Sinner si užívá post světové dvojky. Nikdy nevíte, jestli to není naposledy, říká

1. 4., 22:33
Aktuality 28
Jannik Sinner (22) si užívá každý okamžik svého senzačního startu do aktuální sezony. V nedělním finále Miami Open porazil Grigora Dimitrova (32) a získal už třetí letošní titul. Ve formě hrající Ital povolil soupeři uhrát pouhé čtyři hry a užívá se post světové dvojky.
Profily hráčů
Sinner s trofejí za triumf na turnaji v Miami (© TASR)

Sinner v semifinále vyprovodil Daniila Medveděva a ve finále i Dimitrova, čímž vylepšil svou letošní bilanci na 22-1 a poprvé se posunul na druhé místo světového žebříčku. "Je to výjimečný okamžik," přiznal po zisku svého druhého titulu z turnajů Masters 1000 v kariéře.

"Nikdy nevíte, jestli je to naposledy, nebo ne. Úspěch je potřeba si užít, ale teď přichází nová, úplně jiná kapitola, antuková sezona. Uvidíme, jak budu hrát. Ale dosavadní sezona na tvrdém povrchu byla rozhodně velmi dobrá," dodal.

Sinner je díky zlepšenému podání a učebnicovým úderům v laufu. V lednu vyhrál Australian Open a u jednoho grandslamového triumfu podel všeho nezůstane. Jeho jediná letošní prohra přišla v semifinále v Indian Wells s Carlosem Alcarazem, nyní se však Španěl podívá italskému soupeři v žebříčku ATP na záda.

"Být dvojkou je úžasný pocit. Nikdy jsem si nemyslel, že se dostanu tak daleko. Pocházím z úplně normální rodiny, můj táta stále pracuje, stejně jako moje máma. Pro mě je sport jedna věc a život něco jiného," prohlásil rodák ze San Cancida.

Důvodů k úsměvu měl Sinner po finále více.Důvodů k úsměvu měl Sinner po finále více. (@ TASR)

Sinnerův trenér Darren Cahill o svém svěřenci pronesl: "Váží si  každého úspěchu, který nastane, ale zároveň zůstává nohama na zemi a ví, že je to jen sport, že je to jen tenisový zápas," řekl Cahill.

"Ve všem, co dělá, je profesionál. Užívá si života, je to normální kluk. Je spousta dobrých věcí, které se od něj můžeme naučit. Od Carlose také, myslím, že jsou si v mnoha ohledech velmi podobní," dodal.

Italský kouč vidí v nastupující generaci budoucnost tenisu. "Myslím, že tenis je v současné době ve skvělých rukou, když přicházejí takoví hráči. Oni a mnoho dalších ponesou pochodeň předchozí generace."


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Dovodo6
Uvidíme na antuce. Federer měl třeba v roce 2007, kdy tenisu dominoval, statistiku 70/10. Z toho mi vychází, že musí začít i prohrávat
Reagovat
Ondra979
urcite na antuce parkrat prohraje, ale to neznamena, ze nebude uspesny. s Fedem bych to nesrovnaval, ten v roce 2007 prave uz tak dominantni pokud nemyslime tedy primo Grandslamy nebyl, na antuce ale vlastne nikdy protoze tam byl Rafa...jak na tom bude Janek se ukaze, ale ma dobre predpoklady uspet i na antuce, pohyb ma vynikajici, udery od BL taky a veri se ted hodne, takze to bude podle me slusne a muze aspirovat na nejvyssi mety..
Reagovat
Krisboy
Jen si užívej, dlouho se tam neohřeješ!
Reagovat
vavrinec
No nevím, obhajuje na antuce nějakých cca 500 bodů, kdežto Carlíto s Novakem přes 2000, to chci vidět, jako ho v letošní formě a fyzičce takhle přejedou !
Reagovat
Patik
Skôr či neskôr je len otázka času kedy sa Sinner začne odhlasovať kvôli zraneniam.
Reagovat
Krisboy
Už se nemůžeš dočkat, viď?
Reagovat
Patik
Tak to zase nie zranenie mu neprajem ale je to proste nepísané pravidlo tenisu ze ten kto veľa hra a vyhráva sa zraní.
Reagovat
Krisboy
Já vím, že mu nepřeješ zranění, ale budeš rád, když nebude hrát, nebo aspoň nebude ve špičce.
Reagovat
vavrinec
No, jak kdo. To je součást genetické dispozice, do velké míry. Jannik na sobě netahá zbytečné osvalení, figuru má pro tenis velmi dobrou, samozřejmě může se stát ledacos, ale taky to může být držák, bez větších zdravotních problémů.
Reagovat
Krisboy
Z Patika se pomalu ale jistě stává Jannikův hater
On velice dobře ví, že ne každý, kdo hodně hraje a hodně vyhrává se musí brzy zranit...
Reagovat
Patik
Hmm žeby ? Bohvie..
Reagovat
Krisboy
Ten nevie nič.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
vavrinec
A keby niečo veděl, nič nepovie !!!!
Reagovat
Krisboy
Taky nevím, proč by ho měli předjíždět.
Reagovat
vavrinec
Aha, já to nepochopil Jannik No.1 !!!
Reagovat
Krisboy
Reagovat
turista
Protože výkonnost v jakémkoliv sportu představuje jakousi sinusoidu, málokdy jde o dokonalé plató bez výkyvů.
Reagovat
turista
Novak a Carlito ho nemusí přejet ale to své si v sezóně myslím uhrajou. Mají na to osm měsíců.
Reagovat
dorsch2
tiez verim, ze sa tam dlho neohreje a pôjde vyssie
Reagovat
Ondra979
naprosto spravny pristup, nepochybuju o tom, ze se jednou stane svetovou jednickou a mohlo by to byt uz letos, naslapnuto ma vyborne tak at se vydari antukova sezona!
Reagovat
Mony
Jestli si udrží takový pohyb, jako teď, tak asi ano
Reagovat
Patik
Hej a nabuduci rok keď bude obhajovať vypadne z top 10.
Reagovat
Ondra979
tak urcite...pokud bude chromej..:)
Reagovat
Patik
obhajuje 3200 či koľko bodov a to je len začiatok sezóny.
Reagovat
Ondra979
no a co? asi neobhaji vse, a treba to ani nebude tak moc potrebovat, neni duvod, aby byl v horsi forme, spis bude na tom plus minus stejne a to pak nebude zadny problem..nahraje to zas rychle jinde proste smir se stim, ze ted sinner bude aspirovat na cislo jedna a asi jediny, kdo mu to muze prekazit bude Alcaraz, ale ten nema uplne stabilni formu..aspon zatim
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenom Matteo v ústraní připravuje atak na Wimbledon
Ovšem Jyrka ještě rafinovaněji, jak jinak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist