Slovenky hrají v Srbsku nerozhodně, Belgičanky nakročily mezi elitu

24. 4. 2010, 21:14
Aktuality 1
FED CUP - Mimo bojů o postup do finále se tento víkend hrají ve Fed Cupu i baráže, nebo-li play-off. V Srbsku bojují o návrat mezi elitu Slovenky. Nejprve Rybáriková neuspěla proti favorizované Jankovičové, Hantuchová však pak podle očekávání vyrovnala.
Daniela Hantuchová

Srbským tenistkám chybí Ana Ivanovičová, jež se omluvila kvůli ztrátě formy. Celá tíha úspěchu či neúspěchu tak leží na Jeleně Jankovičové. Ta má ale zdravotní problémy s levým zápěstím. Nicméně v zahajovacím utkání si dokázala poradit se slovenskou dvojkou Magdalenou Rybárikovou a poslala Srbky do vedení. 

Slovenky, jež hrály mezi elitou naposledy před šesti lety, se musí obejít bez zraněné Dominiky Cibulkové, ale i tak si před nedělí udržely ve hře. Daniela Hantuchová potvrdila roli favoritky proti Jovanovské a vyrovnala. 

Belgičanky měly proti Estonkám nastoupit ve hvězdném složení, Justine Heninová si ovšem při tréninku zlomila malíček a je připravena nastoupit až do případné rozhodující čtyřhry. Zřejmě k ní ale ani nedojde. Kim Clijstersové nejprve smetla Aniovou a na 2-0 pak zvýšila po třísetové výhře nad hostující jedničkou Kanepiovou Wickmayerová.

Úspěšnou premiéru v dresu Austrálie má za sebou ruská rodačka Anastasie Rodionovová. Proti ukrajinské jedničce Aloně Bondarenkové se dokázala vzpamatovat z kanára a získala pro svůj nový tým první bod. O druhý se postarala Stosurové, jež ztratila pouhé tři hry s Korytcevovou.

"Hrát poprvé za svou zemi není vůbec jednoduché," řekla Stosurová na adresu své nové reprezentační kolegyně. "Prohrála sedm úvodních gamů. Pak ten obrat byl fantastický."

V Německu hrají nerozhodně domácí tenistky z Francií. Fedcupový debut se vydařil tenistce íránského původu Aravena Rezaiové, jež vyrovnala díky výhře nad Malekovou.

"je obtížné nastoupit poprvé za svou zemi. Ale potvrdilo se, co jsem tvrdil už dříve. Její start bude pro tým velkým přínosem," chválil Rezaiovou kapitán Nicolas Escude.

- FED CUP (play-off Světové skupiny I) -
sobotní výsledky (24. 04. 2010)

Hasselt: Belgie - Estonsko 2-0
Clijstersová - Aniová 6-4 6-2
Wickmayerová - Kanepiová 6-2 4-6 6-1

Charkov: Ukrajina - Austrálie 0-2
A. Bondarenková - Rodionovová 6-0 3-6 5-7
Korytcevová - Stosurová 3-6 0-6

Frankfurt: Německo - Francie 1-1
Petkovicová - Parmentierová 6-3 6-2
Maleková - Rezaiová 6-2 3-6 0-6

Bělehrad: Srbsko - Slovensko 1-1
Jankovičová - Rybáriková 7-6(5) 6-3
Jovanovská - Hantuchová 2-6 2-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
toto je tim este keby hrala cibulkova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist