Siniakové se před Turnajem mistryň daří ve dvouhře, v Tampicu je ve čtvrtfinále

27. 10. 2022, 08:44
Aktuality 1
WTA 125k TAMPICO - Z dua českých tenistek ve druhém kole turnaje WTA 125k v mexickém Tampicu uspěla alespoň Kateřina Siniaková, která porazila 6-3 7-6 Polku Magdalenu Frechovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm nejlepší deblistka světa narazí na Číňanku Lin Zhu.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková po sobotním vypadnutí v semifinále čtyřhry na turnaji WTA 1000 v Guadalajaře 'vyplnila' týden před před Turnajem mistryň, na kterém budou s krajankou Barborou Krejčíkovou od 31. října plnit roli favoritek, singlovou účastí na další akci v Mexiku. 

A na menším podniku WTA 125k v Tampicu se jí zatím daří. Čtvrtá nasazená Češka ještě neprohrála set, po hladkém vítězství 6-0 6-3 nad Američankou Alyciou Parksovou si poradila i s Polkou Magdalenou Frechovou, kterou porazila 6-3 7-6.

Zatímco v prvním zápase ani jednou nepřišla o podání, ve středečním večerním duelu s Frechovou servis třikrát ztratila. Ale litovat nemusela, neboť sama využila 5 z 8 šancí na brejk.

Siniaková si zápas zkomplikovala především ve druhém setu, v němž neudržela vedení 3-0 a klopýtnutí si neodpustila ani v tie-breaku. Přestože vedla už 5-0 a za stavu 6-3 měla tři mečboly v řadě, pustila Polku k setbolu. Ale odvrátila ho a čtvrtou šanci na ukončení zápasu už po bezmála dvou hodinách hry využila.

Ve čtvrtfinále se 26letá rodačka z Hradce Králové, jež před měsícem v Portoroži ukončila pětileté čekání na 3. titul z turnajů WTA, utká poprvé s o dva roky starší Lin Zhu (h2h 0-0). Šestá nasazená Číňanka smetla 6-1 6-2 Varvaru Gračevovou.

Druhá Češka v soutěži Marie Bouzková ve středu neuspěla. Ve druhém kole ztroskotala po tříhodinové bitvě s Italkou Elisabettou Cocciarettovou.

Bouzková je jedinou z osmi nasazených hráček, které se v Tampicu nedostaly do čtvrtfinále. Kromě Siniakové, Lin Zhu a nenasazené Cocciarettové v něm nechybí Belgičanka Elise Mertensová, Kanaďanky Leylah Fernandezová a Rebecca Marinová, Polka Magda Linetteová a Kolumbijka Maria Camila Osoriová.

• WTA 125k TAMPICO •
Mexiko, tv. povrch, 115.000 dolarů
středeční výsledky (26. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (4-ČR) - Frechová (Pol.) 6-3 7-6(7)
Cocciarettová (It.) - Bouzková (2-ČR) 2-6 6-3 7-5
Mertensová (1-Belg.) - Kruegerová (USA) 6-7(7) 6-3 6-1
Fernandezová (3-Kan.) - Xiaodi You (Čína) 6-3 6-2
Linetteová (5-Pol.) - Zarazuaová (Mex.) 6-3 7-5
Lin Zhu (6-Čína) - Gračevová (-) 6-1 6-2
Osoriová (7-Kol.) - Vedderová (Niz.) 6-3 6-2
Marinová (8-Kan.) Učijamaová (Jap.) 7-6(4) 6-7(8) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
zápas jsem vzhledem k pozdní době začátku neviděl, ale ve druhým setu to musela být pro Katku tak typická divočina naštěstí s dobrým koncem. Katka si tak připíše další cenný bodíky ... smile
Soupeřka v dalším kole je taky hratelná. Doufám že Katka nezaváhá a porazí jí protože pak by mohlo dojít na její souboj s postrachem českých hráček Cocciaretto ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist