Španělský 'B-tým' smetl Kazachy, obhájci titulu jsou ve čtvrtfinále

11. 2. 2012, 23:48
Aktuality 0
DAVIS CUP - Nový kjapitán Alex Corretja má takřka za sebou úspěšný debut v horkém křesle španělské reprezntace. I když se letos musí obejít bez obvyklých opor, v úvodním kole jeho svěřenci nezaváhali po čtyřhře už vedou nad Kazachstánem 3-0 na zápasy.
Španělský daviscupový tým

Španělští tenisté zahájili cestu za obhajobou titulu v Davisově poháru pod vedením nového kapitána a bez svých největších es. Alex Corretja při premiéře v roli lodivoda nemůže letos počítat s druhým hráčem světa Rafaelem Nadalem a v 1. kole proti Kazachstánu mu chybí i další tři obvyklé opory David Ferrer, Fernando Verdasco a Feliciano López. Všichni dávají přednost osobním úspěchům.

"Španělský tenis není jen o čtyřech hráčích. Máme jich mnohem víc a nominace závisí na okolnostech, podmínkách a soupeři. Mám čtyři skvělé tenisty, kteří mají zápal a touhu hrát, což je nejdůležitější," řekl Corretja o španělském B-týmu, který složil z Nicólase Almagra, Juana Carlose Ferrera, Marcela Granollerse a Marca Lópeze.

Duel proti Kazachstánu, který před rokem při debutu ve Světové skupině překvapivě vyhrál nad českými tenisty, Španělé úspěšně zahájili již v pátečních dvouhrách. V nich uspěli bývalý nejlepší hráč světa Juan Carlos Ferrero a 11. hráč světa Nicólas Almagro

V dnešní čtyřhře nastoupili v soutěži nezkušení Marcel Granollers a Marc López, i oni ale přispěli bodem ke zdolání Kazachstánu. Koroljova se Ščukinem smetli 6-2 6-3 6-1 a získali rozhodující třetí postupový bod. Pro Granollerse to byl teprve třetí zápas v Davis Cupu, López dokonce debutoval.

"Jsme moc šťastní za to, jak jsme dnes hráli. Odehráli jsme dobrý zápas, byl těžký, ale myslím, že vše bylo perfektní," radoval se pětadvacetiletý Granollers. "Pro mě to byl první zápas za Španělsko, je to jako sen. Hrál jsem opravdu dobře, jsem za to moc rád," neskrýval nadšení Marc López.

"Naším hlavním cílem bylo získat tři body. Máme je už v sobotu, takže v neděli můžeme být uvolnění a užít si to," komentoval postup kapitán Corretja. "Naučil jsem se už hodně věcí, hlavně to, že máme na výběr ze spousty hráčů, kteří jsou připraveni a ochotni hrát. Všichni jsou nadšení z toho, že můžou ukázat, jak dobří hráči jsou. Dnes mě mile potěšili Marcel a Marcem, kteří hráli fantasticky. Jsem za ně moc rád," dodal kapitán.

Španělé se v dubnovém čtvrtfinále utkají s vítězem duelu Rakousko - Rusko, ve kterém zatím domácí vedou 2-1.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Španělsko / Ovideo, antuka / hala)
kompletní výsledky (10. - 12. 02. 2012)

Španělsko - Kazachstán 3-0 ... po sobotní čtyřhře

pátek 10. 02. 2012:
Ferrero - Kukuškin 6-1 4-6 7-6(2) 4-6 6-4 ... (1-0)
Almagro - Golubjov 6-3 4-6 6-1 6-1 ... (2-0)

sobota 11. 02. 2012:
Granollers/M. López - Koroljov/Ščukin 6-2 6-3 6-1 ... (3-0)

neděle 12. 02. 2012:
Almagro - Kukuškin
Ferrero - Golubjov

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist