Söderling návrat opět odkládá. Jsem pořád unavený, říká

11. 2. 2012, 13:11
Aktuality 11
Robin Söderling se měl tento měsíc poprvé od loňského července vrátit na tenisové kurty, jeho zdravotní stav mu to však ještě neumožňuje. Švédský tenista se zotavuje z infekční mononukleózy.
Profily hráčů
Robin Söderling

Robina Söderlinga loni v létě trápily zdravotní problémy a po sérii vyšetření mu lékaři oznámili, že prodělal mononukleózu. Naposledy se na kurtech objevil na domácím antukovém turnaji v Bastadu, kde si tehdy jako pátý hráč světa připsal jubilejní 10. titul.

Už na podzim hlásil, že se cítí lépe a brzy se vrátí, nakonec se však z nemoci dostává pomaleji, než očekával. Letos už přišel o Australian Open a na kurty se nevrátí ani v únoru, jak před pár týdny plánoval. "Doufal jsem, že se na turnaje v únoru připravím, ale bohužel se tak nestalo," mrzí Söderlinga, který je už přes půl roku bez tenisu a nyní se nachází na 14. místě světového žebříčku.

"Dobrou zprávou je, že příznaky mononukleózy jako bolesti v krku a horečky už odezněly. Ale z nějakého důvodu se mi stále nedaří zvládnout intenzivní trénink," vysvětluje sedmadvacetiletý Švéd.

"Jsem stále hodně unavený, když dělám nějakou fyzickou námahu. S mým lékařským týmem neustále pracujeme na tom, abychom pochopili, proč tomu tak je, a co dělat dál. Každý den se soustředím na to, abych získal sílu a byl zdravý," řekl dvojnásobný finalista French Open.

"Doufám, že to nebude trvat dlouho, ale nechci hrát dřív, než budu stoprocentně připravený," dodal bývalý čtvrtý hráč světa Söderling.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
freeteepek
Chudák Robin. Tolik měsíců už nemůže hrát kvůlti pitomý mononukleoze. To je teda pech! Se divím, že se ještě drží na 14. místě žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Mononukleózu často provází i únavový syndrom..návrat do vrcholového sportu nebývá bez komplikací. Snad teda v březnu!
Reagovat
smazaný uživatel
po Rotterdamu spadne za dvacítku.. už mi ale sakra chybí, jedinej byl schopnej na antuce trochu potrápit Nadala.. ať už je co nejdřív v pořádku...!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to hnusný ale vůbec mi to nevadí že se na ten xicht nemusim koukat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeju mu to, ale taky mi tam vůbec nechybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru, ale Robin je jednoznačne top hráč, lepší ako Ferrer, Berdych, Fish či Tsonga. Mne tam chýba veľmi ...
Reagovat
smazaný uživatel
nemate nekdo stream na zapas federera s wawrinkou proti fishovi s bryanem? diky
Reagovat
rib
http://theusagetv.org/c-1.htm tam je vše
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem taky pořádnej unavenej jak piju tu kořalku a normálně makám, svinským krokem bych tě hnal na kurty einen Simulant !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Admin, spíte ? Toto je jednoznačný BAN a dovi-dopo ...
Reagovat
smazaný uživatel
tazko sa dostane do formy v akej bol ach tie zranenia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist