Smíšená čtyřhra kořistí amerických teenagerů Oudinové se Sockem

10. 9. 2011, 15:19
Aktuality 1
US OPEN mix - Devatenáctiletá Melanie Oudinová s ještě o rok mladším Jackem Sockem se stali překvapivými vítězi smíšené čtyřhry na US Open. Američané ve finále zdolali 7-6 4-6 10-8 osmý nasazený pár Giselu Dulkovou a Eduarda Schwanka z Argentiny.
Jack Sock a Melanie Oudinová

Ve dvouhrách mužů se v pátek Američanům nedařilo, náplastí na vyřazení Roddicka s Isnerem však byl pro domácí diváky triumf teenagerů Melanie Oudinové a Jacka Socka ve finále smíšené čtyřhry.

Pár startující na turnaji díky divoké kartě zvítězil ve finále nad argentinskou dvojicí Gisela Dulková a Eduardo Schwank, kteří v semifinále zastavili české duo Lucie Hradecká a František Čermák, 7-6 4-6 10-8.

"Dala jsem mu tu a tam pár tipů a tým skvěle šlapal," radovala se devatenáctiletá Oudinová, jež na grandslamech hraje už třetí sezonu, ale od loňského jara se trápí. Pouze dvakrát na turnajích WTA postoupila za druhé kolo.

O rok mladší Sock vloni ve Flushing Meadows vyhrál juniorskou dvouhru, letos se na divokou kartu dostal do druhého kola hlavní soutěže. "Mám za sebou skvělý turnaj. První grandslamové vítězství ve dvouhře a titul v mixu," řekl Sock, který ve dvouhře mužů porazil Francouze Gicquela, ale nestačil na slavného krajana Roddicka.

- GRANDSLAM US OPEN -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
páteční výsledky (10. 09. 2011)

Smíšená čtyřhra - finále:
Oudinová/Sock (USA) - Dulková/Schwank (8-Arg.) 7-6(4) 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Jacka uz jsem si stihl oblibit, ale jinak nez haluz se jejich vitezstvi nazvat neda.Toto se opravdu muze prihodit jen v mixu, aby nekdo jako Oudin vyhral GS...1.kolo z mecbolu proti Vladce Uhlirove s Polaskem, pote se stetsitm pres zraneneho Boba Bryana a v semi walkover od Vesny s Paesem.Stihl jsem jen konec v noci, ale velice slaba uroven v porovnani s nekterymi nedavnymi finale GS.O to vic zamrzi opet nehorazna smula Vesny na grandslamu, pokolikate uz, ani se mi to nechce pocitat...:/
Vekem ale aspon Sock/Oudin dali vzpomenout na Maxe se Serenou nebo Tatianu s Richiem z French Open.

Zachranit nepovedene US Open tak pro me muzou jen Slava s Vaniou King, ktere famozne vybojovaly postup pres Kiri a Nadu a stale vic ziskavam pocit, ze se z nich pomalu ale jiste stava naprosto vyjimecny par, ktery posledni dobou ve ctyrhre chybel.Jejich sehranost nema nikdo jiny, pokazde se v tezkych chvilich vzajemne podrzi, tak jako vcera.Jinak Nada s Kiri se mi take libily, prestoze ani tentokrat Nada na Slavu s Vaniou nevyzrala jako predtim po boku Huber, Stosur nebo Rodionove.Nicmene Kiri je presne hracka jakou jsem si behem FO k Nade pral, ktera ji idealne doplni.Jiz driv jim to spolu slo, kdyz vyhraly Kremlin Cup a ted se daly dohromady znova kvuli Olympiade, protoze citi, ze jina cesta do Londyna pro ne zrejme neni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist