Španělští favorité zaváhali, vypadl Almagro i Montaňes

21. 7. 2010, 21:25
Aktuality 1
Minulý týden zvedali nad hlavu turnajové trofeje, o pár dní později se s dalším turnajem loučí hned po svých prvních zápasech. Španělé Albert Montaňes a Nicolas Almagro nezvládli v Německu své úvodní souboje a v Hamburku dohráli už ve 2. kole.
Nicolas Almagro

Zatímco oba Španělé o víkendu dotáhli do vítězných konců svá tažení ve Stuttgartu, respektive v Bastadu, tento týden díru do světa neudělali.

Jako první se s Hamburkem rozloučil osmý nasazený Albert Montaňes. Tomu se v přístavním městě postavil jako první jeho krajan Riba Pere-Madrid, který si účast v hlavní soutěži vybojoval v kvalifikaci. Riba byl blízko překvapivému vítězství už ve druhém setu, kdy vedl 5-2 a měl dva mečboly. Ty ještě neproměnil a set ztratil a v rozhodujícím dějství dokonce rychle přišel o podání. Ztrátu ale dohnal, srovnal na 4-4 a vynutil si ve třetím setu tie-break. V něm už byl úspěšnější a po dvou hodinách a 41 minutách si poprvé v kariéře připsal druhé vítězství na okruhu ATP v řadě.

Montaňesova porážka je dobrou zprávou pro Rakušana Jürgena Melzera, kterého Španěl před týdnem vyřadil ve čtvrtfinále. Kdyby dnes Montaňes zvítězil, mohli by na sebe narazit i v Hamburku, Melzer totiž bez větších potíží zdolal Argentince Eduarda Schwanka 6-4 6-1.

Vyřazení turnajové osmičky Montaňese ale nebylo dnešním jediným překvapením na úkor španělského favorita. Krátce po něm si balil kufry i jeho krajan Nicolas Almagro. Pátý nasazený hráč nestačil na Denise Istomina z Uzbekistánu. Ten například letos na trávě potrápil Rafaela Nadala a ve Wimbledonu Tomáše Berdycha a dnes přesvědčil o tom, že umí i na pomalém povrchu.

V úvodním setu jeho souboje s Almagrem ani jeden z hráčů nedal tomu druhému šanci při svém servisu, a tak o osudu první sady musela rozhodnout zkrácená hra. V té uspěl Istomin, který hned na začátku dalšího setu musel odvracet několik brejkbolů. To se mu podařilo, vzápětí sice o podání přišel, ale rychle dokázal oplatit Almagrovi stejnou mincí a i druhou sadu dotáhl do tie-breaku. V něm nejprve Istomin za stavu 6-2 promrhal čtyři mečboly a musel odvracet setbol, podání ho ale nezradilo a proměněný pátý mečbol znamenal jeho vítězství 7-6 7-6.

Výsledky - Hamburk:
Dvouhra - 2. kolo:
Melzer (3-Rak.) - Schwank 6:4, 6:1, Istomin (Uzb.) - Almagro (5-Šp.) 7:6 (7:5), 7:6 (9:7), Bellucci (7-Braz.) - Bolelli (It.) 6:1, 3:6, 6:3, Riba (Šp.) - Montaňes (8-Šp.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:4), Kohlschreiber (10-Něm.) - Chela (Arg.) 2:6, 6:2, 6:4, Reister (Něm.) - Hanescu (12-Rum.) 7:6 (7:4), 6:4, Chardy (Fr.) - Petzschner (13-Něm.) 6:3, 6:3, Seppi (It.) - Berrer (16-Něm.) 6:2, 7:6 (7:4).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nicolasi tohle se ti nemůže stávat...na antuce můžeš prohrát tak s Rafou, Rogerem.....ale tohle?..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist