboj domácí Marie Šarapovové se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. Ruska do Moskvy dorazila jako čerstvá šampionka z čínského Tianjinu, Slovenka jako poražená finalistka z rakouského Lince.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch (hala), 745.940 dolarů
pondělní výsledky (16. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-0 6-2
Cornetová (Fr.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-3
Curenková (Ukr.) - McHaleová (USA) 7-6(4) 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Babosová (Maď.) 1-6 7-6(3) 6-4
Putincevová (Kaz.) - Pervušinová (Rus.) 7-5 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
skott
Jsem docela zvědavý na fedcupovou nominaci Bělorusek resp. koho nasadí ve finále proti Američankám do singlů. Včera sice předvedla nečekaný obrat Sasnovič proti Babos, přestože byla skoro celé dva sety jasně horší na kurtu. Ale jinak je to od ní trápení, nejenže přepustila v rankingu pozici běloruské jedničky Sabalence, ale výborně hraje v poslední době i Vera Lapko. Dnes si připsala svojí první výhru na WTA. Bude to velké dilema, jestli spoléhat na zkušenosti nebo dokonce čekat na Azarenku anebo Američanky zaskočit a riskonut to s mládím ve formě. K tomu navíc od Wimbledonu nehraje ani Olga Govortsova.
Reagovat
skott
Olejsa zatím nevyužívá svoje svoje šance, zato Julia jí brejkla hned na první pokus těsně před tie-breakem. Trošku kruté, řekl bych, že Olesja byla lepší hráčkou v 1.setu.
Reagovat
skott
Julia 5 es za dva servis gemy, Olesja na returnu teď spí:))
Reagovat
EllNino
Olesja má zvláští nápřah, něco jako Sabalenka :)
Reagovat
skott
fh? řekl bych, že ještě zvláštnější:))
Reagovat
Fandina
gratulka. Dneska to byla od ní jízda. Tak doufám, že v tom bude pokračovat. Nasťa i Kasatkina jsou těžké hráčky, ale i tak. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
Češka s ruskými kořeny? To je dost divně napsaná. Její kořeny jsou jak ruské, tak české.
Reagovat
EllNino
je to napsaný v pořádku ...
Reagovat
Fandina
když už, tak je to napsané
Reagovat
EllNino
"To je dost divně napsaná" ...
Reagovat
Fandina
to byl překlep na rozdíl u tebe nespisovná čeština
Reagovat
EllNino
obecná
Reagovat
Fandina
to je možné, přesto mě to tahá za uši
Reagovat
blixa
Takže myslíš, že Ruska s českými kořeny ? :D
Reagovat
Fandina
Ne hráčka s českoruskými kořeny.
Reagovat
Fandina
Nebo hráčka s českými a ruskými kořeny.
Reagovat
blixa
Takže to není Češka ? :-o
Reagovat
Fandina
Zeptej se jí.
Reagovat
VlS
anglicky :-)
Reagovat
skott
pořádný maraton na vedlejším kurtu. 1.set trval přes hodinu a půl. Lesja si za stavu 4-4 poranila pravé koleno, ale přesto zvládla odvrátit 5 setbolů, i když má problémy dobíhat míče do forhendové strany.
Reagovat
sprchon
Co se tam dělo? Najednou takovej kolaps McHale...

A co ta Sorana, nevíš proč skrečovala?
Reagovat
skott
sorry, to nevím, Lucemurk jsem nesledoval. Mchale zlomil definitvně rebrejk Lesji ve 2.setu... nevím, co víc by Mchale chtěla, aby Lesja lezla po čtyřech...:)
Reagovat
sprchon
Dík. :D
Reagovat
skott
Káťa proti Cornet bohužel podlehla nervozitě a před svými nejbližšími tak opět zklamala. Na olympijském centr kurtu tak má po dnešku včetně Fed Cupu strašidelnou bilanci 3-9.
Reagovat
Frick
Olympijském?!
Reagovat
tommr
to dneska vzala hopem. Myslel jsem, že bude bohatě stačit když se k televizi dostanu v poledne, ale když jsem jí zapnul tak už to bylo 6:0 4:0. Ani tak nevím jestli hrála Katka tak dobře nebo Vekicová tak špatně ... :)
Ve druhým kole čeká Katku hodně těžká soupeřka. Možná, že by bylo lepší kdyby to byla Pavlyuchenkova, která by mohla bejt trochu unavená ...
Reagovat
aligo
Katka hrála parádně a donne to nešlo... Katka sázela lajny, winnery po čáře, paráda dneska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist