Slibný začátek Berdych ve finálový triumf nad Djokovičem nepřetavil

2. 3. 2013, 16:05
Aktuality 147
ATP DUBAJ - Tomáš Berdych prohrál během sedmi dní druhé finále. Po neúspěšném Marseille se mu nepovedl ani reparát v Dubaji, kde den po skalpu Federera nenašel recept na svého neoblíbeného soupeře Novaka Djokoviče. V prvním setu český tenista ještě vedl, nakonec však prohrál 5-7 3-6 a na svůj 9. titul musí čekat dál. Srb ve Spojených arabských emirátech zvítězil již počtvrté.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych minulou neděli po neproměněném mečbolu prohrál v Marseille finále proti proti Tsongovi. Už o pouhých 6 dní později měl nejlepší český tenista druhou šanci získat první letošní a celkově 9. titul. Včera na podniku ATP 500 v Dubaji odvrátil tři mečboly proti světové dvojce a pětinásobnému šampionovi Rogeru Federerovi a postoupil do svého 18. finále. 

V něm ovšem čekala světová jednička a vítěz turnaje z let 2009 až 2011 Novak Djokovič. O dva roky mladší Srb, který na turnajích ATP už čtyři měsíce neprohrál, od finále US Open vyhrál 32 ze všech 34 zápasů a kterého Berdych dokázal ze 13 vzájemných duelů porazit pouze před třemi lety v semifinále Wimbledonu.

A po dnešku Berdych ve vzájemné bilanci prohrává už 1-13. Český tenista se sice v prvním setu ujal vedení 4-2 a za stavu 4-4 měl ještě tři brejkboly, od jejich neproměnění se ale misky vah přehouply na stranu Djokoviče. Ten už dokonce zápasu o podání nepřišel a nakonec po hodině a 35 minut vyhrál 7-5 6-3. 

"Můj výkon nestačil. Novak byl příliš dobrý a zasloužil si vyhrát," řekl Berdych po devadesátiminutovém duelu novinářům. "Budu dál tvrdě pracovat, abych se ještě zlepšil a příště mohl bojovat o výhru a o trofej," uvedl šestý hráč světa. 

Novak Djokovič"Tomáš odehrál vynikající utkání s Rogerem, je to vynikající hráč a i se mnou to bylo vyrovnané. Mohlo to skončit klidně obráceně," řekl pětadvacetiletý Djokovič, který v Dubaji zvítězil již počtvrté. Jeho nadvládu za posledních pět let narušil pouze loni Roger Federer. Srbský tenista zaznamenal již 36. titul a svou neporazitelnost na turnajích ATP a v Davis Cupu prodloužil už na 18 zápasů. Díky triumfu si upevní pozici v čele žebříčku.

Berdych finálovou účastí v Dubaji navázal na Jiřího Nováka, který před deseti lety prohrál v boji o titul s Rogerem Federerem. Berdych si z Dubaje odveze 300 bodů do žebříčku, odměnu 193.700 dolarů (přes 3,8 mil. korun) a na turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami odletí s sebevědomím po výhře nad Federerem.

Slibný začátek, rychlý konec
Utkání začal na podání Djokovič. V páté hře prvního dějství přišla první šance pro Berdycha, který nabídnutý brejkbol využil a následně brejk bez potíží potvrdil. Z vedení se ale bohužel dlouho neradovlal.

Osmý game přinesl několik zajímavých a vypjatých momentů. Djokovič měl při podání Berdycha dva brejkboly; první neproměnil vinou vlastní chyby, při druhém mu ale pomohl český hráč, který zkazil volej na síti. Srb si tak ztracené podání vzal zpět a srovnal na 4-4.

Hned v další gamu měl Tomáš ještě tři brejkboly, ale ani jeden nevyužil a za ztracené vedení a nevyužité šance byl potrestán. Za stavu 5-6 Srbovi nabídl dva setboly, a když při odvracení prvního zahrál dvojchybu, prohrál první sadu za 52 minut 5-7.

Ve druhém setu si oba tenisté dlouho bez potíží drželi své servisy. Až za stavu 3-4 Berdych nabídl šanci na brejk, při které zahrál smeč po dopadu míčku na zem do autu a Djokovič šel podávat na vítězství. Dvojchybou sice ještě českému hráči daroval možnost na rebrejk, sám ji ale odvrátil esem. Pak ještě Berdych odvrátil mečbol vítězným úderem na lajnu, při druhém ho už ale Djokovič donutil k chybě.

- ATP 500 DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (3-ČR) ... 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
Bhúpathí/Llodra (Indie/Fr.) - Lindstedt/Zimonjič (3-Švéd./Srb.) 7-6(6) 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

147
Přidat komentář
hranol
I kdyz ho nemusim,nehral tak spatne.....ovsem ten jeho ubor je hoden burana z treti stovky...ksiltovka ala Davydenko s destem potu.....
Reagovat
smazaný uživatel
Opět fanoušci tohoto portálu nezklamali...jde tu o tenis,kvalitu a úctu k soupeři a nééé o nějaký fanatismus k onu,či onu hráči...buď tu píší křupani nebo teenegri...,chcete aby jsme byli civilizovaný národ?tak se podle toho chovejte...,všem sportovcům vzdávám hold,ať se jedná o hráče TOP 1,či o hráče z okresního přeboru...tenhle sport je víc než krásný...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych překvapil.Čekal jsem,že dostane kanára.Ale nevadí,měl jsem vsazeno,že to projebe ve dvou setech.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mame dalsi titul..parada... TOm taky hral dobre. Jen tak dal...letime do USA ..uvidime se tam.. Bye
Reagovat
Bob
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Mr_and_Mrs_Djokovic.jpg

To nemůžou být Novakovo rodiče :D
Reagovat
Bob
fotka z roku 2007 US Open.
Reagovat
Fandina
Jsou to oni, na důležitých turnajích jsou vždycky v loži.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, proč by nemohli?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to by me taky zajimalo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to by me taky zajimalo ;)
Reagovat
Bob
jakože vypadají hrozně mladě :) já vím, že to jsou oni :)
Reagovat
Bob
Gratulace oboum. Oba dva mám rád, Nole je srdcovka a Tomáš je Čech a těm já fandím taky :) Jsem rád, že Nole má další titul a Tomáš, že dosáhl finále. Držím jim palce a hlavně ať Nole vyhraje letos FO :)
Reagovat
dadaft
tak to já jsem pro navýšení aktivně hrajících GS šampiónů minimálně na 10 kusů.
takže to přeju Berdychovi, Tsongovi a tak. ))
Reagovat
Fandina
připojuji se, Tom, Tsonga přeji GS čím dřív, tím líp ... už aby to bylo
Reagovat
Hook2424
Tomas hral dneska skvele. Nolemu se nedarilo ho prehravat a diktovat vymeny tak, jak je zvykly. Skoda tech rozhodujicich momentu. Tomas musi zlepsit koncentraci a v momentech ktere jsou klicove byt o mnoho vic soustredeny a precizni! Ti tri, resp. ctyri mimozemstani pred nim to umi u Rogera to platilo driv, ted uz bohuzel mene! Ale moc se mi to libilo. Tomas hral super a dneska se i dobre hybal!
Reagovat
rubens
Trochu opožděně popřávám Nolemu k titulu. On opravdu moc nekazí. Perfektní servis. Evidentní snaha hrát pokud možno vše fh.
Od Tomáše ne úplně ideální výkon, spoustu laciných chyb (na servisu, síti...). Asi dobře zvolená taktika. Nesdílím názor, např. tommmra, že na nejlepší Tom nemá. Nevím, proč by neměl. Dneska jsem neviděl žádné zásadní rozdíly. Ovšem Nole je Nole a vzít mu servis je téměř nadčlověčí úkol. Za pár měsíců ovšem může být vše jinak.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, asi jediný, kdo může aktuálně Djokoviče porazit, je Federer. Jinak momentálně nikdo. Podobně jako v roce 2011.

Ale stabilně porážet jej už nedokáže nikdo. Připomíná to Federerova nejlepší léta.
Reagovat
Heather_Fedex
federer v soucasne forme bude rad, kdyz porazi tipsarevice....
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně to samý se říkalo i v roce 2011, v semifinále FO neměl podle expertů jako ty mít vůbec žádnou šanci, že...
Reagovat
Heather_Fedex
pokud mne radis mezi experty, kt. tvrdili, ze rog nema proti novakovi v r. 2011 na rg sanci, tak te musim zklamat, protoze o necem takovem sem ani nepremyslela. jednak proto, ze roger hral tehdy na turnaji skvely tenis a jednak proto, ze novak se mi zdal trosku z formy, kdyz zrtratil set s v te dobe jeste nijak zaricim jmdp.
pokud chce roger pomyslet na to, ze by porazel i toho dneska absolutne nejlepsiho, tak napred bude muset porazet ty hrace, kt. jsou v rebr. pod nim.
nerikam, ze se to urcite nestane, ale predci jen, roger stagnuje...to je proste fakt
Reagovat
Hook2424
Roger uz nema tu spravnou motivaci. Ale urcite bych ho neodepisoval, "dobre se vyspi " ....a pak to muze schytat kdokoliv vcetne Noleho!
Reagovat
Stan_Borowitz
On se rozehraje, neboj. Ty řeči o tom, jak by dostal dvakrát šest nula od Djokoviče nebo měl porazit akorát Tipsareviče, jsou trochu mimo, zlob se, nebo ne...
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Moje řeč.
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel ani ne, kdyz neni schopen porazit hrace jako benneteau nebo berdych (pri vsi ucte)
samozrejme, budu stale naivne verit a doufat, ale pochop, ze posledni mesice federer svym fanouskum prilis optimismu nedava
Reagovat
Fandina
Roger teď prohrál, ale nic to neznamená, Tomáš hrál ve třetím hodně dobře a co se týká Juliena, tak on ssice v žebři nic moc, ale když se podíváte na něj, jak hraje a koho všeho porazil v nedávné době, tak to není žádný začátečník. Roger zase bude vyhrávat. Teď to nevyšlo, ale rok je dlouhý.
Reagovat
Heather_Fedex
nefoukal ve finale cirou nahodou vitr??? to byla jiste pricina tomasove prohry. nebo nejake otravene jidlo od arabskych sejku...
;)))

gratulka novakovi& jeho fans
Reagovat
rod_laver
kdepak, bylo horko a klouzalo mu to.. čepice nespadla?
Reagovat
Heather_Fedex
;)) nebo tak
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, myslím, že Tomovi dost křivdíš;-)
Tohle napsal na fb:
"Přátelé udělejte si večer pohodu a užijte si víkend. Novak je pan hráč. Děkuju vám za vaše názory a podporu ..." :-))
Reagovat
Nola
z vetra majú komplex obaja účastníci dnešného finále... Tom dnes hral veľmi solídne, dokázal Noleho zatlačiť, mal obdivuhodný štart, žiaľ / čo ma veľmi teší/, nezvládal dôležité momenty zápasu, Nole dnes nezahral svoj štandard, v predchádzajúcich zápasoch hral o poznanie lepšie, možno to bolo spôsobené hrou súpera

vďaka za gratulku
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, ja jen parafrazuju tomasovy...jak to spravne nazvat...vymluvy? (pro nekoho silne slovo) po prohranych zapasech v minulosti. zadna krivda ;)
Reagovat
Heather_Fedex
nola, rado se stalo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vítr na USO bych nehrotila, nekomentoval ho jen Tomáš, ale i třeba Nole-že se mu v něm špatně hrálo ve finále...ale u Tomáše se to automaticky bere jako výmluva, zatímco Nolemu to nikdo (myslím) nevyčetl...No to je fuk:-) Dnes bylo vážně mokro, z Toma hrozně lilo:-O Nevím, jestli by to pro něj nebylo lepší bez kšiltovky, pod kterou se hlava fakt potí+ mne osobně by deptalo, kdyby mi těsně před očima kapalo (lilo) z kšiltu:-(
Reagovat
Heather_Fedex
jenze djokovic dal murraymu po jeho vitezstvi velky kredit a uznani, kdezto u tomase jsem nic takoveho nezaznamenala...v tom je ten rozdil
Reagovat
Fandina
Když hrál Nole s Andym tak tak nefoukalo, jako ten den co hrál Tom a Andy. Ten den Noleho zápas přesunuli, kdežto Toma s Andy nechali hrát, prý také kvůli divákům, tak to je těžké a že Tomovi a Andymu hodně foukalo, bylo jednak vidět, čepice létali, deštníky a trika na nich také a sám to řekl i Andy po zápase. Tom je zvyklí mluvit zpřáma a po takovém zápasu ani nešlo neodpovídat na to, že byl vítr a jak se hrálo. Mluvili o tom oba a ani nemuseli, bylo to vidět.
Reagovat
Fandina
Oprava ... Tom je zvyknutý .. hrubka omlouvám se
Reagovat
smazaný uživatel
Tak. Gratulace Nolemu k vítězství a Tomovi k finále, ve kterém předvedl velmi dobrý výkon, bohužel pro něj chyboval v těch nejhorších možných momentech...
Co se týče Noleho, mohlo to být herně samozřejmě lepší, ale předvedený výkon se mně líbil a hlavně ho dnes hodně podržel servis (70%)...Zvládl těžké chvíle a holt- je to šampion, co k tomu říct:-)
P.S: krásná trofej (počtvrté:-))
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/11387_526410430745146_1839266685_n.jpg
Reagovat
tommr
zápas s Djokovicem proběh podle obvyklýho scénáře i když Djokovic dneska hrál o něco hůř než obvykle. Tomáš už má vůči Djokovicovi tak velkej komplex, že v klíčovejch momentech není schopnej pořádně trefit ani nahraný míčky ....
Jinak je ale celej turnaj možný hodnotit pozitivně. Tomáš hrál velice solidně a kdyby byl ve finále kdokoli jinej tak ten titul nejspíš urval. Ted bude hrozně důležitý, aby na tu jednoznačnou porážku s Djokovicem co nejrychleji zapomněl a udělal nějakej solidní výsledek v Indian Wells ... :)
Reagovat
Mayo
idemo Nole !
Reagovat
smazaný uživatel
tak ako citam o nic som neprisiel,lebo ked som videl na oboch kanaloch tvsport rovnaky program,tak sa mi veru kvoli djokovičovi s berdychom pc zapnut nechcelo,ked bolo viac menej jasne aky bude vysledok djokovic potvrdil ze no 1 je právoma nikdo ho asi tak skoro nezosadi,ale podla toho co pisete berdych nehral az tak zle ako som cakal
Reagovat
gigin
V pohodě jsem si to užíl (díky Brozovi) na SuperTennis tv, v HD kvalitě, zdarma :))))
Jinak gratulka Noldovi, výkon průměrný, ale stačilo. Ajde!
Reagovat
Faddova
jo, supertennis je fajn (já žiju v Itálii), dávají na tam teď hodně turnajů, vlastně všechno kromě grand slamů a chlapských masters, vzhledem k tomu, že je to volně přístupný kanál, je to super
Reagovat
Fandina
SuperTennis je super a HD taky, ale zadarmo taky není. Musíš mít satelit a kartu, abys ho mohl naladit.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ze bych vam vyhru nejak extra prala, ale gratulace k vaze s uchama nebo co mu to dali... :-))
Reagovat
gigin
Faddova: V Itálii, jo?? Můžu se někdy stavit?? :))
Fandina: Na SuperTennis tv, žádnou kartu mít nemusíš. Satelit ano, to je jas. Ale když už mám sat na Skylink, tak přidělat tam jeden konentor na družici Hot Bird, kde SuperTennis vysílá, je otázka pár šušňů.
soječka: Jééééžíš, děkujeme, od tebe se to cení :)) Je to kluk ušatá, tak váza s uchama.. :)))
Reagovat
gigin
konventor.. cype
Reagovat
gigin
konvertor :))))
Reagovat
Fandina
gigin ... jenže ty si napsal, že je to zadarmo. Ale satelit se platí a tak karta je u tebe u Skylinku, u mě také a ta se také platí. Zadarmo není nic. Psala jsem to pro laiky, aby si nemysleli, že stačí naladit. Jinak mám SuperTennis HD a všechny české sportovní a celkem asi 33 kanálů naladěných a většina je opravdu v rámci Skylinku zdarma. Ty české sportovní se platí zvlášť. Ale jinak opakuji. Musíš koupit satelit přístroj a musíš koupit vstup na družice kartu třeba u Skylinku.
Reagovat
Fandina
Doplnění ... 33 sportovních kanálů kde se dá chytat tenis, jinak jich máme asi dva tisíce nebo ještě víc, oprava.
Reagovat
Fandina
A ještě doplnění ... a taky musíš mít ty konvektory, a všechno platíš, ale omlouvám se, nejsem odborník, mě to strčí pod nos a já jen přepínám ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandinko a já ti říkám, že na příjem z družice Hot Bird a potažmo naladění kanálu SuperTennis tv, nepotřebuješ kartu žádnou. Stačí ti satelitní komplet.
Reagovat
Fandina
gigine vidím, že ty musíš mít vždycky pravdu. Ano ta karta je v rámci satelitního kompletu, ale je tam. Můžeš si koupit satelit talíř konvektory přijímač ale je to hluché, k tomu musíš ještě tu kartu u Skylinku a pak už ladíš zdarma, nabídku Skylinku, v ní je i zdarma SuperTennis a teď dočasně i SlovakSport a jiné české sportovní kde je tenis už musíš kupovat. Takže pokud musíš mít ve všem pravdu, jak vidím a poslední slovo, tak si ho vem, ale kromě satelitu přijímače konvektorů musíš mít kartu a pak teprve ladíš ... úsměv
Reagovat
Faddova
Jo, třeba v květnu, až tu bude Masters :-P ...já jsem od přírody pohostinná, jenže ty bys mi tu škodil a fandil Nolemu (já jsem Nadalista ;-))
Reagovat
gigin
Takže ještě jednou. Na příjem programů Skylinku samozřejmě kartu mít musíš. To je jas. Skylink programy přijímáš z družice Astra.
Supertennis nemá se Skylinkem nic společného!!! Je na úplně jiné družici (Hot Bird). Jsem ho chytal dávno předtím, než jsem si koupil kartu Skylinku. Nejde mi o poslední slovo, jde mi o ujasnění situace.
Jde o tohle - můžou tu být někteří uživatelé, kteří jsou zákazníky Skylinku. Mají doma satelit, přijímač, kartu. Ale Supertennis nechytaj, páč tato bezva tv je vysílána z družice Hot Bird. No a je otázkou pár stovek, aby tuto situaci změnili a Supertennis přijímali (přidat jeden konvektor na taléřek na střeše, nebo balkoně).
Reagovat
gigin
No já už tam na tom byl v roce 2011. A jsem od přírody družný :))) Za stravu a nocleh ti tam budu Vamósovat, jak chceš :)))))))
Reagovat
Faddova
Ok, to by šlo :-D ...tak to jsme se tam asi potkali, já už tam chodím pěkných pár let ;-) Loni jsem se překřikovala s mamkou (jinak taky Nadalistkou), protože se Rafa ve 1/4finále střetl s Berďou, to bylo o držku ;-) Ale já chodím většinou na to 1/4finále, protože vidím hodně zápasů a většinu špičky a tam by se asi Rafa a Nole ještě nepotkali, takže budiž ;-)
Reagovat
Fandina
giginek ... ono je to tak, že já opravdu nejsem odborník a přepínám. Takže jen jsem napsala, že SuperTennis není zadarmo, protože musíš mít satelit a další vybavení. Na tom si trvám a nechci se tu rozpisovat o satelitech, fakt nejsem odborník a navím máme jeden satelit doma jeden na chalupě a jsou to monstra a ještě k tomu velké množství těch konvektoru, doma snad šest nebo osm atd. Samozřejmě na satelity je tu Broz a tak znovu opakuji ano můžeš si naladit SuperTennis, ale něco to stojí. Minimálně nákup satelitu a to byla má myšlenka. A SuperTennis je super ... úsměv
Reagovat
gigin
Já tam byl do pátku, do čtvrtfinále. V sobotu jsem valil dom. No, nedráždi kobru bosou nohou, nebo ti v květnu zazvoním u dveří :DDDD
Reagovat
gigin
Pokud máš tolik konvektorů, tak můžeš být v klidu i Brozova milenka.
Reagovat
Faddova
:-D
Reagovat
Fandina
giginek ... já se z vás chlapů pominu. Tuhle stojím na balkoně a pode mnou nějaké servisní televizní auto se satelitama šlo někam k sousedům a na jednou slyším. To jsem v životě neviděl, tolik konvektorů na satelitu a dívali se na náš dům. A ty zase milenka Broze ... úsměv
Reagovat
Faddova
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvam se za tu "vazu s uchama", ona je to lodka :-) - kdyz jsem psala prispevek, jeste neprobehla aktualizace clanku s fotkou a ceremonial jsem nevidela, Djokovice sleduju jen po nejnutnejsi dobu.. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
sojka, vazu s uchama dostavaj hraci po finale turnaje v cincinnatti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ucho dostala v Dubai Petra:-)
http://dd508hmafkqws.cloudfront.net/sites/default/files/styles/article_node_view/public/Petra-Kvitova_DUbai_AP.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
mam v tom pekny gulas.. ;-) ale tohle nahodou vim, protoze mam stale jeste na PC tapetu "Petra libajici" - to ucho.. :-))
Reagovat
Heather_Fedex
vyyyborne, takze nejsem sama, co ma v hlave gulas ;)))
Reagovat
VlS
Na Tomovi je vidět kousek psychickýho bloku, ale tak, jak ho překonal u Fedexe ho jednou překoná i u Noleho a Rafana. Není sán, kdo má ten blok, _David Ferrer když nastoupí proti Nolemu, Rafovi, Fedexovi, tak je ho ještě míň než Toma. Předpokládám, že to dneska v noci David zas předvede názorně.
Neva Tome, dobrej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
take si myslim, ze to byl od Berdi velmi slusne zahrany zapas, znechucene jsem cekala hladky prubeh a Tomas me jednoduse ohromil, protoze tohle by jeste pred dobou pomerne nedavnou nezahral. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je k vzteku. Novak potvrdil, ze je pravem svetova jednicka.Chyby delali oba, ale Novak vedel, kdy si je muze dovolit.Tri breakbally Toma na stav 5;4 v prvnim setu a prd z toho. Nekolikrat 30:O pri podani Novaka,ten zase zabral a v poho podani vyhral. Takovy darecek jaky byla dvojchyba na vitezstvi v prvnim setu, to si snad ani Nole nezaslouzil.Mene by mi vadilo, kdyby Tom prohral jednoznacne, ale tento vysledek je zase prislibem pro dalsi turnaje. Snad se pouci a jednou to vyjde?
Reagovat
tommr
proti Djokovicovi to už asi nikdy jiný nebude. Ten Tomáše bohužel převyšuje ve všech ohledech a těžko se to kdy změní ...
Důležitý je, aby se Tomáš pravidelně prosazoval proti papírově slabším hráčům. Pokud se mu to bude dařit tak si současnou pozici může udržet ještě hodně dlouho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je k vzteku. Novak potvrdil, ze je pravem svetova jednicka. Chyby delali oba, ale Novak vedel, kdy si je muze dovolit. Vytezil z minima maximum,Tom 3breakbally na stav 5:4 v prvnim setu a prd z toho. Nekolikrat Tom 30;O pri podani Novaka,ten zase v poho zabral a sve podani udrzel. Takovy darecek v podobe dvojchyby na zisk setu, To si Novak opravdu nezaslouzi. Fakt by mi mene vadilo, kdyby Tom prohral jednoznacne,ale takovy vysledek je zase prislib do dalsich turnaju.
Tak snad se pouci a jednou to prece jen vyjde?
Reagovat
Faddova
Asi by si měl od Andyho půjčit Ivana... Murraymu se taky dlouho nedařilo porazit dva ze silné trojky na stejném turnaji ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu nikdo nebude brat Ivana ! :D zvlášť ne on
Reagovat
Fandina
Tom je zloduch a všem všechno bere. Andymu sebere Ivana.
Reagovat
smazaný uživatel
nesebere :D!
Reagovat
Fandina
mufiku jenže on ho potřebuje, Ivana, aby mu poradil jak na ty nejlepší, jako Andymu. Tak bude muset teď Ivana Andymu sebrat. To se nedá nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
:D mě je úplně u...co nejakej Berdych potrebuje..at si najde jinýho trenera...a myslim že Andy ma s Ivanem nějakou smlouvu...
Reagovat
Faddova
i když... on by byl asi lepší Marián ;-)
Reagovat
Fandina
příště to vyjde. Finále také super a když na to přijde a přidáš v pravou chvíli, budou i tituly. Tak držím palce a příště to dotahni! Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Teď se jdu podívat na záznam, protože jsem na těch zasekaných streamech neviděla snad ani 3 míčky v řadě...
Reagovat
Malda
A kde dávají záznam? Taky bych se na to podíval, sice jsem to viděl, ale bylo to utrpení. Stream byl dnes opravdu na pěst.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport1
Reagovat
Pe3k
Gratulace Djokerovi i Berdychovi. Djokovic jen potvrdil svou pozici nejlepšího tenisty světa. Chci se zastat Berdycha, protože porazit Djokovice to opravdu není žádná sranda :D Pokud zůstane zdravý bude světová jednička tak do roku 2015 v kuse. Tom odehrál dobrý turnaj, porazil elegána a dostal se do finále, takže žádné výtky nejsou na místě!
Reagovat
J.M.
Tak opět se potvrdilo, že na nejlepší nemá Tomáš hlavně psychicky. S Djokovičem dnes dokázal herně držet krok, ale všechny šance, které měl, zahodil tím svým typickým nenapodobitelným stylem, který nikdo jiný takhle neumí. Jako by každé šanci říkal "fuj, já tě nechci!" Pokaždé, když má šanci na brejk nebo potvrzení brejků, tak zkazí i nejjednodušší volej, forhend, cokoli.

Berdych je psychicky silný proti outsiderům a Federerovi. Ale na lepší hráče si zoufale nevěří i když má den na to, aby je porazil. A tohle se už asi nikdy nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
me na TP nemuze prekvapit vubec nic.. Ale mohla bych vedet, na jakem zakladu stoji suverenni predjimani: "A tohle se už asi nikdy nezmění." ??? Tomas naprosto evidentne v kariere nestagnuje, tvrde na sobe cele roky pracuje, systematicky sve nedostatky odmazava a nekdo natuka na klavesnici toto? Zaverem snad uz jen Fandin usmev....
Reagovat
J.M.
Tomáš je přímo ukázkovým případem stagnujícího hráče. Letos mu bude už 28 a žádný posun v ničem jsem u něj už dlouho neviděl. Drží si stabilně solidní úroveň v první osmičce, což je výborné, ale na víc prostě nemá a mít nebude. Není to perspektivní hráč a z jeho trochu těžkopádné hry je řadu let vidět, že už nemá dál kam jít. Poslední velký posun u něj byl před pár lety v zlepšení pohybu a defenzivy, ale to je vše. Speciálně co se týče psychiky už vůbec žádné zlepšení nepřichází. Po tolika letech, když neustále předvádí totéž co dnes pořád dokola, pořád ten samý zmar a kolaps znovu a znovu, je hodně naivní domnívat se, že se v tomto někdy může výrazně změnit. To je prostě jeho vlastnost.
Reagovat
tommr
on má ale v podstatě pravdu a nemůže za to, že je ta pravda nepříjemná. Djokovic by si nejspíš musel něco zlomit, aby ho Tomáš porazil. Způsob jakým Tomáš promrhal nadějný vedení v prvním setu byl opravdu trestuhodnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy jsem si nemyslela, ze je Berda rozeny tenisovy spasitel a Buh, ale zajima me, protoze zatim prekrocil kazdy technicky limit, ktery jsem mu sama vykolikovala. Proto to vidim i citim jinak, ale vubec mi to nevadi. Ale ten zkazenej volej byl fakt blbej a rozhodujici, mozna....:-)
Reagovat
tommr
já taky ocenuju, že Tomáš na sobě tvrdě pracuje a je nesporný, že se stále zlepšuje ... :)
Na Djokovice ale opravdu nemá a nejspíš nikdy nebude mít - herně, fyzicky ani mentálně. Není to ale žádná tragédie - prostě se jen musí smířit s tím, že už nikdy nebude jednička a soustředit se na menší cíle, který ještě může v kariéře stihnout ... :)
Reagovat
Fandina
On Tom nemá menších cílů, získat GS a to jde ruku v ruce s porážkou Noleho a dalších před ním na žebříčku. Od roku 2010 kdy byl ve finále Wimbledonu se udržuje v desítce a on musí mít cíl porážet Noleho, Rafu a ostatní, u kterých má negativní bilanci a po dnešním výkonu, který byl zjevně vyrovnaný podobný Nolemu tam chyběla jen ta výtězná tečka. Tom na Noleho herně má, teď ještě nad ním vyhrát, ono se to povede o tom nepochybuji. A posun na žebříčku s tím jde ruku v ruce.
Reagovat
Fandina
Oprava ... vítězná tečka ... sorry hrubka
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Berdych nevyhrál :D Gratulace Djokovicovi, kterým ted ajko moc nefandim, le když hrál proti Berdychovi...
Reagovat
Fandina
Tomáš hrál dobře a finále je super. Příště když přidá, vyhraje. Tak držím palce Tome příště a jen tak dál. Máš na to!!!
Reagovat
Malda
Suše Novak ;-) Jinak samozřejmě gratulace :D
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Tom, vždycky mu chybí kousíček...
Reagovat
Malda
No jo a ty kousíčky hold vyhrávají zápasy. Jinak myslím, že dnes to byl docela kus.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, moc velký kus :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten volej Tomáš riadne zabil pri rych najednoduchsich loptickach robi Tomas najväčšie chyby
Reagovat
spaniel
Doufam ze se Tomas zase nezhrouti v zaveru setu, ale ze to dotahne aspon do TB. Nole nehraje buhvi jak dobre.
Reagovat
Faddova
mě asi jeb.ne
Reagovat
spaniel
Tak Tomas se zase predvedl, to je az smesne jak je labilni.
Reagovat
Faddova
tak smeč nezkazil ani nepamatuju... ale máš pravdu, to je psychika, prostě se z Noleho vždycky pos.ere
Reagovat
smazaný uživatel
já chci Djokoviče v úzkých sakra:-(
Reagovat
Faddova
Berdych: x šancí, nic z toho... Nole: minimum šancí, vytěžené maximum :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a Prave preto je Novak momentalne na tvrdom povrchu bez konkurencie
Reagovat
Faddova
jo, hraje neuvěřitelně jistě
Reagovat
smazaný uživatel
Taková škoda.. teď to bude tak 6:2
Reagovat
Amputace
Berdych si to zase posr.al sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hraje výborně,Djoko je psychicky neuvěřitelnej,proto je 1,ale v mezihře se Tomáš neskutečně zlepšil,není bez šance bejt č.2
Reagovat
smazaný uživatel
:D dvojchyba? .)
Reagovat
Faddova
Co on tam dělá dneska na té síti?
Reagovat
Faddova
většinou mu to tam jde ale líp, dneska tragédie...
Reagovat
smazaný uživatel
absolutní ubohost, že na sport 1 i sport 2 dávají jeden a tentýž stejný fotbal...chápete to někdo? tohle se může stát jen v čr...
Reagovat
darek.vrana
Já jsem tak nas.anej! Navíc se mi seká stream tak, že nevidím jednu výměnu normálně...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem nas*aná, nepamatuju si, kdy jsem naposled koukala na finále za takovejch podmínek.
Reagovat
carolyn
a jakej máte stream? mě to jede v pohodě
Reagovat
darek.vrana
mně nejede žádnej normálně lshunter, fromsport x pokusů, nic plynule
Reagovat
carolyn
tenhle jede v poho:
http://88.80.5.80/w00t/20130301/vv51309d6ded43e491101129-533889.html
Reagovat
darek.vrana
Mně bohužel ne, asi je problém v připojení nebo nevím. Každopádně díky
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si taky vybral funkcni na www.day.to
Reagovat
Denis92
to bol darovany break
Reagovat
carolyn
ono už se šetří i v tenise? :-) že všichni hrajou od AO ve stejných hadrech
Reagovat
smazaný uživatel
všiml si někdo tejpu na Tomově noze pod kraťasama? Doufám, že to není nic vážného!
Reagovat
spaniel
Ty mas asi tejp pres oci :D Ma elastaky...
Reagovat
smazaný uživatel
hm, ale elasťáky má bílý a pod nima modrý tejp...
Reagovat
smazaný uživatel
To je cenovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas tejp pres mozek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak cenovka by ještě šla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel se usek, tak uz to radsi nekomentuje.
Reagovat
spaniel
Sleduju, ale pravda je ze modre jsem si predtim nevsiml. Stream neni moc kvalitni, neni to dobre videt, ale mohl by to byt nejaky tejp, vcera v zapase s Rogim si daval Tomas jakysi strecink na stehno, mozna ma nejaky problem.
Reagovat
smazaný uživatel
však já to nejdřív důkladně studovala, i brýle si na to vzala :) než jsem se tady vůbec zeptala...
Reagovat
smazaný uživatel
zatím hraje skvěle, jen musí vydržet!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z toho mála, co jsem zatím viděla Tomáš skvěle, Novak-to je snad vtip?
Reagovat
historik
béééďa
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaký stream který se neseká pls?
Reagovat
carolyn
http://www.sportlemon.tv/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi každej najednou seká. To je fakt k vzteku:-//
Reagovat
carolyn
mě to jede normálně ... jaký máte vy?
Reagovat
Jabadu
Podle mě, by do toho měl třískat jako šílenec. Hrát výměny s Novakem nemá smysl.
Reagovat
Jabadu
No ty kokos! Benzínem mě polej, pak mi zapal záda - viděli jste ten Tomův prohoz? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč se start zápasu odkládá? Sleduju to na livesportu...
Reagovat
carolyn
Vždyt už tam šašej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, už vidím...bohužel na streamu, protože na Dubai sports i Sport1 dávaj fotbal:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč všude dávají fotbal :(
Reagovat
carolyn
snad to přepnou na tenis né?
Reagovat
spaniel
Zjevne ne, i kdyz v programu meli tenis. Daji az zaznam v sest.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist