Söderling ztratil set, ale po měsíci vyhrál

27. 4. 2011, 19:20
Aktuality 3
Švédský tenista Robin Söderling se dočkal prvního letošního vítězství na antuce. Nejvýše nasazený hráč v Estorilu hned v úvodu turnaje ztratil set, po dvou hodinách ale Francouze Chardyho porazil 6-1 6-7 6-1.
Robin Söderling

Robin Söderling, který bude za měsíc v Paříži obhajovat titul z French Open, nezahájil antukovou sezonu zrovna přesvědčivě. Před týdnem vypadl v Barceloně s Chorvatem Dodigem a ani v Estorilu, kde je nasazenou jedničkou, ve svém úvodním zápase nebyl úplně přesvědčivý. Francouzského tenistu Jeremy Chardyho však nakonec porazil ve třech setech.

Po prvním setu se ještě nezdálo, že by Švéd měl mít s nenasazeným soupeřem problémy. Chardy uhrál při Söderlingově podání pouhých sedm míčů a úvodní sadu ztratil za 28 minut poměrem 1-6. Na problémy si finalista posledních dvou ročníků Roland Garros zadělal až ve druhém setu. Chardy mu v něm rychle sebral podání a ujal se vedení 5-2. Söderling se nevzdal, otočil stav na 6-5 a mohl při svém servisu zápas ukončit. Francouz si ale ještě vynutil tie-break a v něm pak třetí sadu.

V ní se ale Chardy na překvapení nevzmohl. Dohadování s rozhodčím ve druhé hře jako by 53. hráče světa rozhodilo, ztratil 13 výměn v řadě a po téměř dvou hodinách prohrál 1-6 7-6 a 1-6.

Finalista posledních dvou ročníků French Open Söderling se ve čtvrtfinále utká v atraktivním souboji s Juanem Martínem Del Potrem. Dvaadvacetiletý Argentinec, na svém prvním antukovém turnaji po dvou letech nabírá na obrátkách a po úvodním rozpačitém výkonu zametl 6-2 6-1 s Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

Del Potro se Söderlingem poslední tři vzájemné duely, včetně letošního v Miami, vyhrál, na antuce se však tenisté střetnou poprvé.

Do ještě vážnějších problémů se dnes v Estorilu dostal šestý nasazený Thomaz Bellucci. Brazilec dobře rozehrál svůj zápas s francouzským kvalifikantem Edouardem Rogerem-Vasselinem, kterého v úvodním setu porazil 6-3. V následující sadě ale Bellucci proměnil jediný ze šesti brejkbolů, a když v závěru setu přišel podruhé o podání, srovnal Roger-Vasselin na 1:1.

Největší drama viděli diváci ve třetím setu, kdy si Francouz v desáté hře dokonce vypracoval mečboly. Ani jeden ale nevyužil, což ho stálo postup do čtvrtfinále. Bellucci mu vzápětí sebral podání a po bezmála třech hodinách zvítězil 6-3 5-7 7-5.

Ani v dalším duelu se nedařilo francouzskému tenistovi, byť nasazenému. Jo-Wilfried Tsonga podlehl 2-6 6-7 Pablu Cuevasovi z Uruguaye, když ve druhé sadě neudržel vedení 5-2. Od poloviny února 18. hráč světa prohrál už šestý z posledních osmi zápasů.

Výsledky - Estoril - muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (1-Švéd.) - Chardy (Fr.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:1, Cuevas (Arg.) - Tsonga (3-Fr.) 6:2, 7:6 (7:0), Bellucci (6-Braz.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:3, 5:7, 7:5, Del Potro (8-Arg.) - Falla (Kol.) 6:2, 6:1.

 

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robin Söderling, který bude za měsíc v Paříži obhajovat titul z French Open = FAIL :D:D
Minulý rok vyhrat RAFA NADAL
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no...to jsme se pobavili milý tenisportále :D
Reagovat
smazaný uživatel
Söderling je jistě celý bez sebe nadšením, že opět narazí na del Potra. :-) I když na antuce má asi větší šanci než na betonu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist