Souboj obra s trpaslíkem? Ve finále vyzve Rochus Isnera

10. 7. 2011, 09:19
Previews 1
ATP NEWPORT - Nejvýše nasazený Isner se po výhře nad Němcem Kamkem probojoval letos do svého prvního finále. Olivier Rochus včera porazil kvalifikanta Yaniho a po roce si v Severní Americe zahraje opět o titul. Ve finále turnaje ATP ještě doposud nikdy nenastoupili hráči, mezi kterými by byl větší výškový rozdíl.
John Isner

Isner se s Rochusem v hlavní soutěži podniku ATP ještě nikdy neutkali. Potkali se však v roce 2009 v kvalifikaci turnaje v Miami, kde Američan vyhrál ve dvou setech. Dnešní měření sil nabídne také zajímavý výškový nepoměr. Domácí tenista je s 206 cm druhým nejvyšším hráčem na okruhu, Belgičan se 168 cm naopak patří k těm nejmenším.

John Isner nastřílel proti Kamkemu 12 es, na turnaji jich tak zaznamenal již celkem 54. Američanovi stačil k zisku úvodní sady 7-5 jediný brejk, druhou získal po vyhraném tie-breaku. „Dařilo se mi na servisu, stejně jako v celém turnaji,“ dodal po utkání Isner, který po prvním podání získal 86 % míčků a na turnaji ještě neztratil ani set.

Domácí tenista začal ročník jako světová devatenáctka, ale v první polovině sezony se probojoval jenom do dvou čtvrtfinále a aktuálně mu patří 46. pozice. V Newportu Američan startoval již v letech 2007 a 2008, ale ani jednou nepřešel přes první kolo. Dnes si 26letý tenista zahraje ve svém prvním finále na trávě a celkově šestém v kariéře. Doposud uspěl pouze jednou, když nenašel přemožitele loni v Auclandu.

Olivier Rochus si o titul v Newportu zahraje podruhé v řadě. Loni nestačil ve finále na Mardyho Fishe. V roce 2009 vypadnul v semifinále a i tehdy se o konec jeho nadějí postaral Američan, Rajeev Ram.

Letos Rochus ztratil v průběhu celého turnaje set jedinkrát v úvodním kole. Poté si poradil s Francouzem Mahutem, Australanem Ebdenem a včera zvítězil po setech 6-2 a 6-4 s domácím Yanim. Belgičan v zápase proti americkému kvalifikantovi nečelil jedinému brejkbolu, sám soupeři vzal servis třikrát a postoupil do svého devátého finále v kariéře.

„Ve finále proti Isnerovi to bude těžké. Má skvělý servis a od základní čáry hraje také slušně. Na tak vysokého hráče má opravdu šikovné ruce,“ řekl Rochus. „Ale nemám co ztratit. Budu se snažit co nejlépe zreturnovat jeho servis a uvidíme, co se stane,“ dodal.

Výsledky - Newport (tráva, dotace 442.500 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Kamke (8-Něm.) 7:5, 7:6 (7:4),
O. Rochus (6-Belg.) - Yani (USA) 6:2, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
Mistr
Jeďte na over klucí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist