Úspěšnou sezonu zakončila vyčerpávající bitvou. Bouzková v Tampicu podlehla Cocciarettové

27. 10. 2022, 00:05
Aktuality 13
WTA 125k TAMPICO - Marie Bouzková úspěšnou sezonu 2022 výrazným výsledkem nezakončí. Poslední letošní zápas odehrála v oblíbeném Mexiku na turnaji WTA 125k v Tampicu, kde druhá nasazená Češka podlehla po třech hodinách boje o tři roky mladší Italce Elisabettě Cocciarettové.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková minulý týden v Guadalajaře vyrovnala svůj nejlepší výsledek na turnajích prestižní kategorie WTA 1000, když vypadla až po nedělní semifinálové bitvě se světovou šestkou Mariou Sakkariovou. 

V milovaném Mexiku, kde od začátku kariéry zaznamenala už spoustu tenisových milníků, ještě na jeden turnaj zůstala. Úspěšnou sezonu zakončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky na podniku WTA 125k v Tampicu.

Druhá nasazená Češka necelých 24 hodin po úterní výhře nad Elinou Avanesjanovou padla v bitvě s Elisabettou Cocciarettovou. O tři roky mladší Italce podlehla v prvním vzájemném duelu po rovných 3 hodinách boje 6-2 3-6 5-7.

Bouzková se před týdnem vrátila na kurty po šestitýdenní pauze zaviněné zraněním ruky a dnes nastoupila k již sedmému zápasu během devíti dní ve dvou tenisových destinacích s výrazně odlišnými klimatickými podmínkami. Absolvovala vyrovnanou vyčerpávající bitvu, v závěru jí však v klíčových okamžicích došly síly. 

V rozhodujícím setu česká tenistka neudržela vedení 2-0, za stavu 3-2 nevyužila šest brejkbolů a přišel trest. Cocciarettová šla za stavu 5-4 podávat na vítězství a přestože Bouzková ještě vyrovnala, rebrejk nepotvrdila a o další zápletku se už nepostarala. Obě tenistky v zápase využily jen 5 z 18 brejkbolů.


24letá Bouzková si letos zahrála čtvrtfinále Wimbledonu či dvě finále na okruhu WTA a to červencové v pražské Stromovce přetavila v premiérový titul. Sezonu zakončí poprvé v kariéře v Top 30, nejhůře by měla figurovat na 27. místě.

Naopak i svou druhou soupeřku v Tampicu překonala druhá Češka v soutěži Kateřina Siniaková. Nasazená čtyřka si poradila 6-3 7-6 s Polkou Magdalenou Frechovou a s Číňankou Lin Zhu si zahraje o postup do semifinále.

Bouzková je jedinou z osmi nasazených hráček, které se nedostaly do čtvrtfinále. Kromě Siniakové, Lin Zhu a nenasazené Cocciarettové v něm nechybí Belgičanka Elise Mertensová, Kanaďanky Leylah Fernandezová a Rebecca Marinová, Polka Magda Linetteová a Kolumbijka Maria Camila Osoriová.

• WTA 125k TAMPICO •
Mexiko, tv. povrch, 115.000 dolarů
středeční výsledky (26. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (4-ČR) - Frechová (Pol.) 6-3 7-6(7)
Cocciarettová (It.) - Bouzková (2-ČR) 2-6 6-3 7-5
Mertensová (1-Belg.) - Kruegerová (USA) 6-7(7) 6-3 6-1
Fernandezová (3-Kan.) - Xiaodi You (Čína) 6-3 6-2
Linetteová (5-Pol.) - Zarazuaová (Mex.) 6-3 7-5
Lin Zhu (6-Čína) - Gračevová (-) 6-1 6-2
Osoriová (7-Kol.) - Vedderová (Niz.) 6-3 6-2
Marinová (8-Kan.) Učijamaová (Jap.) 7-6(4) 6-7(8) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
baba
tohle byla ta stará neškodná Marie, spoustu úsilí a běhání, neschopnost razantního vítězného úderu, slaboučké podání a selhání v klíčových momentech. Zdá se mi však, že zápěstí není OK, už v utkání se Sakari jsem zpozorovala tu změnu . Tak ať se Marie vyléčí a s elánem do nové , ještě lepší sezony.
Reagovat
EllNino
Jedina nasazena, ktera se nedostaka do ctvrtfinale :( smileKatka nastesti dalsi dvousetova vyhra, ale vedeni 5:0 v TB, nakonec 9:7 smile
Reagovat
EllNino
Ten prvni smajl nevim, jak se tam ocitl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vypadal škodolibě smile
Baba má pravdu, že Maruška hodně zaostávala na servisu, který už měla poslední dobou lepší. Na celkem velké procento in, mizerné procento vyhraných. To mě teda taky praštilo do oka a k prohře to určitě přispělo.
Reagovat
aligo
Sice s problémy, ale nakonec to zvládla ve dvou setech smile
Reagovat
aligo
To je zklamání takhle po ránusmile
Reagovat
misa
Pokud nebude ještě nominovaná na BJK Cup, jedná se o konec sezony... Na závěr tedy tříhodinový boj s nešťastným koncem. Pokud si pamatujete, končila loňskou singlovou sezonu podobně - prohrou s Trevisan v ještě delším zápase v Indian Wells.

Dnes prohrála bohužel neschopností při proměňování brejkbolů. Což se opakuje v řadě zápasů - hraje v těch okamžicích často pasivně, hlavně aby nezkazila a nevyjde to. Chyběly síly? Po třetím gemu prvního setu odešla z kurtu (toilet break).

Celkově může být Marie s letošní sezonou velmi spokojená - vyhrála konečně turnaj ve dvouhře, došla daleko na grandslamu, výrazně vylepšila žebříček a na AO bude nasazena.

Jsem s ní taky hodně spokojený, jedna prohra na nepříliš významném turnaji na tom nic nemění.

Dvouměsíční doba temna zpestřená nějakým tím záznamem z Youtube pro mě právě začala :)
smilesmile
Reagovat
Fransoas
Byla to těsná prohra.Italka měla svůj den.Hrála razantně - toto dělalo Marušce dost velký problém.Měl jsem pocit,že u některých míčků nebyla včas a proto se jí nepodařilo eliminovat tlak soupeřky.Fyzický fond trochu za soupeřkou zaostával.Je to velká škoda,že to neskončilo obráceně.
Reagovat
tommr
dneska to byla ošklivá kaňka na jinak úspěšné sezoně. Ta neschopnost proměnit brejkboly v závěrech setů je alarmující. Projevilo se to už v zápase se Sakkari a nyní proti tý Italce znovu. Pokud tohle Marie nezlepší tak nikdy nebude vyhrávat velký tituly ... smile
Reagovat
Dobry-den
Ten třetí set by za normálních okolností skončil 6:1 nebo 6:2. Fakt nechápu, co si tam Marie dneska nacvičovala. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
3:0 bylo na spadnutí několikrát smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist