Španělům chybí jedna výhra k postupu do finále DC

18. 9. 2009, 17:59
Aktuality 2
Španělští tenisté jsou jednu výhru od zopakování loňské účasti ve finále Davisova poháru. Úřadující vítězové soutěže vedou v semifinále nad Izraelem po prvním dnu 2:0.

Na antuce v Marbelle zatím domácí Španělé neztratili ani set. Týmová jednička David Ferrer si v prvním utkání hladce poradil s Harelem Levym po setech 6:1, 6:4 a 6:3. „Rozhodně to nebylo tak pohodové vítězství, jak se může zdát. Kurt byl velmi pomalý a těžko se zakončovaly výměny,“ zkonstatoval David Ferrer.

Mnoho práce na kurtu neměl následně ani Juan Carlos Ferrero s Dudim Selou, jehož porazil 6:4, 6:2 a 6:0. „Na antuce vykonáváte úplně jiný druh pohybu a je to více fyzicky náročné. Věřím, že zvítězíme ve čtyřhře, abychom si ještě uchovali naději na neděli,“ doufá Dudi Sela, který letos na antuce odehrál pouhé dva turnaje.

Španělé se musejí obejít bez svých nejlepších hráčů Rafaela Nadala a Fernanda Verdaska, kteří jsou zranění a svým kolegům alespoň fandí z tribuny. Pokud postoupí do finále, zahrají si o "salátovou mísu" s vítězem druhého semifinále mezi Chorvatskem a Českou republikou.

- Semifinále Davis Cupu Španělsko - Izrael (Marbella) -
páteční výsledky (18. 09 2009)

Španělsko - Izrael 2-0

David Ferrer (Šp.) - Harel Levy (Izr.) 6-1 6-4 6-3
Juan Carlos Ferrero (Šp.) - Dudi Sela (Izr.) 6-4 6-2 6-0

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ferrerovi to hrozně přeji. To byl můj idol před tím zraněním. Na antuce na French open dříve válel.
A je to asi jediný Španěl široko daleko ve sportu, kterému fandím.
Nicméně ve finále ČR - Španělsko dostane na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
.]
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist