Söderling válcuje soupeře, zatím ztratil jen sedm her

26. 5. 2010, 14:59
Aktuality 9
Švédský tenista Robin Söderling zdárně navazuje na Roland Garros na své loňské tažení. Finalista minulého ročníku se ani s dnešním soupeřem příliš nezapotil a postoupil hladce už do 3. kola. Ve dvou zápasech zatím prohrál jen sedm her.
Robin Söderling

Ve druhém kole dnes pátý nasazený Robin Söderling zničil Američana Taylora Denta 6-0 6-1 a 6-1. Švéd, loňský přemožitel Rafaela Nadala, vlétl do utkání s Dentem jako uragán: z úvodních 22 výměn vyhrál dvacet. "Byl bych blázen, kdybych řekl, že jsem měl byť malou šanci. Dnes bych stěží porazil dvanáctiletého francouzského mistra," řekl Dent.

Až do konce utkání dokázal Söderling udržet koncentraci, i když cítil, že soupeř není v ideální pohodě."Ale nikdy nevíte, co se může stát a zápas se může rychle otočit. Proto jsem si pořád opakoval, abych udržel pozornost a zápas dohrál rychle," řekl švédský hráč.

Na loňský ročník už Söderling vzpomínat nechce. "Ten už odvál čas. Teď je tu nový turnaj," řekl již po prvním kole.

Jen tři sety stačily k postupu také obhájci titulu a světové jedničce Rogeru Federerovi, který přehrál Kolumbijce Alejandra Fallu 7-6 6-2 6-4, přestože jeho zápas dvakrát přerušil déšť. 

Federer se v úvodním setu proti 70. hráči světa Fallovi trápil. Kolumbijec dokonce za stavu 6-5 podával na výhru v sadě, jenže Federer kritickou situaci zvládl a nakonec v tie-breaku vyhrál. Pak už byl na servisu neomylný a svého soka přehrával. 

"První set byl dobrý z obou stran. Hráli jsme dlouhé výměny a nedávali soupeři moc šancí. Alejandro mě při svém podání ze začátku vůbec nepouštěl do hry, pak se mi ho ale podařilo brejknout, což bylo klíčové. Každopádně jsem měl i trochu štěstí," uvedl Federer, kterého nyní čeká Němec Reister.

Velkou práci se svým soupeřem dnes neměl ani další z nasazených hráčů Jo-Wilfried Tsonga. Turnajová osmička se sice v úvodním kole hodně natrápila s Němcem Brandsem, dnes ale Tsonga svého soupeře Josselina Ouannu suverénně přehrál. Problémy dělal Ouanna favorizovanému Tsongovi jen ve třetím setu, ani v něm ale na nevyzrál na podání svého krajana a za 79 minut prohrál 0-6 1-6 a 4-6.

Výsledky - French Open - muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.) 7:6 (7:4), 6:2, 6:4, Söderling (5-Švéd.) - Dent (USA) 6:0, 6:1, 6:1, Tsonga (8-Fr.) - Ouanna (Fr.) 6:0, 6:1, 6:4, Čilič (10-Chorv.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:2, Južnyj (11-Rus.) - Lacko (SR) 6:7 (8:10), 6:3, 6:3, 6:2, Mayer (Arg.) - Benneteau (Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4, 6:4, Montaňés (29-Šp.) - Kamke (Něm.) 6:3, 6:2, 6:1, Troicki (Srb.) - Ball (Austr.) 6:4, 6:3, 6:3. 

Dvouhra - 1. kolo:
Malisse (Belg.) - Greul (Něm.) 6:4, 7:6 (9:7), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: 
Bracciali/Starace (It.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 6:1, 6:3, Čermák/Mertiňák (9-ČR/SR) - De Voest/Tursunov (JAR/Rus.) 6:3, 4:6, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
majjkaa
Reagovat
Vojtiik
skvele :) :D
Reagovat
steve79
Zase prší, to je škoda. Těšil jsem se na zápas Murrayho a Isnera. Doufám že se dneska bude ještě hrát. Jinak dneska Fedex nic moc, první set to byla hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci chyta Rogerove maniere a kasle na male turnaje, lebo to cos pravil v Nice a hlavne ako hral- ze ak nedal prvy servis vo vymenach bol tragicky a prehral s O. Rochusom a teraz dojde na RG kde som cakal ze bude sa trapit a ne on si valcuje naozaj zatial nikto neni taky suverenny ako on a velice impressive je Soderling. Neviem ci v Nice fakt sa na to vykaslal aelbo predal zapas alebo co. Ale dost ma tym sklamal. Pockam si kym narazi na dakoho z tej spicky aby som hodnotil ako je na tom na antuke
Reagovat
Vojtiik
Vzdyt nemel zatim vubec zadneho soupere... uplne stejne by prevalcoval i mne a taky by to nemelo zadnou vypovedni hodnotu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak řekl komentátor eurosportu, že ty dva míčky za set by se štěstím uhrál i on. Dent byl tragický.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevidel som zapas s Dentom preto som pisal ze pockam si kym bude hrat zapas s dakym poriadnym ale zatial ma fakt 2 super vysledky, co som vobec necakal. Som teraz pozretl statistiky na servise a Dent z 1. servisu 38%lopticiek ziskal a to Dent ma v sucasnosti najrychlejsi servis na okruhu-240km strelil v minulom zapase a furt dava cez 200 ale dneska mal hrozive statistiky neviem preco nic nehral.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavý, ja,k se mu bude dařit dál... teď to zní famózně jak soupeře válcuje, ale je to jen druhý kolo, to nic neznamená... uvidíme, jak bude hrát dál, spíš ho může zradit taková ta nepřipravenost, může ho zaskočit mnohem odolnější soupeř...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim ze uz Montanes ho slusne preveri:D
Montanes tiez presiel do 3. kola bez straty setu a hraje slusne uz od Estorilu. Cize uvidime, ak ho Soderling da v 3 setoch- nemusi ho zmiest proste vyhrat v 3 setoch tak fakt vyzera ze s Robinom tu treba ratat-nemyslim celkovy titul ale ratat ze zas moze prekvapit atd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist