Šokovaná Halepová: Empatický a rychlý přístup? ITIA už potřetí požádala o odložení mého slyšení

23. 5. 2023, 15:19
Aktuality 10
Simona Halepová znovu obvinila Mezinárodní agenturu pro bezúhonnost tenisu (ITIA) z toho, že zdržuje projednávání jejího dopingového případu před nezávislým tribunálem a už potřetí zažádala o jeho odložení. Bývalá šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehraje od loňského US Open a od října má předběžně zastavenou činnost.
Profily hráčů
Simona Halepová (© Profimedia)

Halepová byla na US Open pozitivně testována na lék roxadustat, jenž stimuluje tvorbu hemoglobinu a červených krvinek. Jednatřicetiletá Rumunka odmítla, že by si látku vzala úmyslně. Tvrdí, že se jí malé množství léku na anémii dostalo do těla ze schváleného doplňku stravy, jenž byl kontaminován.

Důkazy o údajné kontaminaci poskytla Halepová podle svých slov Mezinárodní tenisové federaci v prosinci a čekala, že se jejím případem bude nezávislý tribunál zabývat v únoru. Jednání však bylo odloženo na březen a později bylo posunuto znovu.

Minulý týden byla Halepová obviněna z dalšího porušení antidopingových pravidel, poté co ITIA odhalila nesrovnalosti v jejím biologickém pasu. Také tímto případem se má zabývat nezávislý tribunál, ITIA ale podle Halepové jednání už potřetí odložila.

"Přístupem ITIA jsem extrémně šokována a zklamána. Zatímco ITIA prostřednictvím jejich zástupkyně Nicole Sapstaedové před třemi dny veřejně prohlásila, že 'ITIA je dál odhodlána spolupracovat s paní Halepovou empatickou, efektivní a rychlou cestou', zároveň oficiálně požádala nezávislý tribunál o odložení mého slyšení... Už potřetí," uvedla na twitteru vítězka 24 turnajů.

"Opakovaně jsem žádala o projednání svého případu a ITIA opakovaně žádala o jeho odložení. Kdy se to zastaví? Mám právo na rychlé slyšení. To, co se děje, je porušení mých práv," dodává Halepová.

ITIA v prohlášení pro agenturu Reuters uvedla, že navrhla, aby se oba případy projednávaly najednou a ne zvlášť. "Aby k tomu mohlo dojít, chceme poskytnout všem stranám (včetně nezávislého tribunálu) dostatek času na prostudování důležitých materiálů souvisejících s nejnovějším obviněním," sdělila agentura.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
hanz
Udělej tenisu pápá lálásmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
vyinfuzovaný "rekordér" šebrle ti jistě nevadí
Reagovat
bIbec
Simča vždycky působila dojmem, že hraje na dobrým matrošu.

Třeba taková Kerber taky zobala něco extra, ale nějak si to dovedla vošéfovat. Možná jí do lahvičky čurál pejsek, nebo prostě brala něco chytrýho, co ti protidrogový WADOVCI ještě neměli podchycený.

Je potřeba být mazanej v tom profi sportu
Reagovat
IngStavinoha
a hlavně patřit na tu "správnou stranu", která má zrovna ošéfovány všechny "nezávislé" "kontrolní" instituce smile
Reagovat
Pe3k
A z chlapů podle tebe dopuje kdo?
Reagovat
Kandinsky1
Nikdo. Třeba Nadal začal chodit ke gynekologovi protože dostal menstruaci.
Reagovat
Pe3k
Ok to dává smysl smile
Reagovat
Nola
to uz nejde ani nejak komentovat, ak je vinna a brala zakazane latky, aky maju dovod odkladat sedenie na zakaz cinnosti? hladaju, hladaju, a kym nieco najdu, Simona uz nikdy nenastupi na kurt....
Reagovat
IngStavinoha
smile slizký "investigativní" šmejd
Reagovat
IngStavinoha
o nic jiného zde evidentně nejde

eusa neoliberální hyeny slídí po svých selektivně vybíraných obětech mimořádně "pečlivě"

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist