Španělské bývalé světové jedničky v Malaze končí

6. 12. 2008, 10:57
Aktuality 1
Španělé Carlos Moya a Juan Carlos Ferrero, bývalé světové jedničky, si semifinále na exhibici v Malaze nazahrají. Postarali se o to "hosté": Francouz Gael Monfil a Rus Marat Safin. Dnes je čekají vítězové letošního Davisova poháru Lopez a Ferrer.
Juan Carlos Ferrero

Třídenní exhibice ve španělském městě Malaga začala pátečním předkolem. V prvním zápase na sebe narazili dvě bývalé světové jedničky.

Mírným favoritem měl být loňský finalista Carlos Moya, ovšem hned v prvním gamu ztratil podání. Marat Safin si už náskok pohlídal a získal set poměrem 6-4. Do druhé sady už Moya vstoupil lépe, a když poprvé získal Rusův servis, ujal se vedení 3-1. Od té chvíle se však oba hráči na podání trápili. Třikrát v řadě se navzájem brejkli, a až když Safinovi hrozila ztráta setu, podání si podržel. Další dva gamy se nesli v duchu těch předchozích, a tak rozhodlůa zkrácená hra, kterou lépe zvládl semifinalista letošního Wimbledonu Safin.

Osmadvacetiletý Rus se dnes od 18:00 hodin o postup do finále utká s dalším domácím hráčem Davidem Ferrerem. Ten v druhé polovině letošní sezony marně hledal formu a ze čtvrté pozice se v žebříčku propadl do druhé světové desítky.

Ani výsledek druhého pátečního zápasu většinu domácích příznivců nepotěšil. Juan Carlos Ferrero, který nahradil zraněného obhájce Nadala, podlehl dvakrát 6-7 Francouzi Gaelu Monfilsovi, jenž pro změnu zaskočil za Argentince Nalbandiana. Monfilse v sobotu večer čeká Feliciano Lopez, který před 14 dny výrazně pomohl Španělsku k zisku Salátové mísy.

Finále je na programu v neděli od 16:00 hodin.

EXHIBICE MALAGA MASTER (Španělsko, hala / tv. povrch) - páteční výsledky:

Předkolo:
Safin (Rus.) - Moya (Šp.) 6-4 7-6
Monfils (Fr.) - Ferrero (Šp.) 7-6 7-6

Semifinálový program: Ferrer - Safin (18:00 hodin), F. Lopez - Monfils (20:00 hodin).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist