Smitková: Jsem vyrovnanější a klidnější

26. 5. 2015, 16:19
Aktuality 7
Výhrou na pařížské antuce dnes Tereza Smitková završila své úspěšné premiéry na grandslamových turnajích. Pouze loni na US Open první kolo nezvládla, ale dnes si v Paříži počínala na úvod jistě a zvítězila ve dvou setech.
Tereza Smitková

"Je snem každého tenisty se dostat na grandslam a byla by škoda si to pokazit. Nervy tam jsou, ale zvládla jsem to v klidu," řekla dvacetiletá Smitková po výhře nad Američanku Taylor Townsendovou.

Na Australian Open došla do druhého kola a nejzářivější premiéru zaznamenala loni ve Wimbledonu, kde skončila nečekaně až v osmifinále. "Napodobit Wimbledon by bylo moc hezké, ale jdu kolo po kolu a uvidíme," řekla Smitková.

Od loňského Wimbledonu si Smitkovou všichni pamatují jako hráčku, která poprvé nakoukla mezi elitu, ale také zaujala slzami v očích mezi výměnami. "Každý se mě na to ptá, drží se mě to," řekla hráčka z Hradce Králové. "Jo, já jsem odmalička brečela. Občas se mi vlejou slzy do očí, ale ono to zase přejde," řekla.

Nejvíc patrné to bylo na trávě v All England Clubu v utkání se Srbkou Bojanou Jovanovskou, který Češka vyhrála 10-8 ve třetí sadě. "To bylo vypjaté, ale myslím, že jsem se zlepšila. Extra na tom nepracuju, psychologa nemám, ale jsem klidnější. Bývala jsem občas trošku hysterická, ale to se dost zlepšuje," uvedla.

Z duelu s Townsendovou měla obavy, Američanka zde loni postoupila do třetího kola. Smitková ale měla zápas pod kontrolou. "Až mě to překvapilo," řekla. Proč? "Američanky si věří, že jsou nejlepší, a jdou tam s tím. Já u sebe nikdy moc nevím, co přijde, ale hra se o něco zlepšila a je to konstantnější," řekla Smitková.

Česká naděje z hlediště slyšela vydatnou podporu českých fanoušků, ale osobně tam měla jen trenéra Jaroslava Machovského. Rodina či přátelé jako třeba Denise Allertové nepřijeli. "Nikdo nepřijel, všichni musí pracovat," usmála se Smitková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
janek_da
Tvl,

po parádní kvaldě slušný výprask. A jsem tam, kde jsem byl. Lorenzi hodně překvapil, naštěstí jsem na Mulu ani nesázel. Kurz se mi zdál malý.

Dneska se mi líbí zápasy
Bellucci(Nishi) - 6 (teď už je 7)
Cuevas(Thiem) - 2.2 (teď je 1.83)
Dzumhur(Baghdatis) - 2.25 no ale Marcos je v nějaké antukové fazoně, to není tak jasné

Gavrilova(Liziky) - 2.1 (teď je 1.88)
Tomljanovič(Kerber) - 5.7(teď 4.46) tady jsem dal můj trojboj 1.set, ovar, zápas
uvažuji nad Dulgheru(Cornet) - 2.10

na zítra
Giraldo(Goffin) - 3.64
Edmund(Kyrgios) - 7.07
Reagovat
janek_da
U Bellucciho jsem se splet, dal jsem ho za 8.04 :) takže sharp tipy vycházejí. Teď jenom ať se to přetaví i do výsledků.
Reagovat
janek_da
Až se začínám bát tej Gavrilove. Kurzy na ni nechutně posilují. Nemám moc rád takové hromaďáky.
Reagovat
Fandina
To je dobře Terko, že jsi vyrovnanější a klidnější. Mám radost a moc držím palce proti Bacsinszky. Je to těžká soupeřka, ale zkus to. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
Není co ztratit, a to bývá nejen pro českou mentalitu většinou příjemné... ;-)
Reagovat
Davor1
Ešte pred rokom mi bola celkom ľahostajná a tie jej časté slzavé výlevy mi neprišli úplne normálne, ale zdá sa mi, že v poslednom čase veľmi vyspela, predovšetkým mentálne a teraz mi už je mimoriadne sympatická, v rozhovoroch pôsobí veľmi príjemne a rozumne a na kurte takisto. Tu už asi cez Timeu vlak nepôjde, ale v trávnatej časti jej budem veľmi fandiť, nech obháji čo najviac bodov z vlaňajška :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepším dojmem na mě působila na FC v Kanadě. Na to, že rovnou naskočila do ostrého zápasu v národní reprezentaci (bez zvykání si v mrtvých zápasech nebo třeba i jen přítomností v týmu), to zvládla naprosto v pohodě a s přehledem (i když samozřejmě hrála proti žebříčkově mnohem níže postavené soupeřce - ale Karolína proti téže soupeřce tak v pohodě nebyla).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist