Snadný start na antuce. Štěpánek smetl Karloviče a jde na Federera, uspěl i Rosol

14. 4. 2014, 11:42
Aktuality 57
ATP MONTE CARLO - Čeští tenisté dnes na Masters 1000 v Monte Carlu zvládli své první letošní zápas na antuce. Radek Štěpánek si snadno poradil s Chorvatem Ivem Karlovičem a znovu po necelých dvou měsích si zahraje s Federerem, Lukáš Rosol pak rovněž ve dvou setech přehrál Rusa Donského. Společně pak česká dvojice vyhrála i ve čtyřhře.
Radek Štěpánek

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Lukáš Rosol se dnes na kurtech představili poprvé od minulého víkendu, kdy v Japonsku vybojovali postup do semifinále Davisova poháru. Oba dnes v Monte Carlu čekal první zápas sezony na antuce a oba ho zvládli bez ztráty setu.

Radek Štěpánek se v úvodním utkání dne na centrálním kurtu střetl se svým vrstevníkem Ivem Karlovičem. Český tenista sice s Chorvatem poslední vzájemný duel před čtyřmi lety na Australian Open po pětisetové bitvě prohrál, předtím ale více než dvoumetrového soka třikrát porazil, z toho dvakrát na antuce.

Dnešní pátý vzájemný souboj pětatřicátníků přinesl jejich vůbec nejrychlejší zápas. V prvním setu Štěpánek ztratil po svém podání jen tři míčky a díky proměnění dvou ze šesti brejkbolů se ujal vedení. I v druhé sadě karvinský rodák bezradného Karloviče přehrával. Za stavu 3-0 měl sice i vinou dvou dvojchyb první problémy na podání, jediný nabídnutý brejkbol však odvrátil a nakonec po 57 minutách zvítězil hladce 6-1 6-2.

Radek ŠtěpánekŠtěpánek v zápase zahrál 12 winnerů a udělal jen 11 nevynucených chyb, zatímco trápící se Chorvat chyboval 27krát. Zkušený český tenista už na čvrtém turnaji po sobě a postoupil do 2. kola, kterým zároveň vyrovnal své maximum na antuce v Monte Carlu.

O jeho překonání bude bojovat proti Rogeru Federerovi, který se v Monaku představí poprvé po třech letech. Štěpánek dvaatřicetiletého Švýcara porazil z patnácti vzájemných soubojů jen dvakrát, nicméně pokaždé na antuce (ve Gstaadu 2002 a v Římě 2008). V posledních devíti duelech český hráč uhrál už jen jeden set, povedlo se mu to letos v únoru v Dubaji.

"První zápas na antuce mám v kapse a odměna je další zápas s Rogerem. Doufám, že nebudu potřebovat stroj času," napsal spokojený Štěpánek na sociálních sítích.

Lukáš Rosol měl vstup do svého prvního letošního zápasu na antuce slabší. V souboji s Rusem Jevgenijem Donským, kterého v jediném vzájemném střetnutí před třemi lety ve finále challengeru v Braunschweigu porazil, se ale včas vzpamatoval a také zvítězil ve dvou setech.

Osmadvacetiletý Čech začátek utkání proti z kvalifikace rozehranému soupeři 'zaspal' a prohrával 2-5, k setbolu ale 107. hráče světa nepustil. Naopak sám získal devět gamů v řadě, do konce utkání už prohrál jen jednu hru a nakonec vyhrál za 67 minut 7-5 6-1.

Rosol si tak osladil svou premiéru v hlavní soutěži turnaje v monackém knížectví. Dosud se na antuce v Monte Carlu představil pouze předloni, kdy vypadl už v prvním kole kvalifikace.

O postup do osmifinále si Rosol zahraje ve středu s vítězem polsko-francouzského souboje Jerzy Janowicz a Michael Llodra.

Štěpánek s Rosolem dnes zvládli i společný zápas ve čtyřhře, ve které porazili 6-2 7-6 chorvatsko-rakouské duo Marin Čilič a Oliver Marach. Ve 2. kole čeští daviscupoví reprezentanti vyzvou trojnásobné šampiony a světové jedničky bratry Bryanovy, kteří neprohráli už 17 zápasů v řadě. Včera v Houstonu Američané získali už 97. společný titul.

Třetí český zástupce v soutěži Tomáš Berdych byl jako turnajová pětka nasazen přímo do druhého kola, v němž se zítra utká s Rusem Tursunovem.

Loňský semifinalista Fognini měl namále
Berdych loni vypadl už ve třetím kole s Fabiem Fogninim, který měl letos namále již ve svém úvodním utkání. Desátý nasazený Ital, který před rokem skončil až v semifinále na pozdějším šampionovi Djokovičovi, v prvním setu duelu s Portugalcem Joao Sousou ztratil od stavu 5-3 třináct fiftýnů v řadě a z krize se dostal až 'za pět minut dvanáct'.

Fabio FogniniFognini zastavil rozjetého Sousu za stavu 5-7, 2-5 a 0-30, od té chvíle Portugalce nepustil k žádnému mečbolu a nakonec zvítězil 5-7 7-5 6-4. Letos si bilanci na antuce vylepšil už na 15-2.

"Vůbec nevím, co se se mnou stalo. Vedl jsem 5-3, a najednou je to 5-7 a 2-5... Najednou jsem byl bez energie, neměl jsem sílu v nohách," přemýšlel o výpadku Fognini.

"Jestli se mnou chcete dnes mluvit o tenisu, tak šťastný nesjem. Ale na druhou stranu, měl jsem dnes trochu štěstí a jsem rád, že jsem ve druhém kole. Tohle vítězství je pro mě důležité a může mi pomoci," dodal.

Šestadvacetiletý Ital, jenž minulý víkend pomohl Italům výhrami nad Brity Jamesem Wardem a Andym Murraym k postupu do semifinále Davisova poháru, se ve druhém kole střetne se Španělem Robertem Bautistou-Agutem. Ten si dnes poradil hladce 6-2 6-2 s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, který po odstoupení z Australian Open kvůli zranění zad prohrál už pátý zápas v řadě.

Deset zápasů neporažený Novak Djokovič vykročí za obhajobou titulu duelem s Albertem Montaňésem, kterého porazil ve všech pěti vzájemných zápasech. Jediný set s ním ztratil před pěti lety právě v Monte Carlu. Španěl dnes na úvod zdolal 7-5 4-6 6-2 Francouze Benoita Paireho.

Na úvod prvního antukového Masters nezaváhal Tommy Robredo, který porazil 6-4 6-1 belgického kvalifikanta Davida Goffina. Ve druhém kole narazí buď na Francouze Juliena Benneteaua, nebo Rakušana Jürgena Melzera, kterého po zranění ramena čeká první turnaj sezony.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 3,452.415 eur)
pondělní výsledky (14. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Karlovič (Chorv.) 6-1 6-2
Rosol (ČR) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-1
Fognini (10-It.) - Sousa (Portug.) 5-7 7-5 6-4
Robredo (11-Šp.) - Goffin (Belg.) 6-4 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Bolelli (It.) 6-3 6-4
Montaňés (Šp.) - Paire (Fr.) 7-5 4-6 6-2
Ramos (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 7-5
Andújar (Šp.) - Roger-Vasselin (Fr.) 2-6 7-5 7-6(5)
Bautista-Agut (Šp.) - Pospisil (Kan.) 6-2 6-2
Čtyřhra - 1. kolo:
Rosol/Štěpánek (ČR) - Čilič/Marach (Chorv./Rak.) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
slacker
Nechapu jak nekdo od novacke stanice muze ocekavat ze tam pobezi neco jineho nez sporty pto tupouny, tedy fotbal pak forbal a nakonec fotbal, obcas prolozeny NHL a motorkami. Tenis (atletika, biatlon skoky na lyzich) je to posledni co bych na teto stanici hledal (kdyby se mi chtelo za televizi be z zaruku chteneho obsahu platit).

Podobna zumpa jako volny SPORT 5. Tam zadny sport neni, jen neco jako Fashion TV s autickama
Reagovat
smazaný uživatel
Loni to ale bylo naprosto v pohodě, fakt radost sledovat každej turnaj. Letos je to zatím těžká bída, bohužel.. nevím proč to ted tak šulí, přitom dřív to šlo..
Reagovat
slacker
Placene kanaly nevedu ale pokazde kdyz jsem v nejakem zarizeni kde zrovna NS bezel tak se tam dokola stridal fotbal s fotbalem. Dekuji fotbal jako sport cislo 1 co zaplnuj 80% procent nejake telvize nebo novin se mi uprimne ekluje (tim ze je uplne vsude a neni prostor na z meho pohledu atraktivnejsi podivane)
Reagovat
smazaný uživatel
neni tenis jako tenis, neni fotbal jako fotbal a neni tupoun jako tupoun...
Reagovat
slacker
Neni to horka kase, jen do toho poradne kousni
Reagovat
safi1313
Taky se vám stane, že se kouknete na TV program, kde na Fandovi i Nova sport mají dávat ATP Monte Carlo... a ve skutečnosti na obou programech dávají záznam fotbalu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
na Fandovi žádný Monte Carlo jít nemělo, a že nevysíláme na NS je bohužel věc, která je smutná, ale snad se co nejdřív vyřeší. Dnes každopádně žádný tenis dávat nebudeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za info.
Reagovat
PetaM
Špatný televizní program :D Taky jsem viděl v programu MC a kouknu a tam fotbal. Takže jsem to rychle přepnul, ještě bych se něčím nakazil a to nechci :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bude na NS vůbec do konce týdne něco? Je i možnost, že nebude vůbec nic?
Reagovat
Frick
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1897687_713628625367886_5748263628246030306_n.jpg

Dobrý :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co mě na letošním ročníku MC bude nejvíc zajímat, budou zápasy dvou největších favoritů dvouhry - Djokera a Rafana.
Djokera v druhém kole čeká Monta?es, s kterým má H2H 5-0. Španěl připravil v dosavadních střetnutích na ATP Tour jen o jeden set, shodou okolností před 5 lety v MC.
Rafan svého soupeře ještě nezná, bude jím někdo z dvojice Gabashvili-Simon. Zde bych přál úspěch Simonovi, s Rafanem by to (snad) mohl být zajímavý duel. Simon sice porazil Rafana jen jednou, ale v jeho vlasti - v Madridu před 6 lety.
Jinak má Rafan svou čtvrtku velmi zajímavou. V 3. kole by se mohl střetnout s krajanem Andujárem, s kterým letos málem prohrál v Riu. A ve čvrtfinále by mohl potkat Fedexe juniora, s kterým loni sehrál vyrovnaný duel právě v MC. Fedexe mladšího sice porazil ve všech 4 vzájemných zápasech, pokaždé však ztratil sadu.
Uvidíme, jak se bude turnaj vyvíjet, ale předpokládám, že o titul si to opět rozdají španělský býk a srbská puma.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, taktiež budem najviac zvedavý na dvoch najlepších hráčov sezóny.. Celkovo očakávam ,že antuková sezóna len podčiarkne hegemóniu vedúcej dvojice, nielen, čo sa výkonosti týka, ale aj komplexnosti všetkých povrchov..

Rafa ma inak na prvý zápas celkom brutálny žreb, Simon je schopný velkých vecí, či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle..Na Noleho číha Monfils v ďalších kolách, to može byť zaujímavý zápas..
Reagovat
Roger_Federer
Roger ma na prvni kolo a prvni zapas na antuce celkem brutalni los, Stepanek je schopen velkych veci..at pozitivnim nebo negativnim smyslu.
Reagovat
Roger_Federer
Prvni zapas, druhe kolo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
domnivam se, ze v pripade techto dvou titanu jsou nejen komicke obavy ze jmen, jako je Monfils ci Simon, ale ze je dokonce ztratou casu jejich zapasy sledovat a bude rozumnejsi je ponechat jejich hegemonii a soustredit se na nejake zajimavejsi - tedy mnohem otevrenejsi - souboje. Come on! :-)
Reagovat
VlS
Radek Roger se přímo nabízí
Reagovat
smazaný uživatel
jiste - rozdil mezi zapasem Simon/Rafa a timto nejen (u)vidite, ale i (u)citite.. ;-)
Reagovat
tommr
Lukáš Rosol a Radek Štěpánek vyhráli nejen svoje singly ale i společnýho debla ... :)
Škoda jen, že díky blbýmu losu je to pro Radka asi poslední dobrá zpráva z letošního MC. V singlu hraje totiž v příštím kole proti Federerovi a v deblu narazí na bratry Bryanovy. Moc šancí na další postup proto nemá ... :(
Reagovat
PetaM
Škoda, že Radek nehraje s Leandrem, který je zřejmě opět zraněn ... :( To by měli větší šance :) :)
Reagovat
tommr
proti Bryanům v jejich letošní formě by asi nic neuhráli ani s Paesem ... :(
Jinak já jsem docela rád, že Radek hraje s Lukášem. Je to dobrý i pro sehrání na eventuální DC zápasy. Možná, že by spolu měli hrát častěji. Paes je sice pořád ještě dobrej, ale přece jen se už dostává do věku kdy by měl hrát spíš turnaje veteránů ... :)
Reagovat
PetaM
No, je fakt, že s Leandrem jsou skvělá dvojka a rozumí si jako lidé, ale mě k Radkovi stejně sedí někdo, jako Tom - skvělé podání, sebejisté rány od základní čáry a dobré voleje. Radek je typický deblista - skvělé voleje (někdy až z jiné galaxie), podání a hlavně používá hlavu. Takže Lukáš je dobrá volba a myslím, že mají na to, aby je porazili. Lukáš i Radek Bryany porazili (i když každý s jiným partnerem), takže ... :D Proč by se jim to nemohlo povést společně :D
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, to né. Paes je stále extratřída, to by byla škoda. Věk je jenom číslo a u tohohle hráče to platí dvojnásob, nebo spíš trojnásob :-)
Reagovat
kada.tom
já budu fandit Bryanům :-)
Reagovat
Fandina
Štěpec, Luky ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja se k tomu nikdy nevyjadruju, ale musim rict ze NovaSport jede na optimisticke vlne ;) oblibenosti zde, co se tenisu tyka.. Kazdemu je snad jasne, ze nick Woytha, to neovlivni a skladbu a nakupy prav urcite nedela., ale bud by to Novasport mela delat poradne, nebo ty prava na tenus nechat nekomu jinemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Práva na tenis má ten, kdo nabídne Pragosportu nejlepší podmínky. Klidně to může být Vaše firma :) Aktuálně je to Nova Sport, ale ať odvysílá všechny zápasy všech turnajů, nebo třeba jen finále, to je jen a pouze na jejím vedení. Na hokejovém nebo motoristickém webu se taky na NS nadává, ale co nadělat s lidmi, kteří prostě nechápou, že tenis není jediný sport, který na NS vysíláme..
Reagovat
smazaný uživatel
Mně teda osobně mnohem víc vadí, že už nevysílá v HD, že jsou tam jiné sporty chápu, i když mě nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
K žabomyší válce Novy s UPC ani dnešnímu ukončení přenosů z Monte Carla se bohužel vyjádřit nemůžu, i když bych rád..
Reagovat
Roger_Federer
Rozumim systemu nabidka-poptavka, neresim to.Jen mi prijde komicke, jak jsi zde casto "byt".:)..
Reagovat
Roger_Federer
Vlastne "bit"
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se vyjádři do vzkazů :D Nejvíc mě štve, že žabomyší války odnese opět jen divák, který do toho nevidí a pak pláče na nesprávném hrobě, viz tobě tady :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, tohle nejde pitvat ani přes vzkazy, sám do toho moc nevidím. Uvidíme, jak se všechno vyvrbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že NS nevysílá pouze tenis. Ale co mě nejvíce naštve, když přes týden NS vysílá pár zápasů live a pak semifinálové zápasy, včetně finále, vysílá buď ze záznamů a nebo až od druhého setu. A přitom na Fandovi jede několikrát opakovaný seriál.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: ze záznamu
Reagovat
Mayo
Tak Radek končí. Ale tak zahral si jedno kolo víťazné, čo je tak akurát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach bože na Nova sport záznam házený, to si snad už dělaj srandu. Člověk příjde z rachoty natěšenej na tenis a nezbyde mu nic jinýho, než si pustit somráckej stream, fakt děkuji moc
Reagovat
smazaný uživatel
@woytha: Pro dnešek už z Monte Carla tenis na NS neuvidíte. Bohužel nemůžu být konkrétní.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, co už no :/ Díky za info. Snad zítra něco uvidím..
Reagovat
Tornes
Zápas jsem neviděl, jen jsem se občas podíval na livescore. Poprvé prohrává 5:2, podruhé vede 7:5 a 3:0. Viděl jste to někdo? Co se stalo?
Reagovat
Fandina
Podle mě to nebylo na kamerách.
Reagovat
Bob
A Berdych s ním má problémy.
Reagovat
tommr
taky to nechápu. Karlovic kromě podání neumí nic a když mu servis nejde jako dneska tak působí jako basketbalista, kterej omylem zabloudil na tenisovej kurt ...
Reagovat
Fandina
Berďa to s ním má 2:4 a v posledních dvou zápasech prohrál v TB, Karlovicovi se dařilo podání a to je potom těžké. Snad příště zase vyhraje Tomáš.
Reagovat
kada.tom
LOL ... už před časem jsem tu psal, že tohle je antuka, na který je Karlovič jalovej ... Berďa, pokud vím, s ním prohrává na tvrdým ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Radkovi a držím palce proti Rogerovi. Mělo by se hrát až ve středu, ne?
Reagovat
Pe3k
Pěkně on! Gratulačka. Snad nechá Rogera vyhrát :)
Reagovat
Frick
A co myslíte, že se dočkáme duelu Karol - Domka?

A mohla by jí Karol jakoby nějak "zatlouct"? Rozuměj, využít výškový převahy? Já furt má problém toho roztomilýho čuníka vnímat jako nebezpečnou tenistku. Což je samozřejmě blbost.
Reagovat
Fandina
Cibule umí zabodovat agresivní hrou a přímou ranou nad sítí, takže malá výška jí v tom nemusí vadit.
Reagovat
Frick
Dneska asi Ivouš 60 es Štepcovi nedal :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Federer není pro Radka žádný soupeř..
Reagovat
Fandina
dobře. Škoda, že ve druhém je Roger. A dneska ještě držím palce ve čtyřhře s Lukášem proti Cilic/Marach. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, opravdu snadný zápas, Radku gratulka a doufám, že Féďu vyprášíš :D:D
Reagovat
VlS
Musí si na to vzít to správný triko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A který to je? :D
Reagovat
Jan
Nějaké s velikou příšerou a velkým a dlouhým jazykem :)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist